Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, stormrain είπε

Guys εχουμε αποψη για WizzAir? Για καθυστερησεις κλπ εννοω. Εχω ταξιδεψει με EasyJet, Ryanair αρκετες φορες χωρις προβλημα, αλλα ποτε με Wizz

Πολλά ταξίδια που είχαν από όλα,και λίγες καθυστερήσεις και αναχωρήσεις στην ώρα τους.

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, stormrain είπε

Guys εχουμε αποψη για WizzAir? Για καθυστερησεις κλπ εννοω. Εχω ταξιδεψει με EasyJet, Ryanair αρκετες φορες χωρις προβλημα, αλλα ποτε με Wizz

Πολλες φορες εχω ταξιδεψει με WizzAir. Πιο πολλες καθυστερησεις ειχα με Aegean παρα με οποιαδηποτε low cost. Μπορει να πεσεις σε κανενα περιεργο που να θελει να σου μετρησει την αποσκευη.

• Thanks 1
Δημοσ.

Μιας που αναφέρθηκαν οι αεροπορικές πάντως, θεωρώ πως οι καθυστερήσεις σπανίως είναι ζήτημα της εταιρίας, κι άρα δεν εξαρτώνται άμεσα απο αυτή. Πάντα μιλάμε για σοβαρές καθυστερήσεις, όχι 10λεπτα που τις περισσότερες φορές τα μαζεύουν οι πιλότοι. Καθυστερήσεις στο taxiing απο το αεροδρόμιο, καθυστέρηση της εταιρίας handling που διαχειρίζεται επιβάτες-αποσκευές, καθυστέρηση στον ανεφοδιασμό, καθυστέρηση λόγω επιβατών που κάνουν σκηνικά για να περάσουν μεγαλύτερες αποσκευές, καθυστέρηση απο έλεγχο που γίνεται στην πύλη δειγματοληπτικά για επιβάτες τρίτων χωρών που ταξιδεύουν για Γερμανία κλπ. 

Αν όλα αυτά προσθέσουν έστω 40-45' στην αναχώρηση, το επόμενο σκέλος που θα εκτελέσει το αεροπλάνο (της Aegean να γυρίσει στην Ελλάδα π.χ.) θα φάει καθυστέρηση, χωρίς να έχει ευθύνη η κάθε αεροπορική. Για αυτό το λόγο πρωινές πτήσεις, όπως τα ευρωπαϊκά της Aegean ή τα γαλατάδικα των Lufthansa/Swiss/KLM και λοιπών, σπανίως έχουν καθυστερήσεις, πολλές φορές φτάνουν και νωρίτερα, ενώ πτήσεις αργά μέσα στη μέρα, όπως η τελευταία Λάρνακα-Αθήνα της Aegean "κουβαλάνε" καθυστερήσεις ολόκληρης της μέρας οπότε ειδικά το καλοκαίρι άνετα μπορει να έχει 1-1.5 ώρα καθυστέρηση. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 hours ago, ProponitisTouKanape said:

Μιας που αναφέρθηκαν οι αεροπορικές πάντως, θεωρώ πως οι καθυστερήσεις σπανίως είναι ζήτημα της εταιρίας, κι άρα δεν εξαρτώνται άμεσα απο αυτή. Πάντα μιλάμε για σοβαρές καθυστερήσεις, όχι 10λεπτα που τις περισσότερες φορές τα μαζεύουν οι πιλότοι. Καθυστερήσεις στο taxiing απο το αεροδρόμιο, καθυστέρηση της εταιρίας handling που διαχειρίζεται επιβάτες-αποσκευές, καθυστέρηση στον ανεφοδιασμό, καθυστέρηση λόγω επιβατών που κάνουν σκηνικά για να περάσουν μεγαλύτερες αποσκευές, καθυστέρηση απο έλεγχο που γίνεται στην πύλη δειγματοληπτικά για επιβάτες τρίτων χωρών που ταξιδεύουν για Γερμανία κλπ. 

Αν όλα αυτά προσθέσουν έστω 40-45' στην αναχώρηση, το επόμενο σκέλος που θα εκτελέσει το αεροπλάνο (της Aegean να γυρίσει στην Ελλάδα π.χ.) θα φάει καθυστέρηση, χωρίς να έχει ευθύνη η κάθε αεροπορική. Για αυτό το λόγο πρωινές πτήσεις, όπως τα ευρωπαϊκά της Aegean ή τα γαλατάδικα των Lufthansa/Swiss/KLM και λοιπών, σπανίως έχουν καθυστερήσεις, πολλές φορές φτάνουν και νωρίτερα, ενώ πτήσεις αργά μέσα στη μέρα, όπως η τελευταία Λάρνακα-Αθήνα της Aegean "κουβαλάνε" καθυστερήσεις ολόκληρης της μέρας οπότε ειδικά το καλοκαίρι άνετα μπορει να έχει 1-1.5 ώρα καθυστέρηση. 

δε δουλευω σε αεροπορικη ουτε σε αεροδρομιο αλλα ταξιδευω παρα μα παρα πολυ:

Μετα απο κορονα η κατασταση ειδικα στην aegean ειναι ανυποφορη. Περνω γαλαταδικες πτησεις για Ευρωπη, μεσημεριανες, βραδυνες παντου το ιδιο μπουρ$#@$λο οσο και για Αθηνα. Σπανια θα βγει κανενας πιλοτος να πει τι φταιει και οταν γινεται τα ριχνουν στην...κερκιδα (λες και οι αλλες αεροπορικες εχουν κονε με eurocontrol). Αφου επαγγελματικα παντα πλεον βαζω +45 λεπτα καθυστερηση οταν πεταω με aegean.

Απο κορονα και μετα ολες οι αεροπορικες φθηνου κοστους (εκτος απο easyjet) σε διαφορες πτησεις Ευρωπη, και εκτος (pegasus)σπανια εχω καθυστερησεις και ειναι μας εξηγουν τουλαχιστον τι εφταιξε..

Πριν λιγες μερες πεταξα με lufthansa και ειχα καθυστερηση στην απογειωση 25 λεπτα απο Βιεννη (αν θυμαμαι) για Βρυξελλες γιατι πεταγε ενας πολιτικος και αργησε να επιβιβαστει. Δε ξερω τι κανανε αλλα εφτασα στην ωρα μου με ακριβεια λεπτου.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

δε δουλευω σε αεροπορικη ουτε σε αεροδρομιο αλλα ταξιδευω παρα μα παρα πολυ:

Μετα απο κορονα η κατασταση ειδικα στην aegean ειναι ανυποφορη. Περνω γαλαταδικες πτησεις για Ευρωπη, μεσημεριανες, βραδυνες παντου το ιδιο μπουρ$#@$λο οσο και για Αθηνα. Σπανια θα βγει κανενας πιλοτος να πει τι φταιει και οταν γινεται τα ριχνουν στην...κερκιδα (λες και οι αλλες αεροπορικες εχουν κονε με eurocontrol). Αφου επαγγελματικα παντα πλεον βαζω +45 λεπτα καθυστερηση οταν πεταω με aegean.

Απο κορονα και μετα ολες οι αεροπορικες φθηνου κοστους (εκτος απο easyjet) σε διαφορες πτησεις Ευρωπη, και εκτος (pegasus)σπανια εχω καθυστερησεις και ειναι μας εξηγουν τουλαχιστον τι εφταιξε..

Πριν λιγες μερες πεταξα με lufthansa και ειχα καθυστερηση στην απογειωση 25 λεπτα απο Βιεννη (αν θυμαμαι) για Βρυξελλες γιατι πεταγε ενας πολιτικος και αργησε να επιβιβαστει. Δε ξερω τι κανανε αλλα εφτασα στην ωρα μου με ακριβεια λεπτου.

Η δική μου εμπειρία λέει το αντίθετο. Γενικά on-time οι πτήσεις τους, μικροκαθυστερήσεις που ομως συνηθως τις καλύπτουν και όσες φορές υπήρχε καθυστέρηση πάνω του μισάωρου, ενημέρωση από τον πιλότο (που στο κάτω κάτω και τι νόημα έχει;). Και όσες υπήρχε καθυστέρηση 1.5 ώρας , συγκεκριμένα απο Κύπρο και Γερμανία, μας δόθηκε δωρεάν εισιτήριο. Όλα αυτά για πτήσεις μετά το 2022 και όλες εξωτερικού. Κυρίως Γερμανία.

Το καλοκαίρι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα ελληνικά αεροδρόμια που δουλεύουν πολύ πάνω απο το capacity τους και επηρεάζονται όλες οι αεροπορικές. 

Επίσης είτε πέταξες με Austrian είτε δε πέταξες απο Βιέννη με Lufthansa

• Moderators
Δημοσ.

Μαλλον θα το τολμησω. Εχω βρει μια decent πτηση για Μιλανο, με προβληματιζει λιγο το οτι το βγαζει ως διαρκεια 2:50 ενω συνηθως ειναι 2:30 με 2:40, αλλα τι να πω, γιολο 😛

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, stormrain είπε

Μαλλον θα το τολμησω. Εχω βρει μια decent πτηση για Μιλανο, με προβληματιζει λιγο το οτι το βγαζει ως διαρκεια 2:50 ενω συνηθως ειναι 2:30 με 2:40, αλλα τι να πω, γιολο 😛

Σχεδόν πάντα βάζουν μεγαλύτερους χρόνους για να είναι καλούμενοι έως ένα σημείο για τις καθυστερήσεις και εάν τους πάνε ιδανικά πετάνε με χαμηλότερη ταχύτητα για οικονομία.

• Thanks 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, stormrain είπε

Ούτως ή άλλως η ώρα άφιξης σε νοιάζει.Η αναχώρηση ας αργήσει αν το πατήσει  στο δρόμο ο πιλότος.

Η τελευταία μου εμπειρία με wizz ήταν πτήση απο ΕλΒεν για Αγγλία,νομίζω Λούτον,λίγο πριν τις 6 το πρωί πριν μήνες.Εχω φτάσει στο Ελβεν τα μεσάνυχτα,μένω επαρχία οπότε πρέπει να βολεψω και το λεωφορείο, και γύρω στις 0300 έρχεται μήνυμα ότι η πτήση θα καθυστερήσει και εξαφανίζεται και απο τις οθόνες των αναχωρήσεων.Πανικός καθώς στις 1200 έπρεπε να είμαι στην δουλειά.Μετά απο μισή ώρα έρχεται μήνυμα ότι θα καθυστερήσει 5 !!!!λεπτά.Εμφανίστηκε πάλι στις οθονες και τελικά φτάσαμε και πριν την καθορισμένη άφιξη.

Καλό ταξίδι.

• Thanks 1
Δημοσ.

Πάντα οι αεροπορικές βάζουν για 'καβάτζα΄ χρόνο ταξιδιού μεγαλύτερο από τον πραγματικό.

Πέρυσι τον χειμώνα έφυγα πρωί από Αθήνα για Κατοβιτσε με διάρκεια πτήσης 2 ώρες και 10 λεπτά με wizzair.

Στην επιστροφή από Κατοβιτσε για Αθήνα πάλι με wizzair ήταν βράδυ και περιμέναμε γύρω στις δυομιση ώρες το αεροπλάνο από το Ντορμουντ. Ήρθε και φτάσαμε Αθήνα σε 1 ώρα και 45 λεπτά. 

Μετά ξαναέφευγε για Κατοβίτσε. Προφανώς κοιτάνε να γλιτώσουν τις αποζημιώσεις λόγω καθυστέρησης και γκαζώνουν. 

Δημοσ.

σκεφτομαι να παω με το αυτοκινητο μια μονοημερη εκδρομη στους δελφους απο αθηνα αλλα επειδη ειμαι νεος οδηγος με φοβιζει λιγο ο δρομος. ειναι δυσκολη η διαδρομη για καποιον που δεν εχει εμπειρια και εχει οδηγησει μονο εντος αττικης;

Δημοσ.

η διαδρομη ειναι παρα πολυ ευκολη, αλλωστε μεχρι το καστρο (εξοδο για λιβαδειά) ειναι εθνικη.
Μετα κλασικος επαρχιακός δρόμος. Τηρησε τους κανονες κυκλοφοριας και να τα ορια, μην παιζεις με το κινητο και να παρατηρεις το δρομο συνεχως.
Αλλα αν φοβασαι μην πας. Και φυσικα μην πας μονος σου. 
Αυτα απο εμενα μετα απο 5 διαφορετικα αυτοκινητα, 2 μηχανες, 1 ποδηλατο και πανω 1.000.000 km στα 30 χρονια οδηγησης.
καλα να περασεις

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, kover said:

σκεφτομαι να παω με το αυτοκινητο μια μονοημερη εκδρομη στους δελφους απο αθηνα αλλα επειδη ειμαι νεος οδηγος με φοβιζει λιγο ο δρομος. ειναι δυσκολη η διαδρομη για καποιον που δεν εχει εμπειρια και εχει οδηγησει μονο εντος αττικης;

αναλογα ποτε θα πας λογω κινησης. Αν πας καθημερινες δεν εχεις κανενα θεμα, σχεδον αδειος ο δρομος. Για Σ/Κ θα προτεινα εξτρα προσοχη οταν δεις οτι φτανεις αραχωβα (πριν δελφους) γιατι ο δρομος ειναι μια λωριδα ανα κατευθυνση και σχετικα στενος με μια δυο στροφες. Επισης περνανε αρκετα πουλμαν για ευνοητους λογους. Μαλιστα οταν περασεις απο το κεντρο αραχωβας (θα δεις καφετεριες) ετσι και αλλιως δε μπορεις να πας πανω απο 50χλμ/ωρα.

εξτρα κανονακι: αν μετα απο δελφους θες να κατηφορησεις για αμφισσα ή καλυτερα Ιτεα, ο δρομος συνεχιζει στροφυλικι και κατηφορικος με μια λωριδα αλλα ειναι σχετικα αδειος ακομα και σ/κ

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.

Έχε το νου σου για τίποτα μπαρμπάδες που κυκλοφορούν όπως να 'ναι συνήθως με αγροτικά.

Κατά τ' άλλα όπως είπαν δε θα έχεις θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...