vamvakoolas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 7 hours ago, merkon said: Προσπαθώ να δω αν αξίζει να κάνουμε ένα ταξίδι που θέλουμε καιρό τώρα στην Νέα Υόρκη, θα εκτιμούσα λίγη βοήθεια. Το πλάνο είναι είτε να πάμε Νοέμβρη, φτάνοντας Δευτέρα βράδυ με αναχώρηση Σάββατο απόγευμα είτε να το αναβάλλουμε με σκοπό να γίνει Γενάρη ή Φλεβάρη με την νέα χρονιά και να μείνουμε περισσότερες μέρες (γύρω στις 6-7). Το θέμα είναι πως ενδέχεται να έχει χιόνια και πολύ κρύο τους μήνες εκείνους ενώ τώρα για διάφορους λόγους δε μπορούμε να πάμε παραπάνω ημέρες. Είναι αρκετές οι παραπάνω μέρες για πρώτη φορά στην Νέα Υόρκη ή καλύτερα να το αναβαλλουμε για άλλη φορά με περισσότερες μέρες; νοεμβρη ειναι πιο φθηνα και δεν εχεις μεγαλες πιθανοτητες για χιονι. Κρυο θα εχει προφανως. Βεβαια η χρονια ξεκινησε #@ντας για τις ημερες εξαρταται αν εισαι μονος ή με αλλο ατομο(Α). για σολο τραβελερ ειναι μια χαρα αλλα αν εισαι με αλλο/η πρεπει να προσθεσεις τι θα ηθελε να δει και ο αλλος. Εχει απειρα μουσεια, τουριστικα μερη π.χ το αγαλμα/φυλακες αλκατραζ ισως θες ακομα και 1 ημερα οχι τοσο για την ουρα οσο και οτι ισως θα εισαι λιγο κουρασμενος μετα απο αναμονη/καραβακι κτλ. Εγω παντα προτεινω τα ταξιδια σε Αμερικανικη ηπειρο να ειναι μιν μια εβδομαδα, το δευτερα-σαβ ειναι οκ για εμενα που μπορει να παω για δουλεια ή τα εχω δει ολα. Μη ξεχνας το τζετ λαγκ και η ταλαιπωρια στα αεροδρομια αν αξιζει πραγματικα για 5 ημερες οπως και τα αεροπορικα (κοστος). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james_s Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Θα ανέβω με αυτοκίνητο 26-28 Οκτώβρη σε φίλους Θεσσαλονίκη, μένουν Ανάληψη κοντά στην έπαυλη Μαρόκκου και αναρωτιέμαι για το παρκάρισμα. Είχα ξαναπάει εκεί παλιότερα χωρίς αμάξι και πρόσεξα αρκετές θέσεις για μόνιμους....λέτε θα βρω να το αφήνω χύμα και εάν ναι που; ή να τους πω να μου βρουν από τώρα για 3 μέρες ένα παρκινγκ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
merkon Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, vamvakoolas said: νοεμβρη ειναι πιο φθηνα και δεν εχεις μεγαλες πιθανοτητες για χιονι. Κρυο θα εχει προφανως. Βεβαια η χρονια ξεκινησε #@ντας για τις ημερες εξαρταται αν εισαι μονος ή με αλλο ατομο(Α). για σολο τραβελερ ειναι μια χαρα αλλα αν εισαι με αλλο/η πρεπει να προσθεσεις τι θα ηθελε να δει και ο αλλος. Εχει απειρα μουσεια, τουριστικα μερη π.χ το αγαλμα/φυλακες αλκατραζ ισως θες ακομα και 1 ημερα οχι τοσο για την ουρα οσο και οτι ισως θα εισαι λιγο κουρασμενος μετα απο αναμονη/καραβακι κτλ. Εγω παντα προτεινω τα ταξιδια σε Αμερικανικη ηπειρο να ειναι μιν μια εβδομαδα, το δευτερα-σαβ ειναι οκ για εμενα που μπορει να παω για δουλεια ή τα εχω δει ολα. Μη ξεχνας το τζετ λαγκ και η ταλαιπωρια στα αεροδρομια αν αξιζει πραγματικα για 5 ημερες οπως και τα αεροπορικα (κοστος). Θα είμαστε ζευγάρι. Στο κρύο είμαστε μαθημενοι λόγω ότι μένουμε βόρεια Αγγλία αλλά θα ήθελα να αποφύγω χιόνια κλπ που πιθανόν να έχει Γενάρη Φλεβάρη, για αυτό και σκεφτόμαστε να πάμε τώρα που δημιουργήθηκε μια ευκαιρία. Το μόνο που με προβληματίζει είναι αν αξίζει για τόσες μέρες που θα έχουμε, δεδομένου όπως είπες και εσύ του jet lag. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου από merkon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FilipposMD Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Επίσης, αυτά εξαρτώνται και από τι αντοχές/προτιμήσεις έχετε. Σε κάποιους αρέσει να είναι σε κίνηση 10-12 ώρες κάθε μέρα και να πηγαίνουν από αξιοθέατο σε αξιοθέατο. Άλλοι θέλουν να είναι πιο χαλαροί και να πίνουν το καφεδάκι/ποτάκι τους για να απολαύσουν την ατμόσφαιρα. Αν είστε στη δεύτερη κατηγορία, οι 5 μέρες μου φαίνονται λίγες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Στις 14/10/2024 στις 10:54 ΠΜ, merkon είπε Θα είμαστε ζευγάρι. Στο κρύο είμαστε μαθημενοι λόγω ότι μένουμε βόρεια Αγγλία αλλά θα ήθελα να αποφύγω χιόνια κλπ που πιθανόν να έχει Γενάρη Φλεβάρη, για αυτό και σκεφτόμαστε να πάμε τώρα που δημιουργήθηκε μια ευκαιρία. Το μόνο που με προβληματίζει είναι αν αξίζει για τόσες μέρες που θα έχουμε, δεδομένου όπως είπες και εσύ του jet lag. Δεν αξίζει φίλε μου για τόσο λίγες μέρες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Στις 14/10/2024 στις 10:54 ΠΜ, merkon είπε Θα είμαστε ζευγάρι. Στο κρύο είμαστε μαθημενοι λόγω ότι μένουμε βόρεια Αγγλία αλλά θα ήθελα να αποφύγω χιόνια κλπ που πιθανόν να έχει Γενάρη Φλεβάρη, για αυτό και σκεφτόμαστε να πάμε τώρα που δημιουργήθηκε μια ευκαιρία. Το μόνο που με προβληματίζει είναι αν αξίζει για τόσες μέρες που θα έχουμε, δεδομένου όπως είπες και εσύ του jet lag. Προσωπικά στο πήγαινε δεν είχα κανένα jet lag, αρκεί να κοιμηθείς στο ωράριο της Αμερικής, εγώ έφτασα 4 το μεσημέρι και κατάφερα να κοιμηθώ κατα τις 10.30. Στο γύρνα με επηρέασε πάντως 1 ώρα πριν, margaritagr είπε Δεν αξίζει φίλε μου για τόσο λίγες μέρες Από UK προς East coast και τούμπαλιν είναι συνηθισμένα ταξίδια 4-5 ημερών. Είναι μικρότερη η διαφορά της ώρας και συντομότερη η πτήση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
merkon Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 23 hours ago, margaritagr said: Δεν αξίζει φίλε μου για τόσο λίγες μέρες Αυτό είναι που σκέφτομαι αν και όπως λέει και ο συμφορουμιτης από κάτω συνηθίζονται ταξίδια 4-5 ημερων από UK προς US 21 hours ago, ProponitisTouKanape said: Προσωπικά στο πήγαινε δεν είχα κανένα jet lag, αρκεί να κοιμηθείς στο ωράριο της Αμερικής, εγώ έφτασα 4 το μεσημέρι και κατάφερα να κοιμηθώ κατα τις 10.30. Στο γύρνα με επηρέασε πάντως Από UK προς East coast και τούμπαλιν είναι συνηθισμένα ταξίδια 4-5 ημερών. Είναι μικρότερη η διαφορά της ώρας και συντομότερη η πτήση. Το jet lag θα χρειαστει να το διαχειριστουμε καπως υποθετω καθως δεν εχουμε ταξιδεψει ποτε σε χωρα με τοσο μεγαλη διαφορα ωρας Κάποια πρόταση για πράγματα που πρέπει να δούμε οπωσδήποτε σε αυτές τις λίγες μέρες που θα είμαστε εκεί και με ποια συγκεκριμένη σειρά για να χωρέσουμε όσο δυνατόν περισσότερα στο πρόγραμμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manapa Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Στις 14/10/2024 στις 10:06 ΠΜ, james_s είπε Θα ανέβω με αυτοκίνητο 26-28 Οκτώβρη σε φίλους Θεσσαλονίκη, μένουν Ανάληψη κοντά στην έπαυλη Μαρόκκου και αναρωτιέμαι για το παρκάρισμα. Είχα ξαναπάει εκεί παλιότερα χωρίς αμάξι και πρόσεξα αρκετές θέσεις για μόνιμους....λέτε θα βρω να το αφήνω χύμα και εάν ναι που; ή να τους πω να μου βρουν από τώρα για 3 μέρες ένα παρκινγκ; Ναι έχει πολλούς δρόμους που το πάρκινγκ επιτρέπεται μόνο σέ μόνιμους κατοίκους Λόγω τής στρατιωτικής παρέλασης που γίνεται ακριβώς από κάτω στην παραλία θα είναι λίγο ζορικο το ψάξιμο για παρκάρισμα, ίσως στο μέγαρο μουσικής βρεις λίγο χώρο Αν έχουν αμάξι όι φίλοι σού, θα πρότεινα, μόλις μπείς Θεσσαλονίκη από την δυτική είσοδο, νά αφήσεις εκεί το αμάξι σου και να έρθουν να σέ πάρουν 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
colombiano747 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Στις 7/10/2024 στις 11:02 ΠΜ, vamvakoolas είπε ισχυει αυτο με τα βιντεακια. Καλη εποχη ειναι απο θεμα κλιματος. Προσοχη με τις κλοπες ειδικα στα τουριστικα μερη. Απο την αλλη οι πτησεις για Καιρο και Αλεξανδρεια συνεχιζονται και μαλιστα μπορεις να βρεις καλες τιμες. Ο λαος ειναι ιδιαιτερα φιλοξενος προς Ελληνες. Προσοχη με το νερο (δε πινεται) και λαχανικα (καλυτερα να τα προσπερασεις). Εντος Αιγυπτου συνιστω παντα σε οχημα που οδηγα ντοπιος ενω καλυτερα οχι ταξιδι με τρενο (εγκληματικοτητα και ασφαλεια). Στις 10/10/2024 στις 9:05 ΜΜ, kostasbm είπε έχω πάει 4 φορές ...δε με έχει ενοχλήσει πλανόδιος....άλλωστε έχεις τόσα πολλά να δεις που θα σου μείνει λίγος χρόνος για να περπατήσεις σε άσχετα μέρη....αν κανείς τη κρουαζιέρα που το συνιστώ έχουν φύγει 3-4 μέρες συνολικά Luxor-Ασσουαν ...μετά Καιρό (μουσείο)-πυραμίδες....+ Αλεξάνδρεια... για τα φαγητά όπως σου είπαν αποφεύγεις φρέσκα λαχανικά γιατί το νερό είναι χάλια...έχουν πολύ καλή κουζίνα και φοβερά γλυκά....έχω πάει Μάρτιο-Απριλιο-νοεμβριο .....αν πας σε περίοδο βροχών δεν θα ευχαριστηθείς ....καλύτερα Μάρτιο Απρίλιο μέτρια ζέστη την ημέρα το βράδυ ίσως κάποιο φουτερακι ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας. τελικα εκλεισα Δεκεμβριο με ταξιδιωτικο γραφειο Καιρο, Αλεξανδρεια, οι 3-4 μερες κρουαζιερα στο Νειλο και τελος ενα τριημερο στη Siwa Oasis που απο οτι ειδα ειναι κριμα να πας μεχρι Αιγυπτο και να μην την επισκεφτεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasbm Δημοσ. Σάββατο στις 07:00 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 07:00 μμ 6 hours ago, colombiano747 said: ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας. τελικα εκλεισα Δεκεμβριο με ταξιδιωτικο γραφειο Καιρο, Αλεξανδρεια, οι 3-4 μερες κρουαζιερα στο Νειλο και τελος ενα τριημερο στη Siwa Oasis που απο οτι ειδα ειναι κριμα να πας μεχρι Αιγυπτο και να μην την επισκεφτεις. στη κρουαζιέρα κατάστρωμα και φωτογραφίες με καφέ και γλυκό..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
merkon Δημοσ. Κυριακή στις 08:10 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 08:10 μμ Τελικα κλεισαμε τελος Νοεμβρη 6 νυχτες στην ΝΥ. Προσπαθω να φτιαξω προγραμμα τωρα με επισκεψεις σε μουσεια, αξιοθεατα κλπ. Εχει χρησιμοποιησει καποιος το City Pass μηπως να μας πει την εμπειρια του; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. χθες στις 03:07 μμ Share Δημοσ. χθες στις 03:07 μμ Καλησπέρα, για 3 βράδια- μέρες διαμονή στην Ελάτη τι προτείνετε; Περίοδος γιορτών. εχω υπόψη Μυλο Ξωτικών, μια βόλτα προς Περτουλι, ίσως στο γυρισμό Μετέωρα. Κάποια άλλη πρόταση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eidikos33 Δημοσ. χθες στις 03:08 μμ Share Δημοσ. χθες στις 03:08 μμ καλησπερα σας, θα παω βουκουρεστι,μιλανο και βουδαπεστη απο μια μερα σε καθε μερος τι μπορω να προλαβω να δω? και πως να πληρωνω στις χωρις που δεν εχει ευρω? με ρεβολουτ? στην ιταλια αν πληρωσω με την χρεωστικη μου θα εχω προμηθειες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. χθες στις 03:21 μμ Share Δημοσ. χθες στις 03:21 μμ Καμία χρέωση στην Ιταλία, χρησιμοποιείς την ελληνική σου κάρτα. Εκτός ευρώ μόνο revolut 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eidikos33 Δημοσ. χθες στις 03:29 μμ Share Δημοσ. χθες στις 03:29 μμ 7 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Καμία χρέωση στην Ιταλία, χρησιμοποιείς την ελληνική σου κάρτα. Εκτός ευρώ μόνο revolut με revolut στην βουδαπεστη και στο βουκουρεστι θα εχει προμηθειες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα