vamvakoolas Δημοσ. Δευτέρα στις 03:27 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:27 μμ 2 hours ago, NIKOsVAIO said: ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ (ΚΑΪΡΟ & ΛΟΥΞΟΡ) | ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ TIPS Γεια σας παιδιά! Θα μπω κατευθείαν στο θέμα, για όποιον έχει πάει Αίγυπτο κι έχει μια άποψη. Είμαστε μια παρέα φίλων 2 άντρες και 4 γυναίκες. Θα επισκεφθούμε την Αίγυπτο από τα τέλη Φεβρουαρίου έως αρχές Μαρτίου. Προσγειωνόμαστε στο Κάιρο νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Από το αεροδρόμιο θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο και θα φύγουμε κατευθείαν για Λούξορ. Αν όλα πάνε καλά, θα πρέπει να είμαστε εκεί μεταξύ 18:00 και 20:00 το απόγευμα. Το πλάνο είναι να μείνουμε στο Λούξορ όλη την Παρασκευή και να επιστρέψουμε στο Κάιρο το Σάββατο. Ξέρω ότι η οδήγηση στην Αίγυπτο είναι τελείως διαφορετική από την Ε.Ε., αλλά γενικά έχω καταλάβει ότι ο δρόμος από Κάιρο προς Λούξορ είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κίνηση των μεγάλων πόλεων. Με προσοχή, φαίνεται πως είναι εφικτό να γίνει. Θα ήθελα όμως να ρωτήσω το εξής: Αν φύγουμε από Λούξορ για να επιστρέψουμε στο Κάιρο το Σάββατο γύρω στις 13:00 - 14:00, αυτό σημαίνει ότι το μισό ταξίδι περίπου θα γίνει νύχτα. Διαβάζω συνεχώς ότι η νυχτερινή οδήγηση πρέπει να αποφεύγεται γιατί υπάρχει πιθανότητα η αστυνομία να μη μας αφήσει και ίσως μας πει να επιστρέψουμε και να ξεκινήσουμε το πρωί. Ισχύει κάτι τέτοιο; Αν ναι, γιατί; Πιστεύετε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε πρόβλημα αν το κάνουμε και θα πρέπει οπωσδήποτε να φύγουμε πρωί από το Λούξορ; Θα θέλαμε πολύ να προλαβουμε και λιγο απο το Σαββατο στο Λούξορ για να κανουμε κανα ATV και τετοιες δραστηριοτητες. Επίσης, κατά τη διαδρομή από Κάιρο προς Λούξορ, έχετε κάποια πρόταση για ωραία στάση που να μπορούμε να απολαύσουμε το τοπίο και να φάμε κάπου καλά; Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να γνωρίζουμε; Ευχαριστώ πολύ! ετσι οπως τα γραφεις πας σε αποστολη αυτοκτονιας. Στην Αιγυπτο κατα 90% θα εχεις τροχαιο μιας και δεν υπαρχει προτεραιοτητα οποιος κορναρει περισσοτερο εχει δικιο.Ακομα και τελοιοι οι δρομοι να ειναι. Ψαξε και βιντεακια να δεις τι παιζει απο οδηγηση. Σα συμβουλη ειτε βρες εναν οδηγο/σοφερ ειτε βρες ενα ταξιτζη να σας βοηθησει. Εγω θυμαμαι με 60 ευρ ειχα ταριφα ολη την ημερα σα σοφερ και οχι μονο (διερμηνεας, τον εστελνα δια δουλειες κτλ). Μη ξεχνας οτι δεν ειναι παραλογο τοσο να πεσουν τυχαιοι πυροβολισμοι εκτος Καιρου ή απαγωγες. Μεχρι πριν λιγα χρονια δεν εβγαινες επαρχια οδικως/τρενο χωρις να ενημερωσεις αστυνομια
NIKOsVAIO Δημοσ. Δευτέρα στις 03:39 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:39 μμ 8 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε ετσι οπως τα γραφεις πας σε αποστολη αυτοκτονιας. Στην Αιγυπτο κατα 90% θα εχεις τροχαιο μιας και δεν υπαρχει προτεραιοτητα οποιος κορναρει περισσοτερο εχει δικιο.Ακομα και τελοιοι οι δρομοι να ειναι. Ψαξε και βιντεακια να δεις τι παιζει απο οδηγηση. Σα συμβουλη ειτε βρες εναν οδηγο/σοφερ ειτε βρες ενα ταξιτζη να σας βοηθησει. Εγω θυμαμαι με 60 ευρ ειχα ταριφα ολη την ημερα σα σοφερ και οχι μονο (διερμηνεας, τον εστελνα δια δουλειες κτλ). Μη ξεχνας οτι δεν ειναι παραλογο τοσο να πεσουν τυχαιοι πυροβολισμοι εκτος Καιρου ή απαγωγες. Μεχρι πριν λιγα χρονια δεν εβγαινες επαρχια οδικως/τρενο χωρις να ενημερωσεις αστυνομια Καλά είπαμε... :-p Δε νομίζω ότι είναι τόσο τραγικά τα πράγματα από θέμα εγκληματικότητας. Μίλησα και με Έλληνες που ήταν εκεί και με άτομα που μένουν. Το μόνο πρόβλημα που όλοι ανέφεραν ήταν η οδήγηση τη νύχτα. Αναφέρουν ότι δεν πρέπει να το επιχειρήσουμε. Από εκεί και πέρα μου λένε ότι στους μεγάλους δρόμους εκτός Καϊρου με λίγη προσοχή, και καλοτυχία όλα καλά θα πάνε...
vamvakoolas Δημοσ. Δευτέρα στις 03:47 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:47 μμ 6 minutes ago, NIKOsVAIO said: Καλά είπαμε... 😛 Δε νομίζω ότι είναι τόσο τραγικά τα πράγματα από θέμα εγκληματικότητας. Μίλησα και με Έλληνες που ήταν εκεί και με άτομα που μένουν. Το μόνο πρόβλημα που όλοι ανέφεραν ήταν η οδήγηση τη νύχτα. Αναφέρουν ότι δεν πρέπει να το επιχειρήσουμε. Από εκεί και πέρα μου λένε ότι στους μεγάλους δρόμους εκτός Καϊρου με λίγη προσοχή, και καλοτυχία όλα καλά θα πάνε... αφου το λες πριν καν πατησεις το ποδι σου εκει ετσι θα ειναι. Συμβουλη ηθελες και απαντησα. Δε πας διακοπες Παρισι αλλα εκτος Ευρωπης σε ισλαμικη χωρα που μην αρχισω ποσα προβληματα πολιτικης ασταθειας ειχε/εχει. Επισης δε θες να ξερεις -αν σου συμβει κατι- τι συμβαινει σε θεματα υγειας επαρχια (εκτος Αλεξανδριας/Καιρου)
NIKOsVAIO Δημοσ. Δευτέρα στις 04:04 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:04 μμ 7 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε αφου το λες πριν καν πατησεις το ποδι σου εκει ετσι θα ειναι. Συμβουλη ηθελες και απαντησα. Δε πας διακοπες Παρισι αλλα εκτος Ευρωπης σε ισλαμικη χωρα που μην αρχισω ποσα προβληματα πολιτικης ασταθειας ειχε/εχει. Επισης δε θες να ξερεις -αν σου συμβει κατι- τι συμβαινει σε θεματα υγειας επαρχια (εκτος Αλεξανδριας/Καιρου) Δε σε αμφισβητώ. Για τα θέματα υγιεινής και υγείας που έχουν γνωρίζω. Και για το πόσο παράνοια είναι στην οδήγηση. Αλλά κρίναμε με ό,τι πληροφορίες συλέξαμε, ότι εφόσον οδηγάμε μέρα και στους μεγάλους δρόμους, μεταξύ των σημείων των πολύ τουριστικών τους (Καϊρο, Λουξορ, Αλεξανδρεια, Χουγκαρντα) ότι είναι ok... Ποια χρονιά ήσουν εκεί;
giwfys Δημοσ. Δευτέρα στις 04:19 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:19 μμ Απο αρκετους εχω ακουσει οτι Αιγυπτος ηταν το χειροτερο ταξιδι που ειχαν παει. Κυριως λογω των κολλιτσιδων απειρων επαιτηδων που δεν αφηναν ουτε δευτερολεπτο ησυχιας
NIKOsVAIO Δημοσ. Δευτέρα στις 04:34 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:34 μμ 13 λεπτά πριν, giwfys είπε Απο αρκετους εχω ακουσει οτι Αιγυπτος ηταν το χειροτερο ταξιδι που ειχαν παει. Κυριως λογω των κολλιτσιδων απειρων επαιτηδων που δεν αφηναν ουτε δευτερολεπτο ησυχιας Ναι μου το ανέφεραν αυτό αλλά γράφουν γενικά πως αν είσαι αυστηρός και ξεκάθαρος, απλα κάποια στιγμή σε αφήνουν... Όπως κι αν έχει, αυτό είναι το λιγότερο. Το σημαντικό είναι η ασφάλεια. Για αυτό και ψάχνω πληροφορίες από ανθρώπους που έχουν πάει πρόσφατα για να δω την εμπειρία τους.
