Προς το περιεχόμενο

Διακοπές, ταξίδια, εκδρομές [Part II]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 λεπτά πριν, katergaris79 είπε

Παίζεται. Λογικά όχι, αλλά κανείς δε θα να σου πει με σιγουριά γιατί μπορεί να πέσεις στην περίπτωση, με τις πιθανότητες (της "περίπτωσης") να αυξάνονται στην πτήση της επιστροφής.

Αυτό πιστεύω και γω. Στο πήγαινε θα έχω πουκάμισα και δε θα χωρέσει στο βαλιτσάκι. Στο έλα, μπορώ να το βάλω αν χρειαστεί.

Στο μεταξύ είμαι στο gold πρόγραμμα και σκεφτόμουν μήπως άξιζε τον κόπο να αναβαθμίσω δωρεάν το εισιτήριο (αλλά για ένα λάπτοπ;).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ως Gold έχεις έτσι κι αλλιώς μια παραδοτέα βαλίτσα σε κάθε ταξίδι σου ανεξαρτήτως εισιτηρίου. Μήπως να τσεκάρεις την 8κιλη και να κρατήσεις το laptop στο χέρι;

• Like 1

Στις 29/5/2024 στις 8:50 ΠΜ, vamvakoolas είπε

καλως να μας ελθεις

για ενοικιαση κλασσικα https://rent-a-car-sitia-airport.gr/contact-us/  ή minoan tours σητεια (το ιδιο ειναι).

(καλεσε τον για κρατηση). Γιατι εκει; περα οτι ειναι φιλος, ειναι απο τους λιγους που μπορεις να αφησεις το αμαξι αεροδρομιο σητειας κατα την αναχωρηση και να ...φυγεις (ακομα και αν ειναι εκτος κρατησης)!

Νομο Λασιθιου χρειαζεσαι οποσδηποτε αμαξι αλλα να οδηγας με προσοχη γιατι οι δρομοι ειναι δυσκολοι (στροφιλικια και ανηφοροκατηφορες). Οι ντοπιοι οδηγανε πιο κυριλε σε σχεση με υπολοιπη κρητη.

Περατζαδα κυριως σητεια (μαλιστα ο δημος προσφατα επεκτεινε πεζοδρομο) αλλα και αγιο νικολαο και ιεραπετρα. Ελουντα κατα τη γνωμη μου το πολυ μια μερα να πατε σπιναλογγα αλλα και για κανα μπανακι. Προσοχη τιμες γιατι τσιμπανε (ακομα και για ντοπιους!) στα παντα απο καφε μεχρι δωματια. Στη παραλια σητειας εχει καλα ταβερνακια οπως το Λιμανι αλλα και τα ρακαδικα ακριβως διπλα. Το αγαπημενο μου που εχεις πιατο το μισο νομο Λασιθιου ειναι στη Ρουσσα εκκλησια (ειναι η μοναδικη ταβερνα του χωριου σε ενα βουνο)

Παραλιες μπανιο

Σητεια: Βαι (δε χρειαζεται να γραψω κατι), Διπλα ειναι ο κουρεμενος παραλια (ή ιτανος για τουριστες/google maps)οτι πρεπει για παιδια και για φαι (αντι για βαι). Ακομα για παιδια ειναι και η παραλια σητειας μιας και εχει παιχνιδια sup κτλ

Ιεραπετρα: Μακρυ γιαλος  τα εχει ολα σε μια τεραστια σε μηκος παραλια

Αγιος Νικολαος: εχει πλεον λιγα σημεια για μπανιο στη πολη. Αμμουδι ειναι η καλυτερη (με απειρες παροχες) απλως φετος παει 8 ευρ η ξαπλωστρα. Καλυτερη παραλια που πανε και οι ντοπιοι ειναι πιο εξω το Βουλισμα

Φαι αγιο νικολαο εγω παω Πιτα του Ρηγα (πλεον το εχουν μαθει πολλοι) ακριβως διπλα στη λιμνη αλλα και στα διπλανα ταβερνακια.

Δραστηριοτητες: φαραγγι ρυχτη (απλως αν εχει πολυ ζεστη με παιδια απλως δεν..) μοναστηρι Τοπλου (εξω απο σητεια) νομιζω οτι θα ανοιξουν φετος και το καφενειο εντος, αρχαιολογικο μουσειο σητειας (παρα πολυ καλο που δε ξερω γιατι αλλα δε το προβαλουν!) και αν εχετε χρονο μια εκδρομη στο οροπεδιο λασιθιου και στο σπηαλιο ψυχρου και φαι σε ενα απο τα ταβερνακια σε καποιο χωριο. Ακομα αξιζει το μοναστηρι Καψα εξω απο Ιεραπετρα.

διαμονη: εγω πρσωπικα θα εμενα σητεια μιας και εχει τα καλυτερα καταλυματα σε σχεση με τιμη αποτι αν εμενα αγιο νικολαο ενω Ιεραπετρα ειναι λιγο απομονομενα και θα κουρασει αν ειναι η βαση εκει. Εχει 2-3 ξενοδοχεια αλλα πολυ περισσοτερα θα βρεις στο airbnb και κυριως ολοκληρα σπιτια!

Απο το 2022 μεχρι τωρα εχει τεραστια ανοδο επισκεψιμοτητας η περιοχη (Λασιθι) μιας και ειναι απο τα λιγα μερη που οι τιμες δεν εχουν ακομα ξεφυγει.

ΥΓ: Αη Νικολαος θυμιζει πλεον λιγο ηρακλειο μιας και ειναι η πρωτευουσα νομου και αν εξαιρεσεις παραλιακο μετωπο στα υπολοιπα θα ξενερωσεις. 4 ημερες ειναι υπερβολικα εκει. Καλυτερα να εμενα σε κανενα χωριο εξω απο εκει πιο ηρεμο (π.χ Καβουσι ή παχια αμμος) να ειμαι και διπλα Ιεραπετρα παρα εκει!

ΥΓ Αρκετοι ειναι πωρομενοι με τη παραλια ξεροκαμπος (demi Moore πρωτη και καλυτερη) αλλα εγω  προσωπικα δεν. Αντιθετα τα ταβερνακια ακριβως διπλα στη Κατω ζακρο τα σπανε!

Μπονους κανονακι για το highlight διακοπων απο Ιεραπετρα  να παρετε ενα καραβακι ή βαρκα να πατε απεναντι στη χρυσση (νησακι) δε γραφω κατι αλλο...

Ωραιες και χρήσιμες οι πληροφοριες σου ! Το σκεφτομαστε για του χρονου να μαστε καλα.

Ο γνωστος σου νοικιάζει με πιστωτικη μόνο ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, satsok2 είπε

Καλή η ερώτηση σου και με ενδιαφέρει και εμένα. Στην πράξη, σε κάποια meetups (ψάξε για τα international) είχα γνωρίσει πολύ κόσμο που έρχεται για διακοπές και θέλει να βγει για ποτό/καφέ κλπ. Νομίζω, αλλά σε αυτό δεν πρέπει να είναι τόσο καλά, υπάρχουν και κάποια με εκδρομές. Άλλος καμία ιδέα;

------

Να ρωτήσω κάτι άσχετο : Πετώ με Aegean για προορισμό στην Ευρώπη. Το εισιτήριο μου υποστηρίζει μόνο 1 χειραποσκευή, είτε 8κιλη βαλίτσα είτε τσάντα λάπτοπ. Επειδή προέκυψε η ανάγκη λάπτοπ, θα μου δημιουργήσουν πρόβλημα αν κουβαλώ και μια τσάντα ώμου με το 14άρι μου μαζί με το βαλιτσάκι καμπίνας;

Ναι. Τελευταίο ταξίδι κοίταξαν και στο αεροδρόμιο του εξωτερικού, στην πτήση προς Αθήνα. Στην Αθήνα κοιτάνε αρκετά συχνά. Αλλιώς δε θα είχε νόημα να έχουν ναύλο με δυο αντικείμενα...

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Like 1

Ρώτησα και μου είπαν όντως για τη 1 παραδοτεα δωρεάν.  Το θέμα μου είναι ότι αν δεν φτάσουν τα ρουχα μου, θα πάω σαν το γύφτο στη δουλειά. 

• Haha 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, panosno1com said:

Ωραιες και χρήσιμες οι πληροφοριες σου ! Το σκεφτομαστε για του χρονου να μαστε καλα.

Ο γνωστος σου νοικιάζει με πιστωτικη μόνο ? 

βασικα δε ξερω γιατι παντα τον πληρωνω μετρητα :)

Επειδη δεχτηκα μηνυματα, ξεχασα να αναφερω μια ταβερνα οροσημο στο Ν.Λασιθιου και συγκεκριμμενα τερμα ανατολικη κρητη:

https://www.hiona.gr/gr/menu

εγω προσωπικα δε παω καλοκαιρι οχι γιατι εχει χαμο (ειναι σχεδον πριβε ταβερνα αντε να εχει 6 τραπεζια) απλως το waiting list παιζει να ειναι 2 εβδομαδες! αξιοθεατο ειναι να βλεπεις τουριστες να ερχονται να φανε και να τρωνε ακυρα. Οποτε οποσδηποτε κρατηση το καλοκαιρι. Το φαγητο ειναι καλο δεν εχει τρελες ποσοτητες αλλα αυτο που τη κανει ιδιαιτερη ειναι η τοποθεσια. Αν ρωτησετε τους σερβιτορους ισως να εχουν μετρησει εκατονταδες αν οχι χιλιαδες προτασεις γαμου(!) που εγιναν εκει.

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Thanks 1

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα γνώμη: η Τήνος τι λέει για αντροπαρέα single 25ρήδες παιδιά; Έχει ζωή και φασαρία ή παραείναι ήσυχα; 

Καλημέρα και καλή εβδομάδα στην παρέα, έκλεισα 6-9 Ιουλίου στο Πόρτο Χέλι με τη μικρή μαζί (3χρονη). 

Υπάρχει κάποια πρόταση για ταβέρνες/εστιατόρια και παραλίες;

On 30/05/2024 at 21:12, Asevastos said:

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα γνώμη: η Τήνος τι λέει για αντροπαρέα single 25ρήδες παιδιά; Έχει ζωή και φασαρία ή παραείναι ήσυχα; 

η Τήνου έχει φανταστικές παραλίες και τρομερό φαγητο στα  χωριά....... φασαρία στυλ Πούντα μπαρ αν θέλεις  δε πας???

έχει   3-4  καλά μπαράκια  μερικά ......

• Like 1

Μιας κι έχουμε διάφορους πολυταξιδεμένους, είναι σε δυόμισι με τρεις μήνες να πάω για δυο βδομάδες στα βάθη της Κίνας για επαγγελματικό ταξίδι.

Ξεκίνησα την έκδοση βίζας όμως διαβάζω διάφορες ιστορίες, σχεδόν τρόμου, για τον συνοριακό έλεγχο. Σε σχόλια στο reddit κυρίως λένε να μην έχουμε μαζί μας usb sticks, να έχουμε dummy phones και όχι smartphones, κάποιοι λένε ότι δεν παίρνουν ούτε το λάπτοπ της δουλειάς και προτιμούν να έχουν απλά ένα άδειο τάμπλετ. 

Υπερβολικές ιστορίες ή έχουν βάση; Όσοι έχετε ταξιδέψει στην Κίνα πρόσφατα τι εμπειρία είχατε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, Speculoos said:

Μιας κι έχουμε διάφορους πολυταξιδεμένους, είναι σε δυόμισι με τρεις μήνες να πάω για δυο βδομάδες στα βάθη της Κίνας για επαγγελματικό ταξίδι.

Ξεκίνησα την έκδοση βίζας όμως διαβάζω διάφορες ιστορίες, σχεδόν τρόμου, για τον συνοριακό έλεγχο. Σε σχόλια στο reddit κυρίως λένε να μην έχουμε μαζί μας usb sticks, να έχουμε dummy phones και όχι smartphones, κάποιοι λένε ότι δεν παίρνουν ούτε το λάπτοπ της δουλειάς και προτιμούν να έχουν απλά ένα άδειο τάμπλετ. 

Υπερβολικές ιστορίες ή έχουν βάση; Όσοι έχετε ταξιδέψει στην Κίνα πρόσφατα τι εμπειρία είχατε;

καμμια σχεση. Εχω παει Κινα ουτε εγω ποσες φορες ξερω.

Με το παλαιο καθεστος το 1/3 απο αυτα που γραφεις εχει βαση.

Αν πας απο Ελλαδα πρεπει να πας απο Πρεσβεια Αθηνα (για την ακριβεια προξενειο) να τη παραλαβεις και να την εχεις αν εισαι Βελγιο τοτε Βρυξελλες (απλως Βελγιο ειναι φαστ τρακ γιατι εχει υπαλληλους και περιεργως μικρο φορτο(!) ενω Αθηνα εχει 1-2 κοπελες και απειρο φορτο(!!!))

Ελεγχο εγω δε διαπιστωσα κατι και τοσες φορες αν εισαι απο Ευρωπη, αεροδρομιο ουτε που ασχολουνται.

Σημαντικο στη Κινα (ακομα και σημερα) ειναι

1) Ελαχιστοι μιλανε αγγλικα (και δεν αναφερομαι για τα βασικα, μιλαμε για...τιποτα)! Αν και εχω μαθει 2-3 λεξεις για sos παντα στηριζομαι ειτε σε υπαλληλους ξενοδοχειο ειτε γενικα με ατομα που εχουν σχεση με εξωτερικο (στην επαγγελματικη μου ζωη). Εχει τυχει ακομα να μπω σε αντιπροσωπεια suzuki για βοηθεια για καποιο μηνυμα που ειχα λαβει στο κινητο και δεν καταλαβαινα τπτ (ηταν το αντιστοιχο 112)

2)το gps απλως δεν γιατι σπανια (και σε τουριστικα μερη μονο) θα βρεις πινακιδες στα αγγλικα ωστε να σε καταλαβεις οτι οντως εισαι εκει δεδομενου οτι το gps κινα εχει αποκλειση

3)τα social ειναι μπλοκαρισμενα και θες vpn παλιοτερα ηταν πολυ δυσκολο (ακομα και email δεν εφευγε). Eγω πλεον εχω τα παντα. Η τηλεοραση ειναι λιγο φιλτραρισμενη (cnn δειχνει αλλα παιζει αποτομα να κοπει, πριν 5-6 χρονια ηταν αδιανοητο να υπαρχει καν cnn). Η νεολαια πλεον ειναι στα τοπικα social media (δεν εχουν τα δικα μας)και ειναι εξισου πορωμενοι με iphones samsung, xhiaomi κτλ οποτε πλεον το καθεστως ειναι πιο χαλαρο

4)Παρα πολυ προσοχη στην επιστροφη γιατι πρεπει να δηλωνουμε τα παντα ιδιως φαγώσιμα και ηλεκτρονικα στο τελωνειο! Παρα πολλοι συνταξιδιωτες την εχουν πατησει.

5) οδηγανε ισως χειροτερα και απο Ινδους (πριν 20 χρονια λιγοι ειχαν προσβαση σε μοντερνο αυτοκινητο) και ειδικα εθνικη οδο εχω δει τα παντα (κοιμουνται τιμονο, ξεχνιουνται να βγουν στη σωστη εξοδο, τρεχουν χωρις αυριο με χρεπια). Ουτε καν διανοηθηκα να οδηγησω μονος

6)εγω δεν ειχα ποτε στομαχικο θεμα (και παντα δοκιμαζω τοπικη κουζινα σε εστιατορια) απλως παντα περνω το κοκκινο νερακι (θα καταλαβεις αν πας απο τη συσκευασια) αντι για νερο βρυσης

7) Αναλογα τη πολη υπαρχει και η μολυνση. Εχοντας γυρισει αρκετα τη δυτικα Κινα τα πραγματα ειναι μετρια, Πεκινο τα ειδα ολα! Δεν εχω δει ποτε καθαρο ουρανο ή τι ειδους καιρο εχει λογω μολυνσης. Δεν ειναι σοκαριστικο να εχεις μια καλη μασκα (ξαναλεω αναλογα τη πολη) με φιλτρο αν κυκλοφορας εξω

οτι αλλο θες ...σφυρα

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Thanks 1

6 hours ago, vamvakoolas said:

καμμια σχεση. Εχω παει Κινα ουτε εγω ποσες φορες ξερω.

Με το παλαιο καθεστος το 1/3 απο αυτα που γραφεις εχει βαση.

Αν πας απο Ελλαδα πρεπει να πας απο Πρεσβεια Αθηνα (για την ακριβεια προξενειο) να τη παραλαβεις και να την εχεις αν εισαι Βελγιο τοτε Βρυξελλες (απλως Βελγιο ειναι φαστ τρακ γιατι εχει υπαλληλους και περιεργως μικρο φορτο(!) ενω Αθηνα εχει 1-2 κοπελες και απειρο φορτο(!!!))

Ελεγχο εγω δε διαπιστωσα κατι και τοσες φορες αν εισαι απο Ευρωπη, αεροδρομιο ουτε που ασχολουνται.

Σημαντικο στη Κινα (ακομα και σημερα) ειναι

1) Ελαχιστοι μιλανε αγγλικα (και δεν αναφερομαι για τα βασικα, μιλαμε για...τιποτα)! Αν και εχω μαθει 2-3 λεξεις για sos παντα στηριζομαι ειτε σε υπαλληλους ξενοδοχειο ειτε γενικα με ατομα που εχουν σχεση με εξωτερικο (στην επαγγελματικη μου ζωη). Εχει τυχει ακομα να μπω σε αντιπροσωπεια suzuki για βοηθεια για καποιο μηνυμα που ειχα λαβει στο κινητο και δεν καταλαβαινα τπτ (ηταν το αντιστοιχο 112)

2)το gps απλως δεν γιατι σπανια (και σε τουριστικα μερη μονο) θα βρεις πινακιδες στα αγγλικα ωστε να σε καταλαβεις οτι οντως εισαι εκει δεδομενου οτι το gps κινα εχει αποκλειση

3)τα social ειναι μπλοκαρισμενα και θες vpn παλιοτερα ηταν πολυ δυσκολο (ακομα και email δεν εφευγε). Eγω πλεον εχω τα παντα. Η τηλεοραση ειναι λιγο φιλτραρισμενη (cnn δειχνει αλλα παιζει αποτομα να κοπει, πριν 5-6 χρονια ηταν αδιανοητο να υπαρχει καν cnn). Η νεολαια πλεον ειναι στα τοπικα social media (δεν εχουν τα δικα μας)και ειναι εξισου πορωμενοι με iphones samsung, xhiaomi κτλ οποτε πλεον το καθεστως ειναι πιο χαλαρο

4)Παρα πολυ προσοχη στην επιστροφη γιατι πρεπει να δηλωνουμε τα παντα ιδιως φαγώσιμα και ηλεκτρονικα στο τελωνειο! Παρα πολλοι συνταξιδιωτες την εχουν πατησει.

5) οδηγανε ισως χειροτερα και απο Ινδους (πριν 20 χρονια λιγοι ειχαν προσβαση σε μοντερνο αυτοκινητο) και ειδικα εθνικη οδο εχω δει τα παντα (κοιμουνται τιμονο, ξεχνιουνται να βγουν στη σωστη εξοδο, τρεχουν χωρις αυριο με χρεπια). Ουτε καν διανοηθηκα να οδηγησω μονος

6)εγω δεν ειχα ποτε στομαχικο θεμα (και παντα δοκιμαζω τοπικη κουζινα σε εστιατορια) απλως παντα περνω το κοκκινο νερακι (θα καταλαβεις αν πας απο τη συσκευασια) αντι για νερο βρυσης

7) Αναλογα τη πολη υπαρχει και η μολυνση. Εχοντας γυρισει αρκετα τη δυτικα Κινα τα πραγματα ειναι μετρια, Πεκινο τα ειδα ολα! Δεν εχω δει ποτε καθαρο ουρανο ή τι ειδους καιρο εχει λογω μολυνσης. Δεν ειναι σοκαριστικο να εχεις μια καλη μασκα (ξαναλεω αναλογα τη πολη) με φιλτρο αν κυκλοφορας εξω

οτι αλλο θες ...σφυρα

Τέλεια! Βρυξέλλες θα γίνει η έκδοση της βίζας και δεν είναι κάτι που θα τρέξω εγώ για να με αγχώσει. Πιο πολύ με άγχωναν οι ιστορίες στον έλεγχο.

Περιμένω ότι θα πάω κάπου όπου και τη γλώσσα δε θα καταλαβαίνω, ούτε τις πινακίδες κι ούτε θα παίζουν προϊόντα google, meta κτλ. Δεν ξέρω μήπως με nordvpn κάνω δουλειά. Σε επίπεδο συνεννόησης θα βασιστώ στους Κινέζους συναδέλφους γιατί εκεί που πάω αποκλείεται να μιλάνε κάτι άλλο πέρα από κινέζικα. Μιλάμε για μέρος που ζήτημα να έχει 2 εκατομμύρια κατοίκους, χωριό για τα δεδομένα της Κίνας.

1 ώρα πριν, Speculoos είπε

Τέλεια! Βρυξέλλες θα γίνει η έκδοση της βίζας και δεν είναι κάτι που θα τρέξω εγώ για να με αγχώσει. Πιο πολύ με άγχωναν οι ιστορίες στον έλεγχο.

Περιμένω ότι θα πάω κάπου όπου και τη γλώσσα δε θα καταλαβαίνω, ούτε τις πινακίδες κι ούτε θα παίζουν προϊόντα google, meta κτλ. Δεν ξέρω μήπως με nordvpn κάνω δουλειά. Σε επίπεδο συνεννόησης θα βασιστώ στους Κινέζους συναδέλφους γιατί εκεί που πάω αποκλείεται να μιλάνε κάτι άλλο πέρα από κινέζικα. Μιλάμε για μέρος που ζήτημα να έχει 2 εκατομμύρια κατοίκους, χωριό για τα δεδομένα της Κίνας.

Θα ειναι τρομερη εμπειρια, τυχερος τετοια ταξιδια δεν κανουν πολλοι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...