Sadako Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) EDIT... Διευθετήθηκε, ο ένας τελικά έλεγε παπάντζα... Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2019 από Sadako
sezebo Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 17/3/2019 στις 10:49 ΠΜ, xgol είπε Ελενίδης για τρίγωνα. Κι εγώ Θεσσαλονικιος έχω φάει πολλά τριγωνα ελλενιδη όμως πρέπει να πουμε ότι η κρέμα του είναι μιας άλλης εποχής, παχιά και βαριά. Τα γλυκά την σήμερον ημέρα είναι πιο ελαφριά και με λιγότερη ζάχαρη. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2019 από sezebo 1
Sadako Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Στις 17/1/2019 στις 2:43 ΜΜ, katergaris79 είπε Σίγουρά στο Βατικανό που θα σου φάει μισή μέρα αν το δείτε ψιλοτρέχοντας. Επειδή (όπως σωστά λέει ο φίλος παραπάνω) η ουρά για την εκκλησία είναι μεγάλη, μπορείς να την παρακάμψεις αν ανέβεις πρώτα στον τρούλο. Άρα βλέπετε τα μουσεία στο Βατικανό και στο τέλος τους (στην Καπέλα Σιξτίνα) θα διασχίσετε το δωμάτιο και θα βγείτε από την δεξιά πόρτα. Αυτή σε βγάζει ακριβώς μπροστά από το κιόσκι εισιτηρίων για την κορυφή. Θα δείτε τον τρούλο και μετά θα κατεβείτε με ασανσέρ που σε βγάζει μέσα στον ναό αποφεύγοντας τις ουρές στην πλατεία. Μια επισήμανση, η ανάβαση στον τρούλο δεν είναι εύκολη, έχει αρκετό ζόρι με πολλά και στενά σκαλιά. Σε ανταμείβει όμως η θέα της Ρώμης από ψηλά. Αξίζει 100%. Επίσης βάλτε στο πρόγραμμα την Piazza Navona που είναι όμορφη, την Piazza di Spagna, το Pantheon και οπωσδήποτε ένα πέρασμα από την Fontana di Trevi. Για το Μουσείο στο Βατικανό αν κλείσω αυτό http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en/visita-i-musei/scegli-la-visita/musei-e-collezioni/musei-vaticani-e-cappella-sistina/visita-libera-musei-vaticani-e-cappella-sistina.html Με τα 17€ (+4€ για πληρωμή online να γλιτώσω την ουρά -αξίζει άραγε; Για τι αναμονή μιλάμε; ) μαζί με ένα audio guide θα είμαι κομπλέ; Ή θα χάσω πολλά; Κάπου διάβαζα μέσα στο TripAdvisor σε ένα topic ότι αν πας να μπεις στο Αγ.Πέτρο μέσω της Καπέλας Σιξτίνα γλιτώνεις λέει την ουρά για το δεύτερο. Αν και το παρουσίασε περισσότερο σαν κάτι που σε αφήνουν "ανεπίσημα" αν πας από εκεί, κανονικά δεν επιτρέπεται και το topic ήταν 2-3 χρόνια πριν. Έχει πάει κανείς πρόσφατα να το επιβεβαιώσει/διαψεύσει; Επίσης, σχετικά με το Καστέλ Σαντ'Άντζελο, έχω δει κανά 2 αναφορές ότι δεν αξίζει να μπεις μέσα, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ισχύει; Ειδικά αν ισχύει τιμή εισιτηρίου 19.50€ όπως βλέπω εδώ: https://www.ticketsrome.com/en/museum-reservations/castel-sant-angelo-tickets (βέβαια λέει full ticket price, οπότε ίσως αυτό το εισιτήριο έχει και ξενάγηση μέσα)
djcat Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, Sadako είπε Για το Μουσείο στο Βατικανό αν κλείσω αυτό http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en/visita-i-musei/scegli-la-visita/musei-e-collezioni/musei-vaticani-e-cappella-sistina/visita-libera-musei-vaticani-e-cappella-sistina.html Με τα 17€ (+4€ για πληρωμή online να γλιτώσω την ουρά -αξίζει άραγε; Για τι αναμονή μιλάμε; ) μαζί με ένα audio guide θα είμαι κομπλέ; Ή θα χάσω πολλά; Κάπου διάβαζα μέσα στο TripAdvisor σε ένα topic ότι αν πας να μπεις στο Αγ.Πέτρο μέσω της Καπέλας Σιξτίνα γλιτώνεις λέει την ουρά για το δεύτερο. Αν και το παρουσίασε περισσότερο σαν κάτι που σε αφήνουν "ανεπίσημα" αν πας από εκεί, κανονικά δεν επιτρέπεται και το topic ήταν 2-3 χρόνια πριν. Έχει πάει κανείς πρόσφατα να το επιβεβαιώσει/διαψεύσει; Επίσης, σχετικά με το Καστέλ Σαντ'Άντζελο, έχω δει κανά 2 αναφορές ότι δεν αξίζει να μπεις μέσα, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ισχύει; Ειδικά αν ισχύει τιμή εισιτηρίου 19.50€ όπως βλέπω εδώ: https://www.ticketsrome.com/en/museum-reservations/castel-sant-angelo-tickets (βέβαια λέει full ticket price, οπότε ίσως αυτό το εισιτήριο έχει και ξενάγηση μέσα) Ναι, θα γλυτώσεις μεγάλη ουρά στο Βατικανό αν το κλείσεις ηλεκτρονικά το εισιτήριο. Ωραίο είναι το κάστρο των αγγέλων. Δες τις κάρτες που έχουν δωρεάν συγκοινωνίες και επισκέψεις σε μουσεία μήπως σε συμφέρουν.
katergaris79 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 4 ώρες πριν, Sadako είπε Για το Μουσείο στο Βατικανό αν κλείσω αυτό http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en/visita-i-musei/scegli-la-visita/musei-e-collezioni/musei-vaticani-e-cappella-sistina/visita-libera-musei-vaticani-e-cappella-sistina.html Με τα 17€ (+4€ για πληρωμή online να γλιτώσω την ουρά -αξίζει άραγε; Για τι αναμονή μιλάμε; ) μαζί με ένα audio guide θα είμαι κομπλέ; Ή θα χάσω πολλά; Κάπου διάβαζα μέσα στο TripAdvisor σε ένα topic ότι αν πας να μπεις στο Αγ.Πέτρο μέσω της Καπέλας Σιξτίνα γλιτώνεις λέει την ουρά για το δεύτερο. Αν και το παρουσίασε περισσότερο σαν κάτι που σε αφήνουν "ανεπίσημα" αν πας από εκεί, κανονικά δεν επιτρέπεται και το topic ήταν 2-3 χρόνια πριν. Έχει πάει κανείς πρόσφατα να το επιβεβαιώσει/διαψεύσει; Επίσης, σχετικά με το Καστέλ Σαντ'Άντζελο, έχω δει κανά 2 αναφορές ότι δεν αξίζει να μπεις μέσα, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ισχύει; Ειδικά αν ισχύει τιμή εισιτηρίου 19.50€ όπως βλέπω εδώ: https://www.ticketsrome.com/en/museum-reservations/castel-sant-angelo-tickets (βέβαια λέει full ticket price, οπότε ίσως αυτό το εισιτήριο έχει και ξενάγηση μέσα) Με αυτό και μ' ένα audio guide είσαι μια χαρά. Κάνε όμως online την πληρωμή γιατί μπορεί να πέσεις σε πολύ κόσμο και να χάσεις τσάμπα αρκετό χρόνο. Αυτό που διάβασες μέσω της Καπέλα Σιξτίνα είναι αυτό που έγραψα κι εγώ στο μήνυμα που παρέθεσες. Δεν είναι κάτι παράνομο ούτε κάποια κλείστει πόρτα που πρέπει να ανοίξεις κλπ. πολύ μπαίνουν. Τουλάχιστον όταν πήγα εγώ (τον προηγούμενο Ιούνιο) δεν είχα κάποιο θέμα. Αν σου βγει χρόνος δεν είναι κακό το κάστρο αλλά θα σου πρότεινα πολύ καλύτερα την Galleria Borghese. Έργα, κήποι και κτήρια να πάθεις πλάκα.
ASTOU Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 5 ώρες πριν, Sadako είπε Για το Μουσείο στο Βατικανό αν κλείσω αυτό http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en/visita-i-musei/scegli-la-visita/musei-e-collezioni/musei-vaticani-e-cappella-sistina/visita-libera-musei-vaticani-e-cappella-sistina.html Με τα 17€ (+4€ για πληρωμή online να γλιτώσω την ουρά -αξίζει άραγε; Για τι αναμονή μιλάμε; ) μαζί με ένα audio guide θα είμαι κομπλέ; Ή θα χάσω πολλά; Κάπου διάβαζα μέσα στο TripAdvisor σε ένα topic ότι αν πας να μπεις στο Αγ.Πέτρο μέσω της Καπέλας Σιξτίνα γλιτώνεις λέει την ουρά για το δεύτερο. Αν και το παρουσίασε περισσότερο σαν κάτι που σε αφήνουν "ανεπίσημα" αν πας από εκεί, κανονικά δεν επιτρέπεται και το topic ήταν 2-3 χρόνια πριν. Έχει πάει κανείς πρόσφατα να το επιβεβαιώσει/διαψεύσει; Επίσης, σχετικά με το Καστέλ Σαντ'Άντζελο, έχω δει κανά 2 αναφορές ότι δεν αξίζει να μπεις μέσα, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ισχύει; Ειδικά αν ισχύει τιμή εισιτηρίου 19.50€ όπως βλέπω εδώ: https://www.ticketsrome.com/en/museum-reservations/castel-sant-angelo-tickets (βέβαια λέει full ticket price, οπότε ίσως αυτό το εισιτήριο έχει και ξενάγηση μέσα) Οπωσδήποτε ηλεκτρονικά για το μουσείο στο Βατικανό, το επισκεύτηκα τον Δεκέμβρη που μας πέρασε και στα κανονικά εισιτήρια είχε ουρά ενός τετραγώνου. Το κάστρο είναι λίγο μούφα αλλά αν υπάρχει χρόνος δεν χάνεις και κάτι να το επισκευθείς. Η ουρά στον Άγιο Πέτρο προχωράει πάρα πολύ γρήγορα, οπότε και να μην μπορέσεις να μπεις μετά την καπέλα σιστίνα δεν θα καθυστερήσεις ιδιαίτερα. Οι κάρτες για τα μέσα προσωπικά δεν μου χρειαστήκανε καθώς έμενα στο Monti και όλα ήταν προσβάσιμα με τα πόδια, εκτός του Βατικανού.
Sadako Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις... @djcat αυτές τις κάρτες που αναφέρεις πού μπορώ να δω τι προσφέρουν; Αν και να πω την αλήθεια έχουμε κλείσει αρκετά κεντρικό ξενοδοχείο (συστημένο από φίλη μου που πάει συνέχεια Ρώμη) οπότε κι εμείς έχουμε σκοπό να ρίξουμε αρκετό περπάτημα. Βασικά είμαι και γενικά υπέρ της άποψης ότι την πόλη την βλέπεις καλύτερα περπατώντας. Αρκεί να έχει καλό καιρό και να "ακολουθήσει" το σώμα. @katergaris79 ναι την είδα και την δική σου αναφορά, απλά ανέφερες το κιόσκι με τα εισιτήρια και είπα μήπως αυτό που αναφέρεις είναι κάπου που πληρώνεις είσοδο. Βασικά γενικά έχω δει ότι "επισήμως" την ουρά την παρακάμπτουν μόνο αυτοί που έχουν κλείσει μέσω γκρουπ για ξενάγηση (είδα στο site με τα εισιτήρια για το Βατικανό ένα πακέτο για τα μουσεία και τον Αγ.Πέτρο με 38€/άτομο αλλά μου φάνηκε ακριβό). Τώρα αν μας κάτσει αυτή η παράκαμψη κι εμάς που θα πάμε από την Καπέλα Σιξτίνα καλώς Αλλιώς αφού λέτε πως η ουρά προχωράει αρκετά γρήγορα δεν πολυπειράζει. Έχω βάλει στην λίστα μου την Βίλα Μποργκέζε. Είναι το ίδιο με αυτό που αναφέρεις; Ή κάτι άλλο εκεί κοντά; Κόβεις εισιτήριο και για εκεί; @ASTOU για το κάστρο βασικά μου είπαν (και κάτι φίλοι που πήγαν πρόσφατα αλλά είδα και μια σχετική αναφορά σε τουριστικό site) ότι πέρα από μια ωραία πανοραμική θέα και κάποια ωραία διακοσμημένα δωμάτια δεν είναι κάτι δα τόσο τρομερό (στο site έλεγε χαρακτηριστκά ότι παρόμοιου στυλ χώρους και καλύτερους έχει στο μουσείο) οπότε δεν αξίζει να δώσεις 15-20€/άτομο για την είσοδο. EDIT: Και κάτι άλλο γενικό. Έχω κλείσει να πάμε με Ryanair, έχω πληρώσει τα +6€ για προτεραιότητα και την χειραποσκευή/βαλίτσα των 10kg που -λέει ότι- την παίρνεις πάνω στο αεροπλάνο και την βάζεις πάνω από τα καθίσματα. Αυτή τώρα επειδή πιάνεται ως χειραποσκευή και από ό,τι κατάλαβα εναπόκειται στους ίδιους κανόνες που ισχύουν για τις χειραποσκευές, δηλαδή μέγιστο 10x100ml υγρά. Για σπρέι κλπ όμως δεν βλέπω να αναφέρει κάπου τι επιτρέπεται και τι όχι, εκτός από κάτι σπρέι πιπεριού, εκρηκτικά κλπ. Η δικιά μου που θέλει να πάρει σπρέι για καλλυντική χρήση δεν θα μπορεί δηλαδή να τα βάλει στην βαλίτσα; Επίσης επειδή έχει ζήσει κάποια χρόνια στην Ιταλία ήθελε να φέρει κάτι σάλτσες και φαγώσιμα γενικά τα οποία δεν υπάρχουν εδώ, να υποθέσω κι εκεί ισχύει ο ίδιος περιορισμός, αν η -σφραγισμένη- συσκευασία είναι πάνω από 100ml δεν μπαίνει; Για στερεή τροφή όμως (πχ μπισκότα) δεν υπάρχει θέμα, έτσι; Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2019 από Sadako
djcat Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Sadako είπε αυτές τις κάρτες που αναφέρεις πού μπορώ να δω τι προσφέρουν; http://www.romapass.it/en/the-cards/ https://www.romeandvaticanpass.com/ Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2019 από djcat
Speculoos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 13 ώρες πριν, Sadako είπε EDIT: Και κάτι άλλο γενικό. Έχω κλείσει να πάμε με Ryanair, έχω πληρώσει τα +6€ για προτεραιότητα και την χειραποσκευή/βαλίτσα των 10kg που -λέει ότι- την παίρνεις πάνω στο αεροπλάνο και την βάζεις πάνω από τα καθίσματα. Αυτή τώρα επειδή πιάνεται ως χειραποσκευή και από ό,τι κατάλαβα εναπόκειται στους ίδιους κανόνες που ισχύουν για τις χειραποσκευές, δηλαδή μέγιστο 10x100ml υγρά. Για σπρέι κλπ όμως δεν βλέπω να αναφέρει κάπου τι επιτρέπεται και τι όχι, εκτός από κάτι σπρέι πιπεριού, εκρηκτικά κλπ. Η δικιά μου που θέλει να πάρει σπρέι για καλλυντική χρήση δεν θα μπορεί δηλαδή να τα βάλει στην βαλίτσα; Επίσης επειδή έχει ζήσει κάποια χρόνια στην Ιταλία ήθελε να φέρει κάτι σάλτσες και φαγώσιμα γενικά τα οποία δεν υπάρχουν εδώ, να υποθέσω κι εκεί ισχύει ο ίδιος περιορισμός, αν η -σφραγισμένη- συσκευασία είναι πάνω από 100ml δεν μπαίνει; Για στερεή τροφή όμως (πχ μπισκότα) δεν υπάρχει θέμα, έτσι; Το περιεχόμενο της βαλίτσας καμπίνας υπόκειται στους κανονισμούς ασφαλείας των ευρωπαϊκών αεροδρομίων. Δηλαδή κρέμες, νερά, ποτά, αρώματα, αποσμητικά, σάλτσες, πολύ μαλακά τυριά ή ακόμα και πλαστελίνες ή παρόμοιας υφής προϊόντα δεν παίρνανε τον έλεγχο αν είναι πάνω από 100μλ. Το μέγεθος και το βάρος αυτής της βαλίτσας καθορίζεται από τους κανόνες της κάθε αεροπορικής.
katergaris79 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 17 ώρες πριν, Sadako είπε @katergaris79 ναι την είδα και την δική σου αναφορά, απλά ανέφερες το κιόσκι με τα εισιτήρια και είπα μήπως αυτό που αναφέρεις είναι κάπου που πληρώνεις είσοδο. Βασικά γενικά έχω δει ότι "επισήμως" την ουρά την παρακάμπτουν μόνο αυτοί που έχουν κλείσει μέσω γκρουπ για ξενάγηση (είδα στο site με τα εισιτήρια για το Βατικανό ένα πακέτο για τα μουσεία και τον Αγ.Πέτρο με 38€/άτομο αλλά μου φάνηκε ακριβό). Τώρα αν μας κάτσει αυτή η παράκαμψη κι εμάς που θα πάμε από την Καπέλα Σιξτίνα καλώς Αλλιώς αφού λέτε πως η ουρά προχωράει αρκετά γρήγορα δεν πολυπειράζει. Έχω βάλει στην λίστα μου την Βίλα Μποργκέζε. Είναι το ίδιο με αυτό που αναφέρεις; Ή κάτι άλλο εκεί κοντά; Κόβεις εισιτήριο και για εκεί; Πληρώνεις αν θέλεις να ανέβεις στον τρούλο. Έχεις δύο επιλογές: η μία είναι να σε ανεβάσει μέχρι ένα σημείο το ασανσέρ και μετά σκάλες με τα πόδια μέχρι την κορυφή του τρούλου. Δεν είναι εύκολη φάση. Αρκετά κλειστοφοβικό σε ορισμένα σημεία, στενά σκαλιά, λίγα μικρά παράθυρα γενικώς εγώ την άκουσα αρκετά. Σε κάθε περίπτωση η θέα στην πόλη είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ! Σε αποζημιώνει με το παραπάνω. Η άλλη επιλογή είναι να ανέβεις και μέχρι το πρώτο επίπεδο που δεν έχει αυτά τα περίεργα που περίεγραψα πριν και βλέπεις τον νάο από το εσωτερικό της βάσης του τρούλου. Μετά από την ανάβαση (όπου κι αν επιλέξεις να φτάσεις) το ασανσέρ σε κατεβάζει μέσα στον Αγ. Πέτρο και δεν μπλέκεις καθόλου με πλατεία και ουρές.
Sadako Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 16 λεπτά πριν, katergaris79 είπε Πληρώνεις αν θέλεις να ανέβεις στον τρούλο. Έχεις δύο επιλογές: η μία είναι να σε ανεβάσει μέχρι ένα σημείο το ασανσέρ και μετά σκάλες με τα πόδια μέχρι την κορυφή του τρούλου. Δεν είναι εύκολη φάση. Αρκετά κλειστοφοβικό σε ορισμένα σημεία, στενά σκαλιά, λίγα μικρά παράθυρα γενικώς εγώ την άκουσα αρκετά. Σε κάθε περίπτωση η θέα στην πόλη είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ! Σε αποζημιώνει με το παραπάνω. Η άλλη επιλογή είναι να ανέβεις και μέχρι το πρώτο επίπεδο που δεν έχει αυτά τα περίεργα που περίεγραψα πριν και βλέπεις τον νάο από το εσωτερικό της βάσης του τρούλου. Μετά από την ανάβαση (όπου κι αν επιλέξεις να φτάσεις) το ασανσέρ σε κατεβάζει μέσα στον Αγ. Πέτρο και δεν μπλέκεις καθόλου με πλατεία και ουρές. https://www.rome.net/st-peters-basilica The entrance to the Basilica is free. Climbing to the top of the Dome: Lift to the terrace plus 320 steps: 8€. Climbing 551 steps by foot: 6€. Αν καταλαβαίνω καλά και οι 2 επιλογές αναφέρονται στην κορυφή, έτσι; Δηλαδή με αυτά που αναφέρει εδώ δεν το γλιτώνουμε το κλειστοφοβικό κομμάτι. Η γυναίκα έχει θέμα με κάτι τέτοια, δεν νομίζω να το ρισκάρουμε. Και για το πρώτο επίπεδο κόβεις εισιτήριο; Αξίζει αυτό όμως; 4 ώρες πριν, Speculoos είπε Το περιεχόμενο της βαλίτσας καμπίνας υπόκειται στους κανονισμούς ασφαλείας των ευρωπαϊκών αεροδρομίων. Δηλαδή κρέμες, νερά, ποτά, αρώματα, αποσμητικά, σάλτσες, πολύ μαλακά τυριά ή ακόμα και πλαστελίνες ή παρόμοιας υφής προϊόντα δεν παίρνανε τον έλεγχο αν είναι πάνω από 100μλ. Το μέγεθος και το βάρος αυτής της βαλίτσας καθορίζεται από τους κανόνες της κάθε αεροπορικής. Ευχαριστώ. Ναι για το μέγεθος και βάρος είναι αρκετά ξεκάθαροι στο site της Ryanair. Εν τω μεταξύ, εγώ έχω κλείσει αυτό: https://www.ryanair.com/gr/el/useful-info/help-centre/faq/baggage/can-i-buy-priority-boarding που αναφέρει πολύ συγκεκριμένα Αναφορά σε κείμενο Στα κύρια οφέλη αυτής της υπηρεσίας περιλαμβάνεται το γεγονός ότι σας επιτρέπεται η επιβίβαση στο αεροσκάφος μέσω της διαδρομής προτεραιότητας, καθώς και να παρακάμψετε τον ιμάντα αποσκευών και να κατευθυνθείτε απευθείας στον προορισμό σας. Μιλούσα χτες με έναν φίλο που ταξίδεψε κι αυτός με Ryanair τον Οκτώβριο, κατά σύμπτωση κι αυτός ακριβώς το ίδιο δρομολόγιο, Θεσσαλονίκη <-> Ρώμη και μου ανέφερε (παρόλο που αυτοί δεν είχαν κλείσει με προτεραιότητα) ότι από ό,τι είδε αυτός, αυτοί που είχαν προτεραιότητα απλά βγήκαν πρώτοι από την πύλη. Πηγαίνοντας προς το αεροπλάνο όλοι έδωσαν τις βαλίτσες κάτω, δεν είδε κάποιον να παίρνει την βαλίτσα πάνω στην καμπίνα. Το θέμα είναι, έτυχε σε αυτόν ή γενικά είναι μπάχαλο και κάνει ο καθένας ό,τι του καπνίσει; Γιατί αν είναι έτσι, τσάμπα το επιπλέον κόστος (όσο μικρό κι αν είναι) για την προτεραιότητα, άσε που αν ήταν έτσι μπορεί να έπαιρνα από την αρχή παραδοτέα αποσκευή https://www.ryanair.com/gr/el/useful-info/help-centre/faq/baggage/nea-notitkin-attokeuwv-atti-noeubpiou που θα ήμουν και πιο άνετος για το τι μπορώ να βάλω μέσα. Κανείς που ταξίδεψε πρόσφατα να επιβεβαιώσει/διαψεύσει σχετικά;
katergaris79 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Στις 21/3/2019 στις 2:12 ΜΜ, Sadako είπε https://www.rome.net/st-peters-basilica The entrance to the Basilica is free. Climbing to the top of the Dome: Lift to the terrace plus 320 steps: 8€. Climbing 551 steps by foot: 6€. Αν καταλαβαίνω καλά και οι 2 επιλογές αναφέρονται στην κορυφή, έτσι; Δηλαδή με αυτά που αναφέρει εδώ δεν το γλιτώνουμε το κλειστοφοβικό κομμάτι. Η γυναίκα έχει θέμα με κάτι τέτοια, δεν νομίζω να το ρισκάρουμε. Και για το πρώτο επίπεδο κόβεις εισιτήριο; Αξίζει αυτό όμως; Σωστά, αυτές οι 2 επιλογές αφορούν στην ανάβαση μέχρι τέρμα πάνω. Δυστυχώς δε θυμάμαι τι παίζει με την ανάβαση μέχρι τη βάση του τρούλου. Στείλε ένα mail και ρώτα τους.
Sadako Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Είδα κάτι βιντεάκια που ανεβαίνουν στον τρούλο πάνω, δύσκολα να ανεβούμε τελικά, η γυναίκα είναι τέρμα κλειστοφοβικιά, θα πάθει τραλαλά μάλλον. Με το βίντεο μόνο και σφίχτηκε. Έχω κάνει μια λίστα με POI: Τραστέβερε (για βόλτα και φαγητό) Ρωμαϊκή Αγορά (αυτό έχει εισιτήριο αν θες να μπεις μέσα; Αξίζει τον κόπο; ) Καστέλ Σαντάντζελο (εδώ μάλλον δεν θα μπούμε γιατί όπου είδα σχόλια λένε ότι πέρα από μια ωραία πανοραμική θέα που μπορείς να βρεις και αλλού στην Ρώμη δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, τσάμπα τα χρήματα για την είσοδο δηλαδή) Πιάτσα Ντι Σπανια, Πιάτσα Κάμπο Ντελ Φιόρι, Πιάτσα Ναβόνα, Πιάτσα Ντελ Πόπολο, Πιάτσα Μπαρμπερίνι, Πιάτσα Ντελα Ρεπούμπλικα (που είναι κοντά στο ξενοδοχείο) Φοντάνα Ντι Τρέβι Το μνημείο του Βίκτωρα Εμμανουήλ Β' Βίλα Μποργκέζε (εδώ λίγο δεν είμαι σίγουρος αν έχω καταλάβει καλά, αυτό είναι ένα μεγάλο πάρκο από ό,τι έχω καταλάβει, αλλά έχει και τίποτα άλλο μέσα το οποίο έχει είσοδο; ) Βατικανό προφανώς για εδώ θα κλείσω εισιτήριο online που είναι για το μουσείο και την Καπέλα Σιξτίνα. Άγιο Πέτρο θα μπούμε μάλλον απλά. Στο Κολοσσαίο μάλλον δεν θα μπούμε, έχω πάει πριν πολλά χρόνια και δεν νομίζω πως αξίζει να ξαναπάω. Πάνθεον Μπόκα Ντελα Βεριτά. Δεν νομίζω να μου διαφεύγει κάτι. Βασικά επειδή θα είμαστε μόλις 2μιση μέρες γεμάτες εκεί (φτάνουμε Δευτέρα απογευματάκι και πετάμε Πέμπτη στη 1 οπότε εκεί μάλλον ένα καφεδάκι μόνο και την κάνουμε) δεν θέλω να χάνουμε χρόνο να ψάχνουμε εκεί πέρα. Εκτός από το Βατικανό είναι κάτι άλλο που αξίζει να κλείσω εισιτήριο online για να γλιτώσω πιθανή ουρά;
djcat Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Ρωμαική αγορά + Κολοσσαίο έχουν ένα εισιτηριο - ναι αξίζει, έχει περπάτημα αρκετό. Κατακόμβες - αλλά με την κλειστοφοβία δεν ξέρω αν θα την παλέψετε. Και το αρχαιολογικό μουσείο αξίζει. H βίλα Μποργκέζε έχεις τους κήπους και το μουσείο με τα αγάλματα - αξίζουν και τα δύο. Απλά έχετε λίγο χρόνο για όλα αυτά. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2019 από djcat
Sadako Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Χμμ..Κατακόμβες δεν τις είχα καθόλου στην λίστα μου να πω την αλήθεια. Μιλάμε για τις κατακόμβες του Καλλίστου έτσι; Γιατί στο Google maps μου έβγαλε και τις κατακόμβες τις Πρισκίλας που είναι βόρεια. Για την κλειστοφοβία δεν ξέρω πόσο στενά είναι, το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι είναι κάπως μακρυά από όλα τα άλλα poi που έχω σημειώσει και δεν μπορώ να το συνδυάσω με κάτι άλλο. Αν πας εκεί πόση ώρα περίπου θα φας για να το δεις; Μήπως και το στριμώξω το τελευταίο πρωινό πριν φύγουμε αφού έχουμε δει όλα τα άλλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα