Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάνω καθιστική εργασία πολλά πολλά έτη τώρα (γραφειακά) και πια η μέση μου έχει σχεδόν αχρηστευτεί. Έχω πολυθρονάκι με μασάζ ας πούμε, έχω πάει σε 5 ορθοπεδικούς αλλά άκρη δεν βγάζω, και προ πάντων η ενόχληση αυξάνεται τόσο που συνεχώς το σκέφτομαι.

Έχω ακούσει "χειροπρακτικές" ή γενικά διαφόρων ειδών μασάζ κτλπ.

ΕΑΝ κάποιος από εσάς είχε αντίστοιχο -καθιστικό- πρόβλημα, μπορεί να μου μοιραστεί πως ακριβώς το ξεπέρασε; Δεν με απασχολεί το οικονομικό, απλά μην με ξαναστείλετε σε ορθοπεδικό παρακαλώ.

Ευχαριστώ πολύ πολύ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άμα δεν βγάζεις άκρη με τους ορθοπεδικούς, περιμένεις από τους θαμώνες του ινσόμνια να σου βρουν λύση; Γενικά προτείνεται η γυμναστική ως αντίβαρο στην καθιστική ζωή. Είσαι σε θέση όμως να γυμναστείς ή θα γίνεις χειρότερα;

Το κολύμπι νομίζω είναι ότι πρέπει!

• Like 6
Δημοσ.

Εμπιστεύομαι περισσότερο κάποιον αμερόληπτο που είχε το συγκεκριμένο θέμα και το ξεπέρασε, το "καθιστικό" κομμάτι κλείνει το φάσμα αρκετά για να μην το μπερδέψουμε με άλλη πάθηση, παρά τους γιατρούς να σου πω την αλήθεια. :P

Όντως μου ακούγεται πολύ λογικό το κολύμπι, αλλά με αυτά που κάνω μου φαίνεται NASA αυτή τη στιγμή δυστυχώς.

Δημοσ.

Αφού πήγες σε ορθοπεδικούς λογικά θα έχεις κάνει μαγνητικές για να δεις αν έχεις κάποια δισκοκήλη, οπότε θεωρώ οτι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Ένα μεγάλο πρόβλημα που εμφανίζεται στο σώμα λόγω καθιστικής ζωής είναι τα "κοντά" hip flexors. Τα hip flexors είναι μυϊκές ομάδες που συνδέουν τα ισχία με τη μέση, και λόγω ανατομίας, περνώντας πολλές ώρες καθιστός "μαζεύουν" και προκαλούν πόνο στη μέση. Ψάξε στο youtube βίντεο με hip flexor stretches, και δοκίμασέ τα. Επίσης το κολύμπι βοηθάει αρκετα, και γενικότερα η γυμναστική χωρίς όμως υπερβολές.
Στα λέω όλα αυτά γιατί έχω περάσει από χειρουργείο για δισκοκήλη και έχω αναγκαστεί να διαβάσω πολλά πάνω στο θέμα του πόνου της μέσης.

Εάν ο πόνος φύγει απ τη μέση και πάει προς τα κάτω στο πόδι, τότε τα πράγματα είναι αρκετά πιο σοβαρά και πρέπει να απευθυνθείς σε ορθοπεδικο.

• Like 1
Δημοσ.

Απο κιλά πως πας; Αν είσαι υπερβαρος νομίζω οτι είναι το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις. Επίσης αφού εργάζεσαι σε γραφείο έχουν σημασία η καρέκλα(να είναι ποιοτική), η στάση του σώματος(να μην καμπουριάζεις πχ) και άλλα τέτοια.

• Like 2
Δημοσ.

Η γυναίκα μου αντιμετώπιζε πολύ μεγάλο πρόβλημα στη μέση. Ο θείος της είναι ορθοπεδικός και της είπε να ετοιμαστεί για εγχείρηση. Πήγαμε σε έναν φίλο, εξαιρετικό, φυσιοθεραπευτή ο οποίος την έσωσε, παρ όλο που ήταν βαριά περίπτωση.
Της έδωσε και πολύ απλές ασκήσεις να τις κάνει καθ όλη τη διάρκεια της ζωής της (δεν τις κάνει, φυσικά) για 5 λεπτά κάθε μέρα.
Τον συγκεκριμένο άνθρωπο τον εμπιστεύομαι με κλειστά τα μάτια και έχει βοηθήσει πολλούς γνωστούς μου.
Αν θέλεις, πες μου να σου δώσω τα στοιχεία του.

Δημοσ.

Έχω 3 πολύ κοντινούς ανθρώπους οι οποίοι είδαν μεγάλη έως πολύ μεγάλη βελτίωση (αναλόγως την περίπτωση) στο τμήμα φυσικοθεραπείας του Ιασώ General.

Αν αποφασίσεις τελικά να πας, απ'ότι κατάλαβα για την αρχική διάγνωση θα σου ζητήσουν απεικονιστικό (πχ μαγνητική), οπότε αν πας να το έχεις μαζί σου.

Επίσης, όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω, το extra βάρος (αν ισχύει στην περίπτωσή σου) επιβαρύνει σημαντικά την κατάσταση.

Δημοσ.

Αν δεν υπάρχει πρόβλημε με κήλες κλπ ιστορίες στα έχουν πει τα περισσότερα τα παιδιά:

-Σωστή στάση σώματος

-Καλό στρώμα ύπνου

-Χάσιμο κιλών σωματικού βάρους

-Διατάσεις

-Γυμναστική

-Ενδυνάμωση κορμού

-Φυσικοθεραπείες.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχω περάσει παρόμοια φαση.Εμέινα στο κρεβάτι περιπου 10 μέρες εντελώς ακίνητος, συνήθως σε στάση εμβρύου, μονο εκεί δεν πονουσα.

Η μαγνητική που εκανα έδειξε 3 κυριες δισκοκήλες, μια μικρή,μια καλή και μια άστα να πάνε. Αυτή με έριξε στο κρεβάτι.

Ο ένας ορθοπεδικός μου πρότεινε εγχείρηση.Του είπα αντίο σας και έφυγα. Ένας άλλος μου είπε χειρουργείο το σκέφτεσαι,μονο αν μετα από 6 μηνες ο πόνος συνεχίζει να είναι αβασταχτος.Γενικά το χειρουργείο στη μέση είναι η τελευταία εσχάτη επιλογή μετά από μηνες.

Τι με βοήθησε. Οι ασκήσεις που μου εδωσε ο ορθοπεδικός,και το σημαντικότερο η απώλεια βάρους, έχασα 10 κιλά και παρέμεινα έτσι και η γυμναστική για ενίσχυση της πλάτης και του σωματος γενικά, ραχιαιοι,κοιλιακοι,το κολύμπι πολύ σημαντικό.

Από τότε,πάνε τώρα 6 χρόνια περιπου δεν ξαναπονεσα στη μέση. Το μονο που δεν έφυγε είναι ότι σε ορθοστασία χωρίς να κινούμαι για πάνω από 10 λεπτά, μουδιάζει το ποδι άσχημα και πρεπει να κάτσω μερικά λεπτά για να ηρεμήσει.

Αλλιως σε όλα τα αλλά,τρέξιμο, ορειβασία κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Ένα χρόνο πόναγε η πλάτη μου, τελικά πήγα σε χειροπρακτη και σε 2 βδομάδες ήμουν κομπλέ. Μετά από αυτό 3 χρόνια κάνω και εντατικά βάρη τρέξιμο. Δεν λέω ονομα χειροπρακτη στο φόρουμ αν θέλεις pm. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανάλογα την περίπτωση, κρατάω μια μικρή επιφύλαξη, βάρη και πόνοι στη μέση δεν πάνε μαζί, καλύτερα κάτι σε yoga/ Pilates (stretching) ή κολύμπι.

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ.

Παιδιά 65 κιλά είμαι.

Νομίζω πως ο φυσικοθεραπευτής κέρδισε σαν ιδέα το θέμα, μέσα από τις προσωπικές ιστορίες 'σπέσιαλυ.

Κλείνω rdv και αν είναι επανέρχομαι μετά από όσο χρειαστεί που θα ξέρω πια εάν πέταξα και άλλα $$, ή πως το insomnia αποτελείται από πρακτικούς συμβούλους ζωής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντιμετώπιζα πέρσι σοβαρά προβλήματα που με είχαν καθηλώσει σε καναπέ και κρεβάτι, έχω αρκετές παθήσεις και ορθοπεδικά. Ακτινοδιαγνωστικά ο ορθοπεδικός δεν εντόπισε τίποτα πέρα από τα ήδη γνωστά προβλήματα που έχω και τελικώς δεν μου συνέστησε τίποτε άλλο πέραν από παυσίπονα. Η λύση δόθηκε μετά από φυσικοθεραπεία 2 μηνών περίπου μαζί με γυμναστική την οποία πρέπει να την κάνω μόνιμα αν θέλω να διατηρήσω σε κάποια κατάσταση το σώμα χωρίς επιδείνωση, φυσικοθεραπεία πιθανόν να χρειαστεί και μελλοντικά, ο φυσικοθεραπευτής εντόπισε οτι είχα μυικές συσπάσεις λόγω των παθολογικών προβλημάτων για και αυτό οι πόνοι. Σε περιπτώσεις σαν την δικιά σου πιστεύω οτι η φυσικοθεραπεία είναι αυτό που χρειάζεσαι. Επίσης ο φυσικοθεραπευτής θα σου προτείνει και τι είδος γυμναστικής ή οχι θα σε βοηθήσει αλλά και δεν θα σου δημιουργήσει κάποιο θέμα. Στα βασικά όμως, να απευθυνθείς σε πτυχιούχο φυσικοθεραπευτή ή στο τμήμα κάποιου ιδιωτικού/δημοσίου νοσοκομείου, οχι χειροπράκτες/μασσέρ/κομπογιαννίτες και δεν ξέρω και εγώ τι καρυδιάς καρύδι. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.

Χάσιμο βάρους και καταρχήν περπάτημα.Το περπάτημα είναι η καλύτερη γυμναστική για κάποιον τελείως αγύμναστο.Περπατάς όσο αντέχεις και σίγουρα μικρές αποστάσεις και σιγανό ρυθμό στην αρχή.Αν δεις ότι το αντέχεις μεγαλώνεις την απόσταση.

Γυμναστήριο κολύμπι τρέξιμο είναι ότι χειρότερο για κάποιον που κάνει καθιστική ζωή και έχει πρόβλημα με τη μέση.Αυτά θα έρθουν αργότερα και αν δεις ότι καλυτερεύει η κατάσταση. Αν όχι δυστυχώς η μόνη λύση είναι ο γιατρός.

• Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...