Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Να ρωτήσω κάτι. Έχει πάει κανείς στο Άγιο Όρος να του κάνω κάποιες ερωτήσεις;
@pnea1973 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Να ρωτήσω και εγώ κάτι; Υπάρχει parking στην Ραφήνα να αφήσω το αυτοκίνητο για 6 ώρες; Δεν έχω πάει ποτέ απο εκεί.
panosno1com Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Ψάξε στο forum, εχει συζητηθεί σιγουρα! Ή σε topic ή εντος αυτού του τοπικ το χα διαβασει
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 2 ώρες πριν, panosno1com είπε Ψάξε στο forum, εχει συζητηθεί σιγουρα! Ή σε topic ή εντος αυτού του τοπικ το χα διαβασει Για το Άγιο Όρος ή το παρκινγ στη Ραφήνα;
therock Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Πέρσι έκανα το ανάποδο, κατέβηκα από Νάπολι προς Μεσσηνα και απέναντι Σικελία και μετά πίσω ξανα προς Μπάρι. Τώρα θέλω στο επόμενο (φέτος, του χρόνου, οπότε κάτσει μακάρι) να κάνω το ανάποδο, το πάνω κομμάτι δηλαδή. Ακτογραμμή παραλιακά ως ύψος Φλωρεντίας και μετά στην απέναντι όχθη και ξανά κάτω Μπάρι. Το χει κάνει κάποιος να μας πει αν αξίζουν αυτά τα μέρη και που να εστιάσουμε και άλλες γενικότερες πληροφορίες, απόψεις και εμπειρίες. Ευχαριστώ.
panosno1com Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 6 ώρες πριν, Manefs23 είπε Για το Άγιο Όρος ή το παρκινγ στη Ραφήνα; Το παρκιν ! Ο πάπιας το χε ανοιξει... Προσπαθώ να θυμηθω κ το αλλο τοπικ γμτ
panosno1com Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει αν αξίζει το fast lane που λεει ; Αξίζει δηλαδή να δώσω 62 ευρώ αντι για 38 στο economy ? Ευχαριστω !
VonLoutsos Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 6 hours ago, panosno1com said: Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει αν αξίζει το fast lane που λεει ; Αξίζει δηλαδή να δώσω 62 ευρώ αντι για 38 στο economy ? Ευχαριστω ! Αφού έτσι και αλλιώς θα έχεις πάει 2-3 ώρες πριν στο αεροδρόμιο, έχει σημασία αν θα περιμένεις πριν ή μετά το σημείο ελέγχου; Προσωπικά πάντα στο φθηνότερο πάω (να πω πως ειχε καμιά έξτρα ασφάλεια να την δικαιολογήσω την σχεδόν διπλάσια τιμή). 1
panosno1com Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 3 ώρες πριν, VonLoutsos είπε Αφού έτσι και αλλιώς θα έχεις πάει 2-3 ώρες πριν στο αεροδρόμιο, έχει σημασία αν θα περιμένεις πριν ή μετά το σημείο ελέγχου; Προσωπικά πάντα στο φθηνότερο πάω (να πω πως ειχε καμιά έξτρα ασφάλεια να την δικαιολογήσω την σχεδόν διπλάσια τιμή). Γι αυτο ρωταω πιο πολυ, δεν έχω ξαναταξιδεψει κ δεν ξερω... ισως τα πιο πολλα ειναι οτι το μικρης διαρκειας ειναι στα 2 λεπτα απ την εισοδο ενω το economy θες το λεωφορειακι ή 10 λ περπατημα? Οποτε πληρώνεις και αυτο?
Moderators stormrain Δημοσ. 26 Μαΐου 2024 Moderators Δημοσ. 26 Μαΐου 2024 11 ώρες πριν, panosno1com είπε Γι αυτο ρωταω πιο πολυ, δεν έχω ξαναταξιδεψει κ δεν ξερω... ισως τα πιο πολλα ειναι οτι το μικρης διαρκειας ειναι στα 2 λεπτα απ την εισοδο ενω το economy θες το λεωφορειακι ή 10 λ περπατημα? Οποτε πληρώνεις και αυτο? Παιζει και το οτι ειναι πιο κοντα, αλλα πραγματικα δεν εχεις λογο, παρε το λεωφορειακι και θα εισαι μια χαρα. Προσωπικα ο μονος λογος να τα εδινα τα εξτρα χρηματα, θα ηταν αν ταξιδευε ηλικιωμενος ή ατομο με Χ προβλημα. 3
messinia3 Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Σχεδιάζουμε να πάμε για διακοπές οικογενειακως με δύο παιδάκια ηλικίας 9 και 12 ετών στο νόμο Λασιθίου. Έχουμε ήδη κλείσει τα αεροπορικά 7-14 Ιουλιου Αθήνα Σητεία. Σκεφτόμασταν να σπάσουμε τη βδομάδα,ώστε να μην κάνουνε μεγάλες αποστάσεις σε 4 μέρες Άγιο Νικόλαο η Ελούντα και 3 μέρες Σητεία, γιατί πετάμε και νωρίς στην επιστροφή. Επειδή δε γνωρίζουμε την περιοχή έχει νόημα η σκέψη μας?Γενικά οποιος γνωρίζει που θα προτεινε για διαμονή?Θα θέλαμε να δούμε κάποιες παραλίες και το βραδάκι να μπορούμε να κάνουμε μια βολτίτσα μετά το μπάνιο (να έχει δηλαδή μια μικρή περατζαδα).Δεν ξέρω αν ας πούμε θα μπορούσε να είναι Ιεράπετρα η μία επιλογή. Αν κάποιος έχει να προτείνει και συγκεκριμένα καταλύματα θα βοηθούσε ιδιαίτερα. (Budget γύρω στα 120 τη βραδιά) Ακόμα και εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου αν έχει κάποιος εμπειρία. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2024 από messinia3
vamvakoolas Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 13 hours ago, messinia3 said: Καλησπέρα, Σχεδιάζουμε να πάμε για διακοπές οικογενειακως με δύο παιδάκια ηλικίας 9 και 12 ετών στο νόμο Λασιθίου. Έχουμε ήδη κλείσει τα αεροπορικά 7-14 Ιουλιου Αθήνα Σητεία. Σκεφτόμασταν να σπάσουμε τη βδομάδα,ώστε να μην κάνουνε μεγάλες αποστάσεις σε 4 μέρες Άγιο Νικόλαο η Ελούντα και 3 μέρες Σητεία, γιατί πετάμε και νωρίς στην επιστροφή. Επειδή δε γνωρίζουμε την περιοχή έχει νόημα η σκέψη μας?Γενικά οποιος γνωρίζει που θα προτεινε για διαμονή?Θα θέλαμε να δούμε κάποιες παραλίες και το βραδάκι να μπορούμε να κάνουμε μια βολτίτσα μετά το μπάνιο (να έχει δηλαδή μια μικρή περατζαδα).Δεν ξέρω αν ας πούμε θα μπορούσε να είναι Ιεράπετρα η μία επιλογή. Αν κάποιος έχει να προτείνει και συγκεκριμένα καταλύματα θα βοηθούσε ιδιαίτερα. (Budget γύρω στα 120 τη βραδιά) Ακόμα και εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου αν έχει κάποιος εμπειρία. καλως να μας ελθεις για ενοικιαση κλασσικα https://rent-a-car-sitia-airport.gr/contact-us/ ή minoan tours σητεια (το ιδιο ειναι). (καλεσε τον για κρατηση). Γιατι εκει; περα οτι ειναι φιλος, ειναι απο τους λιγους που μπορεις να αφησεις το αμαξι αεροδρομιο σητειας κατα την αναχωρηση και να ...φυγεις (ακομα και αν ειναι εκτος κρατησης)! Νομο Λασιθιου χρειαζεσαι οποσδηποτε αμαξι αλλα να οδηγας με προσοχη γιατι οι δρομοι ειναι δυσκολοι (στροφιλικια και ανηφοροκατηφορες). Οι ντοπιοι οδηγανε πιο κυριλε σε σχεση με υπολοιπη κρητη. Περατζαδα κυριως σητεια (μαλιστα ο δημος προσφατα επεκτεινε πεζοδρομο) αλλα και αγιο νικολαο και ιεραπετρα. Ελουντα κατα τη γνωμη μου το πολυ μια μερα να πατε σπιναλογγα αλλα και για κανα μπανακι. Προσοχη τιμες γιατι τσιμπανε (ακομα και για ντοπιους!) στα παντα απο καφε μεχρι δωματια. Στη παραλια σητειας εχει καλα ταβερνακια οπως το Λιμανι αλλα και τα ρακαδικα ακριβως διπλα. Το αγαπημενο μου που εχεις πιατο το μισο νομο Λασιθιου ειναι στη Ρουσσα εκκλησια (ειναι η μοναδικη ταβερνα του χωριου σε ενα βουνο) Παραλιες μπανιο Σητεια: Βαι (δε χρειαζεται να γραψω κατι), Διπλα ειναι ο κουρεμενος παραλια (ή ιτανος για τουριστες/google maps)οτι πρεπει για παιδια και για φαι (αντι για βαι). Ακομα για παιδια ειναι και η παραλια σητειας μιας και εχει παιχνιδια sup κτλ Ιεραπετρα: Μακρυ γιαλος τα εχει ολα σε μια τεραστια σε μηκος παραλια Αγιος Νικολαος: εχει πλεον λιγα σημεια για μπανιο στη πολη. Αμμουδι ειναι η καλυτερη (με απειρες παροχες) απλως φετος παει 8 ευρ η ξαπλωστρα. Καλυτερη παραλια που πανε και οι ντοπιοι ειναι πιο εξω το Βουλισμα Φαι αγιο νικολαο εγω παω Πιτα του Ρηγα (πλεον το εχουν μαθει πολλοι) ακριβως διπλα στη λιμνη αλλα και στα διπλανα ταβερνακια. Δραστηριοτητες: φαραγγι ρυχτη (απλως αν εχει πολυ ζεστη με παιδια απλως δεν..) μοναστηρι Τοπλου (εξω απο σητεια) νομιζω οτι θα ανοιξουν φετος και το καφενειο εντος, αρχαιολογικο μουσειο σητειας (παρα πολυ καλο που δε ξερω γιατι αλλα δε το προβαλουν!) και αν εχετε χρονο μια εκδρομη στο οροπεδιο λασιθιου και στο σπηαλιο ψυχρου και φαι σε ενα απο τα ταβερνακια σε καποιο χωριο. Ακομα αξιζει το μοναστηρι Καψα εξω απο Ιεραπετρα. διαμονη: εγω πρσωπικα θα εμενα σητεια μιας και εχει τα καλυτερα καταλυματα σε σχεση με τιμη αποτι αν εμενα αγιο νικολαο ενω Ιεραπετρα ειναι λιγο απομονομενα και θα κουρασει αν ειναι η βαση εκει. Εχει 2-3 ξενοδοχεια αλλα πολυ περισσοτερα θα βρεις στο airbnb και κυριως ολοκληρα σπιτια! Απο το 2022 μεχρι τωρα εχει τεραστια ανοδο επισκεψιμοτητας η περιοχη (Λασιθι) μιας και ειναι απο τα λιγα μερη που οι τιμες δεν εχουν ακομα ξεφυγει. ΥΓ: Αη Νικολαος θυμιζει πλεον λιγο ηρακλειο μιας και ειναι η πρωτευουσα νομου και αν εξαιρεσεις παραλιακο μετωπο στα υπολοιπα θα ξενερωσεις. 4 ημερες ειναι υπερβολικα εκει. Καλυτερα να εμενα σε κανενα χωριο εξω απο εκει πιο ηρεμο (π.χ Καβουσι ή παχια αμμος) να ειμαι και διπλα Ιεραπετρα παρα εκει! ΥΓ Αρκετοι ειναι πωρομενοι με τη παραλια ξεροκαμπος (demi Moore πρωτη και καλυτερη) αλλα εγω προσωπικα δεν. Αντιθετα τα ταβερνακια ακριβως διπλα στη Κατω ζακρο τα σπανε! Μπονους κανονακι για το highlight διακοπων απο Ιεραπετρα να παρετε ενα καραβακι ή βαρκα να πατε απεναντι στη χρυσση (νησακι) δε γραφω κατι αλλο... Επεξ/σία 29 Μαΐου 2024 από vamvakoolas 1
ribo7 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Καλημέρα παιδιά, Αυτό το καλοκαίρι που θα έρθω Ελλάδα για διακοπές από εξωτερικό, δεν έχουν βολέψει τα προγράμματα με φίλους και είναι δύσκολο να κανονίσω κάτι. Θα με ενδιέφερε να βρω groupάκια ξένων/Ελλήνων που να οργανώνουν εκδρομές/δραστηριότητες για να πάω κάπου με παρέα. Που προτείνετε να ψάχνω ? Meetups site? Κανένα FB group? Να κοιτάω κάποιο ταξιδιωτικό? Ευχαριστώ 1
satsok2 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 23 ώρες πριν, ribo7 είπε Καλημέρα παιδιά, Αυτό το καλοκαίρι που θα έρθω Ελλάδα για διακοπές από εξωτερικό, δεν έχουν βολέψει τα προγράμματα με φίλους και είναι δύσκολο να κανονίσω κάτι. Θα με ενδιέφερε να βρω groupάκια ξένων/Ελλήνων που να οργανώνουν εκδρομές/δραστηριότητες για να πάω κάπου με παρέα. Που προτείνετε να ψάχνω ? Meetups site? Κανένα FB group? Να κοιτάω κάποιο ταξιδιωτικό? Ευχαριστώ Καλή η ερώτηση σου και με ενδιαφέρει και εμένα. Στην πράξη, σε κάποια meetups (ψάξε για τα international) είχα γνωρίσει πολύ κόσμο που έρχεται για διακοπές και θέλει να βγει για ποτό/καφέ κλπ. Νομίζω, αλλά σε αυτό δεν πρέπει να είναι τόσο καλά, υπάρχουν και κάποια με εκδρομές. Άλλος καμία ιδέα; ------ Να ρωτήσω κάτι άσχετο : Πετώ με Aegean για προορισμό στην Ευρώπη. Το εισιτήριο μου υποστηρίζει μόνο 1 χειραποσκευή, είτε 8κιλη βαλίτσα είτε τσάντα λάπτοπ. Επειδή προέκυψε η ανάγκη λάπτοπ, θα μου δημιουργήσουν πρόβλημα αν κουβαλώ και μια τσάντα ώμου με το 14άρι μου μαζί με το βαλιτσάκι καμπίνας;
katergaris79 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Παίζεται. Λογικά όχι, αλλά κανείς δε θα να σου πει με σιγουριά γιατί μπορεί να πέσεις στην περίπτωση, με τις πιθανότητες (της "περίπτωσης") να αυξάνονται στην πτήση της επιστροφής. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα