Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Δεν εχω νοικιασει ποτε εκει, αλλα δωσε τεραστια προσοχη γιατι 1ον γραφουν για πλακα και για ταχυτητα και για παρκαρισμα, 2ον υπαρχουν πολλα υποπτα γραφεια ενοικιασης αυτοκινητων που οταν πας να παραδωσεις το οχημα και να παρεις πισω την εγγυηση, σου λενε πως σε ειχε πιασει καμερα να τρεχεις, καπου, και πρεπει να τους πληρωσεις και τη κληση. Κατι που ειναι μουφα και δεν ισχυει.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Εγώ θα νοικιασω από μεγάλη εταιρία πχ sixt, avis κλπ γιατί μικρά δεν μου βγάζουν εμπιστοσύνη. 

Για κλήσεις ναι έχω ακούσει και εγώ και θα έχω GPS να βλέπω τα όρια ταχύτητας κατευθείαν μην γίνει κάτι. Για παρκινγκ θα κινηθώ σε μικρά χωριά στην τοσκανη θα υπάρχει και εκεί θέμα;  Γνωρίζεις; 

• Απαντ. 4,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NikosRocknRolla είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Εγώ θα νοικιασω από μεγάλη εταιρία πχ sixt, avis κλπ γιατί μικρά δεν μου βγάζουν εμπιστοσύνη. 

Για κλήσεις ναι έχω ακούσει και εγώ και θα έχω GPS να βλέπω τα όρια ταχύτητας κατευθείαν μην γίνει κάτι. Για παρκινγκ θα κινηθώ σε μικρά χωριά στην τοσκανη θα υπάρχει και εκεί θέμα;  Γνωρίζεις; 

Δεν ξερω, δεν ειχα νοικιασει ποτε αμαξι στην Ιταλια, αλλα απ οτι μου χουν πει φιλοι, δεν ειναι σαν την Ελλαδα που το παρατας για να πας στο ΑΤΜ, εκει σε μαζεψαν.

Καλυτερα ρωτα την εταιρια ενοικιασης για θεμα παρκινγκ

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, akaterina1 είπε

Πήγαμε τον περασμένο Οκτώβρη Μπολόνια με το σύζυγο. Ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ. Η πόλη έχει ένα φανταστικό vibe (ρυθμό ελληνικά???). Έχω πάει και στη Φλωρεντία πριν περίπου 10 χρόνια. Θα ξαναπήγαινα Μπολόνια. Αμάξι δεν χρειάζεται έχει πολύ καλές συγκοινωνίες, να κοιτάξετε να μείνετε κέντρο . Επίσης εάν μείνετε πάνω από 2 βράδια να πάτε (με το τρένο) ημερήσιες εκδρομές α)Ραβένα  β) Φεράρα  (όχι την ίδια μέρα). Και οι δύο προορισμοί γύρω στη μία ώρα με το τρένο  (λιγο παραπάνω λίγο λιγότερο). Καλά να περάσετε όπου και να επιλέξετε

Λέμε για 5 βράδια. Τα τρία πρώτα σε Φλωρεντία (η μια μέρα θα είναι στην Πίζα) και τα δυο τελευταία βραδιά πριν αναχωρήσουμε στην Μπολόνια. Ίσως χωρέσουμε και λίγο Σιένα. 

Την ενοικίαση αυτοκινήτου τη σκεφτόμαστε για μεγαλύτερη άνεση, αλλά δεν ξέρω τι παίζει με πάρκινγκ και κόστη.  

• Moderators
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Sherlock_7 είπε

Ίσως χωρέσουμε και λίγο Σιένα

Πρεπει! Ειναι υπεροχη μεσαιωνικη πολη η Σιενα.

17 λεπτά πριν, Sherlock_7 είπε

Την ενοικίαση αυτοκινήτου τη σκεφτόμαστε για μεγαλύτερη άνεση, αλλά δεν ξέρω τι παίζει με πάρκινγκ και κόστη.  

Προσωπικα θα επελεγα τραινα. Εχω παει απειρες φορες Ιταλια, αλλα ποτε δεν μου περασε απο το μυαλο να οδηγησω εκει, δεν εμπιστευομαι καθολου τους ιταλους οδηγους και επισης με στρεσσαρει πολυ το παρκινγκ γιατι κοβουν προστιμα για πλακα και μπορει να μην καταλαβεις καν τι εκανες λαθος.

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα στην Ιταλία δεν ειναι  το πάρκιν, εξάλλου φαίνεται πού επιτρέπεται και πού όχι ή που πρέπει να πληρώσεις, το θέμα είναι οι ζώνες περιορισμένης πρόσβασης (zona trafico limitato) όπου έτσι και κάνεις το λάθος και οδηγήσεις μέσα σε αυτές έχεις φάει το πρόστιμο με συνοπτικές διαδικασίες. Πολλές φορές είτε δε φαίνεται είτε το google σε οδηγεί προς τα κει και δεν ξέρεις πώς να τις παρακάμψεις.

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, NikosRocknRolla είπε

Στα μικρά χωριά είναι που την πατάς συνήθως, έχουν κάτι ταμπέλες στα ιταλικά που σου λένε οτι μπαίνεις σε κάποιου είδους περιοχή η ζώνη που είναι μόνο για μόνιμους κατοίκους η μόνο για όσους έχουν ειδική άδεια κτλ και καταλήγεις μετά απο κανέναν χρόνο να σου έρχονται οι κλήσεις η μια μετά την άλλη. Και δεν είναι οτι θα πεις δεν τις πληρώνω γιατί εφόσον θα είναι απο ενοικιασμένο, απλα θα σου τραβάνε τα χρήματα απο την πιστωτική.

• Like 2
Δημοσ.
19 minutes ago, G.bar said:

Στα μικρά χωριά είναι που την πατάς συνήθως, έχουν κάτι ταμπέλες στα ιταλικά που σου λένε οτι μπαίνεις σε κάποιου είδους περιοχή η ζώνη που είναι μόνο για μόνιμους κατοίκους η μόνο για όσους έχουν ειδική άδεια κτλ και καταλήγεις μετά απο κανέναν χρόνο να σου έρχονται οι κλήσεις η μια μετά την άλλη. Και δεν είναι οτι θα πεις δεν τις πληρώνω γιατί εφόσον θα είναι απο ενοικιασμένο, απλα θα σου τραβάνε τα χρήματα απο την πιστωτική.

Zona trafico limitato λένε οι πινακίδες και πολλές φορές ειδικά στα χωριά είναι πολύ μικρές. Μερικές φορές στα χωριά δεν ισχύουν για όλο το μήκος του δρόμου ή για όλες τις μέρες και ώρες της εβδομάδας. Ακόμα και Ιταλοί μπερδεύονται πολλές φορές με αυτό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μπορέσεις να μπεις σε αυτές τις ζώνες πρέπει να αποσταλεί η πινακίδα του αυτοκινήτου με SMS από Ιταλικό κινητό στην αρμόδια υπηρεσία και μετά υπάρχει μια ημερήσια χρέωση ανάλογα την πόλη. Σε πολλά καταλύματα δίνουν τη δυνατότητα αν τους στείλεις έγκαιρα την πινακίδα σου να στείλουν εκείνοι το SMS.

Επεξ/σία από katergaris79
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 19/6/2024 στις 1:33 ΜΜ, Ntinaras είπε

Δεν ξερω, δεν ειχα νοικιασει ποτε αμαξι στην Ιταλια, αλλα απ οτι μου χουν πει φιλοι, δεν ειναι σαν την Ελλαδα που το παρατας για να πας στο ΑΤΜ, εκει σε μαζεψαν.

Καλυτερα ρωτα την εταιρια ενοικιασης για θεμα παρκινγκ

15 ώρες πριν, Speculoos είπε

Το θέμα στην Ιταλία δεν ειναι  το πάρκιν, εξάλλου φαίνεται πού επιτρέπεται και πού όχι ή που πρέπει να πληρώσεις, το θέμα είναι οι ζώνες περιορισμένης πρόσβασης (zona trafico limitato) όπου έτσι και κάνεις το λάθος και οδηγήσεις μέσα σε αυτές έχεις φάει το πρόστιμο με συνοπτικές διαδικασίες. Πολλές φορές είτε δε φαίνεται είτε το google σε οδηγεί προς τα κει και δεν ξέρεις πώς να τις παρακάμψεις.

1 ώρα πριν, G.bar είπε

1 ώρα πριν, Speculoos είπε

Zona trafico limitato λένε οι πινακίδες και πολλές φορές ειδικά στα χωριά είναι πολύ μικρές. Μερικές φορές στα χωριά δεν ισχύουν για όλο το μήκος του δρόμου ή για όλες τις μέρες και ώρες της εβδομάδας. Ακόμα και Ιταλοί μπερδεύονται πολλές φορές με αυτό.

1 ώρα πριν, katergaris79 είπε

Για να μπορέσεις να μπεις σε αυτές τις ζώνες πρέπει να αποσταλεί η πινακίδα του αυτοκινήτου με SMS από Ιταλικό κινητό στην αρμόδια υπηρεσία και μετά υπάρχει μια ημερήσια χρέωση ανάλογα την πόλη. Σε πολλά καταλύματα δίνουν τη δυνατότητα αν τους στείλεις έγκαιρα την πινακίδα σου να στείλουν εκείνοι το SMS.

Φφφφφφφ πολύ μπέρδεμα δηλαδή με το αμάξι. Προβληματιστηκα τώρα. Και είχα σχεδιάσει ήδη όλη την διαδρομή που θ κάνουμε και από που θα περάσουμε κλπ. 🥺🥺🥺

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, NikosRocknRolla είπε

Φφφφφφφ πολύ μπέρδεμα δηλαδή με το αμάξι. Προβληματιστηκα τώρα. Και είχα σχεδιάσει ήδη όλη την διαδρομή που θ κάνουμε και από που θα περάσουμε κλπ. 🥺🥺🥺

Ισως θα ηταν καλυτερα να κυκλοφορησετε με λεωφορεια η τρενα?

Δημοσ.

Είμαι στην ίδια κατάσταση με τον @NikosRocknRolla.

Υπάρχει καλή συγκοινωνία στην ευρύτερη περιοχή της Τοσκάνης;

Αν αξίζει λοιπόν το τραίνο/λεωφορείο για 2 άτομα αντί αυτοκίνητο να αλλάξω τα πλάνα μου.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Ισως θα ηταν καλυτερα να κυκλοφορησετε με λεωφορεια η τρενα?

Έτσι όπως τα βλέπω είναι το πιο safe αλλά δεν μπορώ να πάω σε μέρη που έχω στο πλάνο. Πχ ήθελα τελευταία μέρα να πάω στο μουσείο της φερραρι και λαμποργκινι και να μείνω μετά στο χωριό του Valentino Rossi. Με λεωφορείο η τρένο θα είναι ζόρι να γίνει όλο αυτό μαζεμενο σε μια μέρα.

Θα το σκεφτούμε με την σύντροφο τώρα και θα αποφασίσουμε έτσι όπως έγιναν τα πράγματα. 

Πάντως ευχαριστώ για όλη την βοήθεια. 

Επίσης γνωρίζεις κάτι για εισητηρια για το Βατικανό αν πρέπει να κλείσω άλλο εισητηριο για το μουσείο άλλο για τους κήπους;; 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, NikosRocknRolla είπε

Έτσι όπως τα βλέπω είναι το πιο safe αλλά δεν μπορώ να πάω σε μέρη που έχω στο πλάνο. Πχ ήθελα τελευταία μέρα να πάω στο μουσείο της φερραρι και λαμποργκινι και να μείνω μετά στο χωριό του Valentino Rossi. Με λεωφορείο η τρένο θα είναι ζόρι να γίνει όλο αυτό μαζεμενο σε μια μέρα.

Θα το σκεφτούμε με την σύντροφο τώρα και θα αποφασίσουμε έτσι όπως έγιναν τα πράγματα. 

Πάντως ευχαριστώ για όλη την βοήθεια. 

Επίσης γνωρίζεις κάτι για εισητηρια για το Βατικανό αν πρέπει να κλείσω άλλο εισητηριο για το μουσείο άλλο για τους κήπους;; 

Τοσκάνη χωρίς αυτοκίνητο δεν γίνεται δυστυχώς, θα χάσετε πολλά πράγματα. Απλά θα πρέπει να είσαστε περισσότερο προσεκτικοί.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, G.bar είπε

Τοσκάνη χωρίς αυτοκίνητο δεν γίνεται δυστυχώς, θα χάσετε πολλά πράγματα. Απλά θα πρέπει να είσαστε περισσότερο προσεκτικοί.

Αυτό σκέφτομαι και εγώ. Και επειδή έκανα ήδη μια παχιά και δεν έκλεισα για βατικανο και τώρα δεν βρίσκω δεν θέλω να χάσω και αυτό και λέω να ρισκάρω. 

Βρήκα στο ίντερνετ κάτι οδηγούς και εφαρμογές κλπ που λένε που είναι αυτές οι περιοχές θα τις ακολουθήσω κατά γράμμα και τι να πω;  Ο Θεός βοηθός 🤞

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...