Προς το περιεχόμενο

Διακοπές, ταξίδια, εκδρομές [Part II]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά, καλή εβδομάδα.

Κανονίζουμε ταξίδι στην Βουδαπέστη τον Δεκέμβριο και μετά από συζήτηση με φίλους που έχουν πάει, μου τόνισαν να αλλάξουμε ευρώ στο τοπικό νόμισμα για να μην μας γδύσουν. 

Αν και είναι νωρίς ακόμα, θα ήθελα να έχω μια πρώτη εικόνα γιατί δεν το έχω ξανακάνει ποτέ. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αλλάξεις νόμισμα χωρίς να σε γδύσουν;

Πχ καλύτερα κάποιο "συναλλακτήριο" ή μήπως αεροδρόμιο μόλις πάμε εκεί; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Revolut/Ν26. Προφανώς και δε θα πληρώσεις πουθενά εκεί σε ευρώ, ακόμα και αν ένα εστιατόριο π.χ. δέχεται ευρώ, η ισοτιμία θα είναι η χειρότερη δυνατή...

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Like 1
  • Thanks 1

6 λεπτά πριν, BlueBlade είπε

Κανονίζουμε ταξίδι στην Βουδαπέστη τον Δεκέμβριο και μετά από συζήτηση με φίλους που έχουν πάει, μου τόνισαν να αλλάξουμε ευρώ στο τοπικό νόμισμα για να μην μας γδύσουν. 

Αν και είναι νωρίς ακόμα, θα ήθελα να έχω μια πρώτη εικόνα γιατί δεν το έχω ξανακάνει ποτέ. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αλλάξεις νόμισμα χωρίς να σε γδύσουν;

revolut

• Thanks 1

3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

revolut

Είχα να την χρησιμοποιήσω χρόνια τώρα και είχα ξεχάσει εντελώς ότι υπάρχει.

Σε ευχαριστώ.

6 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Revolut/Ν26. Προφανώς και δε θα πληρώσεις πουθενά εκεί σε ευρώ, ακόμα και αν ένα εστιατόριο π.χ. δέχεται ευρώ, η ισοτιμία θα είναι η χειρότερη δυνατή...

Ακριβώς αυτό μου είπαν.

Revolut it is λοιπον

• Like 1

44 λεπτά πριν, BlueBlade είπε

Revolut και αν σου ζητησουν σε τι νομισμα να πληρωσεις επιλεγεις παντα το τοπικο, εαν χρειαστει να εχεις μετρητα σηκωνεις λιγα με την revolut απο atm τραπεζας και εκει παλι επιλεγεις να χρεωθεις στο τοπικο νομισμα (δεν επιλεγεις δηλαδη μετατροπη της τραπεζας σε ευρω).

• Thanks 1

Τώρα Οκ φαντάζομαι θα το δω και μολις μπω λίγο στην εφαρμογή. Αλλά ας ρωτήσω τυπικά,

Στην ουσία στην γεμίζω με ευρώ και κάνει την συναλλαγή αυτόματα με το καλύτερο Rate; Ή πριν πάω την γεμίζω με το τοπικό νόμισμα; 

Δεν θυμάμαι Σουηδία που είχα πάει πως το είχα δουλέψει. Νομίζω είχα ευρώ μέσα και τα άλλαζε αυτόματα αλλά δεν ειμαι σίγουρος...

13 λεπτά πριν, BlueBlade είπε

Τώρα Οκ φαντάζομαι θα το δω και μολις μπω λίγο στην εφαρμογή. Αλλά ας ρωτήσω τυπικά,

Στην ουσία στην γεμίζω με ευρώ και κάνει την συναλλαγή αυτόματα με το καλύτερο Rate; Ή πριν πάω την γεμίζω με το τοπικό νόμισμα; 

Δεν θυμάμαι Σουηδία που είχα πάει πως το είχα δουλέψει. Νομίζω είχα ευρώ μέσα και τα άλλαζε αυτόματα αλλά δεν ειμαι σίγουρος...

Την γεμιζεις με ευρω και κανει την συναλλαγη αυτοματα.

Σκεφτομαι να παω new york μεσα στις γιορτες των χριστουγεννων γυρω στις 7-9 μερες

2 ατομα (ζευγαρι)

να το κανω η θα πρεπει να πουλησω το σπιτι? :P

δωστε τιπς

1 hour ago, Ntinaras said:

Σκεφτομαι να παω new york μεσα στις γιορτες των χριστουγεννων γυρω στις 7-9 μερες

2 ατομα (ζευγαρι)

δωστε τιπς

(συνήθως) Πολύ κρύο. Επίσης τα εισιτήρια, ξενοδοχεία κλπ πιο ακριβά στις γιορτές. Εξαρτάται τι θες να κανείς. Για να δεις πράγματα αν πας 1η φορά δεν θα επέλεγα αυτή την εποχή. 

• Like 2

1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

2 ατομα (ζευγαρι)

δωστε τιπς

Νομιζω θα σου βγει περίπου στα διπλά από ότι εάν πήγαινες άλλη εποχή, πχ Νοεμβριο

Πιστευω κοντά στα διπλά οι τιμές για διαμονή και αεροπορικά. 

• Like 1

Καλησπέρα σας. Υπάρχει περίπτωση να μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και να μου προτείνει αξιόπιστη και σχετικά φθηνή εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στην Βιέννη??? Ευχαριστω.

46 minutes ago, flogerakos said:

Καλησπέρα σας. Υπάρχει περίπτωση να μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και να μου προτείνει αξιόπιστη και σχετικά φθηνή εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στην Βιέννη??? Ευχαριστω.

Europcar

2 ώρες πριν, flogerakos είπε

Μπες rentalcars.com και δες τι αποτελέσματα θα σου βγάλει. Γερμανία που κοιτάζω για Δεκέμβριο φθηνή βγαίνει και η Enterprise

3 ώρες πριν, flogerakos είπε

Εαν κινηθείς μέσα στην πόλη ίσως να μην σου χρειάζεται αυτοκίνητο, επίσης εάν θέλεις να πας σε άλλες μεγάλες κοντινές πόλεις π.χ. Βουδαπέστη η Μπρατισλάβα ίσως να σε συμφέρει πιο πολύ flixbus. 

15 hours ago, ProponitisTouKanape said:

Μπες rentalcars.com και δες τι αποτελέσματα θα σου βγάλει. Γερμανία που κοιτάζω για Δεκέμβριο φθηνή βγαίνει και η Enterprise

δεν ειναι μονο το χρημα: θελει προσοχη ακριβως στις ασφαλιστικες καλυψεις γιατι π.χ αν δεν εισαι ασφαλισμενος εναντι τριτων (π.χ ποδηλατες) τη στρουμφισες. Και δε μιλαμε για δικαστηριο ή προστιμο τυπου Ελλαδας αλλα τυπου Αυστριας ή Γερμανιας. Προσωπικα αν και μου βγαινουν αλλες ασφαλιστικες φθηνοτερες επελεξα europcar γιαυτο ακριβως το λογο (και βεβαια σχεδον 24/7 υποστηριξη ειτε σε μαγαζι ειτε τηλεφωνικα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...