Προς το περιεχόμενο

Διακοπές, ταξίδια, εκδρομές [Part II]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

Σκεφτόμαστε την άλλη εβδομάδα για μια χριστουγεννιάτικη δοση απο 4 ημέρες στο Μόναχο. Εχει κάποιος εμπειρία απο εκεί τετοια εποχη; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

8 ώρες πριν, G.bar είπε

Καλησπέρα

Σκεφτόμαστε την άλλη εβδομάδα για μια χριστουγεννιάτικη δοση απο 4 ημέρες στο Μόναχο. Εχει κάποιος εμπειρία απο εκεί τετοια εποχη; 

απο εποχη δεν εχω εμπειρια, αλλα γενικά το Μοναχο δεν λεει και τιποτα, 

φιλικο μου ζευγαρι που πηγε για 6 μερες , στις 2 εφυγε για πραγα

Στις 7/11/2023 στις 1:29 ΜΜ, Joanna000 είπε

Καλησπέρα. Θα ήθελα να μάθω πληροφορίες σχετικά με Μάλτα. Αν έχει πάει κανείς και που αξίζει να μείνουμε? Με τι είναι πιο εύκολο να μετακινησε? Θα το εκτιμούσα. 

θα μεινεις Βαλετα, και εκει θα βολταρεις γενικα

θα πας mdina, θα πας gonzo, και saint julians (παιξε και στο καζινο)

γενικά δεν λεει πολλα η μαλτα, αλλα ειναι ομορφη και εχει απειρα να παρεις ενθυμια :D

Για 6 μέρες Μόναχο κλείνεις μόνο αν έχεις νοικιάσει αυτοκίνητο και κάνεις εκδρομές τριγύρω. Θέλει και ψάξιμο πριν κλείσεις τα εισιτήρια, άμα τα κλείνεις πρώτα και ψάχνεις τι έκλεισες μετά, αυτά συμβαίνουν...

9 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Για 6 μέρες Μόναχο κλείνεις μόνο αν έχεις νοικιάσει αυτοκίνητο και κάνεις εκδρομές τριγύρω. Θέλει και ψάξιμο πριν κλείσεις τα εισιτήρια, άμα τα κλείνεις πρώτα και ψάχνεις τι έκλεισες μετά, αυτά συμβαίνουν...

συμφωνώ απολυτα

21 hours ago, G.bar said:

Καλησπέρα

Ναι πηγα προπερσι.

Μια χαρα ειναι , χριστουγεννιατικες αγορες βολτες στο κεντρο κτλ.

Κ εγω 4 μερες εμεινα.

Οντως το Μοναχο ηταν πιο βαρετη πολη απ οτι περιμενα, αν και δεν πηγα σε μουσεια εκκλησιες κτλ.. 

Αυτο που εκανα και το προτεινω ειναι μια εκδρομη με τρενο ημερησια στο Ινσμπρουκ της Αυστριας.

Τρομερα τοπια Αλπεων στη διαδρομη, βολτα στην πολη και πισω αργα το βραδυ.

• Thanks 1

Στις 26/11/2023 στις 11:22 ΠΜ, Arwindan είπε

Έχω κλέσει για Ρώμη 5-7 Ιανουαρίου (Παρασκευή-Κυριακή) με την κοπέλα μου. Επειδή είναι η πρώτη φορά που θα πάω μπορεί να βοηθήσει κάποιος με τα παρακάτω:

• Έχω κλείσει ξενοδοχείο πολύ κοντά στη Fontana di Trevi,. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να πάμε εκεί από το αεροδρόμιο (Fiumicino);
  • Σίγουρα θέλουμε να δούμε αρκετά από τα αξιοθέατα της πόλης (Βατικανό, Κολοσσαίο, Pantheon, Roman Forum, St Peter's Basilica κ.α.). Αξίζει κάποιο από αυτά τα διάφορα τύπου passes (π.χ. Roma Pass); Δεν θέλουμε να έχουμε οδηγούς και τέτοια, προτειμούμε να τα δούμε μόνοι μας, αλλά θέλουμε να γλιτώσουμε χρόνο στις ουρές για να προλάβουμε να δούμε περισσότερα. Οπότε πάσο ή μεμονωμενα εισιτήρια; Για ποια αξιοθέτα χρειάζονται εισιτήρια;
  • Το Σάββατο το βράδυ θα ήθελα να πάμε κάπου ωραία για φαγητό. Κάποια πρόταση χωρίς να είναι και υπερβολικά ακριβά;
  • Γενικά οποιαδήποτε άλλη πρόταση καλοδεχούμενη!

Για το ξενοδοχείο αν δε θέλετε να πάρετε ταξί, μπορείτε με τρένο και μετά μετρό. Δες όμως σε κάνα booking τιμές για ταξί γιατί μπορεί να σας συμφέρει.

Pass δεν είμαι σίγουρος ότι συμφέρει. Δες πού θέλετε να μπείτε, κάνε ένα άθροισμα και αποφάσισε. Ο άγιος Πέτρος είναι δωρεάν. Μόνο για να αποφύγεις της ουρές χρειάζεται να πληρώσεις. Piazza di Spagna, πλατείες κλπ. φυσικά δωρέαν. Για τα μουσεία στο Βατικανό κοίτα σήμερα για εισιτήρια για εξαντλούνται γρήγορα. Προσωπικά βρήκα υπέροχη και την Galleria Borghese. Κι εκεί δεν βρίσκεις εύκολα εισιτήρια αλλά αξίζει.

Για το Κολοσσαίο έχε υπόψιν σου ότι ακόμα και Pass να έχεις, πρέπει να κάνεις κράτηση. Ίσως και σε άλλα, ψάξ' το γιατί μπορεί να μη σε αφήσουν να μπεις. Και κάτι σημαντικό: την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, τα περισσότερα από αυτά είναι δωρεάν. Αν αφήσετε κάποιο για την Κυριακή θα γλυτώσετε μεν κάποια χρήματα αλλά ετοιμαστείτε για μεγάλες αναμονές. 

Για φαγητό έτσι όπως το θέλεις δες το Est Artigiani del Gusto. Δοκιμασμένο και πολύ καλό. Το καλύτερο φαγητό το είχαμε φάει στο Il Tamburello di Pulcinella αλλά δεν το λες πολύ ρομαντικό και δεν είναι στο κέντρο της πόλης, με μετρό και λίγο περπάτημα. Απίστευτο φαγητό πάντως.

Τσέκαρε για πρωινό το La Casetta a Monti. Είναι πολύ ιδιαίτερο μαγαζί αν και το φαγητό είναι καλούτσικο.

Επίσης δες το Ice Club μήπως σε ενδιαφέρει. Είναι μικρό αλλά έχει την πλάκα του (για όσο αντέξετε). 😆

• Like 1

Παιδες θα παμε μαρτιο στη Νυρεμβεργη οικογενειακως για 4 μερες.Θα επισκεφθουμε λόγω παιδιών playmobil park  kai Legoland (νομιζω είναι στο μόναχο)

Τι άλλο αξίζει να δεις εκει στις γύρω περιοχές? Θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο μάλλον ΄.

3 ώρες πριν, john_023 είπε

Παιδες θα παμε μαρτιο στη Νυρεμβεργη οικογενειακως για 4 μερες.Θα επισκεφθουμε λόγω παιδιών playmobil park  kai Legoland (νομιζω είναι στο μόναχο)

Τι άλλο αξίζει να δεις εκει στις γύρω περιοχές? Θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο μάλλον ΄.

Υπαρχει το cinemagnum (IMAX) .Aν υπαρχει για προβολη καποιο μικης διαρκειας ντοκιμαντερ ή κατι αλλο ειναι εντυπωσιακο. Ειχα δει ενα ντοκιμαντερ μικρης διαρκειας, δεν γνωριζω γερμανικα αλλα οκ, για τη τεραστια οθονη πηγα.   

• Thanks 1

Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς τι παίζει στη Winter Wonderland  στο Λονδίνο με την αναμονή και το booking; Δηλαδή αν κάνω booking 18:00-20:00 για entry και πάω σε αυτό το διάστημα θα μπω σύντομα ή θα πρέπει να στηθώ σε ουρά από τις 17:00;

Μόλις τώρα, rhapsodyoffireandice είπε

Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς τι παίζει στη Winter Wonderland  στο Λονδίνο με την αναμονή και το booking; Δηλαδή αν κάνω booking 18:00-20:00 για entry και πάω σε αυτό το διάστημα θα μπω σύντομα ή θα πρέπει να στηθώ σε ουρά από τις 17:00;

Θα πετυχεις μια μικρη ουρα στην εισοδο γιατι κανουν εξονυχιστικο ελεγχο σε τσαντες κλπ. Μεσα ομως θα πετυχεις σιγουρα ατελειωτες ουρες στα πιο δημοφιλη παιχνιδια .  Εμεις πηγαμε 27.12 περυσι και για να καταλαβεις ενω ειχα πληρωσει απο Ελλαδα 2-3 παιχνιδια οι κορες μου δεν μπηκαν σχεδον πουθενα γιατι η ουρα ηταν απιστευτη, οποτε εκαναν αλλα πραγματα.

• Thanks 1
  • Sad 1

1 λεπτό πριν, james9tito είπε

Θα πετυχεις μια μικρη ουρα στην εισοδο γιατι κανουν εξονυχιστικο ελεγχο σε τσαντες κλπ. Μεσα ομως θα πετυχεις σιγουρα ατελειωτες ουρες στα πιο δημοφιλη παιχνιδια .  Εμεις πηγαμε 27.12 περυσι και για να καταλαβεις ενω ειχα πληρωσει απο Ελλαδα 2-3 παιχνιδια οι κορες μου δεν μπηκαν σχεδον πουθενα γιατι η ουρα ηταν απιστευτη, οποτε εκαναν αλλα πραγματα.

Ωχ, κατάλαβα. Εγώ έχω ήδη προπληρώσει ice kingdom + 3 παιχνίδια. Άκλαφτα θα πάνε. Έπρεπε να είχα διαλέξει το πακέτο λουκάνικα-μπύρα :). Τουλάχιστον θα σκάσω όσο νωρίτερα μπορώ στις 18:00 μπας και προλάβω τίποτα. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

7 λεπτά πριν, rhapsodyoffireandice είπε

Ωχ, κατάλαβα. Εγώ έχω ήδη προπληρώσει ice kingdom + 3 παιχνίδια. Άκλαφτα θα πάνε. Έπρεπε να είχα διαλέξει το πακέτο λουκάνικα-μπύρα :). Τουλάχιστον θα σκάσω όσο νωρίτερα μπορώ στις 18:00 μπας και προλάβω τίποτα. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Λουκανικα μπυρα τα τιμησα και εγω οσο εκαναν οι μικρες συγκρουομενα και ενα αλλο που μπαινεις σε μια διαδρομη τρομου και καλα. Ηταν τα μονα που δεν ειχαν τρελη ουρα. Επισης εκει το μερος ειναι απλα οποτε ο αερας ξυριζει να ξερεις. Τελος μην πατε με σουβενιρ στις τσαντες εμας δεν μας αφησαν να περασουμε αρχικα γιατι η τσαντα μου ειχε μεσα κατι κουπες αναμνηστικες. Γενικα πολυ αυστηροι στην εισοδο αλλα λογικο γιατι μιλαμε για χιλιαδες κοσμου εκει μεσα. 

• Like 1

Ταξιδάκι για Ρώμη, έχει κάποιος εμπειρία με ταξί από το Fiumicino στο κέντρο της Ρώμης; Θα είμαστε 4 άτομα γι αυτό ρωτάω. Φαίνεται ότι όλα τα υπόλοιπα δεν με συμφέρουν.  

41 minutes ago, netagra said:

Ταξιδάκι για Ρώμη, έχει κάποιος εμπειρία με ταξί από το Fiumicino στο κέντρο της Ρώμης; Θα είμαστε 4 άτομα γι αυτό ρωτάω. Φαίνεται ότι όλα τα υπόλοιπα δεν με συμφέρουν.  

Εξαιρετικά παιδιά οι Ιταλοί ταξιτζήδες, άξιοι συνάδελφοι των Ελλήνων.

Μεγάλος συναγωνισμός για το ποιος προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες.

• Like 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...