Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 minutes ago, NIKOsVAIO said:

Κι εκεί με Ευρωπαϊκο οδηγας +το IDP που θέλουν που το έβγαλα. Τι να σας πω... Σας βλέπω όλους αρκετά ανήσυχους, και με το δίκιο σας. Και όντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές. Βέβαια έψαχνα άτομα που έχουν την εμπειρία όντως ώστε να μην είναι μόνο οι ιστορίες αλλωνών, γιατί πάντα σε αυτά τα αρνητικά μένουν. Ομολογώ ότι οι άλλοι που ήρθα σε επαφή στο Reddit (και αρκετοί μένουν εκεί) δεν τα θεωρούν τόσο ακραία. Όλοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την οδήγηση κυρίως και να μην είναι βράδυ, αλλά όχι για εγκληματικότητα. Θεωρείται πάρα πολύ χαμηλή στην Αίγυπτο. (Δεν αναφέρομαι σε hustles και pickpocketing σε τουριστικα σημεία).

Εφόσον δεν οδηγώ βράδυ και όχι μέσα στο Κάιρο θεωρούν ότι δε θα έχουμε θέμα. Μόνο στα checkpoints της αστυνομίας που σίγουρα θα μας σταματανε γιατι θα βγάζουμε μάτι τετοια παρέα με αυτό που πάμε να κάνουμε μεν, αλλά εφόσον έχουμε τα χαρτιά μας και ειδικά ότι είμαστε Έλληνες, μου είπαν ότι γενικά είναι φιλικοί και δε θα είναι πρόβλημα.

Με έχετε βάλει σε σκέψεις βέβαια και ίσως ψάξω κάποιον τοπικό οδηγό να έρθει μαζί μας... Δεν είναι η οδήγηση που με ανησυχεί τόσο, όσο το να μην έχουμε απρόοπτα λόγω του "ασυνήθιστου" που πάμε να κάνουμε.

επειδη μαλλον δεν εχεις πατησει το ποδι σου, και επειδη εγω εχω μεινει τοσο προ Μουμπαρακ (εκει να δεις καταστασεις) οσο και μετα μπορω να σου πω τωρα ειναι χειροτερα.  Η κυβερνηση εχει θεμα με τους Ισλαμιστες με τους τελευταιους να στοχευουν συνηθως ευκολους στοχους τουριστες αλλα και να παρουν διεθνη προβολη. Γκουγκλαρε και μονος σου.

Οταν ημουν μονος μου δεν ειχα θεμα το εβλεπα και σαν περιπετεια. Οταν ειχα παρεα ουτε καν σκεφτομουν αυτα που γραφεις.

Και σε ερωτω, αν παθεις κατι εθνικη οδο πως θα συνενοηθεις; αν χαθεις (που ολα ειδικα επαρχια ειναι Αραβικα) πως θα βρεις ακρη (σα συμβουλη κατεβασε χαρτες γιαοφλαιν χρηση, μη περιμενεις να εχεις σημα παντου Αιγυπτο);

• Απαντ. 5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

επειδη μαλλον δεν εχεις πατησει το ποδι σου, και επειδη εγω εχω μεινει τοσο προ Μουμπαρακ (εκει να δεις καταστασεις) οσο και μετα μπορω να σου πω τωρα ειναι χειροτερα.  Η κυβερνηση εχει θεμα με τους Ισλαμιστες με τους τελευταιους να στοχευουν συνηθως ευκολους στοχους τουριστες αλλα και να παρουν διεθνη προβολη. Γκουγκλαρε και μονος σου.

Οταν ημουν μονος μου δεν ειχα θεμα το εβλεπα και σαν περιπετεια. Οταν ειχα παρεα ουτε καν σκεφτομουν αυτα που γραφεις.

Και σε ερωτω, αν παθεις κατι εθνικη οδο πως θα συνενοηθεις; αν χαθεις (που ολα ειδικα επαρχια ειναι Αραβικα) πως θα βρεις ακρη (σα συμβουλη κατεβασε χαρτες γιαοφλαιν χρηση, μη περιμενεις να εχεις σημα παντου Αιγυπτο);

Δε θα πω ψέματα, με έχεις τρομάξει αρκετά... Έχω πάρει όλα τα μέτρα ως προς offline χάρτες, sim, νερά, φαγητά, τοπικές επαφές, ντόπιος αιγύπτιος φίλος που μας έδωσε συμβουλές... Ό,τι μπορούσα να κάνω το έχω κάνει ως προς αυτό.

Θεωρείς ότι αν έχουμε μαζί μας έναν Αιγύπτιο οδηγό είναι ΟΚ; Ή πάλι σου φαίνεται τόσο ακραίο; Σίγουρα μας αρέσει η περιπέτεια αλλά προφανώς δεν έχω σκοπό να θέσω σε κίνδυνο κανέναν αν η κατάσταση είναι τόσο απρόβλεπτη όσο λες.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, NIKOsVAIO είπε

Κι εκεί με Ευρωπαϊκο οδηγας +το IDP που θέλουν που το έβγαλα. Τι να σας πω... Σας βλέπω όλους αρκετά ανήσυχους, και με το δίκιο σας. Και όντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές. Βέβαια έψαχνα άτομα που έχουν την εμπειρία όντως ώστε να μην είναι μόνο οι ιστορίες αλλωνών, γιατί πάντα σε αυτά τα αρνητικά μένουν. Ομολογώ ότι οι άλλοι που ήρθα σε επαφή στο Reddit (και αρκετοί μένουν εκεί) δεν τα θεωρούν τόσο ακραία. Όλοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την οδήγηση κυρίως και να μην είναι βράδυ, αλλά όχι για εγκληματικότητα. Θεωρείται πάρα πολύ χαμηλή στην Αίγυπτο. (Δεν αναφέρομαι σε hustles και pickpocketing σε τουριστικα σημεία).

Εφόσον δεν οδηγώ βράδυ και όχι μέσα στο Κάιρο θεωρούν ότι δε θα έχουμε θέμα. Μόνο στα checkpoints της αστυνομίας που σίγουρα θα μας σταματανε γιατι θα βγάζουμε μάτι τετοια παρέα με αυτό που πάμε να κάνουμε μεν, αλλά εφόσον έχουμε τα χαρτιά μας και ειδικά ότι είμαστε Έλληνες, μου είπαν ότι γενικά είναι φιλικοί και δε θα είναι πρόβλημα.

Με έχετε βάλει σε σκέψεις βέβαια και ίσως ψάξω κάποιον τοπικό οδηγό να έρθει μαζί μας... Δεν είναι η οδήγηση που με ανησυχεί τόσο, όσο το να μην έχουμε απρόοπτα λόγω του "ασυνήθιστου" που πάμε να κάνουμε.

δεν είναι "ακραίο" αλλά έχεις το φόβο μήπως σου την κάνουν...  

μερικά tip όταν φτάσεις... revolut είναι ο φίλος σου αλλά μερικές φορές δεν περνάει πληρωμές οπότε καλό είναι να κάνετε και ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ τότε δεν είχα χρέωση, 

κάρτα σιμ για ιντερνετ από το αεροδρόμιο το παίρνετε

νερό μόνο εφυαλωμένα και να είναι σφραγισμένα.. παγάκια ούτε για αστείου... αποφεύγετε πάση θυσία ότι βλέπεις έξω πλανόδιους για σνακ - φαγητό ακόμα και αναψυκτικά σε μπουκάλια και να προτιμήσεις γνωστές αλυσίδες φαστ φουντ. αλλιώς θα κάνετε παρέα με την χέστρα   

μόλις περάσεις από τα διαβατηριακό έλεγχο θα αρχίσουν να σου πουλάνε πακέτα αξιοθέατα δεν δίνεις σημασία τους αποφεύγεις... βγαίνεις έξω από την πύλη του αεροδρομίου και θα σου την πέσουν οι ταρίφες σαν τα κοράκια....

αν αρχίσω να σου πω ιστορίες για το πως πέρασα και πως με συμπεριφέρθηκαν θα σου πω με λίγα λόγια ότι με έβλεπαν σαν 100 ευρώ δηλ πως να σου αποσπάσουν περισσότερα χρήματα ακόμα και για μια πληροφορία. οπότε χρυσός κανόνας πάντα μα πάντα ρωτάς και επιβεβαιώνεις πόσα κάνει αυτά πριν το πάρεις ή κάνεις δραστηριότητες!!

σου εύχομαι καλά να περάσεις και να βγει όλα καλά

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, glamor είπε

δεν είναι "ακραίο" αλλά έχεις το φόβο μήπως σου την κάνουν...  

μερικά tip όταν φτάσεις... revolut είναι ο φίλος σου αλλά μερικές φορές δεν περνάει πληρωμές οπότε καλό είναι να κάνετε και ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ τότε δεν είχα χρέωση, 

κάρτα σιμ για ιντερνετ από το αεροδρόμιο το παίρνετε

νερό μόνο εφυαλωμένα και να είναι σφραγισμένα.. παγάκια ούτε για αστείου... αποφεύγετε πάση θυσία ότι βλέπεις έξω πλανόδιους για σνακ - φαγητό ακόμα και αναψυκτικά σε μπουκάλια και να προτιμήσεις γνωστές αλυσίδες φαστ φουντ. αλλιώς θα κάνετε παρέα με την χέστρα   

μόλις περάσεις από τα διαβατηριακό έλεγχο θα αρχίσουν να σου πουλάνε πακέτα αξιοθέατα δεν δίνεις σημασία τους αποφεύγεις... βγαίνεις έξω από την πύλη του αεροδρομίου και θα σου την πέσουν οι ταρίφες σαν τα κοράκια....

αν αρχίσω να σου πω ιστορίες για το πως πέρασα και πως με συμπεριφέρθηκαν θα σου πω με λίγα λόγια ότι με έβλεπαν σαν 100 ευρώ δηλ πως να σου αποσπάσουν περισσότερα χρήματα ακόμα και για μια πληροφορία. οπότε χρυσός κανόνας πάντα μα πάντα ρωτάς και επιβεβαιώνεις πόσα κάνει αυτά πριν το πάρεις ή κάνεις δραστηριότητες!!

σου εύχομαι καλά να περάσεις και να βγει όλα καλά

Σε ευχαριστώ και για τη δική σου γνώμη. Όλα αυτα τα έχουμε κάνει. Revolut εννοείται, ΑΤΜ ανάληψη, SIM Vodafone Αιγυπτου, Offline χάρτες, νερά, αποφυγή σε παγάκια και τροφές, επαφές με άτομα από εκεί. Ό,τι περνάει από το χέρι μου ως προς την προετοιμασία έχει γίνει. Οι δραστηριότητες είναι ήδη booked από αξιόπιστους φορείς.

Η ανησυχία μου έγγειται στο ότι θα είμαστε στον δρόμο με 4 κοπέλες, και προσπαθώ να έχω πλήρη εικόνα και προσχεδιασμό για ό,τι μπορώ που θα μπορούσε να πάει λάθος. Σε καμία περίπτωση δεν πάμε σαν τα γίδια, να το πω έτσι.

Αλλά επειδή πάμε χωρίς πρακτορείο, προφανώς το ρίσκο ανεβαίνει και για αυτό το thread εδώ και στο Reddit. Ομολογώ ότι η εδώ πλευρά με τρόμαξε περισσότερο. Οι υπόλοιποι επιστούν υπερβολική προσοχή με το αυτοκίνητο και τα κλασσικά μετά με το ντύσιμο.

Όπως κι αν έχει, σας ευχαριστώ όλους. Αναλόγως και το τι θα κάνουμε, θα επανέλθω με την εμπειρία ελπίζω.

Δημοσ.

Καλά και να μην έχεις κλείσει από πριν εισιτήρια αν δεν μπορείς, εμείς πήγαμε και είχε κράχτες παντού έξω από αξιοθέατα με καλή τιμή σου έκαναν ξενάγηση και χωρίς αναμονή σε ουρά. Μάλιστα έξω από το Κολοσσαίο είχε κράχτη που μας πήγε σε ξεναγό που μιλούσε Ελληνικά και μπήκαμε σε ένα λεπτό με ξενάγηση. Φθηνά και με παζάρι ακόμα φθηνότερα. 

Ξενοδοχεία βρίσκεις Κέντρο ή στην περιοχή που μείναμε εμείς δίπλα στο Μουσείο του Βατικανού σε φανταστικό διαμέρισμα μέσω BOOKING και μετά με επικοινωνία σε VIBER πληρώσαμε τον ιδιοκτήτη μετρητά όταν φτάσαμε και γλιτώσαμε τους φόρους. 150ευρώ Απρίλιο μήνα ολόκληρο διαμέρισμα με μετρό δίπλα

Δημοσ.
On 14/02/2025 at 11:52, merkon said:

Ο συλλογισμος περι Grand Canyon εχει ως εξης:

Θα φτασουμε απο την προηγουμενη αργα το βραδυ για να εχουμε το επομενο πρωι στην διαθεση μας απο νωρις, η 2η διανυκτερευση θα ειναι γιατι δε νομιζω να μπορεσουμε να οδηγησουμε μετα απο μια ολοκληρη μερα στο Grand Canyon 5 ωρες μεχρι το Las Vegas. Δε ξερω, μπορουμε να το αλλαξουμε αυτο αν χρειαστει βεβαια, εχουμε την δυνατοτητα.

Η τελευταια εφαρμογη για το παρκινγκ φοβερη, ευχαριστω πολυ!!!!

τι αναμενεται να δεις: απο ενα τυχαιο εστιατοριο εθνικη οδο (παιζει να ηταν και στην 66):

φσδ.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...