Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Αυτοι είναι επιστήμονες. Το ολο θέμα ξεκίνησε επειδή μερικοί κομπλεξικοι ειρωνευτηκαν έναν νεο 29 ετων που θέλει να σπουδάσει μια σχολή 4 ετων.Οτι είναι αργά, οτι έφυγε το τρένο και τέτοιες ανοησίες,σα αυτό φαντάζομαι συμφωνούμε. Και είπα η συγκεκριμένη σχολή να την τελειώσει δεν είναι είναι κάτι το τρομερά ιδιαίτερο,ειδικά σε ελληνικό ΤΕΙ,μην τρελλαθουμε τώρα ρε παιδιά.Δεν είναι επιστημη για μένα,όπως αντιλαμβάνομαι εγώ την έννοια της λέξης. Ουτε το οτι αν τελειώσει στα 35 είναι τέλειωμενος και δεν θα βρει πουθενά δουλειά. Και αυτό το απιστευτο ειπώθηκε.
TheDarkKnight Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 4 λεπτά πριν, jmmys είπε Αυτοι είναι επιστήμονες. Το ολο θέμα ξεκίνησε επειδή μερικοί κομπλεξικοι ειρωνευτηκαν έναν νεο 29 ετων που θέλει να σπουδάσει μια σχολή 4 ετων.Οτι είναι αργά, οτι έφυγε το τρένο και τέτοιες ανοησίες,σα αυτό φαντάζομαι συμφωνούμε. Και είπα η συγκεκριμένη σχολή να την τελειώσει δεν είναι είναι κάτι το τρομερά ιδιαίτερο,ειδικά σε ελληνικό ΤΕΙ,μην τρελλαθουμε τώρα ρε παιδιά.Δεν είναι επιστημη για μένα,όπως αντιλαμβάνομαι εγώ την έννοια της λέξης. Ουτε το οτι αν τελειώσει στα 35 είναι τέλειωμενος και δεν θα βρει πουθενά δουλειά. Και αυτό το απιστευτο ειπώθηκε. Σίγουρα ήταν κάπως αποθαρρυντικό αυτό που ειπώθηκε παραπάνω(σχετικά με τη δυσκολία και τις απαιτήσεις των μαθημάτων) αλλά και ταυτόχρονα πολύ κοντά στη πραγματικότητα. Ο καθένας μπορεί να μην αναγνωρίζει ορισμένες επιστήμες ως επιστήμες και είναι δικαίωμά του.
TopicStrarter Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 58 λεπτά πριν, TheDarkKnight είπε Σίγουρα ήταν κάπως αποθαρρυντικό αυτό που ειπώθηκε παραπάνω(σχετικά με τη δυσκολία και τις απαιτήσεις των μαθημάτων) αλλά και ταυτόχρονα πολύ κοντά στη πραγματικότητα. Ο καθένας μπορεί να μην αναγνωρίζει ορισμένες επιστήμες ως επιστήμες και είναι δικαίωμά του. εγώ πάντως δεν αναφερόμουν στις επιστήμες αλλά στα άτομα. Ο δάσκαλος του λυκείου και γενικά το απλά να έχεις ένα bachelor δεν σε κάνει επιστήμονα. Επιστήμονας γίνεσαι μετά το master γιατί ακόμη και αν δεν συμμετέχεις ενεργά στην έρευνα τουλάχιστον είσαι εξειδικευμένος σε ένα μεγάλο βαθμό. το bachelor ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν είσαι άσχετος.. οι γνώσεις σου όμως ειναι βασικές και γενικές πάνω στην συγκεκριμένη επιστήμη. 1
TheDarkKnight Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε εγώ πάντως δεν αναφερόμουν στις επιστήμες αλλά στα άτομα. Ο δάσκαλος του λυκείου και γενικά το απλά να έχεις ένα bachelor δεν σε κάνει επιστήμονα. Επιστήμονας γίνεσαι μετά το master γιατί ακόμη και αν δεν συμμετέχεις ενεργά στην έρευνα τουλάχιστον είσαι εξειδικευμένος σε ένα μεγάλο βαθμό. το bachelor ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν είσαι άσχετος.. οι γνώσεις σου όμως ειναι βασικές και γενικές πάνω στην συγκεκριμένη επιστήμη. Όπως σου έγραψα και σε προηγούμενη απάντηση, συμφωνώ απολύτως. Σαφώς με ένα B.sc. δεν λέγεσε επιστήμονας αλλά πτυχιούχος έχοντας βασικές και γενικές γνώσεις πάνω στην επιστήμη που σπούδασες. Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2018 από TheDarkKnight
tyler99 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Καταρχην ευχαριστω εκ νεου για τις απαντησεις. Λογω υποχρεωσεων δεν ασχοληθηκα τις τελευταιες μερες με το θεμα, τωρα που εχω περισσοτερο ελευθερο χρονο θα αρχισω να ψαχνομαι περισσοτερο. Εχω καποιες επιπλεον σκεψεις και αποριες, οποιος γνωριζει ας πει τη γνωμη του: 1. Αξιζει η φοιτηση εξ αποστασεως ειτε στο ΕΑΠ ειτε σε ξενο πανεπιστημιο; Ποιο απο τα 2 θα ηταν προτιμωτερο αν επαιρνα την αποφαση; Γνωριζει καποιος συγκεκριμενα ανοιχτα πανεπιστημια του εξωτερικου που θα αξιζε τον κοπο να κανω αιτηση; Μιλαμε παντα για σπουδες πληροφορικης. 2. Γινεται πολυς λογος για τα MOOCs. Εχω βρει αρκετα site που προσφερουν μαθηματα σε χαμηλο κοστος, οπως udemy, udacity, cybrary. Αξιζουν τον κοπο; ΜΠορει με καποιο τροπο να σε βοηθησουν να βρεις δουλεια σ αυτον τον τομεα; Δεν εννοω φυσικα να παρεις καποιο certificate και ως δια μαγειας να βρεις δουλεια μ αυτο. Αλλα αν αποκτησεις γνωσεις σε βαθος σε ενα συγκεκριμενο τομεα της πληροφορικης πχ διαδικτυακη ασφαλεια ή web design ή αν μελετησεις σε βαθος καποιες γλωσσες προγραμματισμου(python , java ) , θα ηταν καλο εφοδιο για ευρεση εργασιας ειτε εδω ειτε στο εξωτερικο; Ευχαριστω. ΥΓ. Παρακαλω μην ξαναρχισει η συζητηση για το αν αξιζει να ξαναξεκινησω σπουδες στα 30 μου. Οσοι δεν το πιστευετε, σεβαστη η αποψη σας , αλλα δεν εχετε να προσφερετε κατι στο θεμα. Εχω παρει την αποφαση μου, γνωριζω οτι θα ειναι πολυ δυσκολο , αλλα θα το παλεψω και οτι βγει.
mmaroulita Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 14/6/2018 στις 11:28 ΠΜ, tyler99 είπε Καταρχην ευχαριστω εκ νεου για τις απαντησεις. Λογω υποχρεωσεων δεν ασχοληθηκα τις τελευταιες μερες με το θεμα, τωρα που εχω περισσοτερο ελευθερο χρονο θα αρχισω να ψαχνομαι περισσοτερο. Εχω καποιες επιπλεον σκεψεις και αποριες, οποιος γνωριζει ας πει τη γνωμη του: 1. Αξιζει η φοιτηση εξ αποστασεως ειτε στο ΕΑΠ ειτε σε ξενο πανεπιστημιο; Ποιο απο τα 2 θα ηταν προτιμωτερο αν επαιρνα την αποφαση; Γνωριζει καποιος συγκεκριμενα ανοιχτα πανεπιστημια του εξωτερικου που θα αξιζε τον κοπο να κανω αιτηση; Μιλαμε παντα για σπουδες πληροφορικης. 2. Γινεται πολυς λογος για τα MOOCs. Εχω βρει αρκετα site που προσφερουν μαθηματα σε χαμηλο κοστος, οπως udemy, udacity, cybrary. Αξιζουν τον κοπο; ΜΠορει με καποιο τροπο να σε βοηθησουν να βρεις δουλεια σ αυτον τον τομεα; Δεν εννοω φυσικα να παρεις καποιο certificate και ως δια μαγειας να βρεις δουλεια μ αυτο. Αλλα αν αποκτησεις γνωσεις σε βαθος σε ενα συγκεκριμενο τομεα της πληροφορικης πχ διαδικτυακη ασφαλεια ή web design ή αν μελετησεις σε βαθος καποιες γλωσσες προγραμματισμου(python , java ) , θα ηταν καλο εφοδιο για ευρεση εργασιας ειτε εδω ειτε στο εξωτερικο; Ευχαριστω. ΥΓ. Παρακαλω μην ξαναρχισει η συζητηση για το αν αξιζει να ξαναξεκινησω σπουδες στα 30 μου. Οσοι δεν το πιστευετε, σεβαστη η αποψη σας , αλλα δεν εχετε να προσφερετε κατι στο θεμα. Εχω παρει την αποφαση μου, γνωριζω οτι θα ειναι πολυ δυσκολο , αλλα θα το παλεψω και οτι βγει. Γεια χαρά! Πραγματικά έκανα αυτό τον λογαριασμό σήμερα μόνο και μόνο για να σου απαντήσω επειδή έχω εκνευριστεί απίστευτα με τα πράγματα που σου γράφουν κάποιοι. Είμαι 37 χρόνων, παράτησα το πανεπιστήμιο στα 18 (τμήμα Οικονομικών Επιστημών -ΑΠΘ) επειδή πέθανε ο πατέρας μου. Γύρισα στο πανεπιστήμιο στα 27 μου και μέχρι τα 31 είχα πάρει και το μεταπτυχιακό με άριστα και ήμουν πρώτη στην τάξη μου. Έκανα δεύτερο μεταπτυχιακό στην Ολλανδία με δύο υποτροφίες (μία από το ίδιο το πανεπιστήμιο και μία από μεγάλη επενδυτική εταιρία της Ολλανδίας), πήγα Ελβετία αμέσως μετά και εργάστηκα ως ερευνήτρια. Χτες πήρα προσφορά για να κάνω το διδακτορικό μου στο Πανεπιστήμιο του Oxford (το καλύτερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης και το δεύτερο του κόσμου για όσους δε γνωρίζουν), και όλα αυτά στα 37 μου. Με έφερε προς τα δω ο δρόμος μου γιατί ψάχνω τρόπους να χρηματοδοτήσω τις σπουδές μου γιατί δεν πήρα και υποτροφία μαζί με την προσφορά. Δεν ξέρω αν τελικά ακολούθησες το όνειρό σου αλλά πραγματικά σου λέω πως ΠΡΕΠΕΙ να το κάνεις εφόσον το θες, ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα εφόσον είναι κάτι που το αγαπάς και το θέλεις. Η ιδέα οτι δε μπορούμε να διαβάσουμε και να μάθουμε στα 35 μας είναι εντελώς ηλίθια - είστε σοβαροί; Δηλαδή όλοι οι άνθρωποι που είναι ήδη καθηγητές σε πανεπιστήμια και διαβάζουν και κάνουν έρευνα μέχρι τα 60-70 τους τι είναι; Αν είναι να τους αποσύρουμε...Υπόψιν, οτι για εμένα ποτέ κανένας δεν χρησιμοποίησε την ηλικία μου ως αποτρεπτικό παράγοντα είτε κατά την εισαγωγή μου στα μεταπτυχιακά είτε για να πάρω τις υποτροφίες είτε για την θέση στην Ελβετία είτε για την Οξφόρδη - το μόνο που είδαν ήταν οι επιδόσεις τόσο στο research proposal, τις βαθμολογίες και τη συνέντευξη, δηλαδή το potential (άλλωστε αν το έκαναν, θα ήταν διάκριση). Σε σχέση με το ερώτημά σου, δε θα σου πρότεινα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, είναι πολύ ακριβή και υπάρχει πολύ χαμηλός βαθμός ολοκλήρωσης των σπουδών στο ΕΑΠ. Ειλικρινά, αν όντως έχεις διαγραφεί από τη σχολή σου θα σου πρότεινα να διαβάσεις για τις πανελλήνιες και να ξαναδώσεις, δεν είναι δύσκολες και ξέρω εντελώς βλαμμένο κόσμο που μπήκε σε μια σχολή. Επίσης, δες το και σαν πρόκληση για να δεις αν θα μπορείς να ανταποκριθείς και στα μαθήματα της σχολής σου. Εφόσον περάσεις, από κει και πέρα ειναι αρκετά διαχειρίσιμο αν είσαι επιμελής και δεν το αφήσεις. Για σπουδές στο εξωτερικό, θα σου πρότεινα να αποφύγεις την Αγγλία λόγω πολύ υψηλών διδάκτρων και να σκεφτείς την Ολλανδία (πολύ χαμηλά δίδακτρα περίπου 2,000 το έτος) και την Γερμανία (καθόλου δίδακτρα). Τα bachelor's διαρκούν τρία έτη και όχι τέσσερα όπως εδώ και έχουν βάλει και αγγλικά προγράμματα τα τελευταία χρόνια. Θα χρειαστείς το Απολυτήριο λυκείου με αρκετά καλούς βαθμούς καθώς και κάποια personal statements. Εφόσον επιλέξεις την χώρα μπορείς να βρεις και πηγές χρηματοδότησης όπως DAAD για Γερμανία και εδώ https://www.studyinholland.nl/ και εδώ https://www.nuffic.nl/en/ για την Ολλανδία. Oι Ολλανδοί, ειδικά, επιδιώκουν το internationalization of education και δίνουν ακόμα και επιδοτήσεις ενοικίου σε όλους τους ξένους φοιτητές (εγώ το πήρα και αυτό). Επίσης, μπορείς να πάρεις φοιτητικό δάνειο από την Ελλάδα για να ξεκινήσεις τις σπουδές σου, εκεί θα βλέπεις να μπορείς να δουλέψεις κτλ. Πάντως, τίποτα από αυτά δε θα γίνει αν δεν πάρεις την απόφαση να το κάνεις. Σου εύχομαι κάθε επιτυχία και να καταφέρεις να σπουδάσεις αυτό που θέλεις. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2019 από mmaroulita 5
Aggeluska Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 On 06/06/2018 at 12:13, jmmys said: Δηλαδή ένας που έχει μια κανονική δουλεια μπορεί απλα να γραφτεί σε μια σχολή άσχετη που δεν πρόκειται να ακολουθήσει,και απλά να κανει κάθε εξάμηνο εγγραφή για τα επομενα 20-30 χρόνια ώστε να απολαμβάνει τα φοιτητικά δικαιώματα; Σχετικά με το θέμα,για Αγγλία δεν ξέρω,αλλά Γερμανία ναι υπάρχει φοιτητικό δάνειο,το λεγόμενο BAföG,το οποίο μπορεί να φτασει μέχρι και τα 750 ευρώ το μήνα.Συνήθως είναι γύρω στα 500 ευρώ το μήνα.Το BAföG αποτελείται από 50% καθαρό άτοκο δάνειο,και 50% κρατική επιδότηση,δηλωνεις πληρωνεις τα μισά από οτι εχεις πάρει,άτοκα. Περίπου 1 στους 4 φοιτητές το παίρνει αυτό το δάνειο. Εξαρτάται από την οικονομική σου κατασταση,δικιά σου και των γονιών, αν είσαι παντρεμένος,αν εχεις παιδιά κλπ.Ακούγεται πολύ γραφειοκρατία, αλλά είναι κάτι που γίνεται πολύ γρήγορα και χρειάζεται ελάχιστα χαρτιά, καμμία σχέση με Ελλαδα. Φυσικά εκεί πέρα ξεχνάς καταλήψεις, αναρχικούς,βαμμενους τοίχους, διακοπές μαθημάτων επειδή καποιοι μπουκαρουν ετσι μέσα επειδή έτσι απλά γουσταρουν και διάφορα αλλά εξωπραγματικά για ελληνικά πανεπιστήμια. Πολλοί φοιτητές παίρνουν αυτο το επίδομα,και κανουν και κάποιες part time δουλειές,υπαρχουν πολλές δουλειες για φοιτητες συγκεκριμενα επειδή είναι για λιγες ώρες με 350-400 ευρώ το μηνα και δεν χρειάζονται έξτρα ασφάλιση. Για να πάρεις BAFöG πρέπει ένας από τους δύο γονείς σου να έχει μόνιμη κατοικία την Γερμανία και να έχει φορολογηθει εκει για τουλάχιστον Χ χρόνια. Τώρα πόσο είναι αυτό δεν θυμάμαι. Νομίζω μου είχαν πει 2 ή 3.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) https://www.mystipendium.de/bafoeg/bafoeg-fuer-auslaender Υπάρχουν 6 κριτήρια για να πάρεις το δάνειο. Πρεπει να πλήρεις τουλαχιστον 1 από αυτά.Το αν ένας απο τους γονεις έχει μονιμη κατοικία στη Γερμανια δεν παιζει κανένα ρολο. 1 ώρα πριν, mmaroulita είπε ) και την Γερμανία (καθόλου δίδακτρα). Τ Έχει δίδακτρα,Semesterbeitrag,γύρω στα 300 ευρώ το εξάμηνο,ανάλογα το πανεπιστήμιο, αλλά είναι και το εισιτήριο για όλα τα ΜΜΜ σε ακτίνα περιπου 100χλμ μέσα σε αυτά. Βέβαια σε σχεση με αλλες χώρες είναι τζάμπα στην ουσια Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2019 από jmmys
marmagia Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 On 05/06/2018 at 17:15, vagos789 said: https://www.undergraduate.study.cam.ac.uk/fees-and-finance Που κολλάει το Κέιμπριτζ; Έχεις δει τα προαπαιτούμενα εισαγωγής; Εδώ δεν θέλει ο άνθρωπος να μπει σε διαδικασία πανελληνίων και εσυ του προτείνεις κάτι που ζητάει πέραν απο τον άριστο βαθμό απολυτηρίου και a levels για πιο εύκολο;
Aggeluska Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 1 hour ago, jmmys said: https://www.mystipendium.de/bafoeg/bafoeg-fuer-auslaender Υπάρχουν 6 κριτήρια για να πάρεις το δάνειο. Πρεπει να πλήρεις τουλαχιστον 1 από αυτά.Το αν ένας απο τους γονεις έχει μονιμη κατοικία στη Γερμανια δεν παιζει κανένα ρολο. Έχει δίδακτρα,Semesterbeitrag,γύρω στα 300 ευρώ το εξάμηνο,ανάλογα το πανεπιστήμιο, αλλά είναι και το εισιτήριο για όλα τα ΜΜΜ σε ακτίνα περιπου 100χλμ μέσα σε αυτά. Βέβαια σε σχεση με αλλες χώρες είναι τζάμπα στην ουσια Τι να σου πω. Εγώ το 2014 που είχα πάει στην φοιτητική Ένωση στην Γερμανία και ρώτησα , αυτόν τον λόγο μου είπαν και με απορρίψαν.
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Στις 16/2/2019 στις 11:05 ΠΜ, mmaroulita είπε Γεια χαρά! Πραγματικά έκανα αυτό τον λογαριασμό σήμερα μόνο και μόνο για να σου απαντήσω επειδή έχω εκνευριστεί απίστευτα με τα πράγματα που σου γράφουν κάποιοι. Είμαι 37 χρόνων, παράτησα το πανεπιστήμιο στα 18 (τμήμα Οικονομικών Επιστημών -ΑΠΘ) επειδή πέθανε ο πατέρας μου. Γύρισα στο πανεπιστήμιο στα 27 μου και μέχρι τα 31 είχα πάρει και το μεταπτυχιακό με άριστα και ήμουν πρώτη στην τάξη μου. Έκανα δεύτερο μεταπτυχιακό στην Ολλανδία με δύο υποτροφίες (μία από το ίδιο το πανεπιστήμιο και μία από μεγάλη επενδυτική εταιρία της Ολλανδίας), πήγα Ελβετία αμέσως μετά και εργάστηκα ως ερευνήτρια. Χτες πήρα προσφορά για να κάνω το διδακτορικό μου στο Πανεπιστήμιο του Oxford (το καλύτερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης και το δεύτερο του κόσμου για όσους δε γνωρίζουν), και όλα αυτά στα 37 μου. Με έφερε προς τα δω ο δρόμος μου γιατί ψάχνω τρόπους να χρηματοδοτήσω τις σπουδές μου γιατί δεν πήρα και υποτροφία μαζί με την προσφορά. Δεν ξέρω αν τελικά ακολούθησες το όνειρό σου αλλά πραγματικά σου λέω πως ΠΡΕΠΕΙ να το κάνεις εφόσον το θες, ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα εφόσον είναι κάτι που το αγαπάς και το θέλεις. Η ιδέα οτι δε μπορούμε να διαβάσουμε και να μάθουμε στα 35 μας είναι εντελώς ηλίθια - είστε σοβαροί; Δηλαδή όλοι οι άνθρωποι που είναι ήδη καθηγητές σε πανεπιστήμια και διαβάζουν και κάνουν έρευνα μέχρι τα 60-70 τους τι είναι; Αν είναι να τους αποσύρουμε...Υπόψιν, οτι για εμένα ποτέ κανένας δεν χρησιμοποίησε την ηλικία μου ως αποτρεπτικό παράγοντα είτε κατά την εισαγωγή μου στα μεταπτυχιακά είτε για να πάρω τις υποτροφίες είτε για την θέση στην Ελβετία είτε για την Οξφόρδη - το μόνο που είδαν ήταν οι επιδόσεις τόσο στο research proposal, τις βαθμολογίες και τη συνέντευξη, δηλαδή το potential (άλλωστε αν το έκαναν, θα ήταν διάκριση). Σε σχέση με το ερώτημά σου, δε θα σου πρότεινα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, είναι πολύ ακριβή και υπάρχει πολύ χαμηλός βαθμός ολοκλήρωσης των σπουδών στο ΕΑΠ. Ειλικρινά, αν όντως έχεις διαγραφεί από τη σχολή σου θα σου πρότεινα να διαβάσεις για τις πανελλήνιες και να ξαναδώσεις, δεν είναι δύσκολες και ξέρω εντελώς βλαμμένο κόσμο που μπήκε σε μια σχολή. Επίσης, δες το και σαν πρόκληση για να δεις αν θα μπορείς να ανταποκριθείς και στα μαθήματα της σχολής σου. Εφόσον περάσεις, από κει και πέρα ειναι αρκετά διαχειρίσιμο αν είσαι επιμελής και δεν το αφήσεις. Για σπουδές στο εξωτερικό, θα σου πρότεινα να αποφύγεις την Αγγλία λόγω πολύ υψηλών διδάκτρων και να σκεφτείς την Ολλανδία (πολύ χαμηλά δίδακτρα περίπου 2,000 το έτος) και την Γερμανία (καθόλου δίδακτρα). Τα bachelor's διαρκούν τρία έτη και όχι τέσσερα όπως εδώ και έχουν βάλει και αγγλικά προγράμματα τα τελευταία χρόνια. Θα χρειαστείς το Απολυτήριο λυκείου με αρκετά καλούς βαθμούς καθώς και κάποια personal statements. Εφόσον επιλέξεις την χώρα μπορείς να βρεις και πηγές χρηματοδότησης όπως DAAD για Γερμανία και εδώ https://www.studyinholland.nl/ και εδώ https://www.nuffic.nl/en/ για την Ολλανδία. Oι Ολλανδοί, ειδικά, επιδιώκουν το internationalization of education και δίνουν ακόμα και επιδοτήσεις ενοικίου σε όλους τους ξένους φοιτητές (εγώ το πήρα και αυτό). Επίσης, μπορείς να πάρεις φοιτητικό δάνειο από την Ελλάδα για να ξεκινήσεις τις σπουδές σου, εκεί θα βλέπεις να μπορείς να δουλέψεις κτλ. Πάντως, τίποτα από αυτά δε θα γίνει αν δεν πάρεις την απόφαση να το κάνεις. Σου εύχομαι κάθε επιτυχία και να καταφέρεις να σπουδάσεις αυτό που θέλεις. Μπράβο για αυτά που κατάφερες, πάντως να ξέρεις δεν έχουνε όλοι την ίδια όρεξη ούτε το κουράγιο να κάνουν διάφορα πράγματα. Στα λόγια όλα ωραία φαίνονται και ακούγονται, καλό είναι όσο είσαι μικρός και νέος να προλάβεις να κάνεις οτι μπορείς γιατί αργότερα τα προβλήματα και οι δυσκολίες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Διάβασμα και έρευνα εννοείται οτι μπορείς να κάνεις μέχρι όποια ηλικία θέλεις, δεν υπάρχουν ηλικιακά όρια σε αυτό το θέμα.
mmaroulita Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 23/2/2019 στις 4:27 ΠΜ, Βασίλης_29 είπε Μπράβο για αυτά που κατάφερες, πάντως να ξέρεις δεν έχουνε όλοι την ίδια όρεξη ούτε το κουράγιο να κάνουν διάφορα πράγματα. Στα λόγια όλα ωραία φαίνονται και ακούγονται, καλό είναι όσο είσαι μικρός και νέος να προλάβεις να κάνεις οτι μπορείς γιατί αργότερα τα προβλήματα και οι δυσκολίες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Διάβασμα και έρευνα εννοείται οτι μπορείς να κάνεις μέχρι όποια ηλικία θέλεις, δεν υπάρχουν ηλικιακά όρια σε αυτό το θέμα. Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Αυτό εξυπακούεται. Προφανώς και δεν έχουν όλοι την όρεξη και το κουράγιο να κάνουν πράγματα αλλά στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς είναι που διαχωρίζει εκείνους που τα καταφέρνουν από τους υπόλοιπους που δε τα καταφέρνουν και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ηλικία αλλά με την προσωπικότητα, τα κίνητρα και την διάθεση κάποιου να επιτύχει. Για να περάσει κανείς από τα λόγια στην πράξη απαιτείται σκληρή δουλειά και θυσίες (στην προσωπική ζωή, στην αναψυχή κτλ). Για αυτό τον λόγο, ακόμα και μεταξύ νέων - και φέρνω το παράδειγμα της εκπαίδευσης γιατί για αυτό μιλάμε τώρα - δεν θα διαπρέψουν όλοι. Κάποιοι θα ξεχωρίσουν γιατί θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα ενώ κάποιοι άλλοι απλά θα πάρουν ένα πτυχίο που θα το κρεμάσουν στον τοίχο. Και αυτό ισχύει σε όλα τα πράγματα και τους τομείς της ζωής. Αν δεν έχει κάποιος την όρεξη και το κουράγιο, τότε λυπάμαι αλλά δεν μπορεί να κάνει μεγάλα όνειρα - ίσως μόνο ονειροπολήσεις. Προβλήματα θα έχουμε συνέχεια και ούτε και αυτό έχει να κάνει με την ηλικία - π.χ μπορεί να είσαι μικρός αλλά να έχεις ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που δε σου επιτρέπει να σπουδάσεις ή μπορεί η οικογένειά σου να μη μπορεί να σε στηρίξει οικονομικά. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από mmaroulita 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 19 ώρες πριν, mmaroulita είπε Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Αυτό εξυπακούεται. Προφανώς και δεν έχουν όλοι την όρεξη και το κουράγιο να κάνουν πράγματα αλλά στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς είναι που διαχωρίζει εκείνους που τα καταφέρνουν από τους υπόλοιπους που δε τα καταφέρνουν και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ηλικία αλλά με την προσωπικότητα, τα κίνητρα και την διάθεση κάποιου να επιτύχει. Για να περάσει κανείς από τα λόγια στην πράξη απαιτείται σκληρή δουλειά και θυσίες (στην προσωπική ζωή, στην αναψυχή κτλ). Για αυτό τον λόγο, ακόμα και μεταξύ νέων - και φέρνω το παράδειγμα της εκπαίδευσης γιατί για αυτό μιλάμε τώρα - δεν θα διαπρέψουν όλοι. Κάποιοι θα ξεχωρίσουν γιατί θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα ενώ κάποιοι άλλοι απλά θα πάρουν ένα πτυχίο που θα το κρεμάσουν στον τοίχο. Και αυτό ισχύει σε όλα τα πράγματα και τους τομείς της ζωής. Αν δεν έχει κάποιος την όρεξη και το κουράγιο, τότε λυπάμαι αλλά δεν μπορεί να κάνει μεγάλα όνειρα - ίσως μόνο ονειροπολήσεις. Προβλήματα θα έχουμε συνέχεια και ούτε και αυτό έχει να κάνει με την ηλικία - π.χ μπορεί να είσαι μικρός αλλά να έχεις ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που δε σου επιτρέπει να σπουδάσεις ή μπορεί η οικογένειά σου να μη μπορεί να σε στηρίξει οικονομικά. Έχει να κάνει 100% με την ηλικία γιατί όπως είπα όσο αυξάνεται η ηλικία αυξάνονται και τα προβλήματα. Μην κρίνεις και μην δημιουργείς μοντέλα με βάση δικά σου προσωπικά παραδείγματα, υπάρχουν άτομα που δεν έχουν κουράγιο όρεξη εξαπανέκαθεν από μικροί, υπάρχουν κάποιοι που έχουνε, πετυχαίνουν κάτι αλλά μετά από πάρα πολλά προβλήματα μπορεί να τα χάσουνε και να λυγίσουν. Επίσης δεν είναι ανάγκη να έχεις προβλήματα για να μην καταφέρεις κάτι, αρκετοί παλεύουν ακόμα και με προβλήματα, έχουνε κάνει πράγματα ακόμα και με σοβαρά προβλήματα υγείας ή δυσκολίες που άλλοι δεν θα τα έκαναν, έλα όμως που τα προβλήματα ακόμα και πάρα πολλά να είναι δεν μένουν στάσιμα, μπορεί να βελτιωθούν αλλά μπορεί να γίνουν ακόμα περισσότερα και κάποια στιγμή και οι υποτιθέμενοι ήρωες λυγίζουν, για αυτό σου λέω μην δημιουργείς μοντέλα γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί με τον καθέναν. Όσο για τα όνειρα, αυτή η λέξη πλεόν δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μου, προτιμώ να αντικατασταθεί από την λέξη "στόχος", κάτι που είναι πολύ πιο ρεαλιστικό. Όποιος κάνει σχέδια για την ζωή του ο θεός γελάει.... κσι θσ έρθουνε όλα, οχι κατ' ανάγκην άσχημα ή κακά, αλλά πολύ διαφορετικά από αυτά που σχεδίαζες, εγώ έτσι έχω μάθει από αυτά που μου έχουν συμβεί προς το παρόν. 1 1
mmaroulita Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Έχει να κάνει 100% με την ηλικία γιατί όπως είπα όσο αυξάνεται η ηλικία αυξάνονται και τα προβλήματα. Μην κρίνεις και μην δημιουργείς μοντέλα με βάση δικά σου προσωπικά παραδείγματα, υπάρχουν άτομα που δεν έχουν κουράγιο όρεξη εξαπανέκαθεν από μικροί, υπάρχουν κάποιοι που έχουνε, πετυχαίνουν κάτι αλλά μετά από πάρα πολλά προβλήματα μπορεί να τα χάσουνε και να λυγίσουν. Επίσης δεν είναι ανάγκη να έχεις προβλήματα για να μην καταφέρεις κάτι, αρκετοί παλεύουν ακόμα και με προβλήματα, έχουνε κάνει πράγματα ακόμα και με σοβαρά προβλήματα υγείας ή δυσκολίες που άλλοι δεν θα τα έκαναν, έλα όμως που τα προβλήματα ακόμα και πάρα πολλά να είναι δεν μένουν στάσιμα, μπορεί να βελτιωθούν αλλά μπορεί να γίνουν ακόμα περισσότερα και κάποια στιγμή και οι υποτιθέμενοι ήρωες λυγίζουν, για αυτό σου λέω μην δημιουργείς μοντέλα γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί με τον καθέναν. Όσο για τα όνειρα, αυτή η λέξη πλεόν δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μου, προτιμώ να αντικατασταθεί από την λέξη "στόχος", κάτι που είναι πολύ πιο ρεαλιστικό. Όποιος κάνει σχέδια για την ζωή του ο θεός γελάει.... κσι θσ έρθουνε όλα, οχι κατ' ανάγκην άσχημα ή κακά, αλλά πολύ διαφορετικά από αυτά που σχεδίαζες, εγώ έτσι έχω μάθει από αυτά που μου έχουν συμβεί προς το παρόν. Ό,τι γράφεις είναι εκτός θέματος και δεν αναιρεί τη θέση μου παρά ίσως τη συμπληρώνει/ προεκτείνει σε κάποια σημεία. Έγραψα πως ο καθένας μπορεί να επιτύχει παρά την ηλικία του και πως στην επίτευξη των στόχων - ονείρων, σκοπών, στρατηγικών όπως θες πες το, τα λόγια άλλωστε δεν έχουν καμία σημασία ούτε οδηγούν σε διαφορετικό αποτέλεσμα - σημαντικότερο ρόλο παίζει η προσωπικότητα και η θέληση να δουλέψεις σκληρά. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο απευθύνθηκα αρχικά σε αυτόν που ξεκίνησε το θέμα - ώστε να τον παροτρύνω να σπουδάσει παρά το οτι οι περισσότεροι εδώ μέσα τoν αποθάρρυναν - με την προσωπική μου ιστορία ήταν δυνατό να δώσω ένα living example και όχι να γενικεύσω μια κατάσταση, αλλά να του δείξω πως και άλλοι το έχουν κάνει και είναι εφικτό. Άλλωστε, οι εξαιρέσεις κάνουν τον κανόνα και συνήθως από αυτές κινητοποιούμαστε και όχι από εκείνους που κάνουν το αναμενόμενο. Ακόμη, ποτέ δεν είπα πως όλοι θα κάνουν αυτό που έκανα εγώ ούτε οτι μπορούν να το κάνουν. Αντίθετα, εσύ δίνεις τις συμβουλές σου βασιζόμενος στις προσωπικές σου εμπειρίες και είσαι απόλυτος και μεροληπτικός σε αυτά που λες όπως π.χ. "είναι θέμα ηλικίας 100%", κάτι που δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει. Ισχύει ίσως 100% για σένα. Επίσης, θέτεις την ηλικία ως τον ύψιστο απαγορευτικό παράγοντα για την επίτευξη του όποιου στόχου γιατί θεωρείς πως είναι βέβαιο πως τα προβλήματα αυξάνονται με την ηλικία ενώ παρακάτω γράφεις πως τίποτα δεν είναι σίγουρο και πως οι καταστάσεις μεταβάλλονται και δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον. Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος σε μεγαλύτερη ηλικία βρει καλύτερες συνθήκες για να κάνει κάτι σε σχέση με όταν ήταν μικρότερος, δε θα πρέπει απλά και μόνο η ηλικία του να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για να το κάνει αλλά να το προσπαθήσει - αυτή είναι η δική μου άποψη. Τέλος, σε σχέση με τη θέση σου σχετικά με τα σχέδια κτλ, προφανώς δε θα διαφωνήσω γιατί αυτό είναι η ζωή ούτως ή άλλως, δε μπορείς να την ελέγξεις - επίσης, αν διάβασες την ιστορία μου, θυμήσου πως μιλάς σε κάποιον που η ζωή του άλλαξε απότομα και άρδην το μέλλον - αλλά αν αυτό γενικά επηρεάζει το αν θα κυνηγήσεις τους στόχους σου ή όχι και εν γένει τη συμπεριφορά σου απέναντι στη ζωή και πάλι έρχεσαι στα λόγια μου, δηλ. πως η προσωπικότητα είναι αυτή που μετράει τελικά. Αν κάποιος είναι τόσο πεσιμιστής απλά θα κάτσει στη γωνία και δε θα κάνει τίποτα ενώ κάποιοι άλλοι θα ρισκάρουν (το αν θα κερδίσουν ή όχι είναι άλλη ιστορία). Διαλέγεις και παίρνεις. Προτιμώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Καλό σου βράδυ. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από mmaroulita 1
jgeorgiou Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) η ηλικία είναι επιβαρυντικός παράγοντας (οι περισσότεροι έχουν λιγότερο κουράγιο/διάθεση όσο περνάνε τα χρόνια) ΑΛΛΑ δεν είναι καθοριστικός. Ολοι οι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο γι'αυτό και υπάρχουν αποτυχημένοι και επιτυχημένοι που είχαν την ίδια αφετηρία. Μην είστε μοιρολάτρες! Επεξ/σία 15 Απριλίου 2019 από jgeorgiou
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα