tyler99 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Γεια χαρα, θελω να ζητησω πληροφοριες για σπουδες στο εξωτερικο. Καταρχην να πω μερικα πραγματα για μενα. Ειμαι 29 χρονων, σπουδασα για 2 χρονια στο ΑΠΘ τμημα πληροφορικης αλλα αναγκαστηκα να τα παρατησω γιατι επρεπε να βοηθησω στην οικ. επιχειρηση. Τωρα σχεδον 10 χρονια μετα, με τους δικους μου να εχουν βγει στη συνταξη, σκεφτομαι να προσπαθησω να σπουδασω ξανα. Το προβλημα ειναι οτι εχω διαγραφει απο τη σχολη μου και θα πρεπει να ξαναδωσω πανελληνιες αν θελω να σπουδασω εδω. Εχω ακουσει οτι παιζουν φοιτητικα δανεια σε αρκετες χωρες του εξωτερικου και απο τη στιγμη που τα αγγλικα μου ειναι σε καλο επιπεδο, σκεφτομουν να δοκιμασω εξω. Επισης εχω μερικα λεφτα στην ακρη αλλά δεν φτανουν απο μονα τους για σπουδες. Μπορει καποιος να μου δωσει παραπανω πληροφοριες; Πχ σε ποιες χωρες θα ηταν προτιμοτερο να ψαξω, ποια ειναι ακριβως η διαδικασια, επισης σε χωρες που δεν υπαρχουν διδακτρα μπορεις να παρεις δανειο για να καλυψεις τα προσωπικα σου εξοδα; Επισης μπορεις να συνδυασεις σπουδες με δουλεια (part-time ή καλοκαιρινη) ; Όποια πληροφορια ή εμπειρια εχει καποιος σχετικα με το θεμα ευπροσδεκτη. Ευχαριστω.
antbyron Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Γιατί δεν ξαναδίνεις πανελλήνιες; Δεν είναι δύσκολες. Ψάχνεις τρόπο να "αποδράσεις" από την Ελλάδα; Σχετικά με τα υπόλοιπα ζητήματα που έθεσες δεν έχω εμπειρίες για να σου πω, ελπίζω να την βρεις την άκρη, το να σπουδάσεις εξωτερικό και να πιάσεις και δουλεία θα είναι μία καλή εμπειρία, αλλά το δάνειο μου ακούγεται κάπως. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2018 από antbyron
Diskimpex Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Ξερω απο παιδι φιλου .Να βρεις δουλεια σαν φοιτητης εξωτερικο δυσκολο.Μονο απο αγγελιες σχολης .Οσο για δανειο παντου θελουν εγγυηση.
NemeSis1990 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Αν εισαι αφραγκος ξεχνα τις σπουδες εξωτερικο, το εχασες το τρενο χρονια τωρα 1
-Dimitris- Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Γνωμη μου να δωσεις πανελληνιες του χρονου, περνας σε μια σχολη κοντα στην πολη σου, εργαζεσαι τα απογευματα. Εαν δεν εχεις οικονομικη ανεση το ξεχνας το εξωτερικο. Ποτε δεν ειναι αργα για το οτιδηποτε, αρκει να εχουμε τη δυνατοτητα να το κανουμε.
vagos789 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 https://www.undergraduate.study.cam.ac.uk/fees-and-finance
tsioulak Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Πως κατάφερες να διαγράφεις; Δεν δηλωνες εγγραφή στα εξάμηνα;
livefreeordie Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 5 ώρες πριν, tsioulak είπε Πως κατάφερες να διαγράφεις; Δεν δηλωνες εγγραφή στα εξάμηνα; 10 χρόνια σου λέει πέρασαν και να τα δήλωνε λες ακόμη να τον περίμεναν ποτε θα πάει να τελειώσει ; Υπάρχει κι ενα οριο.
LongTom Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Το λοιπόν, δεν είναι παντού το ίδιο. Γενικά σε όλες τις χώρες θέλεις ένα ποσό για αρχή, μετά τα πράγματα αλλάζουν αρκετά. Στην Δανία έχεις το δικαίωμα φοιτητικού επιδόματος (SU), το οποίο είναι ουσιαστικά θαλασσοδάνειο προς τον φοιτητή, εφόσον δουλέψεις >10 ώρες ανά εβδομάδα. Τα λεφτά της δουλειάς σου προσμετρούνται στο επίδομα, έτσι συνήθως το μηνιαίο εισόδημα φτάνει το χιλιάρικο άνετα. Φοιτητικές δουλειές υπάρχουν, αν και θα είναι φυσικά 90% σε warehouse (τα οποία έχουν τεράστιο turnover λόγω κακών συνθηκών). Έτσι με ένα μικρό αρχικό ποσό 1-3Κ€, αναλόγως εάν είσαι Κοπεγχάγη ή όχι, μπορείς να σπουδάσεις και ίσως να βγάλεις και κατιτίς (πάντα ανάλογα που μένεις, πως ζεις και το πόσες ώρες δουλεύεις). Τώρα εάν τα εδώ πανεπιστήμια προσφέρουν στα Αγγλικά κάτι που θέλεις είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. 1
BadBoy Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 13 ώρες πριν, livefreeordie είπε 10 χρόνια σου λέει πέρασαν και να τα δήλωνε λες ακόμη να τον περίμεναν ποτε θα πάει να τελειώσει ; Υπάρχει κι ενα οριο. Αν εγγράφεσαι σε κάθε εξάμηνο δε σε διαγράφουν όσα χρόνια και να περάσουν. Για αυτόματη διαγραφή πρέπει κάποιος να μην εγγραφεί σε 2 συνεχόμενα εξάμηνα. 1
tsioulak Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 5 ώρες πριν, livefreeordie είπε 10 χρόνια σου λέει πέρασαν και να τα δήλωνε λες ακόμη να τον περίμεναν ποτε θα πάει να τελειώσει ; Υπάρχει κι ενα οριο. Ναι ρε συ, γιατί; Οποιοδήποτε φοιτητικό δικαίωμα (μειωμένα εισητήρια, βιβλία, φοιτητικό κινητό, άδεια εισόδου αυτοκινήτου στο ΑΠΘ κλπ, το μόνο που διατηρεί είναι την δωρεάν είσοδο στα μουσεία) το έχει χάσει, στα μαθήματα δεν πηγαίνει οπότε δεν πιάνει θέση ούτε στα αμφιθέατρα ούτε στα εργαστήρια, αρα δεν κοστίζει τίποτα, τι πειράζει;
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δηλαδή ένας που έχει μια κανονική δουλεια μπορεί απλα να γραφτεί σε μια σχολή άσχετη που δεν πρόκειται να ακολουθήσει,και απλά να κανει κάθε εξάμηνο εγγραφή για τα επομενα 20-30 χρόνια ώστε να απολαμβάνει τα φοιτητικά δικαιώματα; Σχετικά με το θέμα,για Αγγλία δεν ξέρω,αλλά Γερμανία ναι υπάρχει φοιτητικό δάνειο,το λεγόμενο BAföG,το οποίο μπορεί να φτασει μέχρι και τα 750 ευρώ το μήνα.Συνήθως είναι γύρω στα 500 ευρώ το μήνα.Το BAföG αποτελείται από 50% καθαρό άτοκο δάνειο,και 50% κρατική επιδότηση,δηλωνεις πληρωνεις τα μισά από οτι εχεις πάρει,άτοκα. Περίπου 1 στους 4 φοιτητές το παίρνει αυτό το δάνειο. Εξαρτάται από την οικονομική σου κατασταση,δικιά σου και των γονιών, αν είσαι παντρεμένος,αν εχεις παιδιά κλπ.Ακούγεται πολύ γραφειοκρατία, αλλά είναι κάτι που γίνεται πολύ γρήγορα και χρειάζεται ελάχιστα χαρτιά, καμμία σχέση με Ελλαδα. Φυσικά εκεί πέρα ξεχνάς καταλήψεις, αναρχικούς,βαμμενους τοίχους, διακοπές μαθημάτων επειδή καποιοι μπουκαρουν ετσι μέσα επειδή έτσι απλά γουσταρουν και διάφορα αλλά εξωπραγματικά για ελληνικά πανεπιστήμια. Πολλοί φοιτητές παίρνουν αυτο το επίδομα,και κανουν και κάποιες part time δουλειές,υπαρχουν πολλές δουλειες για φοιτητες συγκεκριμενα επειδή είναι για λιγες ώρες με 350-400 ευρώ το μηνα και δεν χρειάζονται έξτρα ασφάλιση.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Ποια είναι τα φοιτητικά δικαιώματα μετά τα ν+2 χρόνια;
tsioulak Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, natural_sgf είπε Ποια είναι τα φοιτητικά δικαιώματα μετά τα ν+2 χρόνια; Δωρεάν είσοδος στα μουσεία και χάνεις το δικαίωμα να γραφτείς στον ΟΑΕΔ. ΥΓ. Παίζει να χάνουν και την δωρεάν είσοδο στα μουσεία, δεν είμαι σίγουρος, αλλα στην πράξη εχω δει οτι τα μουσεία θέλουν μόνο να δούν την φοιτητική ταυτότητα, δεν κοιτάνε ημερομηνίες (όπως κάνουν στα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, στα τρένα κλπ).
Speculoos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Για να πάρεις δάνειο σπουδών δεν υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα