Προς το περιεχόμενο

Διακοπές, ταξίδια, εκδρομές [Part II]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά, θα πάμε κωνσαντινούπολη! Έχετε να προτείνετε καμια sim? Εχω βρε airalo/planetsim, έχετε δοκιμασει καμια; Έχετε να προτείνετε καποια άλλη;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

15 ώρες πριν, gregdel είπε

Καλησπέρα.

Δύο ερωτήσεις για UK:

1/ Το δίπλωμα οδήγησης (το καινούριο) ισχύει για UK ή πρέπει να το κάνω διεθνές; Πριν το Brexit ίσχυε κανονικά.

2/ Έχει πετάξει κανείς Gatwick από Θεσσαλονίκη με την BA Euroflyer (της ΒΑ); Στις πτήσεις της όταν κλείνεις hand baggage only...image.png.d5d6fb81f2fe7e05666aecf64dc3f97b.png

... περιλαμβάνεται cabin bag + backpack; Γιατί δίνει αυτό:

image.png.9dc329c0896cef92dd0374a45c319dcf.png

Το δίπλωμα ισχύει. https://www.gov.uk/driving-nongb-licence

• Thanks 1

12 ώρες πριν, Re4cTiV3 είπε

Καλησπέρα παιδιά, θα πάμε κωνσαντινούπολη! Έχετε να προτείνετε καμια sim? Εχω βρε airalo/planetsim, έχετε δοκιμασει καμια; Έχετε να προτείνετε καποια άλλη;

Yoho sim. Απόλυτη ικανοποίηση, άμεση απάντηση στο WhatsApp για βοήθεια. 10gb φθανουν. Ειχα παρει απεριόριστο και με υπερβολές σε βιντεο και hotspot σε φιλο, 10 με το ζόρι. Γιατί μπαίναμε και wifi όπου μπορουσαμε. 

Ψάξε και κωδικό 10% στο google. 

Στις 22/1/2024 στις 8:13 ΜΜ, Rebelos2018 είπε

Για την ιστορία, σε ποιο έμεινες; μπας και πεθυμήσουμε την συμπρωτεύουσα

Στο ξενοδοχείο Πανόραμα, που βρίσκεται στο Πανόραμα :) 
Η φωτό από το μπαλκόνι του δωματίου το πρωί της Κυριακής.

Βενζίνη πήγε ένα γεμάτο ντεπόζιτο (40lt) να πάω, γιατί το πάτησα λίγο και έκανα κάτω από 4 ώρες, ενώ επιστροφή με έβγαλε με το ίδιο γέμισμα που έκανα και τις μετακινήσεις μου στην πόλη, οπότε υπολογίζω 30lt περίπου, αλλά γύρισα με μέση ταχύτητα μόλις 100Km/h σε λίγο πάνω από 5 ώρες.

IMG_20240121_112755[1].jpg

IMG_20240121_121604[1].jpg

• Like 5

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας φίλοι μου σκέφτομαι να πάω κοντά δέκα ημέρες στη Σκωτία κατά το Μάιο .Μπορείτε να μου προτείνετε μέρη που δεν θα πρέπει να παραλείψω να δω; πείτε μου ότι γνωρίζετε.Η βοήθεια σας θα μου είναι πολύτιμη.🙂

Επεξ/σία από XrysaKakou

H Σκωτια ειναι μια χωρα τεραστια και ακομα και να πας απο το ενα σημειο Α στο Β μπορει να σου παρει μιση ημερα.

Για να λαβεις σωστες πληροφοριες πρεπει να περιγραψεις

1)που θα μεινεις

2)ποσο καιρο

3)χρηματα που εχεις

Εγω μπορω να σου περιγραψω 3ημερο στα highlands αλλα αν δεν εχεις μια;

3 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

H Σκωτια ειναι μια χωρα τεραστια και ακομα και να πας απο το ενα σημειο Α στο Β μπορει να σου παρει μιση ημερα.

Για να λαβεις σωστες πληροφοριες πρεπει να περιγραψεις

1)που θα μεινεις

2)ποσο καιρο

3)χρηματα που εχεις

Εγω μπορω να σου περιγραψω 3ημερο στα highlands αλλα αν δεν εχεις μια;

Για δέκα ημέρες είπα οπότε υπάρχει και το ανάλογο budget.  Δεν έχω αποφασίσει που θα μείνω γι αυτό ρωτάω που αξίζει να πάω σαν σημείο αναφοράς και μετά να κάνω τις εξορμήσεις μου. Σίγουρα θέλω να πάω στα Highlands έχω σκεφτεί και ταξιδιωτικό γραφείο αλλά δεν ξέρω ποιο είναι καλό και αξιόπιστο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δες εδω απο ενα ντοπιο και απο τα γνωστα στη πολη τουριστικα γραφεια. Εχει και τιμουλες (τιμιες και καλες). Οποιο tour και να διαλεξεις αξιζει. Καλυτερα 3ημερο για να μη τα ξεπεταξεις. Δε παει καποιος highlands καθε μερα...

Oban,  Isle of Sky ειναι πραγματικα μαστ

https://www.timberbush-tours.co.uk/

Απο εκει και περα πιο λογικο (αλλα και ισως πιο ακριβο) για διαμονη ειναι Εδιμβουργο. Ειναι δυσκολο να βρεις καλο καταλυμα σχετικα κεντρο και φθηνα. Αλλα η πολη θα σε αποζημιωσει (πιστευω το καλυτερο μερος να ζει καποιος σε πολη Σκωτια). Τι να πρωτοδεις; το καστρο; τα μουσεια; Παλατι; παραλια; Γεφυρα;

Γλασκωβη καλα ειναι για μονοημερη ειτε με τρενο ειτε με λεωφορειο.

Αλλες πολεις που αξιζει μονοημερες; St Andrews, inverness, Aberdeen (αν ξεχασα καποια ας με συγχωρεσουν οι Γνωστες). Ακομα και Newcastle μπορεις να πας για shopping με τρενακι αλλα να παρεις και μια γευση αγγλικης επαρχιακης πολης.

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1

Για Ισλανδία το Πάσχα έχει κάποιος κάτι να προτείνει πέραν των ήδη γνωστών spot;

Προτάσεις για διαμονή και φαγητό/ποτό επίσης αναζητούνται.

Το έχει κάνει κάποιος άραγε με caravan ή campervan;  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/2/2024 στις 2:43 ΜΜ, vamvakoolas είπε

δες εδω απο ενα ντοπιο και απο τα γνωστα στη πολη τουριστικα γραφεια. Εχει και τιμουλες (τιμιες και καλες). Οποιο tour και να διαλεξεις αξιζει. Καλυτερα 3ημερο για να μη τα ξεπεταξεις. Δε παει καποιος highlands καθε μερα...

Oban,  Isle of Sky ειναι πραγματικα μαστ

https://www.timberbush-tours.co.uk/

Απο εκει και περα πιο λογικο (αλλα και ισως πιο ακριβο) για διαμονη ειναι Εδιμβουργο. Ειναι δυσκολο να βρεις καλο καταλυμα σχετικα κεντρο και φθηνα. Αλλα η πολη θα σε αποζημιωσει (πιστευω το καλυτερο μερος να ζει καποιος σε πολη Σκωτια). Τι να πρωτοδεις; το καστρο; τα μουσεια; Παλατι; παραλια; Γεφυρα;

Γλασκωβη καλα ειναι για μονοημερη ειτε με τρενο ειτε με λεωφορειο.

Αλλες πολεις που αξιζει μονοημερες; St Andrews, inverness, Aberdeen (αν ξεχασα καποια ας με συγχωρεσουν οι Γνωστες). Ακομα και Newcastle μπορεις να πας για shopping με τρενακι αλλα να παρεις και μια γευση αγγλικης επαρχιακης πολης.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου! Θα ρίξω και μια ματιά στο link να σαι καλά για το χρόνο που διέθεσες για να μου απαντήσεις.👍 

Επεξ/σία από XrysaKakou

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, 

Έχουμε κλείσει οικογενειακως ένα 4ημερο ταξίδι στο Λονδίνο. (Παιδιά 9 και 12 ετών)

Όποιος έχει την καλοσύνη να δώσει κανένα tip για μεταφορά από αεροδρόμιο (heathrow) σε ξενοδοχείο (Premier Inn County Hall),προτάσεις για φαγητό, δραστηριότητες για τα παιδιά, κλπ ευπρόσδεκτες...έχω πάνω από δέκα χρόνια που είχα ξαναπάει και άνευ παιδιών. 

Για μεταφορά uber συμφέρει?είχα βρει και airtransfers αλλά μου κακοφαινεται 190 λίρες.

Διαμονη 3-7 Μαρτίου. Για πληρωμές θα χρησιμοποιήσω 2 revolut,οπότε αν φορτώσω από τώρα 1000 ευρώ με μετατροπή σε λίρες, θα μπορώ αλλά τόσα το Μάρτιο?

Ότι tip ευπρόσδεκτο. 

Επεξ/σία από messinia3

Μην πάρετε ταξί δεν αξίζει τον κόπο. Ο σταθμός μετρό είναι στο αεροδρόμιο και θα σας πάει εύκολα στο κέντρο της πόλης. Επειδή είναι η αφετηρία θα βρείτε 1000% να καθίσετε. Πηγαίνεις είτε westminster είτε waterloo. Μπαίνεις στην picaddilly line (μπλέ) συνεχίζεις μέχρι green park και μετά μπαίνεις jubilee line (ασημί) σε 1 στάση είσαι Westminster. 5,60 το άτομο θα σου κοστίσει με Oyster card.

για τα παιδιά μπορείτε να πάτε μουσείο φυσικής ιστορίας. συνήθως τους αρέσουν αυτά ή εκεί κοντά στο ξενοδοχείο σας στο ενυδρείο. μπορεί να τα ενδιαφέρει το madame Tussauds? δε ξέρω VΩραίο είναι και το μουσείο επιστήμης (science museum)

θα τους αρέσει ενδεχομένως το HMS Belfast https://www.iwm.org.uk/visits/hms-belfast 

ή τα δωμάτια πολέμου https://www.iwm.org.uk/visits/churchill-war-rooms

• Like 3

14 λεπτά πριν, marmagia είπε

Μην πάρετε ταξί δεν αξίζει τον κόπο. Ο σταθμός μετρό είναι στο αεροδρόμιο και θα σας πάει εύκολα στο κέντρο της πόλης. Επειδή είναι η αφετηρία θα βρείτε 1000% να καθίσετε. Πηγαίνεις είτε westminster είτε waterloo. Μπαίνεις στην picaddilly line (μπλέ) συνεχίζεις μέχρι green park και μετά μπαίνεις jubilee line (ασημί) σε 1 στάση είσαι Westminster. 5,60 το άτομο θα σου κοστίσει με Oyster card.

για τα παιδιά μπορείτε να πάτε μουσείο φυσικής ιστορίας. συνήθως τους αρέσουν αυτά ή εκεί κοντά στο ξενοδοχείο σας στο ενυδρείο. μπορεί να τα ενδιαφέρει το madame Tussauds? δε ξέρω VΩραίο είναι και το μουσείο επιστήμης (science museum)

θα τους αρέσει ενδεχομένως το HMS Belfast https://www.iwm.org.uk/visits/hms-belfast 

ή τα δωμάτια πολέμου https://www.iwm.org.uk/visits/churchill-war-rooms

Για oyster card μου είχαν πει να μη βγάλω και να πληρώνω παντού με κάρτα.πανω κάτω το ίδιο θα μου βγει . ισχύει?

2 hours ago, messinia3 said:

Καλησπέρα σε όλους, 

Έχουμε κλείσει οικογενειακως ένα 4ημερο ταξίδι στο Λονδίνο. (Παιδιά 9 και 12 ετών)

Όποιος έχει την καλοσύνη να δώσει κανένα tip για μεταφορά από αεροδρόμιο (heathrow) σε ξενοδοχείο (Premier Inn County Hall),προτάσεις για φαγητό, δραστηριότητες για τα παιδιά, κλπ ευπρόσδεκτες...έχω πάνω από δέκα χρόνια που είχα ξαναπάει και άνευ παιδιών. 

Για μεταφορά uber συμφέρει?είχα βρει και airtransfers αλλά μου κακοφαινεται 190 λίρες.

Διαμονη 3-7 Μαρτίου. Για πληρωμές θα χρησιμοποιήσω 2 revolut,οπότε αν φορτώσω από τώρα 1000 ευρώ με μετατροπή σε λίρες, θα μπορώ αλλά τόσα το Μάρτιο?

Ότι tip ευπρόσδεκτο. 

δεν μπορω να βοηθησω πολυ απλα να αναφερω οτι αμα εχεις ειτε χρεωστικη ειτε πιστωτικη alpha card bonus αλλα την gold τοτε στην μετατροπη συναλλαγματος σου κραταει ενα πολυ μικρο ποσοστο. αυτο σε περιπτωση που για καποιο λογο δεν παιξει πχ η Revolut. επισης οπως σε ολες τις χωρες μπορει να συμφερει να εχεις καποια ημερησια καρτα αμα κανεις συνεχεια δρομολογια.σε καποιες χωρες εχουν και για παραπανω ημερες  οπως και για τουριστες.

Με 4 άτομα θα πρότεινα Uber από αεροδρόμιο, γύρω στα 50 θα βγει αντί για ~22 με το μέτρο. Δεν έχεις να κουβαλάς ένα σωρό βαλίτσες και να κάνεις καλά τα παιδιά σε όλες τις αλλαγές με το μέτρο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...