Ukforthemoment Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 9 λεπτά πριν, ntabas είπε Καλημέρα από Λονδίνο, ερώτηση.,στην χειραποσκευη μπορώ να έχω τρόφιμα πχ πατατάκια/ζελεδακια/m&ms/σοκολάτες? Όταν ταξίδευα Μόναχο/Αθήνα πάντα είχα φορτωμένη χειραποσκευη με τέτοια είδη. Ρωτάω επειδή είναι εκτός ΕΕ η Αγγλία Ευχαριστώ Nαι ,ελευθερα.Για υγρά ισχύουν τα όρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
enlightened Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 3 hours ago, ntabas said: Καλημέρα από Λονδίνο, ερώτηση.,στην χειραποσκευη μπορώ να έχω τρόφιμα πχ πατατάκια/ζελεδακια/m&ms/σοκολάτες? Όταν ταξίδευα Μόναχο/Αθήνα πάντα είχα φορτωμένη χειραποσκευη με τέτοια είδη. Ρωτάω επειδή είναι εκτός ΕΕ η Αγγλία Ευχαριστώ Ναι φυσικά, στη χειραποσκευή (δηλαδή αυτή που θα πάρεις μαζί σου στην καμπίνα) μπορείς να έχεις όποιο τρόφιμο θες αρκεί να έχει στερεά μορφή. Δηλαδή όλα αυτά που λες τα βάζεις κανονικά. Σε checked luggage, δηλαδή αυτά που τα δίνεις στον γκισέ και μπαίνουν κάτω από το αεροπλάνο μπορείς να βάλεις και υγρά προιοντα (πχ ελαιόλαδο, μέλι, αναψυκτικά, σαμπουάν, ορισμένα απαγορευμένα αντικείμενα όπως μαχαίρια κλπ) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ParafronGR Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καμια ιδέα για ένα 3ήμερο (3 νύχτες) μέσα στο Φλεβάρη κάπου οικονομικά? Εξαιρούνται Μάλτα, Βουδαπεστη, Βουκουρέστι Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2023 από ParafronGR 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trelomam Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Καλη χρονια, για Χανια 5-7 μέρες 15/6 έχει κάποιος προτάσεις για ξενοδοχείο με πρωινό για 4 ατομα; Φτάνουν οι μέρες για βόλτα με αυτοκίνητο στο νομό και γενικότερα για τα βασικά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Στις 27/12/2023 στις 1:44 ΠΜ, ParafronGR είπε Καμια ιδέα για ένα 3ήμερο (3 νύχτες) μέσα στο Φλεβάρη κάπου οικονομικά? Εξαιρούνται Μάλτα, Βουδαπεστη, Βουκουρέστι Βερολινο Κρακοβια Βαρσοβια Μπολονια Πραγα Μπρατισλαβα - Βιεννη 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sbou Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Καλησπέρα σε όλους, γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να κλείσω τώρα αεροπορικά εισιτήρια (για εντός ΕΕ) με τα στοιχεία της παλιάς ταυτότητας και στη συνέχεια και μέχρι να ταξιδέψω αφού θα έχω βγάλει την καινούργια θα έχω κάποιο πρόβλημα? Μπορεί να γίνει αυτό? Χρειάζεται μετά αλλαγή στα στοιχεία του εισιτηρίου όταν πάρω τη νέα ταυτότητα ή μόνο στο check-in θα βάλω τα νέα στοιχεία? Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FilipposMD Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Για να βγάλεις εισιτήρια χρειάζεσαι μόνο το όνομά σου, δε δηλώνεις ταυτότητα/διαβατήριο. Μόνο στο check-in θα τα χρειαστείς. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 37 λεπτά πριν, sbou είπε Καλησπέρα σε όλους, γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να κλείσω τώρα αεροπορικά εισιτήρια (για εντός ΕΕ) με τα στοιχεία της παλιάς ταυτότητας και στη συνέχεια και μέχρι να ταξιδέψω αφού θα έχω βγάλει την καινούργια θα έχω κάποιο πρόβλημα? Μπορεί να γίνει αυτό? Χρειάζεται μετά αλλαγή στα στοιχεία του εισιτηρίου όταν πάρω τη νέα ταυτότητα ή μόνο στο check-in θα βάλω τα νέα στοιχεία? Ευχαριστώ! Στοιχεία ταυτότητας/διαβατηρίου θες όταν θα κάνεις check in.Πιο πριν μόνο το όνομα θες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Είχα ρωτήσει πριν κανά μήνα για ταξίδι στο εξωτερικό, πιο πολύ επειδή με σκούνταγε η γυναίκα. Γενικά δεν είμαι ούτε κατά, αλλά δεν το έχω βάλει και σκοπό της ζωής μου να δω όσα περισσότερα μέρη γίνεται, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα. Το σίγουρο είναι, ότι σαν πρώτοι προορισμοί δε θα 'θελα να είναι κλασικά το Λονδίνο, η Ρώμη και το Παρίσι, που η πλειοψηφία εκεί πάει. Ένα από τα μέρη που (θεωρώ πως) θα ήθελα να δω κάποια στιγμή όμως, είναι η Τοσκάνη. Προβλέπεται όμως η Τοσκάνη για οικογένεια με μικρό παιδί; Θέλω να πω, επειδή είναι μεγάλη περιφέρεια, προϋποθέτει αυτοκίνητο και άφθονα χιλιόμετρα για να πει κανείς ότι τη γνώρισε, ή μπορείς να μείνεις σε ένα μέρος και να δεις αρκετά πράγματα χωρίς πολλές μετακινήσεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G.bar Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, phanispal είπε Είχα ρωτήσει πριν κανά μήνα για ταξίδι στο εξωτερικό, πιο πολύ επειδή με σκούνταγε η γυναίκα. Γενικά δεν είμαι ούτε κατά, αλλά δεν το έχω βάλει και σκοπό της ζωής μου να δω όσα περισσότερα μέρη γίνεται, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα. Το σίγουρο είναι, ότι σαν πρώτοι προορισμοί δε θα 'θελα να είναι κλασικά το Λονδίνο, η Ρώμη και το Παρίσι, που η πλειοψηφία εκεί πάει. Ένα από τα μέρη που (θεωρώ πως) θα ήθελα να δω κάποια στιγμή όμως, είναι η Τοσκάνη. Προβλέπεται όμως η Τοσκάνη για οικογένεια με μικρό παιδί; Θέλω να πω, επειδή είναι μεγάλη περιφέρεια, προϋποθέτει αυτοκίνητο και άφθονα χιλιόμετρα για να πει κανείς ότι τη γνώρισε, ή μπορείς να μείνεις σε ένα μέρος και να δεις αρκετά πράγματα χωρίς πολλές μετακινήσεις; Για Τοσκάνη οπωσδήποτε αυτοκίνητο, άνοιξη ώστε να είναι όλα πράσινα, και γύρω στις 10 μέρες. Με το αυτοκίνητο να περιμένεις καμια δεκαριά κλήσεις μετά, όχι γιατί θα παραβιάζεις τα όρια, αλλά γιατί θα μπεις σε περιοχές που δεν θα πρέπει άλλα οι απαγορευτικές πινακίδες θα είναι στα Ιταλικά. Θα πρότεινα να ξεκινήσεις με Ρώμη που τη γυρνάς όλη με τα πόδια και βλέπεις.. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
neced2 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Χαίρετε και καλή χρονιά! Φιλική οικογένεια θέλει να ταξιδέψει Βόρεια Ιταλία για ολιγοήμερες διακοπές, αλλά δεν διαθέτει πιστωτική για ενοικίαση αυτοκινήτου. Εάν υπάρχει κάποια δοκιμασμένη λύση/πρόταση πάνω σε αυτό, θα ήταν σωτήρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Σκεφτομαστε την άνοιξη για βουλγαρία (bansko δεν πάνε οι περισσοτεροι)? Πρώτη φορά, με αυτοκινητο για 4ή5 μερες. Καποια συμβουλη? Για το δρομο ας πουμε . Υπάρχει κατι αλλο εκτος απο το bansko διοτι δεν μας ενδιαφερει το σκι ? (Μας αρεσε η ιδεα του σαλέ απλά) Οποιαδήποτε συμβουλη δεκτη Επισης με ταυτοτητα του 2017 εισαι οκ ή θες διαβατηριο??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FilipposMD Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Στις 11/1/2024 στις 7:33 ΠΜ, phanispal είπε Είχα ρωτήσει πριν κανά μήνα για ταξίδι στο εξωτερικό, πιο πολύ επειδή με σκούνταγε η γυναίκα. Γενικά δεν είμαι ούτε κατά, αλλά δεν το έχω βάλει και σκοπό της ζωής μου να δω όσα περισσότερα μέρη γίνεται, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα. Το σίγουρο είναι, ότι σαν πρώτοι προορισμοί δε θα 'θελα να είναι κλασικά το Λονδίνο, η Ρώμη και το Παρίσι, που η πλειοψηφία εκεί πάει. Ένα από τα μέρη που (θεωρώ πως) θα ήθελα να δω κάποια στιγμή όμως, είναι η Τοσκάνη. Προβλέπεται όμως η Τοσκάνη για οικογένεια με μικρό παιδί; Θέλω να πω, επειδή είναι μεγάλη περιφέρεια, προϋποθέτει αυτοκίνητο και άφθονα χιλιόμετρα για να πει κανείς ότι τη γνώρισε, ή μπορείς να μείνεις σε ένα μέρος και να δεις αρκετά πράγματα χωρίς πολλές μετακινήσεις; To ερώτημα είναι πόσο μικρό είναι το παιδί. Γιατί αυτό επηρεάζει πολύ το τι θα κάνεις. Για παράδειγμα, αν πας στο Λονδίνο με 6χρονο υπάρχουν άπειρα πράγματα να κάνεις που θα το ενθουσιάσουν. Αν όμως είναι η πρώτη φορά που πας κι εσύ, δε νομίζω ότι θα μπορέσεις να δεις αυτά που θέλεις στο Λονδίνο, γιατί θέλει περπάτημα, ώρες σε μουσεία κτλ, ανάλογα τα γούστα. Αντιστοίχως, σε μέρη όπως η Τοσκάνη, αξίζει να γυρίσεις σε διάφορα μέρη, αλλά ίσως είναι ευκολότερο για το παιδί να είσαι με αυτοκίνητο. Αλλά, πες μας πόσο είναι το παιδί και τι σας ενδιαφέρει περισσότερο (τοπία και φύση; μουσεία και τέχνη; ψώνια; αρχιτεκτονική; φαγητό; περιπέτεια;) για να σου κάνουμε καμιά πρόταση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Το παιδί τώρα είναι 5 στα 6. Αλλά το πότε θα το βάλω στο πρόγραμμα και θα μπορέσω να πάω δεν το γνωρίζω (νταξ δε λέω για 20 χρόνια μετά). Ίσως ρωτάω μπας και ψηθώ να το πάρω πιο ζεστά το θέμα του εξωτερικού, γιατί αλλιώς μάλλον δε θα το κάνω ποτέ. Καημό για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους δεν έχουμε ιδιαίτερο, ούτε έχω σκοπό όπου πάω να πάω με αυστηρό πρόγραμμα και λίστα. Ε, κάποια πράγματα εντελώς must OK. Φαντάζομαι θα δοθεί μια προτεραιότητα και στο παιδί, αλλιώς αν είναι να το τραβάμε κάπου που δε θέλει, τι νόημα έχει. Αυτό που λες ότι ο μικρός θα ενθουσιαζόταν στο Λονδίνο (ή και σε άλλο προορισμό από αυτούς που θέλω να αποφύγω) το ακούω, αν και επειδή δε με βλέπω να λιώνω τις βαλίτσες τις επόμενες δεκαετίες, δε θα 'θελα να καταλήξω να πάω ακριβώς εκεί που θέλω να αποφύγω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FilipposMD Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, phanispal είπε Το παιδί τώρα είναι 5 στα 6. Αλλά το πότε θα το βάλω στο πρόγραμμα και θα μπορέσω να πάω δεν το γνωρίζω (νταξ δε λέω για 20 χρόνια μετά). Ίσως ρωτάω μπας και ψηθώ να το πάρω πιο ζεστά το θέμα του εξωτερικού, γιατί αλλιώς μάλλον δε θα το κάνω ποτέ. Καημό για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους δεν έχουμε ιδιαίτερο, ούτε έχω σκοπό όπου πάω να πάω με αυστηρό πρόγραμμα και λίστα. Ε, κάποια πράγματα εντελώς must OK. Φαντάζομαι θα δοθεί μια προτεραιότητα και στο παιδί, αλλιώς αν είναι να το τραβάμε κάπου που δε θέλει, τι νόημα έχει. Αυτό που λες ότι ο μικρός θα ενθουσιαζόταν στο Λονδίνο (ή και σε άλλο προορισμό από αυτούς που θέλω να αποφύγω) το ακούω, αν και επειδή δε με βλέπω να λιώνω τις βαλίτσες τις επόμενες δεκαετίες, δε θα 'θελα να καταλήξω να πάω ακριβώς εκεί που θέλω να αποφύγω. Προσωπική γνώμη μου είναι ότι με παιδί τέτοιας ηλικίας (και μέχρι τα 8-9 ας πούμε) αποφεύγεις τις μεγαλουπόλεις που θα πρέπει να μπαίνεις στο μετρό με πολύ κόσμο ή να περπατάς πολλά χιλιόμετρα. Επίσης, αποφεύγεις μεγάλα μουσεία που θέλεις να κάτσεις πολλές ώρες για να τα ευχαριστηθείς. Δυο μέρη που μπορώ να προτείνω είναι τα εξής: - Κυανή ακτή, αλλά όχι καλοκαίρι που θα βουλιάζει από κόσμο. Εμείς πήγαμε φθινόπωρο. Μπορείς να κινηθείς Νίκαια-Κάννες-Μονακό-Εζ και διάφορα άλλα χωριουδάκια. Μέρη μικρά που τα περπατάς, καλός καιρός, ωραία φύση. Μπορείς να κινηθείς με τρένο από την μια πόλη στην άλλη (μικρές διαδρομές) ή να νοικιάσεις αυτοκίνητο. Έχει κάτι για όλους. Και ψώνια αν ενδιαφέρεσαι και ωραίο ενυδρείο στο Μονακό και καζίνο και παραλίες και γραφικά χωριουδάκια και 2-3 ενδιαφέροντα μουσεία τέχνης στη Νίκαια που τα βλέπεις σε μια ώρα πριν λαλήσει το παιδί. - Νορβηγία, αλλά όχι τα οργανωμένα ταξίδια που σε τρέχουν όλη τη μέρα. Εμείς πήγαμε με 7χρονο στο Bergen, που είναι συμπαθητική πόλη και με δραστηριότητες για παιδιά (π.χ. λόφους με θέα και τελεφερίκ και πρωτότυπες παιδικές χαρές). Δυο μέρες εκεί και μετά άλλες δυο μέρες στα φιορδ. Χαζεύεις τη φύση, περπατάς στο δάσος και στο βουνό, δοκιμάζεις σάουνα αν θες και έχει ωραίες διαδρομές με τρένο ή/και πλοίο όπου βλέπεις καταρράκτες που σίγουρα ενδιαφέρουν και το παιδί. Αν έχεις μέρες, πας και Όσλο που έχει και μερικά ενδιαφέροντα μέρη που επίσης θα ενδιέφεραν και παιδιά (μουσεία για Βίκινγκς, υπαίθριο πάρκο γεμάτο αγάλματα, την όπερα που ανεβαίνες στην σκεπή και βλέπεις το λιμάνι κ.ά.). Η Τοσκάνη που αναφέρθηκε είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα, αλλά στη Φλωρεντία δεν γίνεται να μην πας στα μουσεία και έχει παντού ουρές και πολύ κόσμο. Γίνεται να πας και να μην πας στο Ουφίτσι πχ; Εναλλακτικά, σκέψου κάτι σε Πίζα, Λούκα, Cinque Terre, Γένοβα. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου από FilipposMD 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα