Προς το περιεχόμενο

Διακοπές, ταξίδια, εκδρομές [Part II]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

αν και γενικοτερα η Κρητη θεωρειται νησι, μπορεις να βρεις φθηνα καταλυματα ειδικα στην ανατολικη κρητη: Σητεια, Ιεραπετρα. Μπορεις να πας με πλοιο κατευθειαν απο Πειραια ή με αεροπλανο (εχει η Σητεια αεροδρομιο).

Εναλλακτικα δες και Λημνο (τα ιδια με πλοιο και αεροπλανο) και οπως γραφτηκε Λεσβο ή Ροδο και Σαμο.

Από προσωπική εμπειρία ψάχνοντας για την οικογένεια για φέτος θα έλεγα ότι η Κρήτη είναι από τους φθηνότερος προορισμούς και για τα ακτοπλοϊκά αλλά και για διαμονή.

Δεν ξέρω τι έγινε φέτος αλλά τα πάντα είναι σχεδόν δύο φορές πάνω παντού. Ακόμη και σε νησιά που θεωρούνται φθηνά. Ικαρία, Κυνθος κλπ όλα έχουν τιμές στο Θεό.

Και φέτος ενοοειται ότι έχουν και "πρόβλημα" λόγω της χρεωκοπίας της FTI που τους άφησε με κλεισμένα δωμάτια κενά.

Δεν ξέρω τι έγινε αλλά όλοι προσπαθούν να πλουτίσουν μέσα σε αυτό το καλοκαίρι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Βρήκαμε Αμοργό στα 70€ η βραδιά, ακτοπλοϊκά το θέμα είναι με αμάξι βγαίνουν 430€, υπάρχει ξέρω μέσω Vodafone και Whatsup προσφορά για έκπτωση, τι κάνουμε ακριβώς τώρα για να με βοηθήσει κάποιος; γιατί δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ καράβι ξανά :P

44 λεπτά πριν, Phoenix7 είπε

Βρήκαμε Αμοργό στα 70€ η βραδιά, ακτοπλοϊκά το θέμα είναι με αμάξι βγαίνουν 430€, υπάρχει ξέρω μέσω Vodafone και Whatsup προσφορά για έκπτωση, τι κάνουμε ακριβώς τώρα για να με βοηθήσει κάποιος; γιατί δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ καράβι ξανά :P

Καλή τύχη με την προσφορά της Vodafone :D Πέρυσι που το προσπαθήσαμε εμείς δεν έβρισκες εισιτήριο λόγω των ορίων που έχει στους όρους της προσφοράς.

Στο καράβι πάντως με το αυτοκίνητο ακολουθείς τις οδηγίες των παρκαδόρων, παρκάρεις και τέλος. Πας στο σαλόνι ή όπου βρεις άδεια καρέκλα/τραπέζι κι αράζεις μέχρι να φτάσεις Αμοργό.

Όταν το καράβι φτάσει Αμοργό, τότε πας στο γκαράζ (αναλόγως πού έχεις παρκάρει, πας πρώτος/μέση/τελευταίος) και βγαίνεις. Θα σε συμβούλευα να πάει μόνο ο οδηγός στο γκαράζ και να μαζέψει τους υπόλοιπους έξω απ'το καράβι καθώς έχει πολλά καυσαέρια.

• Like 1

Βλεπω πολλοι λετε για Λημνο σαν πιο φθηνη επιλογη και το εψαχνα για περσι και φετος, εγω γιατι βλεπω τις τιμες στα καταλυματα τους να ειναι στο θεο?

1 ώρα πριν, spocky είπε

Βλεπω πολλοι λετε για Λημνο σαν πιο φθηνη επιλογη και το εψαχνα για περσι και φετος, εγω γιατι βλεπω τις τιμες στα καταλυματα τους να ειναι στο θεο?

Τα φθηνα φέτος ειναι πιο ακριβα απο τα θεωρητικά ακριβα.

Βρισκω Σαντορίνη δωμάτια με θεα πιο φθηνά από τα δωμάτια στην Τηνο, Συρο, Φολεγανδρο κλπ

• Sad 1

45 minutes ago, phanispal said:

Όλα στο θεό είναι.

Το λίγο πιο φθηνό κατατάσσεται σαν πιο φθηνή επιλογή.

Οχι δεν καταλαβες. Λιγο πιο φθηνη ειναι η Μυτιληνη και η Κρητη. Η Λημνος εχει γινει χειροτερη και απο Κυκλαδες. Εκτος και αν εχουν βγει ολοι απο Booking κτλ και τα δινουν αλλιως. Οι τιμες που κοιταω ειναι πραγματικα για γελια. Δλδ η θα ειναι τρωγλη με 100/βραδυ η θα ειναι βιλα μυκονου με 500/βραδυ. Δεν εχει κατι ενδιαμεσο

• Confused 1

Επειδη εγραψα για Λημνο:

αν παει σημερα κανεις σημερα πλατφορμα θα βρει για την εβδομαδα της παναγιας μονο ενα καταλυμα διαθεσιμο στα 90-100 την ημερα και booking μερικα αλλα με 200 ευρ (στη δευτερη περιπτωση ειναι ολοκληρα σπιτια ή εχουν καποιες χ παροχες)

Αν εκανες την ιδια ερευνα πριν κανα 2 μηνο θα ευρισκες τιμες απο 60 μεχρι 120 για ενα ζευγαρι (αναλογα το καταλυμα και τοποθεσια). Αν μαλιστα πηγαινες εκει τοτε ή εκανες την ιδια ερευνα νωριτερα (πασχα) ακομα λιγοτερες επιλογες.

Αντιθετα αλλα νησια (ειτε αιγαιο ειτε Ιθακη Συμη κτλ) οτι ερευνα και να κανεις οι τιμες ειναι στο θεο

4 hours ago, vamvakoolas said:

Επειδη εγραψα για Λημνο:

αν παει σημερα κανεις σημερα πλατφορμα θα βρει για την εβδομαδα της παναγιας μονο ενα καταλυμα διαθεσιμο στα 90-100 την ημερα και booking μερικα αλλα με 200 ευρ (στη δευτερη περιπτωση ειναι ολοκληρα σπιτια ή εχουν καποιες χ παροχες)

Αν εκανες την ιδια ερευνα πριν κανα 2 μηνο θα ευρισκες τιμες απο 60 μεχρι 120 για ενα ζευγαρι (αναλογα το καταλυμα και τοποθεσια). Αν μαλιστα πηγαινες εκει τοτε ή εκανες την ιδια ερευνα νωριτερα (πασχα) ακομα λιγοτερες επιλογες.

Αντιθετα αλλα νησια (ειτε αιγαιο ειτε Ιθακη Συμη κτλ) οτι ερευνα και να κανεις οι τιμες ειναι στο θεο

Ειχα κανει την ερευνα που λες απο το Μαιο. Το ιδιο και περσι. Anyway μπορει να χεις δικιο

Τελικά μαλλον η αποφαση για την οικογενεια θα ειναι Τηνος.

Επειδη οι μεγαλοι μου ειναι πια 16-18 λέει τίποτε η Τηνος για βραδυ? Οχι club κατασταση και τετοια.

Εχει περατζαδα και βολτα σε καποιο σημειο με νεολαια? Κανενα απλο ποτακι με κοζερι να περναει η ωρα για τους μαγκες πιο ευχαριστα.

Τι παιζει? Ξερει κανείς?

39 λεπτά πριν, advantix είπε

Πόσες μέρες χρειάζεται να βγει το διαβατήριο ; Υπήρχε παλαιότερα ένα που έληξε το 2013

7-10 ημερες υπολογισε

• Thanks 1

Στις 13/5/2024 στις 11:05 ΠΜ, therock είπε

Παιδια Ταξιδι Οδικο προς Νορντκαμπ γινεται χειμωνα, και ειδικα με μηχανες? Ξερω οτι αυτο ειναι το ονειρο του επιβατη, και εχω και φιλε που το κανε καλοκαιρι. Παρα τους ζεστους μηνες μου ειπε ειχε μεση θερμοκρασια 12-19 και βραδια ορεινες χωρες επεφτε και ως τους 2... Οποτε χειμωνα δε θελω να ξερω..

Το θεμα ειναι οτι ακομα και εξοπλισμο να χεις για το κρυο, οσο θα ανεβαινεις το πιθανοτερο να κλεινουν δρομοι λογο χιονιων.

Ενταξει προφανως καλοκαιρι απο θεμα οδηγικης εμπειριας, αλλα το βασικοτερο ειναι οτι περα απο ταξιδι ζωης, ονειρο ζωης ειναι και το Βορειο Σελας...

Οποτε αν δε συνδυαζονται θα πρεπει να διαλεξω ειτε αναμεσα σε ταξιδι καλοκαιρι η αεροπλανο κατευθειαν για κει για χειμωνα

Αλλα θα ταν ονειρο το ταξιδι να σε ανταμειψει με το θεαμα, παρα με μια μουντη ομιχλη...

πήγα πέρυσι  τέτοιο καιρό μέχρι το nordkapp, μόνος με την μοτο. Οι πιο πολλοί δρόμοι είναι κλειστοί μέχρι τα τέλη Μαΐου περίπου.

Τα μικρά φέρι ξεκινούν μετά τις 10 Ιουνίου περίπου τα δρομολόγια.

Οι θερμοκρασίες το καλοκαίρι από το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα είναι περίπου από 8-20 βαθμούς το πολύ.

Πολλές βροχές, οπότε τα αδιάβροχα είναι απαραίτητα.

Μην κάνεις αυτό το ταξίδι με αεροπλάνο αφού οδηγείς μοτοσυκλέτα, οι μεγάλες πόλεις δεν προσφέρουν τίποτα, όλα τα ωραία είναι εκεί έξω στον ΔΡΟΜΟ ......

Αν έχεις τίποτα απορίες ρώτα......

1000019905-01.jpeg

IMG_20230707_121540.jpg

IMG_20230709_181337.jpg

• Like 5

Καλημέρα έχω δύο απορίες που θέλω να μου λύσετε πρώτον εγώ με το νέο έτος θα πάω Αμερική(λος αντζελες)για μια εβδομάδα που δεν έχω ξανά πάει στο παρελθόν αλλά επειδή θα είναι με στάση το αεροπλάνο δηλαδή από Ελλάδα Αγγλία και από Αγγλία Αμερική με τις βαλίτσες τι γίνετε? Περνώ την βαλίτσα από την Αγγλία και το πάω στο αεροπλάνο για Αμερική ή το αφήνω όπως έχει και θα το κάνει το προσωπικό για εμένα? Και δεύτερον έχω δίπλωμα οδήγησης και με αυτό πιάνει και για την Αμερική ή πρέπει να βγάλω κάποιο ξεχωριστό δίπλωμα για να οδηγήσω εκει? Ευχαριστώ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...