Προς το περιεχόμενο

Διακοπές, ταξίδια, εκδρομές [Part II]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 ώρες πριν, RedPriest είπε

Καλησπέρα έκλεισα για Κρήτη Χανιά.  Τι εχεται να προτείνεται από παραλίες κτλπ; Λεμε να νοικιάσουμε μηχανακι αξιζει ή οχι; Γιατί ειδα πως ειναι μεγαλες οι αποστάσεις. 

Κανεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 λεπτά πριν, RedPriest είπε

Κανεις?

To μονο που θα πω εγω ειναι ΟΧΙ μηχανακι,γουρουνα και τετοια...Δεν ξερω αν εχεις ξαναπαει αλλα οι ανθρωποι νομιζουν οτι οι δρομοι ειναι μερος απο λουνα παρκ και κανουν συγγρουομενα...

Χανια δεν εχω μεινει για να σε κατατοπισω στα υπολοιπα...

• Like 1

4 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

To μονο που θα πω εγω ειναι ΟΧΙ μηχανακι,γουρουνα και τετοια...Δεν ξερω αν εχεις ξαναπαει αλλα οι ανθρωποι νομιζουν οτι οι δρομοι ειναι μερος απο λουνα παρκ και κανουν συγγρουομενα...

Χανια δεν εχω μεινει για να σε κατατοπισω στα υπολοιπα...

Εχω ξανα παει ειδα τι γίνεται. Εχεις δικιο σε αυτό, και απο οτι ειδα απο αποστάσεις κτλπ δεν βολεύει καθολου το μηχανάκι σε 2-3 παραλίες που κοίταξα.  

Ναι γενικα οι αποστασεις ειναι μεγαλες...Εχει αερα και στις παραλιες θα τρως σκονη...Αν πας για 4-5 μερες αξιζει να νοικιασεις και αμαξι μιας και με το καραβι για να φεριες δικο σου θα ερθει πιο ακριβα. Αν πας για εβδομαδα+ αξιζει να κατεβασεις το δικο σου...

σίγουρα όχι.μηχανακι. Στις κοντινές παραλίες σου είναι άχρηστο αφού έχει λεωφορεία συχνοτατα και φθηνά. Για τις  μακρινές επίσης άχρηστο γιατί μιλάμε για μεγάλες αποστάσεις.οπότε η αυτοκίνητο η τίποτα.

• Like 1

8 ώρες πριν, louben είπε

σίγουρα όχι.μηχανακι. Στις κοντινές παραλίες σου είναι άχρηστο αφού έχει λεωφορεία συχνοτατα και φθηνά. Για τις  μακρινές επίσης άχρηστο γιατί μιλάμε για μεγάλες αποστάσεις.οπότε η αυτοκίνητο η τίποτα.

Αυτοκίνητο δεν μπορω να νοικιάσω λογικα μιας και έχω 1 χρονο και κατι το δίπλωμα, και ειμαι μονο 19. 

είσαι. Οκ anyway. Για τις κοντινές μέχρι πλατάνια έχει τακτικοτατη και φτηνη συγκοινωνία οποτε είσαι καλυμμένος. Για Ελαφόνησο έχει ντελ με ένα δρομολόγιο που πάει πρωί και φεύγει απόγευμα, για μπάλο ντελ και μετά καραβάκι για φαλασερνα έχει σίγουρα απο καστέλι. Ακόμη και για σειταν λιμάνια έχει συγκοινωνία ( στην τελευταία προτείνω να μην πας λόγω πολυκοσμίας). Αν καταφέρεις όλα τα άνω πας για βραβείο.

Καλησπέρα! Κοιτάζαμε τιμες και πακέτα για να πάμε δυο άτομα τρεις τέσσερις μερες κάπου Πελοπόννησο η σε κάνα νησί το Σεπτέμβριο και ειδα οτι μονο μετακίνηση και διαμονή φεύγει ένα τρακοσαρι χωριά φαγητά κλπ, και μετά ψάξαμε λιγο για κρουαζιέρες που πάνε σε δυο τρια νησιά κ ίσως παραλία Τουρκίας, όπως Celestyal Cruises. Ειδα αρκετά δελεαστικές τιμες , ειναι βεβαια κάπως τσιμπημένο αλλα ειναι εμπειρία και υποτίθεται οτι περιλαμβάνουν και πλήρη διατροφή κλπ. Έχει πάει κανεις σας και πως ήταν η εμπειρία της κρουαζιέρας; Άξιζε το κόστος και υπάρχει τρόπος να βρω πιο φθηνά εισιτήρια; 

6 ώρες πριν, kathytherion είπε

Καλησπέρα! Κοιτάζαμε τιμες και πακέτα για να πάμε δυο άτομα τρεις τέσσερις μερες κάπου Πελοπόννησο η σε κάνα νησί το Σεπτέμβριο και ειδα οτι μονο μετακίνηση και διαμονή φεύγει ένα τρακοσαρι χωριά φαγητά κλπ, και μετά ψάξαμε λιγο για κρουαζιέρες που πάνε σε δυο τρια νησιά κ ίσως παραλία Τουρκίας, όπως Celestyal Cruises. Ειδα αρκετά δελεαστικές τιμες , ειναι βεβαια κάπως τσιμπημένο αλλα ειναι εμπειρία και υποτίθεται οτι περιλαμβάνουν και πλήρη διατροφή κλπ. Έχει πάει κανεις σας και πως ήταν η εμπειρία της κρουαζιέρας; Άξιζε το κόστος και υπάρχει τρόπος να βρω πιο φθηνά εισιτήρια; 

Έχω πάει πέρυσι της Celestyal, την κρουαζέρια δεν την πλήρωσα οπότε ίσως η άποψη μου να μην είναι και τέρμα αντικειμενική. Η κρουαζιέρα όπως και οποιαδήποτε άλλη κρουαζιέρα απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κόσμο. Τι εννοώ..

Ο χρόνος που έχεις για τα νησιά, μέχρι να σε κατεβάσουν με τα καραβάκια τα δικά τους έχεις χάσει 1 ώρα για πλάκα, εκτός και αν στηθείς 2 ώρες πιο πριν στην ρεσεψιόν να πάρεις χαρτάκι. Από την στιγμή που θα κατέβεις μέχρι να γυρίσεις έχεις κατά μέσο όρο λοιπόν 4 ώρες στο νησί να κάνεις ό,τι θες. (σου βγάζω και την ώρα του να γυρίσεις στο λιμάνι)

Π.χ Μύκονο οκ επειδή είναι κλασικό κυκλαδίτικο νησί θα προλάβεις να κάνεις βόλτα στην χώρα και να πιεις και ένα καφέ. Σαντορίνη ξέχνα το, αν θες να πας Οια θα πρέπει αν είναι να τα σκάσεις στο τουρ του πλοίου που σου δίνει προτεραιότητα στην αποβίβαση αλλά και σε πάει μέχρι εκεί. Εγώ πήγα μόνος μέχρι εκεί αλλά είχα και όρεξη να το πάω τρέχοντας λίγο. Ηράκλειο ντάξει γελάμε, σε αυτό τον χρόνο θα προλάβεις να πας είτε στο μουσείο και τέλος, είτε για Κνωσό αλλά και εκεί θα πρέπει να τα σκάσεις στο πλοίο για το τουρ. Τουρκία άξιζε ότι είναι πληρωμένα ήδη και θα ναι και πρωί το τουρ στην Έφεσο οπότε μην κάνεις καμιά χαζομάρα και δεν πας αν πας. Υπήρχαν κάτι βαρεμένοι που δεν πήγαν τελικά. Οπότε καταλαβαίνεις τι εννοώ ότι απευθύνεται σε συγκεκριμένο κόσμο. Γενικότερα θα δεις αυτά τα είδη κόσμου:

Τα κακά:

1. Αργόσχολα ζευγάρια σε παρέες ηλικιάς 40-50 που νομίζουν ότι ξαναζούν 5ημερη

2. Ζευγάρια βαριεστημένα που πάνε ταξίδι και τα θέλουν έτοιμα

3. Πιτσιρικαρία που νομίζει ότι θα κάνει ζωάρα (στο τέλος απογοητεύεται..)

Τα καλά:

1. Συνειδητοποιημένος κόσμος που για X,Y λόγο δεν έχει την διάθεση να τρέχει σε ένα νησί και θέλει να ξεκουραστεί

2. Μεγαλύτερες ηλικίες που προσπαθουν να ξεσκάσουν λίγο

Οπότε αυτά που βλέπεις να είναι included στην τιμή, αν πραγματικά θες να δεις 2 πράγματα σε κάθε νησί θα πρέπει να σκάσεις ένα 50αρι έξτρα μόνο για τα τουρ. Αλλιώς θα καταντήσεις να είσαι όλη μέρα μαμ-κακά-και μια βόλτα σε ένα νησί κάθε μέρα, και το βράδυ κάτι και καλά γλέντια για τους τουρίστες-ο,τι να ναι. Εμένα αυτό δεν είναι το στυλ μου και γι' αυτό απλά την κρουαζιέρα απλά την προτείνω για την εμπειρία μόνο για να δεις αν σου αρέσει. Γιατί ο καθένας έχει άλλα γούστα. Εγώ πχ. θα σου λεγα με τα ίδια λεφτά χίλιες φορές να πας σε ένα πιο ήρεμο νησί οπου οι συγκοινωνίες είναι πολύ καλές και θα το ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο! (π.χ Σύρος!)

Κάτι άκυρο επίσης, ελληνικό πλήρωμα δύσκολα θα συναντήσεις εκει πάνω, επειδή η κρουαζιέρα είναι περισσότερο για τουρίστες (guess why..) όλο το πλήρωμα είναι από όπου να 'ναι (Ταϊλάνδη πχ μπόλικοι, Τούρκοι, Κινέζοι). Έλληνες πέτυχα μόνο 2 στο πλήρωμα από τους ~70 που συνάντησα και μίλησα (υπάρχουν άλλοι τόσοι προφανώς)

Κάτι άσχετο, έκλεισα ακτοπλοϊκά από internet και όπως είχα πει και λίγο παλιότερα πρέπει πάλι να παραλάβω το εισιτήριο μου. Δηλαδή είτε κλείσω από πρακτορείο είτε από το ίντερνετ είναι το ίδιο ακριβώς. Από πρακτορείο γλιτώνω και την ταλαιπωρία στο site

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Fabricated είπε

Κάτι άσχετο, έκλεισα ακτοπλοϊκά από internet και όπως είχα πει και λίγο παλιότερα πρέπει πάλι να παραλάβω το εισιτήριο μου. Δηλαδή είτε κλείσω από πρακτορείο είτε από το ίντερνετ είναι το ίδιο ακριβώς. Από πρακτορείο γλιτώνω και την ταλαιπωρία στο site

Αν κλείσεις καμιά σεζόν και τρέχεις να προλάβεις τα εισιτήρια έλα ξαναπές το μου.. :P το site βολεύει για κάτι τέτοια. Πολλές φορές μου χει τύχει για λίγες ώρες να χάσω δρομολόγια ολόκληρα και να πρέπει να ξαναψάχνω από την αρχή βολικές ημερομηνίες και προφανώς ξανάααα συννενόηση για τα ενοικιαζόμενα. Αν πας σε δικό σου μέρος δεν σε νοιάζει ιδιαίτερα προφανώς. Αλλά αν εγώ θέλω σε μία μέρα να κανονίσω τις διακοπές μου με μερικά τηλέφωνα και 1 κλικ για τα εισιτήρια τέλειωσα!

Επεξ/σία από geodark

39 λεπτά πριν, geodark είπε

Αν κλείσεις καμιά σεζόν και τρέχεις να προλάβεις τα εισιτήρια έλα ξαναπές το μου.. :P το site βολεύει για κάτι τέτοια. Πολλές φορές μου χει τύχει για λίγες ώρες να χάσω δρομολόγια ολόκληρα και να πρέπει να ξαναψάχνω από την αρχή βολικές ημερομηνίες και προφανώς ξανάααα συννενόηση για τα ενοικιαζόμενα. Αν πας σε δικό σου μέρος δεν σε νοιάζει ιδιαίτερα προφανώς. Αλλά αν εγώ θέλω σε μία μέρα να κανονίσω τις διακοπές μου με μερικά τηλέφωνα και 1 κλικ για τα εισιτήρια τέλειωσα!

Δεν κατάλαβα καλά τι είπες. Ότι κάνεις από το site κάνουν και στ πρακτορείο. Μόνο που από το site σου λέει να πα να τα πάρεις από τα γραφεία ενώ το πρακτορείο σου δίνει κατευθείαν τα εισιτήρια 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...