phanispal Δημοσ. Δευτέρα στις 09:11 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:11 μμ (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Δε το πολυκαταλαβαίνω αυτό. Κλείνεις κάπου για να δεις πέντε πράγματα. Αν δε ξέρεις ποια είναι αυτά, πώς κλείνεις; Τυφλά; Αφού πάνε όλοι να πάω κι εγώ; Ε οι περισσότεροι που πάνε στους κλασικούς προορισμούς (Ρώμη, Παρίσι, Λονδίνο κ.λπ.) τυφλά θεωρώ πως πηγαίνουν. Ό,τι έχουν ακούσει δεξιά κι αριστερά στην καλύτερη. Δεν εννοώ Κολοσσαίο/Άιφελ/Μπιγκ Μπεν. Εδώ ταξίδια εσωτερικού κάνουμε και δεν ξέρουμε τι παίζει, θα έχουμε πλήρες πλάνο στα του εξωτερικού; Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:15 μμ από phanispal
glamor Δημοσ. Τρίτη στις 02:53 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:53 μμ (επεξεργασμένο) Στις 17/2/2025 στις 12:52 ΜΜ, NIKOsVAIO είπε ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ (ΚΑΪΡΟ & ΛΟΥΞΟΡ) | ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ TIPS Γεια σας παιδιά! Θα μπω κατευθείαν στο θέμα, για όποιον έχει πάει Αίγυπτο κι έχει μια άποψη. Είμαστε μια παρέα φίλων 2 άντρες και 4 γυναίκες. Θα επισκεφθούμε την Αίγυπτο από τα τέλη Φεβρουαρίου έως αρχές Μαρτίου. Προσγειωνόμαστε στο Κάιρο νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Από το αεροδρόμιο θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο και θα φύγουμε κατευθείαν για Λούξορ. Αν όλα πάνε καλά, θα πρέπει να είμαστε εκεί μεταξύ 18:00 και 20:00 το απόγευμα. Το πλάνο είναι να μείνουμε στο Λούξορ όλη την Παρασκευή και να επιστρέψουμε στο Κάιρο το Σάββατο. Ξέρω ότι η οδήγηση στην Αίγυπτο είναι τελείως διαφορετική από την Ε.Ε., αλλά γενικά έχω καταλάβει ότι ο δρόμος από Κάιρο προς Λούξορ είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κίνηση των μεγάλων πόλεων. Με προσοχή, φαίνεται πως είναι εφικτό να γίνει. Θα ήθελα όμως να ρωτήσω το εξής: Αν φύγουμε από Λούξορ για να επιστρέψουμε στο Κάιρο το Σάββατο γύρω στις 13:00 - 14:00, αυτό σημαίνει ότι το μισό ταξίδι περίπου θα γίνει νύχτα. Διαβάζω συνεχώς ότι η νυχτερινή οδήγηση πρέπει να αποφεύγεται γιατί υπάρχει πιθανότητα η αστυνομία να μη μας αφήσει και ίσως μας πει να επιστρέψουμε και να ξεκινήσουμε το πρωί. Ισχύει κάτι τέτοιο; Αν ναι, γιατί; Πιστεύετε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε πρόβλημα αν το κάνουμε και θα πρέπει οπωσδήποτε να φύγουμε πρωί από το Λούξορ; Θα θέλαμε πολύ να προλαβουμε και λιγο απο το Σαββατο στο Λούξορ για να κανουμε κανα ATV και τετοιες δραστηριοτητες. Επίσης, κατά τη διαδρομή από Κάιρο προς Λούξορ, έχετε κάποια πρόταση για ωραία στάση που να μπορούμε να απολαύσουμε το τοπίο και να φάμε κάπου καλά; Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να γνωρίζουμε; Ευχαριστώ πολύ! φίλε... ελπίζω να καταλαβαίνεις αυτό που πας να κάνεις εκεί ήμουνα πριν 2 χρόνια στην Αίγυπτο, δεν ενοικίασα αμάξι, αλλά όλοι μετακίνηση μου το έκανα με uber μέχρι Αλεξάνδρεια πήγα έτσι με12 ευρώ πήγε έλα το άτομο (Κάιρο - Αλεξάνδρεια - Κάιρο ). βέβαια αυτά που έβλεπα δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγήσω εκεί. οδηγικής ικανότητα τους είναι σε άλλο επίπεδο ειδικά στην πόλη... στην εθνική οδό έβλεπες 5 λωρίδες δρόμο ανά κατεύθυνση και να διασχίζουν στο δρόμο πεζοί ζωα και εμείς πηγαίναμε με 140 - 150 km/h καλύτερα να δώσετε λίγα παραπάνω και να πάτε με αεροπλάνο (Κάιρο - λουξορ ) παρά με αυτοκίνητο... και το τρένο είναι ακριβά για μας( τελευταία φορά που κοίταξα είχε το νυχτερινό τρένο €100 το άτομό) ενώ για τους ντόπιους κάνα 6~10 ευρώ Επεξ/σία Τρίτη στις 02:55 μμ από glamor 1
NIKOsVAIO Δημοσ. Τρίτη στις 03:10 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:10 μμ 12 λεπτά πριν, glamor είπε φίλε... ελπίζω να καταλαβαίνεις αυτό που πας να κάνεις εκεί ήμουνα πριν 2 χρόνια στην Αίγυπτο, δεν ενοικίασα αμάξι, αλλά όλοι μετακίνηση μου το έκανα με uber μέχρι Αλεξάνδρεια πήγα έτσι με12 ευρώ πήγε έλα το άτομο (Κάιρο Αλεξάνδρεια). βέβαια αυτά που έβλεπα δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγήσω εκεί. οδηγικής ικανότητα τους είναι σε άλλο επίπεδο ειδικά στην πόλη... στην εθνική οδό έβλεπες 5 λωρίδες δρόμο ανά κατεύθυνση και να διασχίζουν στο δρόμο πεζοί ζωα και εμείς πηγαίναμε με 140 - 150 km/h καλύτερα να δώσετε λίγα παραπάνω και να πάτε με αεροπλάνο (Κάιρο - λουξορ ) παρά με αυτοκίνητο... και το τρένο είναι ακριβά για μας( τελευταία φορά που κοίταξα είχε το νυχτερινό τρένο €100 το άτομό) ενώ για τους ντόπιους κάνα 6~10 ευρώ Το τρένο ήταν το πρώτο που είδαμε αλλά ειναι πανάκριβο. 200€/ατομο πηγαινελα. Οι πτησεις ήταν +400€/ατομο. Βρήκα μέσω γνωστών άτομα εκεί και τους είπαμε το πλάνο. Θεωρούν ότι εφόσον δεν οδηγήσουμε στις πόλεις και είμαστε προσεκτικοί δε θα έχουμε θέμα. Βέβαια μας είπαν "τρελούς" με την καλή έννοια με αυτό που πάμε να κάνουμε, αλλά τίποτα πιο τραγικό... Τι να πω... Ελπίζω να μην το μετανιώσουμε. Προτιμήσαμε το αυτοκίνητο για να σταματησουμε και στα χωριά ανάμεσα και να δούμε γενικότερα τα σημεία της χώρας περισσότερο.
Moderators stormrain Δημοσ. Τρίτη στις 03:24 μμ Moderators Δημοσ. Τρίτη στις 03:24 μμ 23 ώρες πριν, NIKOsVAIO είπε προσοχή, και καλοτυχία όλα καλά θα πάνε... Nα μια παράμετρος στην οποία δεν θα ήθελα να βασισω το ταξίδι μου εκτός Ευρώπης 😅 2 1 7
ProponitisTouKanape Δημοσ. Τρίτη στις 03:25 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:25 μμ 18 ώρες πριν, phanispal είπε Ε οι περισσότεροι που πάνε στους κλασικούς προορισμούς (Ρώμη, Παρίσι, Λονδίνο κ.λπ.) τυφλά θεωρώ πως πηγαίνουν. Ό,τι έχουν ακούσει δεξιά κι αριστερά στην καλύτερη. Δεν εννοώ Κολοσσαίο/Άιφελ/Μπιγκ Μπεν. Εδώ ταξίδια εσωτερικού κάνουμε και δεν ξέρουμε τι παίζει, θα έχουμε πλήρες πλάνο στα του εξωτερικού; Μα δε χρειάζεται πλήρες πλάνο, ούτε χρειάζεται να κάνεις τικ κουτάκια οτι το είδα κι αυτό, το είδα κι αυτό, μου μένουν άλλα πέντε αξιοθέατα. Έστω ο,τι κλείνεις πριν ψάξεις, οκ δεκτό. Μετά ψάχνεις τι έχει να δεις (υπάρχουν άπειρες πηγές πλέον), κρίνεις ποια από αυτά σε ενδιαφέρουν ή αξιζουν, και χτίζεις το πρόγραμμα σου. Πας διακοπές, όχι να σβήνεις πράγματα απο τη λίστα.
NIKOsVAIO Δημοσ. Τρίτη στις 03:33 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:33 μμ (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, stormrain είπε Nα μια παράμετρος στην οποία δεν θα ήθελα να βασισω το ταξίδι μου εκτός Ευρώπης 😅 Δε σε αδικώ. Επεξ/σία Τρίτη στις 03:33 μμ από NIKOsVAIO
ProponitisTouKanape Δημοσ. Τρίτη στις 03:35 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:35 μμ 16 λεπτά πριν, NIKOsVAIO είπε Το τρένο ήταν το πρώτο που είδαμε αλλά ειναι πανάκριβο. 200€/ατομο πηγαινελα. Οι πτησεις ήταν +400€/ατομο. Βρήκα μέσω γνωστών άτομα εκεί και τους είπαμε το πλάνο. Θεωρούν ότι εφόσον δεν οδηγήσουμε στις πόλεις και είμαστε προσεκτικοί δε θα έχουμε θέμα. Βέβαια μας είπαν "τρελούς" με την καλή έννοια με αυτό που πάμε να κάνουμε, αλλά τίποτα πιο τραγικό... Τι να πω... Ελπίζω να μην το μετανιώσουμε. Προτιμήσαμε το αυτοκίνητο για να σταματησουμε και στα χωριά ανάμεσα και να δούμε γενικότερα τα σημεία της χώρας περισσότερο. Γνώμες γράφουμε οπότε θα πω κι εγώ τη δική μου. Προσωπικά δε θα ξεκινούσα ταξίδι σε τέτοια χώρα με την υπόθεση οτι θα τα βρω όλα λες και κάνω road trip στη Γερμανία ή τη Γαλλία. Λες θα σταματήσεις σε χωριά. Είσαι τόσο σίγουρος οτι θα είναι ασφαλές/εύκολο/μυαλωμένο να είστε εσείς ως ξένοι με ενα αυτοκίνητο νοικιάρικο σε ενα χωριό στην Αίγυπτο μακριά απο την σχετική ασφάλεια και τάξη που προσφέρουν τα τουριστικά μέρη; Δε πας εκδρομή στο Μέλανα Δρυμό, να πεις θα σταματησω σε ενα χωριο να φαω σνιτσελ και τούρτα black forest και θα αφησω και το αμάξι ξεκλειδωτο. Και στο λεω ως κάποιος που γουστάρει φουλ road trip, έχω κάνει και στην Ευρώπη και στην Αμερική, και μεγάλωσα βλέποντας Top Gear να οδηγούν 2000χλμ στην άκρη του κόσμου. Αλλά στην Αίγυπτο τόσο ελαφρά τη καρδία, road trip δε θα πήγαινα.
glamor Δημοσ. Τρίτη στις 03:46 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:46 μμ 26 λεπτά πριν, NIKOsVAIO είπε Το τρένο ήταν το πρώτο που είδαμε αλλά ειναι πανάκριβο. 200€/ατομο πηγαινελα. Οι πτησεις ήταν +400€/ατομο. Βρήκα μέσω γνωστών άτομα εκεί και τους είπαμε το πλάνο. Θεωρούν ότι εφόσον δεν οδηγήσουμε στις πόλεις και είμαστε προσεκτικοί δε θα έχουμε θέμα. Βέβαια μας είπαν "τρελούς" με την καλή έννοια με αυτό που πάμε να κάνουμε, αλλά τίποτα πιο τραγικό... Τι να πω... Ελπίζω να μην το μετανιώσουμε. Προτιμήσαμε το αυτοκίνητο για να σταματησουμε και στα χωριά ανάμεσα και να δούμε γενικότερα τα σημεία της χώρας περισσότερο. πριν 2 μήνες μου προτείνανε να ξανά πάω με μεγάλη παρέα μια και βρήκαμε αεροπορικά στα 70 ευρώ Αλεξάνδρεια και επιστροφή από Κάιρο με 80 ευρώ... ήθελα να πάω ποιο χαμηλά προς λουξορ και εκεί το ναυάγησα το ταξίδι όταν είδα τα κόστη.. βέβαια τα αεροπορικά εσωτερικής πτήση ηταν στα 100 ευρώ το άτομο όταν τα έβλεπα.... για μένα καλύτερα να πηγαίνετε Μαρακές, καμία σχέση με Αίγυπτο και σε θέμα ασφάλεια, με ευρωπαϊκό δίπλωμα μπορείς να οδηγήσεις και θα κάνετε και την τρελά σας στην Σαχάρα
NIKOsVAIO Δημοσ. Τρίτη στις 03:58 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:58 μμ 2 λεπτά πριν, glamor είπε πριν 2 μήνες μου προτείνανε να ξανά πάω με μεγάλη παρέα μια και βρήκαμε αεροπορικά στα 70 ευρώ Αλεξάνδρεια και επιστροφή από Κάιρο με 80 ευρώ... ήθελα να πάω ποιο χαμηλά προς λουξορ και εκεί το ναυάγησα το ταξίδι όταν είδα τα κόστη.. βέβαια τα αεροπορικά εσωτερικής πτήση ηταν στα 100 ευρώ το άτομο όταν τα έβλεπα.... για μένα καλύτερα να πηγαίνετε Μαρακές, καμία σχέση με Αίγυπτο και σε θέμα ασφάλεια, με ευρωπαϊκό δίπλωμα μπορείς να οδηγήσεις και θα κάνετε και την τρελά σας στην Σαχάρα Κι εκεί με Ευρωπαϊκο οδηγας +το IDP που θέλουν που το έβγαλα. Τι να σας πω... Σας βλέπω όλους αρκετά ανήσυχους, και με το δίκιο σας. Και όντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές. Βέβαια έψαχνα άτομα που έχουν την εμπειρία όντως ώστε να μην είναι μόνο οι ιστορίες αλλωνών, γιατί πάντα σε αυτά τα αρνητικά μένουν. Ομολογώ ότι οι άλλοι που ήρθα σε επαφή στο Reddit (και αρκετοί μένουν εκεί) δεν τα θεωρούν τόσο ακραία. Όλοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την οδήγηση κυρίως και να μην είναι βράδυ, αλλά όχι για εγκληματικότητα. Θεωρείται πάρα πολύ χαμηλή στην Αίγυπτο. (Δεν αναφέρομαι σε hustles και pickpocketing σε τουριστικα σημεία). Εφόσον δεν οδηγώ βράδυ και όχι μέσα στο Κάιρο θεωρούν ότι δε θα έχουμε θέμα. Μόνο στα checkpoints της αστυνομίας που σίγουρα θα μας σταματανε γιατι θα βγάζουμε μάτι τετοια παρέα με αυτό που πάμε να κάνουμε μεν, αλλά εφόσον έχουμε τα χαρτιά μας και ειδικά ότι είμαστε Έλληνες, μου είπαν ότι γενικά είναι φιλικοί και δε θα είναι πρόβλημα. Με έχετε βάλει σε σκέψεις βέβαια και ίσως ψάξω κάποιον τοπικό οδηγό να έρθει μαζί μας... Δεν είναι η οδήγηση που με ανησυχεί τόσο, όσο το να μην έχουμε απρόοπτα λόγω του "ασυνήθιστου" που πάμε να κάνουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα