sgace31 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Στις 3/6/2024 στις 9:16 ΠΜ, bill_viper είπε Καλημέρα και καλή εβδομάδα στην παρέα, έκλεισα 6-9 Ιουλίου στο Πόρτο Χέλι με τη μικρή μαζί (3χρονη). Υπάρχει κάποια πρόταση για ταβέρνες/εστιατόρια και παραλίες; Για Ψητοπωλειο PORTO BIZANTO για μεζεδοπωλειο ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡΑΚΙ 1
mezger Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 On 03/06/2024 at 09:56, Speculoos said: Μιας κι έχουμε διάφορους πολυταξιδεμένους, είναι σε δυόμισι με τρεις μήνες να πάω για δυο βδομάδες στα βάθη της Κίνας για επαγγελματικό ταξίδι. Αφού έχεις χρόνο μπροστά σου, προλαβαίνεις να κάνεις ένα κύκλο Pimsleur mandarin chinese (αποκλειστικά audio lessons, κατάλληλο για commute), δε μαθαίνεις εννοείται τη γλώσσα τόσο γρήγορα όσο διαφημίζει, αλλά θα μπορείς πείς ένα hello/goodbye/ευχαριστώ, να παραγγείλεις ένα τσάι, και γενικά να κάνεις εντύπωση 1
Evaggelos1 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Μπαινοντας οδικως απο Ελλαδα σε Σκοπια, στα συνορα, που τρωμε, που ριχνουμε πετρελαιο και τι local sim αγοραζουμε να εχουμε λιγα δεδομενα και λιγη ομιλια? Φευγω Κυριακη και καθε βοηθεια δεκτη, ειδικα για την σιμ.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Έχει δοκιμάσει κανένας την eSIM της Revolut να μοιραστεί την εμπειρία του;
logokrimenos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Σκέφτομαι για διακοπές φέτος να κάνω τον γύρο μιας και δεν έχω πάει ποτέ. Θα ξεκινήσουμε ως βάση το Αίγιο και ψάχνω σε ποιες περιοχές αξίζει να μείνουμε ώστε να δούμε αξιοθέατα και να κάνουμε και κανα μπανάκι σε ωραίες παραλίες. Αν γενικά κάποιος έχει κάποιον "οδηγό" για το που και πόσες μέρες αξίζει θα βοηθούσε. Απο μέρες έχουμε ελεύθερο πρόγραμμα, μπορούμε απο 4 μέρες έως και 10.
phanispal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Υπάρχει νήμα για διακοπές, πρώτον. Δεύτερον, θα είσαι με κάποιο αυτοκινούμενο; Κάμπινγκ; Ή θα ψάχνεις για δωμάτιο σε κάθε στάση;
logokrimenos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 17 hours ago, phanispal said: Υπάρχει νήμα για διακοπές, πρώτον. Δεύτερον, θα είσαι με κάποιο αυτοκινούμενο; Κάμπινγκ; Ή θα ψάχνεις για δωμάτιο σε κάθε στάση; Με το αμάξι θα είμαι και σκέφτομαι σε τύπου airbnb ή ξενοδοχείο 1 με 2 μέρες διαμονή
piiii Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Ρε Σαλονικιότικα παιδιά, αν έχει και άλλος γνώση δεν θα τον απορρίψουμε. Να ρωτήσω το εξής. Στην παραλία της Σάνη στο πρώτο πόδι χαλκιδικής, πριν φτάσεις στην διασταύρωση που καταλήγει στην παραλία και το beach bar άνεμος, είχε ένα υπαίθριο χώρο αριστερά, όπου μέχρι κάποιους μήνες είχε σπαρτά και μετά το χρησιμοποιούσαν ως ελεύθερο πάρκιγνκ το καλοκαίρι για να πας στην παραλία. Παρατήρησα στην τελευταία γύρα(την προηγούμενη βδομάδα) ότι κατα πρώτον το έχουν περιφράξει, το κάμπινγκ φαινόταν παντελώς εγκατελλημένο, όπως επίσης και η ταβέρνα και το μινι μάρκετ που έχει δίπλα, καθώς και το μπιτσόμπαρο. Ξέρουμε τι παίζει; Να μαζέψω τα μπογαλάκια μου και σε άλλη παραλία;
mezger Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Μου έτυχε κάτι περίεργο με ακτοπλοικά εισητήρια και θέλα τη γνώμη/εμπειρίες σας. Έκλεισα να πάω Κρήτη με ΙΧ, και στο σύστημα κρατήσεων της blue star/anek οι επιλογές ήταν α)IX έως 4.2m μήκος και 2m ύψος, β)EV/εναλλακτικά κάυσιμα/επαγγελματικά/μηχανές που δεν με αφορούν, γ)Camper. Το πρόβλημα είναι ότι το αμάξι αφενός μεν είναι 4.5m μήκος (μικρό το κακό), αλλά 2m ύψος δεν θα είναι γιατί σκοπεύω να βάλω όρθια ποδήλατα σε βάσεις οροφής, θα αγγίζει τα 3m ύψος. Μέχρι και πέρυσι δεν είχα πρόβλημα, γιατί είχε επιλογή να δηλώσω ΙΧ με μπαγκαζιέρα οροφής (χωρίς έξτρα χρέωση), και στην πράξη το αμάξι χωρούσε άνετα σε όλα τα γκαράζ (έχουν υπεραρκετό clearance όσα έχω δοκιμάσει που πάνε Κρήτη) Πήρα λοιπόν τηλέφωνο για να δω αν είμαι ΟΚ ή αν πρέπει κάπως/κάπου να δηλώσω το έξτρα ύψος, ή να πληρώσω καμια διαφορά... οι απαντήσεις ήταν 1) (απο τις κρατήσεις) Να στείλω mail για να ακυρώσω το ΙΧ και να πάω στο κεντρικό πρακτορείο στον Πειραιά να μου βάλουν τον σωστό τύπο οχήματος (απορρίφθηκε, σιγα μην ακυρώσω, αν μετά δεν βρω για την ίδια μέρα?) 2) (απο τις κρατήσεις, άλλο άτομο) Να πάρω τηλέφωνο στο κεντρικό πρακτορείο στον Πειραιά (καλύτερο). 3) (από το κεντρικό πρακτορείο) Να πάρω στις κρατήσεις να ρωτήσω.... 4) (από το κεντρικό πρακτορείο αφού είπα 2 κουβέντες) Να βάλω τα ποδήλατα πίσω και όχι πάνω (λες να μην το είχα σκεφτεί, το αμάξι μου δεν υποστηρίζει σχάρα που μπαίνει πίσω) 5) (από το κεντρικό πρακτορείο) Να φροντίσω να μην ξεπερνάω τα 2 μέτρα γιατί μπορεί να μη με αφήσουν να μπω... Στην ένστασή μου (ότι κάθε χρόνο μπαίνω με 3m ύψος, ο στόλος των καραβίων είναι ίδιος, άρα το πρόβλημα είναι καθαρά τεχνητό και όχι ουσιαστικό, και ότι δε μπορώ να ξεκινήσω μη γνωρίζοντας αν θα με αφήσουν να μπω στο καράβι) μου είπαν ότι δεν γίνεται κάτι, με παρέπεμψαν στο τμήμα για τα φορτηγά μήπως και έχουν άλλο τύπο εισητηρίου για ψηλά οχήματα. 6) (από το τμήμα για τα φορτηγά) Να αλλάξω το εισητήριο σε camper (εμμ...όχι, είναι σχεδόν διπλάσια τιμή) 7) Να ρωτήσω τους λογιστές (sic) των πλοίων που που θα επιβιβαστώ γιατί εκείνοι αποφασίζουν, αλλά επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας, πρέπει να πάω να στηθώ στο λιμάνι όταν επιβιβάζουν/αποβιβάζουν για να τους βρω. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί όλο αυτό το θέμα με το όριο ύψους, δεδομένου ότι ένα μεσαίο suv είναι συνήθως γύρω στο 1.80 χωρίς τίποτα, με μια μπαγκαζιέρα ή μια μεγάλη βαλίτσα δεμένη απο πάνω τα έχεις ξεπεράσει τα 2m, είναι δυνατόν να ταλαιπωρηθούμε με άρνηση επιβίβασης ή δεν ξέρω τι άλλο, επειδή παρέλειψαν να σκεφτούν την edge case στο booking σύστημά τους? Λύση πάντως για τη δική μου περίπτωση έχω: θα πάω όπως είμαι, και αν δεν τους αρέσουν ορθια, θα τα βάλω ή μέσα (όσα χωράνε) ή απο πάνω αλλά ξάπλα, πρόχειρα δεμένα, και θα τα ξαναστερεώσω κανονικά μόλις βγω.
vamvakoolas Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 32 minutes ago, mezger said: Μου έτυχε κάτι περίεργο με ακτοπλοικά εισητήρια και θέλα τη γνώμη/εμπειρίες σας. Έκλεισα να πάω Κρήτη με ΙΧ, και στο σύστημα κρατήσεων της blue star/anek οι επιλογές ήταν α)IX έως 4.2m μήκος και 2m ύψος, β)EV/εναλλακτικά κάυσιμα/επαγγελματικά/μηχανές που δεν με αφορούν, γ)Camper. Το πρόβλημα είναι ότι το αμάξι αφενός μεν είναι 4.5m μήκος (μικρό το κακό), αλλά 2m ύψος δεν θα είναι γιατί σκοπεύω να βάλω όρθια ποδήλατα σε βάσεις οροφής, θα αγγίζει τα 3m ύψος. Μέχρι και πέρυσι δεν είχα πρόβλημα, γιατί είχε επιλογή να δηλώσω ΙΧ με μπαγκαζιέρα οροφής (χωρίς έξτρα χρέωση), και στην πράξη το αμάξι χωρούσε άνετα σε όλα τα γκαράζ (έχουν υπεραρκετό clearance όσα έχω δοκιμάσει που πάνε Κρήτη) Πήρα λοιπόν τηλέφωνο για να δω αν είμαι ΟΚ ή αν πρέπει κάπως/κάπου να δηλώσω το έξτρα ύψος, ή να πληρώσω καμια διαφορά... οι απαντήσεις ήταν 1) (απο τις κρατήσεις) Να στείλω mail για να ακυρώσω το ΙΧ και να πάω στο κεντρικό πρακτορείο στον Πειραιά να μου βάλουν τον σωστό τύπο οχήματος (απορρίφθηκε, σιγα μην ακυρώσω, αν μετά δεν βρω για την ίδια μέρα?) 2) (απο τις κρατήσεις, άλλο άτομο) Να πάρω τηλέφωνο στο κεντρικό πρακτορείο στον Πειραιά (καλύτερο). 3) (από το κεντρικό πρακτορείο) Να πάρω στις κρατήσεις να ρωτήσω.... 4) (από το κεντρικό πρακτορείο αφού είπα 2 κουβέντες) Να βάλω τα ποδήλατα πίσω και όχι πάνω (λες να μην το είχα σκεφτεί, το αμάξι μου δεν υποστηρίζει σχάρα που μπαίνει πίσω) 5) (από το κεντρικό πρακτορείο) Να φροντίσω να μην ξεπερνάω τα 2 μέτρα γιατί μπορεί να μη με αφήσουν να μπω... Στην ένστασή μου (ότι κάθε χρόνο μπαίνω με 3m ύψος, ο στόλος των καραβίων είναι ίδιος, άρα το πρόβλημα είναι καθαρά τεχνητό και όχι ουσιαστικό, και ότι δε μπορώ να ξεκινήσω μη γνωρίζοντας αν θα με αφήσουν να μπω στο καράβι) μου είπαν ότι δεν γίνεται κάτι, με παρέπεμψαν στο τμήμα για τα φορτηγά μήπως και έχουν άλλο τύπο εισητηρίου για ψηλά οχήματα. 6) (από το τμήμα για τα φορτηγά) Να αλλάξω το εισητήριο σε camper (εμμ...όχι, είναι σχεδόν διπλάσια τιμή) 7) Να ρωτήσω τους λογιστές (sic) των πλοίων που που θα επιβιβαστώ γιατί εκείνοι αποφασίζουν, αλλά επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας, πρέπει να πάω να στηθώ στο λιμάνι όταν επιβιβάζουν/αποβιβάζουν για να τους βρω. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί όλο αυτό το θέμα με το όριο ύψους, δεδομένου ότι ένα μεσαίο suv είναι συνήθως γύρω στο 1.80 χωρίς τίποτα, με μια μπαγκαζιέρα ή μια μεγάλη βαλίτσα δεμένη απο πάνω τα έχεις ξεπεράσει τα 2m, είναι δυνατόν να ταλαιπωρηθούμε με άρνηση επιβίβασης ή δεν ξέρω τι άλλο, επειδή παρέλειψαν να σκεφτούν την edge case στο booking σύστημά τους? Λύση πάντως για τη δική μου περίπτωση έχω: θα πάω όπως είμαι, και αν δεν τους αρέσουν ορθια, θα τα βάλω ή μέσα (όσα χωράνε) ή απο πάνω αλλά ξάπλα, πρόχειρα δεμένα, και θα τα ξαναστερεώσω κανονικά μόλις βγω. τσαμπα σπαταλησες χρονο: Δηλωνεις κυριλε ιχ στη κρατηση. Πριν μπεις λες στους παρκαδορους οτι εχεις τα ποδηλατα μη σε βαλουν στα αμπαρια και εισαι κομπλε. Αν εισαι απο τους περφεκτιονιστς μπορεις αν εχεις χρονο πειραια να ρωτησεις πληρωμα για να στο επιβεβαιωσουν. Εγω τοσα χρονια ως (πρωην) αθλητης ποδηλασιας ποτε δεν ειχα θεμα ουτε να δηλωσω κατι ειτε Κρητη ειτε αιγαιο (παντα συμβατικα πλοια). Αν πετυχεις σε #@#α το πολυ να τα κατεβασεις και να τα βαλεις διπλα στα μηχανακια ή αν εχουν στην αποθηκη βαλιτσες 1 2
verylife78 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 οπως ειπε και ο φιλος απο πανω. πας, δειχνεις το εισητηριο, το πολυ πολυ να σου πουν θα τα βγαλεις απο πανω γιατι δεν χωρας κατω, ρωτας αν μπορεις να μπεις στο επιπεδο με τα φορτηγα, αν οχι τα βγαζεις και τα βαζεις μαζι με τις μηχανες, νομιζω οτι τα ποδηλατα δεν πληρωνουν οπως και να εχει. 2
NikosRocknRolla Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Καλησπέρα σε όλους και καλή Κυριακή. Θα ήθελα να ρωτήσω για βατικανο αν γνωρίζει κάποιος από που να κλείσω εισητηρια ώστε να μην περιμένουμε σε ουρά και να μην μας πάρουν μια περιουσία γιατί βλέπω διάφορες τιμές σε σελίδες στο ίντερνετ. Ευχαριστώ!
alexvi Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Καλησπέρα Μιας και πλησιάζουν διακοπές και μπαίνουμε βάθος του καλοκαιριού τι προτάσεις δίνετε για solo travelling? Καμία Ζάκυνθο και εδώ Ελλάδα? Βαλκάνια με τρένο λεωφορείο? Μόνο Μολδαβία και Βοσνία δεν έχω παει. Καύκασο? Αίγυπτο με κολλημένη καμία Χουργκαντα η σαρμ? Η off the beaten Αλγερία Τυνησια καπάκι? Κεντρική Ευρώπη νομίζω δεν έχει να προσφέρει κάτι εκτός από Disneyland και δροσεροτερες μέρες σε αυτό το καλοκαίρι. Λίβανο Συρία έχετε πάει? Αυτά
djuan1988 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 7 hours ago, NikosRocknRolla said: Καλησπέρα σε όλους και καλή Κυριακή. Θα ήθελα να ρωτήσω για βατικανο αν γνωρίζει κάποιος από που να κλείσω εισητηρια ώστε να μην περιμένουμε σε ουρά και να μην μας πάρουν μια περιουσία γιατί βλέπω διάφορες τιμές σε σελίδες στο ίντερνετ. Ευχαριστώ! Κλείνεις από το επίσημο site και δεν περιμένεις στην τεράστια ουρά που έχει εκεί. 2
NikosRocknRolla Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 12 ώρες πριν, djuan1988 είπε Κλείνεις από το επίσημο site και δεν περιμένεις στην τεράστια ουρά που έχει εκεί. https://tickets.museivaticani.va/home/calendar/visit/Giardini-Vaticani Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! Από αυτό το σαιτ να φανταστώ εννοείς έτσι; Και πρέπει να κλείσουμε διαφορετικό εισητηριο για το μουσείο, άλλο για τους κήπους, την καπέλα σιστινα κλπ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα