btsaroux Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 26 λεπτά πριν, james9tito είπε Ενα τριημερο χαλαρωσης θελουμε μην φανταστεις οτι παμε για ψωνια κλπ. Καλο φαγητο, 2-3 πραγματα να δουμε και τελος. Δεν θελω επιπλεον μετακινησεις, Πιζα , Κομο κλπ τα εχω βγαλει απο το προγραμμα, ισως αλλη στιγμη. Το ξενοδοχειο απο τη μια λες ειναι μονο για υπνο απο την αλλη ειμαι λιγο περιεργος θελω το πρωινο μου , την ανεση μου, οχι κανενα μπουντρουμι . Για αυτο καλυτερα να πας σε ταξιδιωτικο γραφειο (συνηθως εχουν απο τα πακετα τους καλυτερα ξενοδοχεια), και καλυτερα Φλωρεντια χαλαρα και χωρις πολλες μετακινησεις στο ιστορικο κεντρο, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james9tito Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, btsaroux είπε Για αυτο καλυτερα να πας σε ταξιδιωτικο γραφειο (συνηθως εχουν απο τα πακετα τους καλυτερα ξενοδοχεια), και καλυτερα Φλωρεντια χαλαρα και χωρις πολλες μετακινησεις στο ιστορικο κεντρο, Για Φλωρεντια δεν εχει απευθειας πτησεις , καλα βλεπω? Ακυρο για καποιο λογο δε μου εβγαζε τις απευθειας Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2023 από james9tito Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
btsaroux Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, james9tito είπε Για Φλωρεντια δεν εχει απευθειας πτησεις , καλα βλεπω? Νομιζω καλα βλεπεις εαν θελεις πας απο Μπολονια που εχει απευθειας απο Αθηνα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james9tito Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, btsaroux είπε Νομιζω καλα βλεπεις εαν θελεις πας απο Μπολονια που εχει απευθειας απο Αθηνα . Κατεληξα Μιλανο και ψαχνω για airbnb να δω αν αξιζει τον κοπο. Σε ποια περιοχη να κοιταξω για να ειμαι κοντα σε σημεια ενδιαφεροντος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
btsaroux Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Εαν θελεις να εισαι κοντα στο κεντρο εκει ειναι τα περισσοτερα τουριστικα σημεια ενδιαφεροντος 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arwindan Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Επειδή θα πάω ΣΚ στο Ναύπλιο, μπορεί κάποιος να προτείνει καλά μέρη για φαγητό/ποτό αλλά και γενικά τι μπορούμε να δούμε (δεν με πειράζει να έχει και περπάτημα); 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 ισως σου γραψουν για "Ιταλο" στη πλατεια συνταγματος για παγωτο αλλα σα τιπς: -τα μαγαζια απεναντι απο μπουρτζι ειναι τουριστικα και εχουν υπερτιμημενα φαγητα -υπαρχουν πιο μικρα μαγαζακια στο κεντρο/στενακια για καφε -μαστ μια βολτα απο φουγαρο https://fougaro.gr/el/events -οποσδηποτε βολτα στο μονοπατι παλαμηδι (βαλτο στους χαρτες) που θα κανεις ουσιαστικα το γυρο του καστρου αλλα απο την επιφανεια (αρα οχι ανηφορες) . Σε ενα σημειο εχει μια πορτα κλειδωμενη, μη μασας ολοι περνανε απο το πλαι 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yanis13 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Η περιοχή San Siro στο Μιλάνο είναι καλή για διαμονή;; Αν όχι, που να ψάξουμε με την παρέα να μείνουμε; Επίσης πιο φθηνό (σχετική έννοια βέβαια αυτό σε πόλη όπως το Μιλάνο) είναι airbnb ή ξενοδοχείο; Τι αξίζει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators stormrain Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Moderators Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 20 ώρες πριν, yanis13 είπε Η περιοχή San Siro στο Μιλάνο είναι καλή για διαμονή;; Αν όχι, που να ψάξουμε με την παρέα να μείνουμε; Επίσης πιο φθηνό (σχετική έννοια βέβαια αυτό σε πόλη όπως το Μιλάνο) είναι airbnb ή ξενοδοχείο; Τι αξίζει; Kατσε, γιατι να μεινετε στην περιοχη αυτη? Ειναι τελειως αντιδιαμετρικα απο το κεντρο της πολης κλπ. Για ποσες μερες θα πατε? Τι μπατζετ εχετε και ποσα ατομα θα ειστε? Και ποια περιοδο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yanis13 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, stormrain είπε Kατσε, γιατι να μεινετε στην περιοχη αυτη? Ειναι τελειως αντιδιαμετρικα απο το κεντρο της πολης κλπ. Για ποσες μερες θα πατε? Τι μπατζετ εχετε και ποσα ατομα θα ειστε? Και ποια περιοδο? Καλησπερα. Μαρτιο(Κ. Δευτερα), 4 ατομα, 5 μερες. Μπατζετ για διαμονη θελουμε <200 ευρω αλλα θεωρω σε τετοιο προορισμο και τοσες μερες, ειναι δυσκολο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators stormrain Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Moderators Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, yanis13 είπε Καλησπερα. Μαρτιο(Κ. Δευτερα), 4 ατομα, 5 μερες. Μπατζετ για διαμονη θελουμε <200 ευρω αλλα θεωρω σε τετοιο προορισμο και τοσες μερες, ειναι δυσκολο. Κοιτα, με το μπατζετ αυτο για 4 νυχτες, κοιτας σχεδον αποκλειστικα για airbnb, διοτι για ξενοδοχειο ψαχνεις για <100 ευρω την βραδια ανα δικλινο. Αν βρεις κατι τετοιο, οι πιθανοτητες να ειναι σαπιλα ειναι πααααρα πολλες, ειδικα αν πεσεις σε κανενα fashion week που πανε στον Θεο τα δωματια, παιζει να πληρωσετε χρυση μια τρωγλη και στο λεω επειδη την εχω πατησει στο παρελθον ακριβως ετσι. Αλλα τρωγλη, φαση κατσαριδα και λεκεδες παντου, ευτυχως που ημουν ηδη μονος μου, αλλιως σιγουρα θα με παρατουσαν μονο μου στο τελος Αν σε ενδιαφερει, εχω να σου προτεινω το airbnb που εμεινα το περασμενο ΣΚ, το οποιο ηταν εξαιρετικοτατο. Δωσαμε 200 ευρω την βραδια, επειδη ηταν το ΣΚ των εκθεσεων, αλλα οπως ειδα παει γυρω στα 140 ευρω την βραδια που ειναι τρομερη τιμη για αυτο που προσφερει. Φιλοξενει 2 ζευγαρια με απιστευτη ανεση. Λεω ζευγαρια, διοτι εχει δυο διπλα κρεβατια, αν πατε φιλοι δεν νομιζω πως σας κανει. Απλως δεν εχει ανοιξει η διαθεσιμοτητα για του χρονου (ηθελα να το ξανακλεισω 😛 ) Απο κει και περα, θα κοιτουσα για Stazione Centrale (εκει βρισκεται και το παραπανω). Ειναι φθηνη περιοχη, οχι τοσο κακη πλεον και εχεις πολλες επιλογες για να πας στα σημεια ενδιαφεροντος (Castello Sforzesco, Duomo, Navigli, Montenapoleone κλπ) με τα ποδια. Στο plus της περιοχης, ειναι πως γλιτωνεις μετακινηση γιατι εχει απευθειας λεοφωρειο και τραινο απο το αεροδρομιο. Παντως 5 ημερες στο Μιλανο ειναι μαλλον πολλες ακομα και για τα δικα μου δεδομενα που την εχω στην κορυφη των αγαπημενων μου πολεων. Οποτε θα σου προτεινα (αν και δεν ρωτησες, αλλα δεν χανω ποτε ευκαιρια 🤣), να πεταχτειτε και στην λιμνη Κομο ή/και την λιμνη Γκαρντα για ημερησια και για checklist φαση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yanis13 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, stormrain είπε Κοιτα, με το μπατζετ αυτο για 4 νυχτες, κοιτας σχεδον αποκλειστικα για airbnb, διοτι για ξενοδοχειο ψαχνεις για <100 ευρω την βραδια ανα δικλινο. Αν βρεις κατι τετοιο, οι πιθανοτητες να ειναι σαπιλα ειναι πααααρα πολλες, ειδικα αν πεσεις σε κανενα fashion week που πανε στον Θεο τα δωματια, παιζει να πληρωσετε χρυση μια τρωγλη και στο λεω επειδη την εχω πατησει στο παρελθον ακριβως ετσι. Αν σε ενδιαφερει, εχω να σου προτεινω το airbnb που εμεινα το περασμενο ΣΚ, το οποιο ηταν εξαιρετικοτατο. Δωσαμε 200 ευρω την βραδια, επειδη ηταν το ΣΚ των εκθεσεων, αλλα οπως ειδα παει γυρω στα 140 ευρω την βραδια που ειναι τρομερη τιμη για αυτο που προσφερει. Φιλοξενει 2 ζευγαρια με απιστευτη ανεση. Λεω ζευγαρια, διοτι εχει δυο διπλα κρεβατια, αν πατε φιλοι δεν νομιζω πως σας κανει. Απλως δεν εχει ανοιξει η διαθεσιμοτητα για του χρονου (ηθελα να το ξανακλεισω 😛 ) Απο κει και περα, θα κοιτουσα για Stazione Centrale (εκει βρισκεται και το παραπανω). Ειναι φθηνη περιοχη, οχι τοσο κακη πλεον και εχεις πολλες επιλογες για να πας στα σημεια ενδιαφεροντος (Castello Sforzesco, Duomo, Navigli, Montenapoleone κλπ) με τα ποδια. Στο plus της περιοχης, ειναι πως γλιτωνεις μετακινηση γιατι εχει απευθειας λεοφωρειο και τραινο απο το αεροδρομιο. Παντως 5 ημερες στο Μιλανο ειναι μαλλον πολλες ακομα και για τα δικα μου δεδομενα που την εχω στην κορυφη των αγαπημενων μου πολεων. Οποτε θα σου προτεινα (αν και δεν ρωτησες, αλλα δεν χανω ποτε ευκαιρια 🤣), να πεταχτειτε και στην λιμνη Κομο ή/και την λιμνη Γκαρντα για ημερησια και για checklist φαση. Ευχαριστώ πάρα πολύ! Ναι θα παίξουμε σίγουρα 2 εκδρομές, σκεφτήκαμε λίμνη Κομο και μετά μια εκ των Παρμα/Τορινο/Βερονα. Τόσο μεγάλος λάτρης του Μιλάνο είσαι; Γιατί από πολλούς έχω ακούσει ότι είναι μέτρια, δεν έχεις να δεις πολλά κλπ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators stormrain Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Moderators Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 45 λεπτά πριν, yanis13 είπε Ευχαριστώ πάρα πολύ! Ναι θα παίξουμε σίγουρα 2 εκδρομές, σκεφτήκαμε λίμνη Κομο και μετά μια εκ των Παρμα/Τορινο/Βερονα. Τόσο μεγάλος λάτρης του Μιλάνο είσαι; Γιατί από πολλούς έχω ακούσει ότι είναι μέτρια, δεν έχεις να δεις πολλά κλπ. Κοιτα, προσωπικα λατρευω τον παλμο που εχει η πολη, αλλα ταυτοχρονα μπορω να καταλαβω πως πολλοι την θεωρουν μετρια και σιγουρα υπαρχουν αλλες πολεις πιο "παραδοσιακα ιταλικα" ομορφες. Δεν ειμαι αντικειμενικος δηλαδη σε καμια περιπτωση, απλα εμενα μου εχει κατσει εχει για XΨ ασχετους λογους. Εν τω μεταξυ παω και τακτικα λογω δουλειας, οποτε απο ενα σημειο και μετα παιζει κι αυτο τον ρολο του. Η Φλωρεντια πχ ειναι αντικειμενικα ομορφοτερη, θα ημουν τρελος αν δεν το αναγνωριζα 😛 Protip: Στο τραινο για Κομο (οπως και σε ολα τα τραινα βασικα), προσεξτε πολυ μην καθισετε στην πρωτη θεση ενω θα εχετε βγαλει (λογικα) εισητηριο για οικονομικη. Παιζει προστιμο και αν δεν πεσετε σε κανεναν καλο ελεγκτη να σας βγαλει επιτοπου upgrade με 7 ευρω, πληρωνεις κανα 70ρι. Επισης εχω την αισθηση πως παιζει κομπινα με την φαση, διοτι σε βαζουν να βγαλεις εισητηρια στα εκδοτηρια, κανεις δεν σου λεει πως πρεπει να τα ακυρωσεις (δεν εχει μπαρες ή κατι τετοιο) σε ενα μικροσκοπικο μηχανημα στην αρχη της πλατφορμας και αν μπεις μεσα στο τραινο χαλαρος κι ωραιος, τσουπ, προστιμο. Λεω για κομπινα, διοτι ο ελεγκτης στην αποβαθρα τσεκαρε τα εισητηρια μας για να δει σε πoια θεση ειμαστε (πριν μπουμε στο τραινο), ειδε πως δεν ηταν ακυρωμενα και δοκιμασε να μας βαλει απλα μεσα. Λαμογια ιταλιανοι 😅 Βερονα θα πηγαινα, ισως και Μπρεσια, το Τορινο δεν λεει κατι παντως, δεν εχει κατι το ιδιαιτερο κατα την γνωμη μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yanis13 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, stormrain είπε Κοιτα, προσωπικα λατρευω τον παλμο που εχει η πολη, αλλα ταυτοχρονα μπορω να καταλαβω πως πολλοι την θεωρουν μετρια και σιγουρα υπαρχουν αλλες πολεις πιο "παραδοσιακα ιταλικα" ομορφες. Δεν ειμαι αντικειμενικος δηλαδη σε καμια περιπτωση, απλα εμενα μου εχει κατσει εχει για XΨ ασχετους λογους. Εν τω μεταξυ παω και τακτικα λογω δουλειας, οποτε απο ενα σημειο και μετα παιζει κι αυτο τον ρολο του. Η Φλωρεντια πχ ειναι αντικειμενικα ομορφοτερη, θα ημουν τρελος αν δεν το αναγνωριζα 😛 Protip: Στο τραινο για Κομο (οπως και σε ολα τα τραινα βασικα), προσεξτε πολυ μην καθισετε στην πρωτη θεση ενω θα εχετε βγαλει (λογικα) εισητηριο για οικονομικη. Παιζει προστιμο και αν δεν πεσετε σε κανεναν καλο ελεγκτη να σας βγαλει επιτοπου upgrade με 7 ευρω, πληρωνεις κανα 70ρι. Επισης εχω την αισθηση πως παιζει κομπινα με την φαση, διοτι σε βαζουν να βγαλεις εισητηρια στα εκδοτηρια, κανεις δεν σου λεει πως πρεπει να τα ακυρωσεις (δεν εχει μπαρες ή κατι τετοιο) σε ενα μικροσκοπικο μηχανημα στην αρχη της πλατφορμας και αν μπεις μεσα στο τραινο χαλαρος κι ωραιος, τσουπ, προστιμο. Λεω για κομπινα, διοτι ο ελεγκτης στην αποβαθρα τσεκαρε τα εισητηρια μας για να δει σε πoια θεση ειμαστε (πριν μπουμε στο τραινο), ειδε πως δεν ηταν ακυρωμενα και δοκιμασε να μας βαλει απλα μεσα. Λαμογια ιταλιανοι 😅 Βερονα θα πηγαινα, ισως και Μπρεσια, το Τορινο δεν λεει κατι παντως, δεν εχει κατι το ιδιαιτερο κατα την γνωμη μου. Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Σκεφτόμαστε να νοικιάσουμε και αμάξι για Κόμο, αντί για τρένο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators stormrain Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Moderators Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, yanis13 είπε Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Σκεφτόμαστε να νοικιάσουμε και αμάξι για Κόμο, αντί για τρένο. Προσωπικα δεν θα το εκανα, ειδικα για τα 39 λεπτά που ειναι η αποσταση μεχρι το Κομο, δεν εμπιστεύομαι την οδήγηση των Ιταλών και παιζουν διαφορα με τα πάρκινγκ, αλλα θα ειναι εμπειρια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα