panosno1com Δημοσ. 27 Αυγούστου Share Δημοσ. 27 Αυγούστου Στις 16/8/2024 στις 11:17 ΜΜ, messinia3 είπε Καλησπέρα, Αρκετά kids friendly η Βιέννη και πανέμορφη τις γιορτές. Να προτείνω λοιπόν να πάτε στα ανάκτορα του Schonbrunn .Έχει πολύ όμορφους κήπους. Έχει και το παιδικό μουσειο του Σενμπρουν που τα παιδια μπορουν να ντυθουν με βασιλικά ρούχα. Στο πάρκο του παλατιού βρίσκεται και ο ζωολογικός κήπος (ο παλαιότερος ευρωπαϊκά). Για τα παιδιά πιστεύω θα τους αρέσει και το πάρκο Prater.Εκει είναι και η ρόδα που βλέπει Δούναβη,το λουνα παρκκαι επίσης το πλανητάριο. Αν θυμάμαι καλά Έχει και ένα τρενάκι που κάνει βόλτες Μια άλλη πρόταση θα μπορούσε να είναι η Ισπανική σχολή ιππασίας που θα δείτε επιδείξεις με άλογα.(κλείστε εισητηρια νωρίτερα αν είναι να πάτε) Επίσης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για παιδιά ήταν δωρεάν (τσέκαρε όμως,γιατί πάνε και χρόνια )Η αίθουσα δεινοσαύρων άρεσε πολύ στον ανιψιό μου που έχει τρέλα. Από τύπου παιδικές χαρές τσέκαρε robinson island playground (δεντροσπιτα,λιμνούλα κλπ -εύκολη πρόσβαση με τραμ) Μετά υπάρχει και ενυδρείο, το Haus des Meeres αν σας ενδιαφέρει με καρχαρίες,πιράνχας, κροκόδειλους. (Tip:καφέ με ωραία θέα στον πάνω όροφο του μουσείου) Βέβαια να πάτε να δείτε και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, δεν το συζητώ. Η παλιά πόλη είναι όμορφα για να μείνετε, γύρω από τον καθεδρικό για μένα ιδανικά. Τώρα εξαρτάται και από πόσες μέρες θα μείνεις. Εγώ λόγω δουλειάς έχω πάει πολλές φορές και μου άρεσε και το Innsburg πολύ και το Πάρε και ένα Swarovski στη σύζυγο..χαχα και τσέκαρε και τα vienna pass που υπάρχουν ανάλογα με τα αξιοθέατα που θες να δεις. Οι βιτρίνες τα Χριστούγεννα είναι πανέμορφες, να μη σας τα χαλάσει ο καιρός και θα περάσετε όμορφα.Αν και κρύο να έχει εκεί δεν είναι όπως εδώ.Ντυθειτε καλά και μια χαρά βολτάρετε.Να δοκιμάσετε και κανένα παραδοσιακό γλυκό (Sachertorte το πλέον ίσως δημοφιλές) Γενικά φθηνή πόλη δεν τη λες,θυμάμαι τον καφέ με θέα τον καθεδρικό ακόμα. Να περάσετε καλά. Μπορεις να προτεινεις και φαγητο? Εχω βρει την cafe central και τη σάχερ (όπως το ομώνυμο γλυκο) . Επισης το getyourguide.com το χει ακουσει κανεις? Η όπερα αξιζει αν δεν ξερεις γερμανικα? Διάβασα στο site πως εχει οθονη μπροστα σου με μετάφραση στην αγγλική και σε αλλες γλωσσες. Επισης ως μετακινηση προτεινεις την vienna pass? @Πολύζος ψάξε μέσω της αναζήτησης επειδη μου ειχαν προτεινει και εμένα καποια πράγματα πριν κάποιο καιρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmysss! Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου Καληπσερα. Θα ειμαι Μυκήνες για μια υποχρεωση την παρασκευη και σκεφτομαι που θα μπορουσα να παω για σκ για να το συνδυασω με θαλασσα (οχι ναυπλιο παλι). *Για μια διανυκτερευση μιλαω.. δλδ σαββατο βραδυ διαμονη καπου και Κυριακη βραδυ παλι πισω Αθηνα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 1 hour ago, jimmysss! said: Καληπσερα. Θα ειμαι Μυκήνες για μια υποχρεωση την παρασκευη και σκεφτομαι που θα μπορουσα να παω για σκ για να το συνδυασω με θαλασσα (οχι ναυπλιο παλι). *Για μια διανυκτερευση μιλαω.. δλδ σαββατο βραδυ διαμονη καπου και Κυριακη βραδυ παλι πισω Αθηνα Tυρο με κλειστα ματια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmysss! Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 9 minutes ago, vamvakoolas said: Tυρο με κλειστα ματια μου κανει εντυπωση αυτο που λες.. νομιζα πως δεν εχει τιποτα το αξιοσημείωτο..ασχημουτσικο χωριο νομιζα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου ποτε πηγες τελευταια φορα; Μηπως πηγε στο χωριο στο Βουνο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2 ώρες πριν, jimmysss! είπε Καληπσερα. Θα ειμαι Μυκήνες για μια υποχρεωση την παρασκευη και σκεφτομαι που θα μπορουσα να παω για σκ για να το συνδυασω με θαλασσα (οχι ναυπλιο παλι). *Για μια διανυκτερευση μιλαω.. δλδ σαββατο βραδυ διαμονη καπου και Κυριακη βραδυ παλι πισω Αθηνα Ξεροπήγαδο,Αστρος ,Δρέπανο,Τολό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmysss! Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2 hours ago, vamvakoolas said: ποτε πηγες τελευταια φορα; Μηπως πηγε στο χωριο στο Βουνο; 1-2 χρονια πριν. Δεν μου ειχε βγαλει κατι το ωραιο.. πχ Λεωνίδιο (αν και βουνοισιο θα μου πεις) πολυ πιο ωραια αλλα ειναι λιγο μακρια νομιζω 2 hours ago, Ukforthemoment said: Ξεροπήγαδο,Αστρος ,Δρέπανο,Τολό. Αστρος ειναι ωραια; Τολο δεν μου αρεσει να πω την αμαρτια μου...Λουτσα εχει καταντησει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου τι ακριβως ψαχνεις; μερος να δεις π.χ αρχαια ή τοπια; Να αραξεις σε μια παραλια και να χαλαρωσεις; κλαμπακια και νεολαια; Ολα τα χωρια που γραφτηκαν εγω ανετα θα πηγαινα σε ολα αλλα εξαρταται τι ψαχνει ο καθενας.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmysss! Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 11 minutes ago, vamvakoolas said: τι ακριβως ψαχνεις; μερος να δεις π.χ αρχαια ή τοπια; Να αραξεις σε μια παραλια και να χαλαρωσεις; κλαμπακια και νεολαια; Ολα τα χωρια που γραφτηκαν εγω ανετα θα πηγαινα σε ολα αλλα εξαρταται τι ψαχνει ο καθενας.... κατι για σβησιμο διακοπων. να ειναι γραφικα και να ειναι ομορφη η θαλασσα. Ζευγαρι θα ειμαστε οποτε δεν μας νοιαζουν τα κλαμπακια κλπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πολύζος Δημοσ. 29 Αυγούστου Share Δημοσ. 29 Αυγούστου Στις 27/8/2024 στις 4:53 ΜΜ, panosno1com είπε Μπορεις να προτεινεις και φαγητο? Εχω βρει την cafe central και τη σάχερ (όπως το ομώνυμο γλυκο) . Επισης το getyourguide.com το χει ακουσει κανεις? Η όπερα αξιζει αν δεν ξερεις γερμανικα? Διάβασα στο site πως εχει οθονη μπροστα σου με μετάφραση στην αγγλική και σε αλλες γλωσσες. Επισης ως μετακινηση προτεινεις την vienna pass? @Πολύζος ψάξε μέσω της αναζήτησης επειδη μου ειχαν προτεινει και εμένα καποια πράγματα πριν κάποιο καιρο Μέχρι και την ΑΙ και μου έκανε πρόγραμμα Ακολουθεί ένα αναλυτικό πρόγραμμα για την παραμονή σας στη Βιέννη από τις 6 έως τις 10 Δεκεμβρίου, προσαρμοσμένο για οικογένεια με παιδιά ηλικίας 12 και 6,5 ετών. Το Hilton Vienna Waterfront αποτελεί εξαιρετική βάση για τις δραστηριότητές σας, καθώς βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία με εύκολη πρόσβαση σε όλα τα αξιοθέατα. --- ### **6 Δεκεμβρίου - Άφιξη στη Βιέννη και Χαλαρή Εξερεύνηση** - **11:00 - Άφιξη και Check-in στο Hilton Vienna Waterfront** - Ξεκούραση στο δωμάτιο και τακτοποίηση. - **14:00 - Βόλτα στο Prater και Βόλτα στον Γιγάντιο Τροχό** - Ξεκινήστε την επίσκεψή σας με μια χαλαρή βόλτα στο Prater, ένα από τα πιο γνωστά πάρκα της Βιέννης. - Ανεβείτε στον Γιγάντιο Τροχό για να απολαύσετε την πανοραμική θέα της πόλης, κάτι που θα εντυπωσιάσει τα παιδιά. - **17:00 - Δείπνο στο Schwedenplatz** - Εξερευνήστε την περιοχή γύρω από τον Schwedenplatz και απολαύστε δείπνο σε ένα οικογενειακό εστιατόριο με ποικιλία επιλογών για μικρούς και μεγάλους. --- ### **7 Δεκεμβρίου - Ιστορία και Πολιτισμός** - **09:30 - Επίσκεψη στο Παλάτι Schönbrunn** - Εξερευνήστε τα υπέροχα δωμάτια του παλατιού και μάθετε για την ιστορία της αυστριακής αυτοκρατορίας. - Στα παιδιά θα αρέσει ιδιαίτερα το Λαβύρινθο και το Μουσείο Παιχνιδιών μέσα στο παλάτι. - **13:00 - Μεσημεριανό στο Gloriette Café** - Απολαύστε ένα γεύμα με θέα τους κήπους του Schönbrunn. - **15:00 - Επίσκεψη στο Ζωολογικό Κήπο Schönbrunn** - Ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος στον κόσμο, που φιλοξενεί πάνω από 700 είδη ζώων. - **18:30 - Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο κοντά στο Hilton** --- ### **8 Δεκεμβρίου - Τέχνη και Πολιτισμός** - **10:00 - Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας** - Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με τους δεινόσαυρους και τα εντυπωσιακά εκθέματα φυσικής ιστορίας. - **13:00 - Μεσημεριανό στο MuseumsQuartier** - Εξερευνήστε τα καφέ και τα εστιατόρια του MuseumsQuartier, όπου μπορείτε να γευματίσετε. - **15:00 - Επίσκεψη στο Μουσείο ZOOM Kindermuseum** - Το διαδραστικό μουσείο είναι ιδανικό για παιδιά, με πολλές δραστηριότητες που θα τα κρατήσουν απασχολημένα και χαρούμενα. - **18:00 - Περίπατος και δείπνο στον Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Rathausplatz** - Απολαύστε την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων με τα φώτα, τις μυρωδιές και τις γεύσεις του παραδοσιακού αυστριακού παζαριού. --- ### **9 Δεκεμβρίου - Εξερεύνηση του Κέντρου της Βιέννης** - **10:00 - Επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου (Stephansdom)** - Εξερευνήστε τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό, το σύμβολο της Βιέννης. - **12:00 - Βόλτα στην Kärntner Straße** - Εξερευνήστε τα καταστήματα και τα καφέ στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Βιέν 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokos23 Δημοσ. 30 Αυγούστου Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 11 ώρες πριν, Πολύζος είπε Μέχρι και την ΑΙ και μου έκανε πρόγραμμα Ακολουθεί ένα αναλυτικό πρόγραμμα για την παραμονή σας στη Βιέννη από τις 6 έως τις 10 Δεκεμβρίου, προσαρμοσμένο για οικογένεια με παιδιά ηλικίας 12 και 6,5 ετών. Το Hilton Vienna Waterfront αποτελεί εξαιρετική βάση για τις δραστηριότητές σας, καθώς βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία με εύκολη πρόσβαση σε όλα τα αξιοθέατα. μισό δηλ έγραψες στην κυρία ΑΙ και σου απάντησε αυτό??? πάει γέρασα...😵 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 30 Αυγούστου Share Δημοσ. 30 Αυγούστου Μπορείς να τη βάλεις να σου μπατζετάρει και το ταξίδι, πόσα θα χαλάσεις σε συγκοινωνίες, διόδια, καύσιμα, range τιμών σε εστιατόρια κλπ. Δε τα κάνει όλα τέλεια, π.χ. εμένα μου υπολόγισε για μια μονοήμερη εκδρομή μόνο τα έξοδα one way, αλλά όντως μπορει να βοηθησει. Απλά θέλει να προσέχεις τι σου γράφει, για τα έξοδα της απαντώ "τόση είναι η μονή απόσταση, σου ζήτησα με επιστροφή" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joanna000 Δημοσ. 30 Αυγούστου Share Δημοσ. 30 Αυγούστου Καλησπέρα!!! Προσπαθώ να διοργανώσω το πρώτο μπυ σόλο ταξίδι στη Πράγα. Μπορεί κάποιος να μοιραστεί μαζί μου πληροφορίες, που να μείνει κανείς τι να φαει τι να δει? Το ψάχνω ήδη μόνη μου αλλά θα ήθελα κ απο άτομα που έχουν πάει ήδη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stcp Δημοσ. 30 Αυγούστου Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 6 ώρες πριν, Joanna000 είπε Καλησπέρα!!! Προσπαθώ να διοργανώσω το πρώτο μπυ σόλο ταξίδι στη Πράγα. Μπορεί κάποιος να μοιραστεί μαζί μου πληροφορίες, που να μείνει κανείς τι να φαει τι να δει? Το ψάχνω ήδη μόνη μου αλλά θα ήθελα κ απο άτομα που έχουν πάει ήδη. Ειχα παει επαγγελματικο ταξιδι πριν 5 χρονια. Εμενα στο Hermitage Hotel στην περιοχη Vysegrad. Ψιλοαδιαφορη περιοχη. Ηταν εξω απο το κεντρο, περιπου 20-25 λεπτα με τα ποδια, μια πανεμορφη διαδρομη διπλα στο ποταμι. Ετρωγα καλα στο U Kroka (κοντα στο ξενοδοχειο που εμενα). Απο εκει και περα εχει πανεμορφο κεντρο να δεις, το περιβοητο ρολοι και τριγυρω απειρα μαγαζια με ο,τι θες. Επισης η Γεφυρα του Καρολου (που απο κοσμο ειναι παντα οπως η Σαντορινη τον Αυγουστο) και το Καστρο. Αν εχεις σκοπο να εκδραμεις το Karlovy Vary λενε ειναι ομορφο (δεν πηγα). Γενικα στην πολη κινουμουν με ποδια γιατι ειναι ομορφα να την περπατας και με τραμ. Απο το αεροδρομιο εχει λεωφορειο προς τον κεντρικο σταθμο και απο εκει παιρνεις τραμ για οπου θες. Νομιζω εχει και μετρο, δεν το χρησιμοποιησα. Τωρα, προσωπικη μου εντυπωση, ηταν απο τις λιγες ευρωπαικες πρωτευουσες που το βραδυ δεν αισθανομασταν ασφαλεις να κυκλοφορησουμε (ζευγαρι). Μεθυσμενοι, περιεργες φατσες να μας κοιτανε περιεργα, περιοχες σκοτεινες. Δεν συνεβη κατι, απλα ενιωσα πολλες φορες σαν να κυκλοφορω βραδυ στην Ομονοια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joanna000 Δημοσ. 31 Αυγούστου Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 6 ώρες πριν, stcp είπε Ειχα παει επαγγελματικο ταξιδι πριν 5 χρονια. Εμενα στο Hermitage Hotel στην περιοχη Vysegrad. Ψιλοαδιαφορη περιοχη. Ηταν εξω απο το κεντρο, περιπου 20-25 λεπτα με τα ποδια, μια πανεμορφη διαδρομη διπλα στο ποταμι. Ετρωγα καλα στο U Kroka (κοντα στο ξενοδοχειο που εμενα). Απο εκει και περα εχει πανεμορφο κεντρο να δεις, το περιβοητο ρολοι και τριγυρω απειρα μαγαζια με ο,τι θες. Επισης η Γεφυρα του Καρολου (που απο κοσμο ειναι παντα οπως η Σαντορινη τον Αυγουστο) και το Καστρο. Αν εχεις σκοπο να εκδραμεις το Karlovy Vary λενε ειναι ομορφο (δεν πηγα). Γενικα στην πολη κινουμουν με ποδια γιατι ειναι ομορφα να την περπατας και με τραμ. Απο το αεροδρομιο εχει λεωφορειο προς τον κεντρικο σταθμο και απο εκει παιρνεις τραμ για οπου θες. Νομιζω εχει και μετρο, δεν το χρησιμοποιησα. Τωρα, προσωπικη μου εντυπωση, ηταν απο τις λιγες ευρωπαικες πρωτευουσες που το βραδυ δεν αισθανομασταν ασφαλεις να κυκλοφορησουμε (ζευγαρι). Μεθυσμενοι, περιεργες φατσες να μας κοιτανε περιεργα, περιοχες σκοτεινες. Δεν συνεβη κατι, απλα ενιωσα πολλες φορες σαν να κυκλοφορω βραδυ στην Ομονοια. άρα για βράδυ μια κοπέλα μόνη της δεν ενδείκνυται τόσο... κάπου διάβασα ότι είναι ασφαλής σα χώρα. ωστόσο και εγώ με πόδια και μέσα μαζικής έχω σκοπό να παω. σίγουρα το ρολόι. τώρα με τη πολυκοσμία δεν τα πάω καλά νευριαζω να πηγαίνουμε σαν "σιαμαιες" και να μην μπορείς να ανασαίνεις... έχω βρει ένα αξιοθέατο που περιστρέφετε μόνο του και θέλω να το δω και επίσης πολλοί προτείνουν και τον ζωολογικό κήπο πολύ καθώς και το πάρκο Letna. σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα