Προς το περιεχόμενο

Διακοπές, ταξίδια, εκδρομές [Part II]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

6 ώρες πριν, The Spirit είπε

Καλημέρα, 20 Νοεμβρίου θα ταξιδέψω για Ντουμπάι με την κοπέλα μου για 7 ημέρες. 

Όποιος έχει πάει ή ξέρει ακούω προτάσεις για αξιοθέατα, φαγητό, δραστηριότητες και γενικά τι μπορεί να χρειαστούμε για εκεί που δεν το έχω σκεφτεί ακόμα.

Αντηλιακό για όσο είστε έξω. Από τιμές για ρούχα, παπούτσια κτλ δεν θα έλεγα ότι συμφέρει (καθόλου) 

Εαν θέλετε πηγαίνετε για dune bashing και δείπνο στην έρημο 

https://www.raynatours.com/dubai/desert-safari-tours/dubai-desert-safari-with-dune-bashing-e-5962

Κατά τα άλλα θα φάτε πολλές ώρες μέσα σε εμπορικά κέντρα με υπερτιμημένα εστιατόρια και καταστήματα. 

Δοκιμάστε να πάρετε μια από τις κανονικές βάρκες για να περάσετε το ποτάμι (όχι τις τουριστικές) 

Παρακάτω βάζω και μία σελίδα στυλ groupon για εστιατόρια και δραστηριότητες που μπορεί να σας αρέσει. 

https://www.cobone.com/en/deals/dubai

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια καλησπερα, πεταω με ενα φιλο για λουξεμβρουργο με ενδιαμεση σταση μιλανο φτανουμε malpensa airport στις 12.20 ειδα υπαρχουν λεωφορεια για milano centrale (Σταθμος λεωφορειων και τρενων απ οτι καταλαβα) που κανουν 1 ωρα θα κοιμηθουμε το βραδυ κοντα στο σταθμο και την επομενη εχουμε πρωινη πτηση για λουξ, 

τι προτεινετε να κανουμε αυτο το απογευμα-βραδυ οσο ειμαστε στο μιλανο; 

ο καιρος πως ειναι; σηκωνει ελαφρυ μπουφανακι ή ζακετα; απο βροχες;

τελος σεπτεμβρη θα ειναι το ταξιδι

επισης αν εχετε να προτεινετε καμια βαλιτσα 55x40x20 που να ταιριαζει με τις περισσοτερες αεροπορικες..

θα κανουμε online check-in οποτε παμε κατευθειαν στην πυλη για ελεγχο αποσκευων και επιβιβαση ετσι; δεν χρειαζεται να κανουμε κατι αλλο με τις βαλιτσες αφου εχουμε κλεισει να τις παρουμε στη καμπινα

Επεξ/σία από Titos301

Καλησπέρα!! Πετάμε σε λίγες μέρες για Παρίσι. Εκτός από τα κλασικά (Μονμαρτρη, Αιφελ, Λουβρο, Βερσαλίες) έχουμε καμια έξτρα πιο ψαγμένη πρόταση για βόλτα εκεί στο Παρίσι ή και κανένα μαγαζί που θα άξιζε να δοκιμάσουμε φαγητό/γλυκό; Ευχαριστώ

Στις 13/9/2023 στις 1:14 ΜΜ, Titos301 είπε

παιδια καλησπερα, πεταω με ενα φιλο για λουξεμβρουργο με ενδιαμεση σταση μιλανο φτανουμε malpensa airport στις 12.20 ειδα υπαρχουν λεωφορεια για milano centrale (Σταθμος λεωφορειων και τρενων απ οτι καταλαβα) που κανουν 1 ωρα θα κοιμηθουμε το βραδυ κοντα στο σταθμο και την επομενη εχουμε πρωινη πτηση για λουξ, 

τι προτεινετε να κανουμε αυτο το απογευμα-βραδυ οσο ειμαστε στο μιλανο; 

ο καιρος πως ειναι; σηκωνει ελαφρυ μπουφανακι ή ζακετα; απο βροχες;

τελος σεπτεμβρη θα ειναι το ταξιδι

επισης αν εχετε να προτεινετε καμια βαλιτσα 55x40x20 που να ταιριαζει με τις περισσοτερες αεροπορικες..

θα κανουμε online check-in οποτε παμε κατευθειαν στην πυλη για ελεγχο αποσκευων και επιβιβαση ετσι; δεν χρειαζεται να κανουμε κατι αλλο με τις βαλιτσες αφου εχουμε κλεισει να τις παρουμε στη καμπινα

Στο Μιλάνο το βασικό είναι να πας στο Duomo. Αν έχεις όρεξη μπαίνεις και μέσα (με το εισιτήριο ανεβαίνεις και στην σκεπή που έχει ωραία θέα). Αν δεν έχεις χρόνο ή δεν σου αρέσουν αυτά, το βλέπεις απ'έξω και κάνεις βόλτα στην περιοχή εκεί γύρω με τις πλατείες, τα μαγαζιά και τα ωραία κτίρια. Αν έχεις λίγες ώρες στο Μιλάνο, εκεί θα πας. Κινείσαι με μετρό και πηγαίνεις γρήγορα.

Αν έχετε όρεξη και βοηθάει ο καιρός, για βράδυ μπορείτε να πάτε και προς Navigli Milano. Ουσιαστικά ένα κανάλι με εστιατόρια/μπαρ που μαζεύει πολύ κόσμο.

Για τον καιρό, δες πρόγνωση πριν φύγεις και οργανώσου. Μπορεί να έχει 28 βαθμούς με ήλιο, μπορεί και να βρέχει. Φθινόπωρο είναι. Και ναι, αν δε δίνεις βαλίτσα, πας κατευθείαν έλεγχο.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, FilipposMD είπε

Στο Μιλάνο το βασικό είναι να πας στο Duomo. Αν έχεις όρεξη μπαίνεις και μέσα (με το εισιτήριο ανεβαίνεις και στην σκεπή που έχει ωραία θέα). Αν δεν έχεις χρόνο ή δεν σου αρέσουν αυτά, το βλέπεις απ'έξω και κάνεις βόλτα στην περιοχή εκεί γύρω με τις πλατείες, τα μαγαζιά και τα ωραία κτίρια. Αν έχεις λίγες ώρες στο Μιλάνο, εκεί θα πας. Κινείσαι με μετρό και πηγαίνεις γρήγορα.

Αν έχετε όρεξη και βοηθάει ο καιρός, για βράδυ μπορείτε να πάτε και προς Navigli Milano. Ουσιαστικά ένα κανάλι με εστιατόρια/μπαρ που μαζεύει πολύ κόσμο.

Για τον καιρό, δες πρόγνωση πριν φύγεις και οργανώσου. Μπορεί να έχει 28 βαθμούς με ήλιο, μπορεί και να βρέχει. Φθινόπωρο είναι. Και ναι, αν δε δίνεις βαλίτσα, πας κατευθείαν έλεγχο.

Ευχαριστω για την απαντηση, Φτανουμε milano centrale γυρω στις 2 το μεσημερι αφηνουμε εκει διπλα βαλιτσες και πρεπει να ειμαστε αεροδρομιο malpensa 5 το πρωι για πτηση στις 7, ουσιαστικα μεχρι τις 12 το αργοτερο θα εχουμε χρονο για βολτα, αρα παμε duomo και στο εμπορικο π ειναι διπλα και μετα να παμε προς το καναλι navigli, φανταζομαι εκει κοντα θα εχει μετρο

Εχεις να προτεινεις καποιο εστιατοριο για φαγητο παστα πιτσα κτλ ;

Επεξ/σία από Titos301

27 λεπτά πριν, Titos301 είπε

Ευχαριστω για την απαντηση, Φτανουμε milano centrale γυρω στις 2 το μεσημερι αφηνουμε εκει διπλα βαλιτσες και πρεπει να ειμαστε αεροδρομιο malpensa 5 το πρωι για πτηση στις 7, ουσιαστικα μεχρι τις 12 το αργοτερο θα εχουμε χρονο για βολτα, αρα παμε duomo και στο εμπορικο π ειναι διπλα και μετα να παμε προς το καναλι navigli, φανταζομαι εκει κοντα θα εχει μετρο

Εχεις να προτεινεις καποιο εστιατοριο για φαγητο παστα πιτσα κτλ ;

Στο κανάλι ο σταθμός του μετρό είναι PTA Genova. Χθες ήμουν Μιλάνο συμπτωματικά για ένα 24ωρο. Χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο έφαγα παγωτάρα στο Venchi Cioccolato e Gelato, Milano Via Dante και πίτσα κοντά στο κανάλι (όχι πάνω στο κανάλι όμως) στο Pizzium. Νομίζω αλυσίδες είναι, οπότε δεν είναι ψαγμένες επιλογές, αλλά ήταν πολύ ωραία και τα δύο. Προφανώς εξαρτάται και από το μπάτζετ.

Αν έχετε τόσο πρωινή πτήση, μήπως βολεύει να μείνετε σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο για να είναι πιο εύκολο το πρωινό; Έτσι κι αλλιώς, λογικά μια φορά θα κατεβείτε κέντρο και θα γυρίσετε το βράδυ για ύπνο.

• Thanks 1

16 λεπτά πριν, FilipposMD είπε

Στο κανάλι ο σταθμός του μετρό είναι PTA Genova. Χθες ήμουν Μιλάνο συμπτωματικά για ένα 24ωρο. Χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο έφαγα παγωτάρα στο Venchi Cioccolato e Gelato, Milano Via Dante και πίτσα κοντά στο κανάλι (όχι πάνω στο κανάλι όμως) στο Pizzium. Νομίζω αλυσίδες είναι, οπότε δεν είναι ψαγμένες επιλογές, αλλά ήταν πολύ ωραία και τα δύο. Προφανώς εξαρτάται και από το μπάτζετ.

Αν έχετε τόσο πρωινή πτήση, μήπως βολεύει να μείνετε σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο για να είναι πιο εύκολο το πρωινό; Έτσι κι αλλιώς, λογικά μια φορά θα κατεβείτε κέντρο και θα γυρίσετε το βράδυ για ύπνο.

Το σκεφτηκαμε αλλα ειναι ενα θεμα οι μετακινησεις, πχ τωρα θα παμε με λεωφ εκει στο σταθμο εκει κοντα εχουμε κλεισει δωματιο θα αφησουμε βαλιτσες και θα παμε για βολτα και την επομενη παλι λεωφορειο που μας αφηνει στις αναχωρησεις, αν μεναμε κοντα καπου στο αεροδρομιο ειναι μετακινηση εκει να αφησουμε βαλιτσες μετακινηση καπου κεντρικα να παρουμε μετρο/λεωφ και τα ιδια για να παμε παλι αεροδρομιο

• Like 1

Να ρωτησω κατι ακομα σχετικα με ασφαλιστικη καλυψη, ελλαδα δεν εχω ασφαλεια θα ταξιδεψω ιταλια λουξεμβρουργο, χρειαζεται να κανω καποια αυτασφαλιση σε καποια ιδιωτικη εταιρια ή να παω γιολο; (ειδα ο εφκα δεν προσφερει κατι νμζ)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 14/09/2023 at 15:37, VonLoutsos said:

Καλησπέρα!! Πετάμε σε λίγες μέρες για Παρίσι. Εκτός από τα κλασικά (Μονμαρτρη, Αιφελ, Λουβρο, Βερσαλίες) έχουμε καμια έξτρα πιο ψαγμένη πρόταση για βόλτα εκεί στο Παρίσι ή και κανένα μαγαζί που θα άξιζε να δοκιμάσουμε φαγητό/γλυκό; Ευχαριστώ

αν πας παναγια παρισιων να φας γλυκακι στο odette ενω οπως εχω ξαναγραψει εδω εχει ανοιξει εκει κοντα ενα ελληνικο ωραιο μαγαζακι rue galande για κανα σαντουιτσακι

σεξπιρ βιβλιοπωλειο που πανε οι τουριστες δεν αξιζει μονο για σουβενιρ (τσαντα/κουπα/μπλουζα) απλως εχει σχετικα φθηνο καφε

Μονμαρτη Galerie d'Art Céramique με κλειστα ματια και κοιτα και τα αντικειμενα που εχουν σε μιση τιμη/στοκ

Vigne du Clos Montmartre εκει διπλα και δε περιγραφω αλλο

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 12/09/2023 at 10:28, The Spirit said:

Καλημέρα, 20 Νοεμβρίου θα ταξιδέψω για Ντουμπάι με την κοπέλα μου για 7 ημέρες. 

Όποιος έχει πάει ή ξέρει ακούω προτάσεις για αξιοθέατα, φαγητό, δραστηριότητες και γενικά τι μπορεί να χρειαστούμε για εκεί που δεν το έχω σκεφτεί ακόμα.

μαγιο κλπ, η θαλασσα/παραλια ειναι σαν της Ελλαδας περιπου.

Απο δραστηριοτητες το walking tour , επισκεψη burj khalifa για το ηλιοβασιλεμα προτεινω ξεκαθαρα να βαλεις το χερι στην τσεπη και να πληρωσετε για τον 148ο οροφο , τσεκαρε τι εχουν τωρα στο χωρο της expo, dubai frame, buggy ride στην ερημο

Επεξ/σία από epp
  • Like 1

Μιλανο ενα τριημερο με τη γυναικα ειναι καλα? Ή Φλωρεντια καλυτερα? Σκεφτομαι να τα κλεισω μεσω ταξιδιωτικου γιατι βαριεμαι να ψαχνω αλλα πειτε μου αν εχει καποιος προταση για ξενοδοχειο κλπ να κοιταξω μηπως μονος μου βρω κατι καλυτερο αν αξιζει τον κοπο

9 λεπτά πριν, james9tito είπε

Μιλανο ενα τριημερο με τη γυναικα ειναι καλα? Ή Φλωρεντια καλυτερα? Σκεφτομαι να τα κλεισω μεσω ταξιδιωτικου γιατι βαριεμαι να ψαχνω αλλα πειτε μου αν εχει καποιος προταση για ξενοδοχειο κλπ να κοιταξω μηπως μονος μου βρω κατι καλυτερο αν αξιζει τον κοπο

Εξαρταται τι θελεις, εαν θελεις για Ιστορια τοτε η Φλωρεντια ειναι καλυτερα, το Μιλανο ειναι φαινομενικα πιο συγχρονη πολη, η Φλωρεντια εχει μεγαλο ιστορικο κεντρο που μπορεις να περπατησεις, Επισης απο Φλωρεντια ειναι ενα διωρο με επιστροφη με τρενο εαν θελεις να πας και στην Πιζα.

Ενδεχομενως εαν πας σε ταξιδιωτικο να βρεις καλυτερο ξενοδοχειο απο οτι εαν πηγαινες μονος για αυτες τις 2 πολεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, btsaroux είπε

Εξαρταται τι θελεις, εαν θελεις για Ιστορια τοτε η Φλωρεντια ειναι καλυτερα, το Μιλανο ειναι φαινομενικα πιο συγχρονη πολη, η Φλωρεντια εχει μεγαλο ιστορικο κεντρο που μπορεις να περπατησεις, Επισης απο Φλωρεντια ειναι ενα διωρο με επιστροφη με τρενο εαν θελεις να πας και στην Πιζα.

Ενδεχομενως εαν πας σε ταξιδιωτικο να βρεις καλυτερο ξενοδοχειο απο οτι εαν πηγαινες μονος για αυτες τις 2 πολεις.

Ενα τριημερο χαλαρωσης θελουμε μην φανταστεις οτι παμε για ψωνια κλπ. Καλο φαγητο, 2-3 πραγματα να δουμε και τελος. Δεν θελω επιπλεον μετακινησεις, Πιζα , Κομο κλπ τα εχω βγαλει απο το προγραμμα, ισως αλλη στιγμη. Το ξενοδοχειο απο τη μια λες ειναι μονο για υπνο απο την αλλη ειμαι λιγο περιεργος θελω το πρωινο μου , την ανεση μου, οχι κανενα μπουντρουμι . 

Επεξ/σία από james9tito
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...