Προς το περιεχόμενο

Διακοπές, ταξίδια, εκδρομές [Part II]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, FilipposMD είπε

H Νορβηγία είναι πανάκριβη αν μιλάμε για φαγητό, καφέ κτλ. Μεγάλοι μισθοί, υψηλές τιμές.

Στο Όσλο 1,5-2 μέρες φτάνουν κατά τη γνώμη μου. Και μία θα έλεγα αν είσαι άνθρωπος που του αρέσει να γυρίζει όλη μέρα, αλλά έχει και μερικά ενδιαφέροντα μουσείς. Το Μπέργκεν επίσης, σε μια μέρα βλέπεις όλα τα βασικά. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάτι προγράμματα που τα λένε νομίζω "Norway in a nutshell" που σε πάνε στα φιορδ και μπορείς να ξεκινήσεις από τη μία πόλη και να καταλήξεις στην άλλη. Δες τις διαδρομές με τρένο ανάμεσα στις δυο πόλεις, με πιθανές στάσεις στο Flam, όπου μπορείς να πάρεις και φέρρυ για το Μπέργκεν (αντί να συνεχίσεις με τρένο) που σε περνάει για ώρες μέσα από ένα μεγάλο φιορδ.  Πχ Όσλο, μετά τρένο για Flam, μετά καράβι για Μπέργκεν και στο ενδιάμεσο ψάχνεις για εκδρομές, περπατήματα, δραστηριότητες, ανάλογα με τα γούστα και το πορτοφόλι σου. 5 μερούλες σου φτάνουν ενδεχομένως

Πολύ κατατοπιστικός και χρήσιμες πληροφορίες. 

Διαμονή σε τι κόστος κυμαίνεται; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Όταν πήγα εγώ μου φάνηκε τσιμπημένο, αλλά τι να σου πω. Άλλο hostel, άλλο τετράστερο. Ρίξε μια ματιά ενδεικτικά για την περίοδο που ενδιαφέρεσαι.

• Like 1

9 λεπτά πριν, FilipposMD είπε

Όταν πήγα εγώ μου φάνηκε τσιμπημένο, αλλά τι να σου πω. Άλλο hostel, άλλο τετράστερο. Ρίξε μια ματιά ενδεικτικά για την περίοδο που ενδιαφέρεσαι.

Να σαι καλά! 

Στις 7/11/2023 στις 1:29 ΜΜ, Joanna000 είπε

Καλησπέρα. Θα ήθελα να μάθω πληροφορίες σχετικά με Μάλτα. Αν έχει πάει κανείς και που αξίζει να μείνουμε? Με τι είναι πιο εύκολο να μετακινησε? Θα το εκτιμούσα. 

Έχουμε φτιάξει στο blog μας έναν οδηγό για τη Μάλτα. Μπείτε και θα βρείτε αρκετές πληροφορίες

• Like 3

Καλησπέρα! Των επόμενο μήνα εχω  6αρω layover/πτήση αναμονής στην Λισαβόνα, Πορτογαλία 6 το πρωί με 12 το μεσημέρι.

Σκεφτόμουν για  μια μικρή  βόλτα, όταν με το καλώ βγω και ξεμπερδέψω, πιστεύετε ειναι εφικτό εκείνη την ώρα?  και αν ναι έχετε κατι να προτείνετε?

10 hours ago, BlackRose56 said:

Καλησπέρα! Των επόμενο μήνα εχω  6αρω layover/πτήση αναμονής στην Λισαβόνα, Πορτογαλία 6 το πρωί με 12 το μεσημέρι.

Σκεφτόμουν για  μια μικρή  βόλτα, όταν με το καλώ βγω και ξεμπερδέψω, πιστεύετε ειναι εφικτό εκείνη την ώρα?  και αν ναι έχετε κατι να προτείνετε?

Ιδανικά θα είσαι κατά τις 7.30 Baixa κι εκείνη την ώρα υπάρχουν καφέ που ανοίγουν για να πιεις καλό εσπρέσο με δύο pasteis de nata, κάνεις μια βόλτα τριγύρω και στις 10.00 παίρνεις πάλι τα μέσα για αεροδρόμιο, 30-40 λεπτά είναι αν θυμάμαι καλά.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/11/2023 στις 9:26 ΜΜ, Rebelos2018 είπε

Χαιρετώ. 

Θέλω να πάω ένα ταξίδι στη Νορβηγία και σίγουρα θέλω να επισκεφθώ το Bergen. 

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος για αυτό το ταξίδι; Τι αξίζει να επισκεφθώ ξέχωρα από το Όσλο και το Bergen? 

Από χαρτιά τι χρειάζομαι; 

Γενικά οποιαδήποτε πληροφορία θα μου είναι πολύ χρήσιμη. 

Ευχαριστώ πολύ 

Ειχα παει Bergen το 2016 και μετα εκανα οργανωμενη εκδρομη σε φιορδ και αναρριχηση σε εναν παγετο.

Ειναι απιστευτα πανακριβα ολα. Το εισιτηριο για μια διαδρομη αστικου λεωφορειου το 2016 ειχε 5.5 ευρω...

Μεσα οκτωβριου ειχα παει και ο καιρος ηταν καλος, ηλιος αλλα με αρκετο κρυο.

Το Bergen λενε πως ειναι η πιο βροχερη πολη του κοσμου...

_DSC7421.jpg

_DSC4170.jpg

_DSC4136.jpg

_DSC4033.jpg

Επεξ/σία από Ntinaras
  • Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα μια βοήθεια αν γνωρίζει κάποιος επειδή το κάνω πρώτη φορά και έχω μαύρα μεσάνυχτα😜

Βρήκα μικρό διαμέρισμα σε περιοχή του Βόλου μέσα από εφαρμογές τύπου trivago -Booking που με βολεύει για δύο μέρες που ηθελα να παω.Υπάρχουν φωτο μου άρεσε και με βολεύει απίστευτα.

Το θέμα είναι ότι σε αυτές τις εφαρμογές δεν υπάρχουν τηλέφωνα επικοινωνίας με ιδιοκτήτη. Αν κλείσω θα μου δώσουν τηλέφωνο επικοινωνίας ή απλά όταν πάω θα βρω τον ιδιοκτήτη;;

Επεξ/σία από papoys1

5 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Ειχα παει Bergen το 2016 και μετα εκανα οργανωμενη εκδρομη σε φιορδ και αναρριχηση σε εναν παγετο.

Ειναι απιστευτα πανακριβα ολα. Το εισιτηριο για μια διαδρομη αστικου λεωφορειου το 2016 ειχε 5.5 ευρω...

Μεσα οκτωβριου ειχα παει και ο καιρος ηταν καλος, ηλιος αλλα με αρκετο κρυο.

Το Bergen λενε πως ειναι η πιο βροχερη πολη του κοσμου...

_DSC7421.jpg

_DSC4170.jpg

_DSC4136.jpg

_DSC4033.jpg

Το γεγονός ότι είναι η πιο βροχερή πόλη του κόσμου μου αρέσει. 

Απο ξενοδοχεία διαμονή, πως κυμαίνονται τα πράγματα; 

11 ώρες πριν, Rebelos2018 είπε

Το γεγονός ότι είναι η πιο βροχερή πόλη του κόσμου μου αρέσει. 

Απο ξενοδοχεία διαμονή, πως κυμαίνονται τα πράγματα; 

Δεν ξερω για διαμονη, γιατι με ειχαν φιλοξενησει για 1 μερα στο Bergen, και τις υπολοιπες μερες τις περασα στο resort της εκδρομης.

Αλλα ειναι πανευκολο να δεις το κοστος της διαμονης, μπες booking η airbnb και ψαξε.

Η εκδρομη ηταν οργανωμενη απο το scanbalt.

13 ώρες πριν, papoys1 είπε

Καλησπέρα μια βοήθεια αν γνωρίζει κάποιος επειδή το κάνω πρώτη φορά και έχω μαύρα μεσάνυχτα😜

Βρήκα μικρό διαμέρισμα σε περιοχή του Βόλου μέσα από εφαρμογές τύπου trivago -Booking που με βολεύει για δύο μέρες που ηθελα να παω.Υπάρχουν φωτο μου άρεσε και με βολεύει απίστευτα.

Το θέμα είναι ότι σε αυτές τις εφαρμογές δεν υπάρχουν τηλέφωνα επικοινωνίας με ιδιοκτήτη. Αν κλείσω θα μου δώσουν τηλέφωνο επικοινωνίας ή απλά όταν πάω θα βρω τον ιδιοκτήτη;;

Όταν κάνεις κράτηση απο το booking θα σου έρθουν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. Επίσης γιατί θα χρειαστείς τηλέφωνο; Η κράτηση σου είναι κατοχυρωμένη μέσα απο το booking, είσαι έτοιμος.

Το trivago είναι (κυρίως) μηχανή αναζήτησης άλλων sites, ενώ το Booking δέχεται απευθείας κρατήσεις. Θα πρότεινα να προτιμήσεις Booking για Ελλάδα.

• Thanks 1

1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Δεν ξερω για διαμονη, γιατι με ειχαν φιλοξενησει για 1 μερα στο Bergen, και τις υπολοιπες μερες τις περασα στο resort της εκδρομης.

Αλλα ειναι πανευκολο να δεις το κοστος της διαμονης, μπες booking η airbnb και ψαξε.

Η εκδρομη ηταν οργανωμενη απο το scanbalt.

Σ ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια 

Παίδες θα πάμε οικογενειακως Νυρεμβέργη τον Μάρτιο για 4 μέρες.

Μπορείτε να μου πείτε τι αξίζει να δούμε εκεί στη γύρω περιοχή? Σίγουρα θα περάσουμε από τα Playmobil παρκο γιατι οι πιτσιρικάδες έχουν τρέλα με αυτά. Τι άλλες επιλογές  υπάρχουν σε συνδυασμό πάντα όσο γίνεται με τα 2 παιδιά (5&8)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω κλέσει για Ρώμη 5-7 Ιανουαρίου (Παρασκευή-Κυριακή) με την κοπέλα μου. Επειδή είναι η πρώτη φορά που θα πάω μπορεί να βοηθήσει κάποιος με τα παρακάτω:

• Έχω κλείσει ξενοδοχείο πολύ κοντά στη Fontana di Trevi,. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να πάμε εκεί από το αεροδρόμιο (Fiumicino);
  • Σίγουρα θέλουμε να δούμε αρκετά από τα αξιοθέατα της πόλης (Βατικανό, Κολοσσαίο, Pantheon, Roman Forum, St Peter's Basilica κ.α.). Αξίζει κάποιο από αυτά τα διάφορα τύπου passes (π.χ. Roma Pass); Δεν θέλουμε να έχουμε οδηγούς και τέτοια, προτειμούμε να τα δούμε μόνοι μας, αλλά θέλουμε να γλιτώσουμε χρόνο στις ουρές για να προλάβουμε να δούμε περισσότερα. Οπότε πάσο ή μεμονωμενα εισιτήρια; Για ποια αξιοθέτα χρειάζονται εισιτήρια;
  • Το Σάββατο το βράδυ θα ήθελα να πάμε κάπου ωραία για φαγητό. Κάποια πρόταση χωρίς να είναι και υπερβολικά ακριβά;
  • Γενικά οποιαδήποτε άλλη πρόταση καλοδεχούμενη!

Επεξ/σία από Arwindan

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...