kostasbm Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 14 minutes ago, stormrain said: Προσωπικα δεν θα το εκανα, ειδικα για τα 39 λεπτά που ειναι η αποσταση μεχρι το Κομο, δεν εμπιστεύομαι την οδήγηση των Ιταλών και παιζουν διαφορα με τα πάρκινγκ, αλλα θα ειναι εμπειρια η ποιο σωστή συμβουλή.....το τραινο είναι το τέλειο μέσο στην Ιταλία ,όπου πάει φυσικά 2
ProponitisTouKanape Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Για 4-5 άτομα είναι καλύτερη επιλογή το αυτοκίνητο γιατί είναι και σχετικά φθηνά τα ενοικιαζόμενα. Αν οδηγείς κέντρο Αθήνας ή Θεσσαλονίκης και είσαι προπονημένος, δε νομιζω πως έχεις θέμα. Έχουμε επιβιώσει απο οδήγηση στη Νότια Ιταλία 2
katergaris79 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Συν ότι με αυτοκίνητο κάνεις και μια βόλτα στα κοντινά παραλίμνια χωριά αν βγαίνει. Φτάνοντας με τρένο βλέπεις μόνο το Κόμο. 1
kostasbm Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 On 15/09/2023 at 22:20, Titos301 said: Να ρωτησω κατι ακομα σχετικα με ασφαλιστικη καλυψη, ελλαδα δεν εχω ασφαλεια θα ταξιδεψω ιταλια λουξεμβρουργο, χρειαζεται να κανω καποια αυτασφαλιση σε καποια ιδιωτικη εταιρια ή να παω γιολο; (ειδα ο εφκα δεν προσφερει κατι νμζ) κάθε φορά που βγαίναμε Αυστρία Γαλλία βγάζαμε καρτελάκι ασφάλισης....πιστεύω να ισχύει ακόμα https://www.efka.gov.gr/el/menoy/sychnes-eroteseis/paroches-kai-ygeia/eyropaike-karta-asphalises-astheneias 1
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Ιταλία σε τουριστικές πόλεις και αμάξι = ινσόμνια θέμα με κλήσεις. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 16 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ιταλία σε τουριστικές πόλεις και αμάξι = ινσόμνια θέμα με κλήσεις. Αν οδηγείς παίρνοντας παράδειγμα τους ντόπιους που φεύγουν 150-160 με fiat panda τότε ναι.
yanis13 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, stormrain είπε Προσωπικα δεν θα το εκανα, ειδικα για τα 39 λεπτά που ειναι η αποσταση μεχρι το Κομο, δεν εμπιστεύομαι την οδήγηση των Ιταλών και παιζουν διαφορα με τα πάρκινγκ, αλλα θα ειναι εμπειρια Ναι τόσο είναι για Κομο, αλλά η λίμνη δεν είναι αρκετά πιο πάνω; Έτσι δειχνει το google maps
Moderators stormrain Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Moderators Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, yanis13 είπε Ναι τόσο είναι για Κομο, αλλά η λίμνη δεν είναι αρκετά πιο πάνω; Έτσι δειχνει το google maps Πολύ λιγο περπατημα απο τον σταθμό του τραίνου ειναι. Για 39 λεπτα και 5,20€, δεν θα σκεφτόμουν αμαξι ούτε για πλακα. Οκ βέβαια αν το θες για να δεις κι αλλα μέρη, εχει βαση.
Titos301 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 τετοια ανταλλακτικα ξυραφακια επιτρεπονται σε βαλιτσα που θα μπει στη καμπινα; ταξιδι με easyJet
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Titos301 είπε τετοια ανταλλακτικα ξυραφακια επιτρεπονται σε βαλιτσα που θα μπει στη καμπινα; ταξιδι με easyJet ναι.Δεν ελέγχει αποσκευές η αεροπορική εταιρία αλλά η ασφάλεια του αεροδρομίου. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2023 από Ukforthemoment
4saken Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Ελπιζω να μην ειναι αργα...Το ΜΙλανο δεν λεει τιποτα.Μιση μερα μειναμε, δεν χρειαζοταν παραπανω. Στην θεση σου θα εμενα Μπεργκαμο (πεταμε Μιλανο Μαλπενσα η Μιλανο Μπεργαμο?) απο τις πιο υποτιμημενες πολεις. Επισης δεν υπαρχει λογος να πας στο Κομο, εναλλακτικα προτεινω τα χωρια Βαρενα-Μπελατζιο-Μεναντζιο οπου αξιζει να επισκεφθειτε και βιλα με τον βοτανικο κηπο (αν σε ενδιαφερει θα κοιταξω σε ποια πηγαμε εμεις). Ηταν Πασχα των Καθολικων και ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν νοικιασαμε αυτοκινητο.Τρενο και παλι τρενο και τα παραλιακα χωριουδακια συνδεονται με καραβακι.Θελαμε να παμε και Βερονα αλλα το αφησαμε.Για τριημερο-τετραημερο το ιδανικο για μενα ειναι διαμονη Μπεργαμο, και ημερησιες Βερονα και τα χωριουδακια που σου πα. Το Μπεργκαμο ηταν η μεγαλυτερη ευχαριστη εκπληξη απο ολες τις πολεις που εχω παει στο εξωτερικο.
yanis13 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 6 ώρες πριν, 4saken είπε Ελπιζω να μην ειναι αργα...Το ΜΙλανο δεν λεει τιποτα.Μιση μερα μειναμε, δεν χρειαζοταν παραπανω. Στην θεση σου θα εμενα Μπεργκαμο (πεταμε Μιλανο Μαλπενσα η Μιλανο Μπεργαμο?) απο τις πιο υποτιμημενες πολεις. Επισης δεν υπαρχει λογος να πας στο Κομο, εναλλακτικα προτεινω τα χωρια Βαρενα-Μπελατζιο-Μεναντζιο οπου αξιζει να επισκεφθειτε και βιλα με τον βοτανικο κηπο (αν σε ενδιαφερει θα κοιταξω σε ποια πηγαμε εμεις). Ηταν Πασχα των Καθολικων και ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν νοικιασαμε αυτοκινητο.Τρενο και παλι τρενο και τα παραλιακα χωριουδακια συνδεονται με καραβακι.Θελαμε να παμε και Βερονα αλλα το αφησαμε.Για τριημερο-τετραημερο το ιδανικο για μενα ειναι διαμονη Μπεργαμο, και ημερησιες Βερονα και τα χωριουδακια που σου πα. Το Μπεργκαμο ηταν η μεγαλυτερη ευχαριστη εκπληξη απο ολες τις πολεις που εχω παει στο εξωτερικο. Ευχαριστώ για την απάντηση, θα τη λάβω σοβαρά υπόψιν. Αν και δε το κρύβω, προτιμώ να μείνω στο Μιλάνο. Δεν υπάρχει λόγος για Κόμο; Είσαι ο πρώτος άνθρωπος που μου το λέει, όλοι το προτείνουν σαν προορισμό . Τα χωριά θα προσπαθήσουμε να τα επισκεφτούμε. Στις 21/9/2023 στις 11:05 ΜΜ, stormrain είπε Κοιτα, με το μπατζετ αυτο για 4 νυχτες, κοιτας σχεδον αποκλειστικα για airbnb, διοτι για ξενοδοχειο ψαχνεις για <100 ευρω την βραδια ανα δικλινο. Αν βρεις κατι τετοιο, οι πιθανοτητες να ειναι σαπιλα ειναι πααααρα πολλες, ειδικα αν πεσεις σε κανενα fashion week που πανε στον Θεο τα δωματια, παιζει να πληρωσετε χρυση μια τρωγλη και στο λεω επειδη την εχω πατησει στο παρελθον ακριβως ετσι. Αλλα τρωγλη, φαση κατσαριδα και λεκεδες παντου, ευτυχως που ημουν ηδη μονος μου, αλλιως σιγουρα θα με παρατουσαν μονο μου στο τελος Αν σε ενδιαφερει, εχω να σου προτεινω το airbnb που εμεινα το περασμενο ΣΚ, το οποιο ηταν εξαιρετικοτατο. Δωσαμε 200 ευρω την βραδια, επειδη ηταν το ΣΚ των εκθεσεων, αλλα οπως ειδα παει γυρω στα 140 ευρω την βραδια που ειναι τρομερη τιμη για αυτο που προσφερει. Φιλοξενει 2 ζευγαρια με απιστευτη ανεση. Λεω ζευγαρια, διοτι εχει δυο διπλα κρεβατια, αν πατε φιλοι δεν νομιζω πως σας κανει. Απλως δεν εχει ανοιξει η διαθεσιμοτητα για του χρονου (ηθελα να το ξανακλεισω 😛 ) Απο κει και περα, θα κοιτουσα για Stazione Centrale (εκει βρισκεται και το παραπανω). Ειναι φθηνη περιοχη, οχι τοσο κακη πλεον και εχεις πολλες επιλογες για να πας στα σημεια ενδιαφεροντος (Castello Sforzesco, Duomo, Navigli, Montenapoleone κλπ) με τα ποδια. Στο plus της περιοχης, ειναι πως γλιτωνεις μετακινηση γιατι εχει απευθειας λεοφωρειο και τραινο απο το αεροδρομιο. Παντως 5 ημερες στο Μιλανο ειναι μαλλον πολλες ακομα και για τα δικα μου δεδομενα που την εχω στην κορυφη των αγαπημενων μου πολεων. Οποτε θα σου προτεινα (αν και δεν ρωτησες, αλλα δεν χανω ποτε ευκαιρια 🤣), να πεταχτειτε και στην λιμνη Κομο ή/και την λιμνη Γκαρντα για ημερησια και για checklist φαση. To Navigli που είναι λιγάκι έξω απ' το κέντρο και άρα φθηνότερο, αξίζει για διαμονή;
Moderators stormrain Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 37 λεπτά πριν, yanis13 είπε Ευχαριστώ για την απάντηση, θα τη λάβω σοβαρά υπόψιν. Αν και δε το κρύβω, προτιμώ να μείνω στο Μιλάνο. Δεν υπάρχει λόγος για Κόμο; Είσαι ο πρώτος άνθρωπος που μου το λέει, όλοι το προτείνουν σαν προορισμό . Τα χωριά θα προσπαθήσουμε να τα επισκεφτούμε. To Navigli που είναι λιγάκι έξω απ' το κέντρο και άρα φθηνότερο, αξίζει για διαμονή; Μια χαρα ειναι για διαμονη η περιοχή των Navigli, αλλα ειναι οντως φθηνότερα εκει? Ειναι ψιλοhype περιοχη, αλλα αμα βρεις κατι καλο, go for it, θα εισαι και κοντα για βραδινή εξοδο. Και απο κει πας με ΜΕΤΡΟ ή ποδια στα points of interest, απεχουν γυρω στα 30 με 40 λεπτα περπατημα τα περισσότερα. Εξακολουθώ να θεωρω πως η περιοχή τoυ Stazione Centrale ειναι η καλύτερη σε οικονομικο/στρατηγικό σημειο παντως. Μπδγ αν θέλεις να δεις τον Μυστικό Δείπνο, κλεισε απο πριν εισητηρια, θα γλιτωσεις ταλαιπα. 1
james_s Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πετάω για Ολλανδία και θέλω να περάσω από Ολλανδία σε Βέλγιο με τα τοπικά τραίνα της γραμμής ή με flixbus.....μετά επιστρέφω Ελλάδα αεροπορικώς από Βέλγιο. Υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρω εκ των προτέρων για τον έλεγχο-τελωνείο από Ολλανδία σε Βέλγιο; παίρνει χρόνο η διαδικασία ή περνάνε όλοι χωρίς έλεγχο; (δεν θα μεταφέρω κάτι ύποπτο εννοείτε, έχω ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες). Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2023 από james_s
Speculoos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, james_s said: Πετάω για Ολλανδία και θέλω να περάσω από Ολλανδία σε Βέλγιο με τα τοπικά τραίνα της γραμμής ή με flixbus.....μετά επιστρέφω Ελλάδα αεροπορικώς από Βέλγιο. Υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρω εκ των προτέρων για τον έλεγχο-τελωνείο από Ολλανδία σε Βέλγιο; παίρνει χρόνο η διαδικασία ή περνάνε όλοι χωρίς έλεγχο; (δεν θα μεταφέρω κάτι ύποπτο εννοείτε, έχω ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες). Δεν υπάρχει συνοριακός έλεγχος τα τελευταία 65 χρόνια μεταξύ Βελγίου και Ολλανδίας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα