Προς το περιεχόμενο

Διακοπές, ταξίδια, εκδρομές [Part II]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγω ειμαι προσωπικά κατά αυτης της λογικής του "στριμωγματος". Τι νοημα εχει? Χανεις το σημαντικοτερο, τα vibes της πολης, που θα τα κατανοησεις μονο αν την εξερευνησεις περπατωντας.

Βαλε 2-3 πράγματα στο προγραμμα που θες να δεις οπωσδηποτε κ διαθεσε χρονο στην εξερεύνηση. 

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίταξε. Γενικά κι εγώ είμαι κατά του πολύ στριμώγματος. Από την άλλη να πάω σε μια πλατεία και να κάτσω όλο το απόγευμα το θεωρώ και λίγο χάσιμο χρόνου σε αυτήν την φάση που θέλουμε να δούμε την πόλη. Μια χρυσή τομή ψάχνουμε. 

Οπότε το πλάνο είναι φεύγουμε από το πρωί με τα πόδια περπατάμε την πρώτη πόλη (γι αυτό ελπίζουμε να έχει καλό καιρό) , βλέπουμε στον δρόμο μας τα POI που έχουμε στην λίστα μας, ή όσα προλάβουμε τέλος παντων και γυρνάμε ξενοδοχείο το βράδυ για ανάρρωση. 

Όλα αυτά βέβαια στο σχέδιο επί χάρτου. Στην πράξη θα φανεί πώς θα μας βγει... 

Επεξ/σία από Sadako
  • Like 1

Για ενημερώστε οι γνώστες

Το λεωφορείο Χ95 (Σύνταγμα - Ελευθέριος Βενιζέλος) στις 24 Μαρτίου κάνει κανονικά τα δρομολόγια του; 

Λόγω παρέλασης αλλάζει δρομολόγιο;

Θέλω να το πάρω από Σύνταγμα προς το αεροδρόμιο. 

3 hours ago, d_gkal said:

Για ενημερώστε οι γνώστες

Το λεωφορείο Χ95 (Σύνταγμα - Ελευθέριος Βενιζέλος) στις 24 Μαρτίου κάνει κανονικά τα δρομολόγια του; 

Λόγω παρέλασης αλλάζει δρομολόγιο;

Θέλω να το πάρω από Σύνταγμα προς το αεροδρόμιο. 

Για δες εδω στις ανακοινωσεις του ΟΑΣΑ: http://www.oasa.gr/news.php?id=funk1896

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, *nenya* said:

Πολύ ωραία. Σε ευχαριστώ.

Επειδή δε γνωρίζω, τι ώρες είναι η παρέλαση; 

Επίσης που ακριβώς είναι το σημείο που πρέπει να το πάρω για να πάω αεροδρόμιο; Ένα στίγμα στη χάρτη θα βοηθούσε. 

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από d_gkal

9:45 ξεκιναει η παρελαση της Κυριακης αλλα δεν βρισκω ποσο ακριβως θα κρατησει...

Η προσωρινη αφετηρια που λεει για το Χ95 ειναι επι της οδου Ριζαρη (ειναι η οδος αναμεσα στο Πολεμικο Μουσειο και το Μετρο Ευαγγελισμός και η προσωρινη σταση ειναι διπλα στο περιπτερο, οπως βγαινεις απ'το παρκο του Ευαγγελισμου. Αρα αντι για Μετρο Συνταγμα, θα κατεβεις Μετρο Ευαγγελισμο και θα περπατησεις λιγο μεχρι την σταση):

IMG_20190324_001019.jpg.9bf33e3c6e70a00ee66af60eadb3cebc.jpg

• Like 1

Σκεφτόμαστε για Λήμνο αρχές Αυγούστου για 4 διανυκτερευσεις μαζί με ένα μικρό παιδί ηλικίας 6 ετών.

Αρχικα θα ήθελα να μου προτείνετε ποια μέρη να επιλέξω για διαμονή ή και καταλύματα αν θυμάστε.

Σκεφτομαι να νοικιασω αυτοκίνητο από το νησί. Υπάρχει κάποια φθηνή επιλογή; Έχω βρει μόνο μέσω της εφαρμογής Skyscanner.

On 23/03/2019 at 23:36, *nenya* said:

Τελικά είχε τελειώσει η παρελαση και το πήρα απ' την αφετηρία(Σύνταγμα)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, greekparot είπε

Σκεφτόμαστε για Λήμνο αρχές Αυγούστου για 4 διανυκτερευσεις μαζί με ένα μικρό παιδί ηλικίας 6 ετών.

Αρχικα θα ήθελα να μου προτείνετε ποια μέρη να επιλέξω για διαμονή ή και καταλύματα αν θυμάστε.

Σκεφτομαι να νοικιασω αυτοκίνητο από το νησί. Υπάρχει κάποια φθηνή επιλογή; Έχω βρει μόνο μέσω της εφαρμογής Skyscanner.

Πηγαμε με φερι μποτ απο Καβαλα περυσι με δικα μας αμαξια. Μειναμε στο Varos Village. Καλο, καθαρο αλλα καποια απ τα δωματια του ειναι εγκαταστασεις μεσα στο χωριο και για να πας στο χωρο του πρωινου περπατάς κανενα 5λεπτο ή αν θέλεις ειδοποιεις και ερχονται να σε παρουν με αμαξακι του γκολφ. Το δωματιο για δυο ατομα μας βγηκε 104 ευρω τη βραδια, φουλ σεζον

Οι παραλιες ολες ομορφες με αμμουδια και οχι πέτρες. Επισης δεν βαθαινουν αποτομα που τις κανει καταλληλες για παιδακια

Από αξιοθέατα εδώ http://www.mylemnos.gr/sights.html (στις Αμμοθινες δεν πήγαμε)

Γενικα ηταν ομορφα και περασαμε ωραια.

Επεξ/σία από vasioula1
  • Thanks 1

Εχει κανει κανενας απο εδω οδικως Αγγλια - Ελλαδα;
Σκεφτομαι να το τολμησουμε με την κοπελα μου το καλοκαιρι και θα θελαμε να μαθουμε λεπτομερειες, ποσες μερες παιρνει το ταξιδι, συνηθεστερη διαδρομη, κοστος στο περιπου κλπ...

1 ώρα πριν, merkon είπε

Σκεφτομαι να το τολμησουμε με την κοπελα μου το καλοκαιρι και θα θελαμε να μαθουμε λεπτομερειες, ποσες μερες παιρνει το ταξιδι, συνηθεστερη διαδρομη, κοστος στο περιπου κλπ...

Εννοείς χονδρικά να φύγεις από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη με προορισμό το Λονδίνο και μετά να επιστρέψεις ή να παραμείνεις εκεί;

Bάζοντας στην άκρη την όποια αβεβαιότητα με το brexit, λογικά ή θα πας Πάτρα/Ηγουμενίτσα και μετά καράβι για Ιταλία όπου θα συνεχίσεις οδικώς ή θα ανέβεις τα Βαλκάνια. H δεύτερη επιλογή έχει πιο πολύ τα στοιχεία ενός road trip αλλά φυσικά με μεγαλύτερο κόστος σε χρόνο.

Σε έξοδα πέρα από βενζίνη/φαγητό/διαμονή θα πρέπει να υπολογίσετε ναύλα πλοίου αν πάτε μέσω Ιταλίας, διόδια, βινιέτες που βάζεις στα σύνορα κάποιων χωρών (Ελβετία, Αυστρία, Σλοβενία) και τα εισιτήρια για το eurotunnel που στην περίπτωσή σας θα είναι αρκετά ακριβά αφού θα είναι δύσκολο να τα αγοράσετε από πριν.

Υπολογίστε σίγουρα 1000 ευρώ και ταξίδι 4 ημερών με οδήγηση 6-7 ώρες τη μέρα. Ένα καλό σημείο για να δείτε αποστάσεις και χονδρικά κόστη είναι το viamichelin, να έχετε υπόψη όμως ότι δεν υπολογίζει εκτός δρόμου κόστη (πχ πλοία/eurotunnel) και οι χρόνοι που δίνει απέχουν από την πραγματικότητα αφού στα σύνορα και στην Μάγχη παίζει να φάτε πάνω από 1-2 ώρες σταματημένοι.

Αν δεν υπάρχει λόγος να πάτε Αγγλία και δεν έχετε εμπειρία από μεγάλα ταξίδια με αυτοκίνητο μπορείτε να κανονίσετε άλλες διαδρομές που είναι πιο προσβάσιμες, πχ να πάτε στη Βιέννη ή αν φεύγετε από βόρεια Ελλάδα να διασχίσετε τη βόρεια Τουρκία με προορισμό το Mπατούμι στα σύνορα με Γεωργία, ταξίδι που θα έχετε εμπειρίες για χρόνια.

6 ώρες πριν, merkon είπε

Το ειχε κανει ο συγκατοικος απο Λονδινο - Αθηνα και ορκιστηκε ποτε ξανα.... πριν καμια 15 χρονια αυτο, σκεψου τωρα με πολλα περισσοτερα αυτοκινητα....

Εαν ηταν off season και σε φαση που εχεις απειρο χρονο και χρημα και γουσταρεις τρελα road trip τοτε ναι ισως... καλοκαιρι, κινηση, ουρες, συνορα, διοδια κλπ εαν πας απο ουγγαρια , γενικα κλαφτα ....

5 ώρες πριν, Speculoos είπε

Εννοείς χονδρικά να φύγεις από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη με προορισμό το Λονδίνο και μετά να επιστρέψεις ή να παραμείνεις εκεί;

Bάζοντας στην άκρη την όποια αβεβαιότητα με το brexit, λογικά ή θα πας Πάτρα/Ηγουμενίτσα και μετά καράβι για Ιταλία όπου θα συνεχίσεις οδικώς ή θα ανέβεις τα Βαλκάνια. H δεύτερη επιλογή έχει πιο πολύ τα στοιχεία ενός road trip αλλά φυσικά με μεγαλύτερο κόστος σε χρόνο.

Σε έξοδα πέρα από βενζίνη/φαγητό/διαμονή θα πρέπει να υπολογίσετε ναύλα πλοίου αν πάτε μέσω Ιταλίας, διόδια, βινιέτες που βάζεις στα σύνορα κάποιων χωρών (Ελβετία, Αυστρία, Σλοβενία) και τα εισιτήρια για το eurotunnel που στην περίπτωσή σας θα είναι αρκετά ακριβά αφού θα είναι δύσκολο να τα αγοράσετε από πριν.

Υπολογίστε σίγουρα 1000 ευρώ και ταξίδι 4 ημερών με οδήγηση 6-7 ώρες τη μέρα. Ένα καλό σημείο για να δείτε αποστάσεις και χονδρικά κόστη είναι το viamichelin, να έχετε υπόψη όμως ότι δεν υπολογίζει εκτός δρόμου κόστη (πχ πλοία/eurotunnel) και οι χρόνοι που δίνει απέχουν από την πραγματικότητα αφού στα σύνορα και στην Μάγχη παίζει να φάτε πάνω από 1-2 ώρες σταματημένοι.

Αν δεν υπάρχει λόγος να πάτε Αγγλία και δεν έχετε εμπειρία από μεγάλα ταξίδια με αυτοκίνητο μπορείτε να κανονίσετε άλλες διαδρομές που είναι πιο προσβάσιμες, πχ να πάτε στη Βιέννη ή αν φεύγετε από βόρεια Ελλάδα να διασχίσετε τη βόρεια Τουρκία με προορισμό το Mπατούμι στα σύνορα με Γεωργία, ταξίδι που θα έχετε εμπειρίες για χρόνια.

Επειδη δε το ανεφερα προηγουμενως και λογικο να μπερδευτεις, μενουμε ηδη Αγγλια και σκεφτομαι να κατεβουμε για διακοπες καλοκαιριου Ελλαδα οδικως, να το κανουμε road trip και να δουμε και καμια χωρα παραπανω...
Εισιτηρια για το eurotunnel ή το Ferry απο το Ντοβερ θα μπορουμε να κλεισουμε online νωρις, απλα αναρωτιομουν ποια ειναι η καλυτερη διαδρομη και η πιο φθηνη σε κοστος.
Μεσω Ιταλιας και μετα με πλοιο για Πατρα λογικα θα ειναι πιο ακριβα, αλλα και πιο ξεκουραστα, γνωστος απο την δουλεια που εχει κανει την ιδια διαδρομη μου ειπε πως μεσω Βαλκανιων και συγκεκριμενα Κροατιας κλπ ειναι παρα πολυ ωραια και τα τοπια ειναι φοβερα αλλα σιγουρα ειναι πιο κουραστικα.
Απλα ειπα να ρωτησω εδω στο forum μηπως εχει κανει καποιος την ιδια ή παρομοια διαδρομη και μοιραζοταν την εμπειρια του

Εμεις οσο μεναμε Γερμανία με γονεις κτλ εννοείται κατεβαιναμε στην Ελλάδα με αμαξι. Τελειες διαδρομες, αλπεις κτλ, παραμονη σε Ιταλια, γενικά μπορεις να κανεις και να δεις παρα πολλα πράγματα. 

Στις 23/3/2019 στις 9:59 ΠΜ, Sadako είπε

Είδα κάτι βιντεάκια που ανεβαίνουν στον τρούλο πάνω, δύσκολα να ανεβούμε τελικά, η γυναίκα είναι τέρμα κλειστοφοβικιά, θα πάθει τραλαλά μάλλον. Με το βίντεο μόνο και σφίχτηκε.

Έχω κάνει μια λίστα με POI:

• Τραστέβερε (για βόλτα και φαγητό)
  • Ρωμαϊκή Αγορά (αυτό έχει εισιτήριο αν θες να μπεις μέσα; Αξίζει τον κόπο; )
  • Καστέλ Σαντάντζελο (εδώ μάλλον δεν θα μπούμε γιατί όπου είδα σχόλια λένε ότι πέρα από μια ωραία πανοραμική θέα που μπορείς να βρεις και αλλού στην Ρώμη δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, τσάμπα τα χρήματα για την είσοδο δηλαδή)
  • Πιάτσα Ντι Σπανια, Πιάτσα Κάμπο Ντελ Φιόρι, Πιάτσα Ναβόνα, Πιάτσα Ντελ Πόπολο, Πιάτσα Μπαρμπερίνι, Πιάτσα Ντελα Ρεπούμπλικα (που είναι κοντά στο ξενοδοχείο)
  • Φοντάνα Ντι Τρέβι
  • Το μνημείο του Βίκτωρα Εμμανουήλ Β'
  • Βίλα Μποργκέζε (εδώ λίγο δεν είμαι σίγουρος αν έχω καταλάβει καλά, αυτό είναι ένα μεγάλο πάρκο από ό,τι έχω καταλάβει, αλλά έχει και τίποτα άλλο μέσα το οποίο έχει είσοδο; )
  • Βατικανό προφανώς για εδώ θα κλείσω εισιτήριο online που είναι για το μουσείο και την Καπέλα Σιξτίνα.
  • Άγιο Πέτρο θα μπούμε μάλλον απλά.
  • Στο Κολοσσαίο μάλλον δεν θα μπούμε, έχω πάει πριν πολλά χρόνια και δεν νομίζω πως αξίζει να ξαναπάω.
  • Πάνθεον
  • Μπόκα Ντελα Βεριτά.

Δεν νομίζω να μου διαφεύγει κάτι.

Βασικά επειδή θα είμαστε μόλις 2μιση μέρες γεμάτες εκεί (φτάνουμε Δευτέρα απογευματάκι και πετάμε Πέμπτη στη 1 οπότε εκεί μάλλον ένα καφεδάκι μόνο και την κάνουμε) δεν θέλω να χάνουμε χρόνο να ψάχνουμε εκεί πέρα. Εκτός από το Βατικανό είναι κάτι άλλο που αξίζει να κλείσω εισιτήριο online για να γλιτώσω πιθανή ουρά;

Εαν έχετε χρόνο στο Τραστέβερε,θα δείς ότι έχει έναν λόφο αρκετά ψηλό..Είναι ο δρόμος που οδηγεί σε κάτι μαιευτήρια.Εαν μπορέσετε να πάτε θα πάθετε πλάκα με την θέα.Μάλιστα ένας τύπος έχει εκεί μια καντίνα διαφορετική απο τις συνηθισμένες.Σερβίρει ποτά!!Είδαμε πολλούς Ιταλούς,ντυμένους στην πένα,να παίρνουν το ποτάκι τους και να κάθονται σε ένα πεζουλάκι που έχει εκεί πέρα και να απολαμβάνουν την Θέα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...