Προς το περιεχόμενο

Διακοπές, ταξίδια, εκδρομές [Part II]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

οκ, να πάμε να ακούμε παππούδες που έχουν αφήσει στίγμα στο ελληνικό τραγούδι, αλλά όχι και τον ρακιτζη...με την καμία...ο μόνος λόγος που θα πήγαινα σε αυτόν θα ήταν να έδιναν σε όλους όσους αγοράσουν εισιτήριο ΚΑΙ δωρεάν διήμερο...😂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

14 ώρες πριν, kokos23 είπε

οκ, να πάμε να ακούμε παππούδες που έχουν αφήσει στίγμα στο ελληνικό τραγούδι, αλλά όχι και τον ρακιτζη...με την καμία...ο μόνος λόγος που θα πήγαινα σε αυτόν θα ήταν να έδιναν σε όλους όσους αγοράσουν εισιτήριο ΚΑΙ δωρεάν διήμερο...😂

Εσυ και ο πουφ στο ταξιδι ομως... ξερεις αγκαλιτσες και φιλακια στο βραδινο σας μπανακι...

• Haha 1

Για ταξίδι στην Ελβετία τι προτείνεται για ίντερνετ στο κινητό. Ξέρω ότι το roaming είναι πανάκριβο. Μου έχουν για την εφαρμογή https://www.airalo.com/el/switzerland-esim που μπορείς να πάρεις eSim για να έχεις κάποια mb αλλά δυστυχώς η συσκευή μου δεν υποστηρίζει esim. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? 

8 λεπτά πριν, ATmega είπε

Για ταξίδι στην Ελβετία τι προτείνεται για ίντερνετ στο κινητό. Ξέρω ότι το roaming είναι πανάκριβο. Μου έχουν για την εφαρμογή https://www.airalo.com/el/switzerland-esim που μπορείς να πάρεις eSim για να έχεις κάποια mb αλλά δυστυχώς η συσκευή μου δεν υποστηρίζει esim. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? 

να πάρεις τοπική κανονική σιμ όταν φτάσεις;

4 λεπτά πριν, ATmega είπε

Έχεις κάτι συγκεκριμένο να προτείνεις για περίπου 1 εβδομάδα? 

Οχι δεν έχω.Bρηκα το https://gigago.com/switzerland-sim-card/ αν βοηθάει.

5 ώρες πριν, ATmega είπε

Εδώ είσαι

https://www.swisscom.ch/de/privatkunden/mobile-handy-abo/prepaid/touristen.html#faq[selected][]=5

• Like 2

11 ώρες πριν, geogr88 είπε

Καλησπερα ,για διακοπές με 2 παιδιά 2 ετών και 6 μηνών αρχές Δεκέμβρη προτείνετε Ιωάννινα (Ζαγοροχώρια) ή  Πελοπόννησο ; 

Με τόσο μικρά παιδιά, τι διακοπές ελπίζετε να κάνετε; Το πρόγραμμά σας θα καθορίζεται από τις ανάγκες των παιδιών. Πότε πρέπει να κοιμηθούν, πότε θα φάνε, πού πάει το καρότσι κτλ. Αν είστε τύποι που τα βάζετε στην πλάτη και κάνετε πεζοπορία στο βουνό, καλώς. Αλλιώς, μια ταλαιπωρία μου ακούγονται π.χ. τα Ζαγοροχώρια. Εγώ θα πήγαινα σε μέρη που έχει καλή πρόσβαση το καρότσι, παιδικές χαρές ή δραστηριότητες αν ο καιρός είναι κακός.

• Like 2

Επειδή είμαι έτοιμος να βαλω φωτια στα γραφεια του O'Leary ή το σπιτάκι του έστω. Για πείτε λίγο τι παίζει με την χειραποσκευή 55x40x20 10kg και το προσωπικο αντικείμενο 40x30x15. 

Όπως το γράφουν τα διάφορα άρθρα πρέπει να επιτρέπονται και οι 2 με κάθε εισιτήριο όμως αν πας στο site της Ryan π.χ σε βάζει να πληρώσεις extra για την χειραποσκευή αλλιως λέει δικαιούσαι μόνο το προσωπικό αντικείμενο.

Εκτός αν έχει μεταφερθεί λάθος και απλως ορίζονται διεθνώς οι διαστάσεις των αντικειμένων.

42 minutes ago, Chrisxxx said:

Επειδή είμαι έτοιμος να βαλω φωτια στα γραφεια του O'Leary ή το σπιτάκι του έστω. Για πείτε λίγο τι παίζει με την χειραποσκευή 55x40x20 10kg και το προσωπικο αντικείμενο 40x30x15. 

Όπως το γράφουν τα διάφορα άρθρα πρέπει να επιτρέπονται και οι 2 με κάθε εισιτήριο όμως αν πας στο site της Ryan π.χ σε βάζει να πληρώσεις extra για την χειραποσκευή αλλιως λέει δικαιούσαι μόνο το προσωπικό αντικείμενο.

Εκτός αν έχει μεταφερθεί λάθος και απλως ορίζονται διεθνώς οι διαστάσεις των αντικειμένων.

Δεν ισχύει αυτό που γράφουν τα διάφορα άρθρα. Απλά ένα ακόμα παράδειγμα το πώς πολύ κακή "δημοσιογραφία" (συνήθως απλήρωτοι interns ή wannabe influencers), άφθονο google translate, και αρκετή δόση clickbaiting μπορούν να διαδώσουν αστραπιαία κάτι που δεν είναι αλήθεια.

8 minutes ago, Speculoos said:

Δεν ισχύει αυτό που γράφουν τα διάφορα άρθρα. Απλά ένα ακόμα παράδειγμα το πώς πολύ κακή "δημοσιογραφία" (συνήθως απλήρωτοι interns ή wannabe influencers), άφθονο google translate, και αρκετή δόση clickbaiting μπορούν να διαδώσουν αστραπιαία κάτι που δεν είναι αλήθεια.

Το φανταστικα, του γκουντ του μπι τρου. Αρα στην ουσια ειναι ενα στανταρ για τις χειραποσκευες κ τα προσωπικά αντικείμενα και τα υγρα. Το θεμα ειναι οτι δημοσιευτηκε ψευδως παντου οχι σε 1-2 μέσα. 

1 minute ago, Chrisxxx said:

Το φανταστικα, του γκουντ του μπι τρου. Αρα στην ουσια ειναι ενα στανταρ για τις χειραποσκευες κ τα προσωπικά αντικείμενα και τα υγρα. Το θεμα ειναι οτι δημοσιευτηκε ψευδως παντου οχι σε 1-2 μέσα. 

Aκόμα και mainstream σελίδες το πήραν και το αναπαρήγαγαν αυτούσιο ως κάτι στανταράκι. Είναι στο μεταξύ τέτοια η δύναμη του SEO που έχουν που στο Google αποκλείεται να βρεις το τι πραγματικά ισχύει. Ακόμα και τώρα αν βάλεις να ψάξεις για κανόνες ΕΕ χειραποσκευή ή EU carry on luggage όλα τα αποτελέσματα είναι το ίδιο copy paste.

Oυσιαστικά το μόνο που άλλαξε και έγινε νομοθεσία από 1η Σεπτέμβρη είναι ο 2024/2109 σχετικά με τον έλεγχο υγρών και των μέγιστων ποσοτήτων που μπορούν να έχουν οι επιβάτες. Τα υπόλοιπα με τις χειραποσκευές είναι απλά ότι το MOVE (το Directorate General for Transportation της Κομισιόν) υιοθέτησε μια κίνηση του Κοινοβουλίου ώστε οι αεροπορικές να βάλουν ορισμένα στάνταρ στο μέγεθος και την ποσότητα των χειραποσκευών, αυτό κάθε άλλο παρά δεσμευτικό είναι για τις εταιρείες. Ίσως κάποια στιγμή και μετά από διαβουλεύσεις με τις αεροπορικές (σε απλά ελληνικά lobbying) να υπάρξει μια στάνταρ πολιτική.

Το μόνο mainstream μέσο που κατάφερα να βρω περισσότερες πληροφορίες πέρα από τα sites της Κομισιόν και του Κοινοβουλίου είναι ο Independent, που είναι μάλιστα και σε χώρα μη μέλος της ΕΕ

Τα εξηγεί ωραία: https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/cabin-baggage-allowance-rules-eu-b2603782.html

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...