Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αμερική μείναμε ευχαριστημένοι από την κράτηση μας με ΒΑ Holidays. Συνεργάζεται με Avis και κάποιες αλυσίδες ξενοδοχείων (π.χ. ΧΙλτον) και μπορεις να κλείσεις  συνδυασμό, πτηση-αυτοκίνητο, πτηση-ξενοδοχείο, (ξενοδοχείο-αυτοκίνητο δεν είμαι σίγουρος οτι γίνεται) κλπ. Και φυσικά και σε διαφορετικές πόλεις. Και τσιμπας και κάποια perks όπως δωρεάν δεύτερο οδηγό, περισσότερα Avios για τα χρήματα που αντιστοιχούν στο αυτοκίνητο κ.ο.κ.

Από Avis μείναμε αρκετά ικανοποιημένοι, βέβαια είχε μεγάλη αναμονή στον γκισε, αλλά μας εξήγησαν αρκετά καλά τι παίζει με τα διόδια στις εθνικές, μας έκαναν και δυνατό upgrade, από κατηγορία Corolla (νομίζω C) μας έδωσαν ένα Nissan Rogue (ίδιο με το ευρωπαϊκό X-trail) και τα χρήματα τα ξεμπλόκαραν σχετικά γρήγορα από την πιστωτική

• Απαντ. 5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλημέρα στους απανταχού ταξιδιώτες,

τέλος φλεβάρη θα μας κάνει την τιμή η βουδαπέστη να μας φιλοξενήσει,

θα μείνουμε κοντά στο κέντρο (περίπου 500μ) έτσι ώστε να μετακινούμαστε είτε με τα πόδια είτε με μμμ...

εισιτήρια; ταξί; ιντερνετ; συνάλλαγμα; τι να προσέξουμε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, kokos23 said:

καλημέρα στους απανταχού ταξιδιώτες,

τέλος φλεβάρη θα μας κάνει την τιμή η βουδαπέστη να μας φιλοξενήσει,

θα μείνουμε κοντά στο κέντρο (περίπου 500μ) έτσι ώστε να μετακινούμαστε είτε με τα πόδια είτε με μμμ...

εισιτήρια; ταξί; ιντερνετ; συνάλλαγμα; τι να προσέξουμε;

Έχει απίστευτα ΜΜΜ, από τα καλύτερα που έχω δει. 

Κατεβάζεις την εφαρμογή https://bkk.hu/en/ και βλέπεις τα πάντα. Στη δική μας περίπτωση όλα λειτούργησαν άψογα (μετρό, λεωφορεία, τρόλεϋ).

Για ίντερνετ ισχύει το πρόγραμμα που έχεις στην Ελλάδα. Εγώ που έχω Cosmote Unlimited, είχα κάπου στα 60gb διαθέσιμα για περιαγωγή. Δες τι ισχύει στο δικό σου πρόγραμμα.

Όλες μου τις πληρωμές τις έκανα με Revolut, κυριολεκτικά όλες, δε χρησιμοποίησα μετρητά πουθενά. Είχαν παντού διαθέσιμα POS.

Για tips, μαγαζιά, φαγητό, ΜΜΜ κτλ μπορείς να δεις αυτό το κανάλι στο YouTube, είναι εξαιρετικός

https://www.youtube.com/@StuffedCabbageAdventures

EDIT

Ταξί δεν πήρα, αλλά αν πάρεις να πάρεις μέσω εφαρμογής και όχι στην τύχη από το δρόμο, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθήσει να σε εξαπατήσει. Θεωρώ ότι δε θα χρειαστείς ταξί βέβαια.

Επεξ/σία από djuan1988
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/1/2025 στις 7:34 ΜΜ, djuan1988 είπε

Έχει απίστευτα ΜΜΜ, από τα καλύτερα που έχω δει. 

Κατεβάζεις την εφαρμογή https://bkk.hu/en/ και βλέπεις τα πάντα. Στη δική μας περίπτωση όλα λειτούργησαν άψογα (μετρό, λεωφορεία, τρόλεϋ).

Για ίντερνετ ισχύει το πρόγραμμα που έχεις στην Ελλάδα. Εγώ που έχω Cosmote Unlimited, είχα κάπου στα 60gb διαθέσιμα για περιαγωγή. Δες τι ισχύει στο δικό σου πρόγραμμα.

Όλες μου τις πληρωμές τις έκανα με Revolut, κυριολεκτικά όλες, δε χρησιμοποίησα μετρητά πουθενά. Είχαν παντού διαθέσιμα POS.

Για tips, μαγαζιά, φαγητό, ΜΜΜ κτλ μπορείς να δεις αυτό το κανάλι στο YouTube, είναι εξαιρετικός

https://www.youtube.com/@StuffedCabbageAdventures

EDIT

Ταξί δεν πήρα, αλλά αν πάρεις να πάρεις μέσω εφαρμογής και όχι στην τύχη από το δρόμο, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθήσει να σε εξαπατήσει. Θεωρώ ότι δε θα χρειαστείς ταξί βέβαια.

ευχαριστώ πολύ,

και μια διευκρινιστική ερώτηση,

πρέπει να κάνω τα χρήματα σε φιορίνια στη ρέβολουτ;

ή τα έχω σε ευρώ και αυτόματα η ρεβολουτ πληρώνει σε φιορίνι;

Επεξ/σία από kokos23
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, kokos23 είπε

ευχαριστώ πολύ,

και μια διευκρινιστική ερώτηση,

πρέπει να κάνω τα χρήματα σε φιορίνια στη ρέβολουτ;

ή τα έχω σε ευρώ και αυτόματα η ρεβολουτ πληρώνει σε φιορίνι;

κατευθείαν κάνει τη μετατροπη

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω κλείσει 2 βραδιά Κωνσταντινούπολη μέσα Μαρτίου με την κοπέλα μου.

Λέμε να μείνουμε στην ευρωπαϊκή πλευρά. Γενικά έχετε καμία πρόταση για ξενοδοχεία και δραστηριότητες και γενικά το πρέπει να προσέχει κανείς εκεί?

Δημοσ.

Σκεφτόμαστε  για Μ.Παρασκευη-Τετάρτη του Πάσχα επιστροφή για ένα ταξίδι στην Γερμανία. 

Συγκεκριμένα, μας αρέσει πολύ η φάση της κοιλάδας του Ρήνου δηλαδή να νοικιάσουμε αμάξι και να πάμε να δούμε κάστρα και μικρά πόλεις-χωριά. 

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν κάποιος έχει κάνει αντίστοιχο ταξίδι, αν έχει 1-2 συμβουλές. Πχ ποιες περιοχές-κάστρα είναι must για επίσκεψη; Έχω διαβάσει για παράδειγμα για Χαϊδεμβεργη ότι αξίζει διανυκτέρευση. 

Δημοσ.
On 03/02/2025 at 14:17, margaritagr said:

Σκεφτόμαστε  για Μ.Παρασκευη-Τετάρτη του Πάσχα επιστροφή για ένα ταξίδι στην Γερμανία. 

Συγκεκριμένα, μας αρέσει πολύ η φάση της κοιλάδας του Ρήνου δηλαδή να νοικιάσουμε αμάξι και να πάμε να δούμε κάστρα και μικρά πόλεις-χωριά. 

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν κάποιος έχει κάνει αντίστοιχο ταξίδι, αν έχει 1-2 συμβουλές. Πχ ποιες περιοχές-κάστρα είναι must για επίσκεψη; Έχω διαβάσει για παράδειγμα για Χαϊδεμβεργη ότι αξίζει διανυκτέρευση. 

Δείτε Burg Eltz για κάστρο, και Rothenburg για πόλη με original μεσαιωνικό τείχος, αξίζουν (και συμφωνώ επίσης για Χαιδελβέργη). Προσέξτε λίγο τους δρόμους και να έχετε εναλλακτικές διαδρομές, γιατί φέτος πέφτουν μαζί τα πάσχατα και οι Γερμανοί φημίζονται μεταξύ άλλων για τα επικά μποτιλιαρίσματα στις εξόδους/επιστροφές.

• Thanks 1
Δημοσ.

Πεταω 15 μέρες και έχω 6 ώρες layover στην Λισαβόνα. Δεύτερη φορά που κάνω το ίδιο layover, την πρώτη ήταν 6-7 το πρωί, όπου έκανα μια βόλτα, ήπια έναν καφέ και έφαγα pasta del nata!

Αυτήν την φορά φτανω 11 το πρωϊ, όπου σκέφτομαι για brunch η και lunch.

Έχετε να προτείνετε κάτι??

Ps: έχω υπολογιση το χρόνο για τρένο+ έξοδο είσοδο στο αεροδρόμιο πάνω κάτω.

Δημοσ.

Τσέκαρε το Augusto Lisboa. Πολύ δυνατό φαγητό και όμορφο μαγαζί αλλά έχει 2 αρνητικά: δεν είναι στο κέντρο και συνήθως έχει αναμονή για να μπεις. Δες μήπως πλέον κάνουν κρατήσεις γιατί πέρσι δεν έκαναν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/2/2025 στις 8:21 ΜΜ, tzagaritos είπε

Καλησπέρα,

Έχω κλείσει 2 βραδιά Κωνσταντινούπολη μέσα Μαρτίου με την κοπέλα μου.

Λέμε να μείνουμε στην ευρωπαϊκή πλευρά. Γενικά έχετε καμία πρόταση για ξενοδοχεία και δραστηριότητες και γενικά το πρέπει να προσέχει κανείς εκεί?

Είναι αρκετά χρόνια που έχω πάει βέβαια αλλά είχα μείνει στο Hanedan Hotel, το οποίο ήταν εξαιρετικό.

Οκ, δεν είναι κάτι fancy ή 5άστερο αλλά είναι σε εκπληκτικό σημείο (δες φωτογραφίες) πολύ βολικό για περπάτημα σε Αγία Σοφία, Μπλε Τζαμί, κλπ, καθαρό και βολικό (από τις αξιολογήσεις που τσέκαρα φαίνεται ότι διατηρείται έτσι).

Βέβαια ένα από τα υπέρ του που είναι η θέα από την ταράτσα όπου παίρναμε το πρωινό (είχαμε πάει Σεπτέμβριο) και από όπου βλέπεις από Αγία Σοφία μέχρι την "πολυάσχολη" θάλασσα όπου από το πέρασμα περνάνε συνεχώς μικρά και μεγάλα πλοία, ίσως να μην το απολαύσετε (εξαρτάται πάντα από τον καιρό).

Τώρα για τις δραστηριότητες που λες, φαντάζομαι όλα τα "κλασσικά". Αγία Σοφία, Μπλε Τζαμί, Πύργος του Γαλατά, Γέφυρα του Γαλατά, το μεγάλο παζάρι, το υδραγωγείο. Ήδη αυτά θα σου φάνε αρκετό χρόνο από τις 3 μέρες που έχεις (μαζί με άφιξη/αναχώρηση). Ανάλογα πάντα με το πως κινείσαι και πόσο πολύ ή λίγο χρόνο θες να αφιερώσεις στο καθετί

Από κει και πέρα αφαιρείς και προσθέτεις ανάλογα τα γούστα σου. πχ τη διαδρομή με το τραμ ή με τα πόδια μέχρι την πλατεία Ταξίμ, τον χορό των δερβίσιδων, επίσκεψη στην ασιατική ακτή, γύρα στα Πριγκηπόννησα (ή Πριγκιποννήσια), κλπ

Σημ. Γνώμη μου να βγάλεις την ασιατική ακτή από το πρόγραμμα (εκτός αν θες να κάνεις τη βόλτα με τα καραβάκια ή να έχεις να λες ότι "πήγα στην Ασία" :)) καθώς θα σου φάει αρκετό χρόνο.

Ως προς τα θέματα "προσοχής" τα συνηθισμένα σε μία ξένη πόλη, σε σημεία με πολύ κόσμο ή tourist "traps". Στα παζάρια και στα καταστήματα θα προσπαθούν φυσικά να σου πουλήσουν, θα πιεις αρκετό τσάϊ  το οποίο πάντα προσφέρουν στα διάφορα καταστήματα, σε αυτά τα "ειδικά" γυάλινα ποτηράκια με το πιατάκι από κάτω (φέραμε κι εμείς το σετ μας :)). Αν δεν είσαι τύπος που "σηκώνει" την πλάκα απέφυγε να πάρεις dondurma (παγωτό) από το δρόμο του τραμ που πάει προς την Ταξίμ καθώς υπάρχουν αρκετοί που λειτουργούν όπως αυτός στο βίντεο.

Καλά να περάσετε

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 4/2/2025 στις 3:12 ΜΜ, mezger είπε

Δείτε Burg Eltz για κάστρο, και Rothenburg για πόλη με original μεσαιωνικό τείχος, αξίζουν (και συμφωνώ επίσης για Χαιδελβέργη). Προσέξτε λίγο τους δρόμους και να έχετε εναλλακτικές διαδρομές, γιατί φέτος πέφτουν μαζί τα πάσχατα και οι Γερμανοί φημίζονται μεταξύ άλλων για τα επικά μποτιλιαρίσματα στις εξόδους/επιστροφές.

Πιστεύεις θα άξιζε να μοιράσει κανείς τις διανυκτερεύσεις πχ 3 εκεί κοντά στο Burg Eltz και 3 Χαϊδελβέργη; 

Δημοσ.

Καλησπέρα συμφουρίτες. Την Πέμπτη πρωί πετάω για Βενετία με την οικογένεια (2 ενηλ. & 12χρ & 6,5χρ) για 2,5 ημέρες καθώς η πτήση της Κυριακής είναι πρωινή (07¨00). Κάποια tips γιατί είναι η 1η φόρα που πάω (φαΐ, μετακίνηση κτλπ); 

Δημοσ.
Στις 3/2/2025 στις 2:17 ΜΜ, margaritagr είπε

Ωραιο ταξιδι για roadtrip ειναι και ο λεγομενος "Romantic Road". Ξεκιναει εξω απο τη Φρανκφουρτη απο βορρα και φτανει κοντα στο Μοναχο στο νοτο, στο γνωστο καστρο Neuschwanstein. Περναει μεσα απο πανεμορφα χωρια και κωμοπολεις (πιο γνωστο κ τουριστικο το Rothenburg).

• Like 2
Δημοσ.

Το είδαμε και αυτό, όπως επίσης και τη φάση σε συνδυασμό με Αλσατία. 

Είπαμε όμως τώρα να επικεντρωθούμε στο σενάριο του 3 βράδια στο Κομπλεντζ και τις γύρω περιοχές και 3 βράδια Χαϊδελβέργη με επίσκεψη στο Μαιντζ, στο Σπαγιερ, Βισμπαντεν 

Υπαρχει κάποια πρόταση μήπως για ξενοδοχείο σε Χαϊδελβέργη;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...