Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Merlin_o_magos είπε

Καλησπέρα σε όλη την παρέα , σκέφτομαι για ένα ταξίδι Στρασβούργο με την οικογένεια τα Χριστούγεννα με αφετηρία την Θεσσαλονίκη , υπάρχει κάποιος που έχει πάει ? Βλέπω ότι δεν έχει απευθείας πτήσης και αναρωτιέμαι ποιος είναι ο πιο βέλτιστος - οικονομικός τρόπος για να πας . 

Ευχαριστώ 

Γιατί Στρασβούργο συγκεκριμένα; Εντάξει, ωραίο είναι, αλλά δεν ξέρω αν θα ξεκινούσα από Θεσσαλονίκη ειδικά για να το επισκεφτώ. Εγώ είχα πάει όταν εμένα στη Χαϊδελβέργη για ένα διάστημα, οπότε πήγα με τρένο. Δες μήπως το συνδυάσεις με 1-2 άλλα μέρη εκεί κοντά. Πχ Στουτγκάρδη, Κολμάρ, Βασιλεία κτλ. Στην οποία περίπτωση θα έχεις περισσότερες επιλογές και για αεροδρόμια απτικής και αναχώρησης. 

• Απαντ. 4,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Λόγο χριστουγεννιάτικης αγοράς μιας που διαβάζω είναι από τις πιο ωραίες στην Ευρώπη . Επειδή θα έχουμε και τον μικρό μαζί θα περιοριστούμε μόνο εκεί για 2-3 βράδια .Σίγουρα τα χωριά της Αλσατίας αξίζουν επίσκεψη άλλα με τον μικρό θα είναι πιο δύσκολα . 

• Super Moderators
Δημοσ.

@Merlin_o_magos

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά έχει γούστο, ειδικά με το παιδί, και κάμποσες ευκαιρίες για τσιμπολογήματα.

Στην κεντρική πλατεία (Πλας Κλεμπέρ) στολίζουν και ένα πελώριο αληθινό έλατο, γενικά εκεί γύρω στήνεται μεγάλο πανηγύρι αυτές τις μέρες.

Καιρού επιτρέποντος, ίσως και μια βόλτα με πλοιάριο στα κανάλια της πόλης.

Η παλιά πόλη του Στρασβούργου (petite France) είναι γραφική, αξίζει μια βόλτα, αλλά είναι φουλ τουριστική ζώνη, ειδικά τα Χριστούγεννα.

Ο καθεδρικός είναι εντυπωσιακός, αν σας αρέσει ο εκκλησιαστικός τουρισμός.

Δίπλα στο ποτάμι είναι και το Palais de Rohan, ανάκτορο του 18ου αιώνα που λειτουργεί πλέον ως (τριπλό) μουσείο.

Αναζητήστε για φαγητό ταρτ φλαμπέ (λεπτή πίτσα) συνδυαστικά με σπιτική μπύρα (έχει παράδοση η περιοχή, από saison μικρής παραγωγής μέχρι τη φημισμένη Fischer -πάντοτε στην καφέ φιάλη ) αν είστε της μπύρας, εναλλακτικά θα υπάρχει σίγουρα αυτές τις μέρες ζεστό κρασί με μπαχαρικά και διάφορες προτάσεις σε gewürztraminer. Υπόψη, η περιοχή τείνει αρκετά, για ιστορικούς λόγους, προς τη γερμανική κουζίνα (αναζητήστε και φωτό των παραδοσιακών φορεσιών της Αλσατίας και θα καταλάβετε, τελείως Γερμανία) οπότε αν σας αρέσουν τα πιάτα με λουκάνικα και λάχανο παίζουν πολύ τέτοιες προτάσεις, συν ένα κολοσσιαίο πρέτσελ που το σερβίρουν σαν ψωμάκι.

Οπωσδήποτε ένα πέρασμα από εδώ όπου θα αναζητήσετε το επικό chataîgne (γλυκό σε σχήμα ολόκληρου κάστανου, δεν είμαι καθόλου των γλυκών αλλά αυτό το αριστούργημα το έτρωγα ευχαρίστως κάθε μέρα μέχρι να φύγω από το μάταιο τούτο κόσμο). 

• Like 3
Δημοσ.

Επειδή φέτος τα καταλύματα δεν ξέρουν τι ζητάνε, σκέφτομαι μιας κι έχω φοιτητικό να κάνω κάποια μονοήμερα και ίσως ένα τριήμερο. Θα ξεκινήσω αύριο πηγαίνοντας στο Αγκίστρι για μονοήμερο. Δεν έχω ξαναπάει Αγκίστρι!

Θέλω να ρωτήσω, εισιτήριο να βγάλω από το Λιμάνι ή από το internet; Παίζει ουρά στο λιμάνι;
Επίσης έχει κανείς να προτείνει ωραία σημεία και κανένα beach bar για καφέ στο Αγκίστρι; :) 
Για μπάνιο σκέφτομαι Χαλικιάδα.

Δημοσ.
On 16/08/2023 at 00:05, dimosthan said:

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα. Σκεφτόμουν για διακοπές Μάλτα, υπάρχει κάποιος που έχει πάει; Θα ήθελα πληροφορίες για το πως είναι μετακίνηση από το αεροδρόμιο Μάλτας προς πόλη (οικονομικός). Και επίσης ποιο σημείο της  Μάλτας αξίζει να μείνεις ώστε να τα έχεις δίπλα σου.

δε θυμαμαι καν αλλα νομιζω οτι πηρα ταξι και δεν ηταν ακριβο. Τιμες γενικα Ιταλιας και φθηνοτερα

Σλιεμα να μεινεις και μπορεις να πηγαινεις παντου με ταξι ή λεωφορειο. Εχει πολλες επιλογες για να μεινεις και αρκετα μαγαζακια για φαι και ποτο. Στις υπολοιπες πολεις ειναι λιγο πολυ πιο ησυχα ιδιως το βραδυ.

Ενα τιπ που δε ξερουν αρκετοι: εχουν τρελο θεμα με την υγρασια οποτε προσεχε που θα μεινεις και αν διαβασεις ειτε για ξενοδοχειο ειτε rbnb σχολια επαυτου διαλεξε κατι αλλο. Γενικα οσο πιο ψηλα σε οροφο τοσο καλυτερα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/8/2023 στις 6:22 ΜΜ, Merlin_o_magos είπε

Καλησπέρα σε όλη την παρέα , σκέφτομαι για ένα ταξίδι Στρασβούργο με την οικογένεια τα Χριστούγεννα με αφετηρία την Θεσσαλονίκη , υπάρχει κάποιος που έχει πάει ? Βλέπω ότι δεν έχει απευθείας πτήσης και αναρωτιέμαι ποιος είναι ο πιο βέλτιστος - οικονομικός τρόπος για να πας . 

Ένα καλό εργαλείο  είναι το https://www.rome2rio.com/map/Thessaloníki/Strasbourg 

Στρασβούργο ,Αλσατία , μέλανα δρυμό , Τρίμπεργκ, Χαϊδελβέργη ,Μπαντεν Μπάντεν και γύρω περιοχές βρεθηκα  πέρσυ το καλοκαίρι με οργανωμένο ταξίδι ,  και το κατατάσω σε ένα απο τα ομορφότερα ταξίδια. ;Μείναμε στο https://all.accor.com/hotel/3018/index.en.shtml?utm_campaign=seo+maps&utm_medium=seo+maps&utm_source=google+Maps και ήταν πολύ καλά με πολύ καλο πρωϊνο

Καλό ταξίδι !!!

Επεξ/σία από ssof
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 16/8/2023 στις 1:05 ΠΜ, dimosthan είπε

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα. Σκεφτόμουν για διακοπές Μάλτα, υπάρχει κάποιος που έχει πάει; Θα ήθελα πληροφορίες για το πως είναι μετακίνηση από το αεροδρόμιο Μάλτας προς πόλη (οικονομικός). Και επίσης ποιο σημείο της  Μάλτας αξίζει να μείνεις ώστε να τα έχεις δίπλα σου.

Το λεωφορειο κοστιζει 2ευρω/διαδρομη (εχει και κατι tourist pass ή 10+1 διαδρομες) ομως δεν ειναι τοσο συχνα τα δρομολογια. Δεν γνωριζω αν εχει απο αεροδρομιο ομως ξερω οτι αν ειστε αρκετα ατομα δεν αξιζει. Πολυ καλυτερα να παιρνεις BOLT (εμεις το παιζαμε μπαλα σε ολα τα κινητα γιατι σε νεους χρηστες ειχε -5€ προσφορα). Ειναι πολυ καλυτερο απο λεωφορειο και πολυ πιο φτηνο απο ταριφες. Το νησι ειναι μικρο και η μετακινηση ειναι ευκολη, σκεψου μαξ να δωσαμε 20 ευρω σε διαδρομη. Προσοχη να μην καλεις σε πιατσες ταξι γιατι παιζουν ξυλο οι ταξιτζιδες με τους των bolt.

Αν θελεις να μετακινείσαι με λεωφορειο προσοχη στα ονοματα πανω στα λεωφορεια καθως η ιδια γραμμη μπορει να σταματαει μερικες στασεις νωριτερα. πχ, νουμερο 106, το ενα προς τελικό προορισμό Βαλέτα το αλλο με διαφορετικό. Επίσης μπορείς να πληρώσεις κατευθείαν το αντίτιμο στον οδηγό.

Ως προς το σημείο δεν εχει σημασια καθως ειναι μικρο το νησι, πας ευκολα παντου με bolt, με λεωφορειο δεν γνωριζω. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα παω με την κοπέλα μου στο παρισι απο την Πεμπτη (πρωι) μεχρι την Κυριακη, και προσπαθουμε να βρουμε ποια απο τις καρτες θα χρειαστούμε και συμφερει να βγαλουμε για να μετακινούμαστε. Βλεπουμε την navigo, αλλα παραλληληα διαβαζουμε οτι μπορει και να μην συμφερει (λογο της ημερας που παμε)
Εχει κανείς καποια ιδεα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/8/2023 στις 1:05 ΠΜ, dimosthan είπε

Είχα πάει πέρσι τον Οκτώβρη και είμαι σίγουρος ότι θα σου άρεσει φουλ - είναι σαν Ιταλία και ειδικά στη Βαλέττα νόμιζα ότι πήγα στην Κέρκυρα να δω τους δικους μου :p 

Από το αεροδρόμιο, ειδικά αν πάς πρωί με την ησυχία σου, έχει λεωφορείο που πάει ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΒΑΛΕΤΤΑ. Οπότε, μπορείς με την ησυχία σου να το ψάξεις αναλόγως πού θα κλείσεις για να μείνεις. Ο καλύτερος σου φίλος σ'αυτό είναι το GMAPS γιατί αν βάλεις την περιοχή του ξενοδοχειου/airbnb, θα σου βγάλει ακριβώς τα λεωφορεία που χρειάζεσαι.

Εγώ είχα βρει ένα οικονομικό AirBnb στην Msida, απέναντι από το νοσοκομείο Mater Dei (στα γράφω για να πάρεις μια ιδέα από το Google) και ήταν μισή ώρα με τα πόδια από τη Βαλεττα με λεωφορειο και μία ώρα με τα πόδια. Οπότε, γνώμη μου, είναι να κοιτάξεις κάπου εκεί κοντά γιατί, λόγω και του πανεπιστημιου, περνάνε πολλά λεωφορεια και προς πολλές κατευθύνσεις.

Δεν θα σου πρότεινα να μείνεις προς βόρεια πχ St Paul's Bay (είναι όμως, το Εθνικό Aquarium εκεί στο οποίο σου προτείνω να πας) γιατί είναι σαν υπο κατασκευή η περιοχή και από Ελλήνες που συνάντησα που έμεναν εκεί, μας είπαν ότι δεν είναι και η καλύτερη γειτονιά για να μείνεις. Στο σημειωνω γιατί μου εμφάνιζε πολλά φθηνά ξενοδοχεία σ'εκείνη την περιοχή, και δυστυχώς μου επιβεβαίωσαν ότι είναι πιο πολύ για νέους που κάνουν άλλα σπορ ;) και γι'αυτό είναι και οικονομικά.

Για τις μετακινήσεις σου, εξαρτάται και από τις μέρες που θα μείνεις, θα βγάλεις μια καρτούλα απεριοριστων διαδρομών που κάνει 25€ για 5 ή 7 μέρες (δεν θυμάμαι ακριβως) και περιλαμβάνει και το λεωφορείο από και προς το αεροδρόμιο. Αυτές θα τις βρείς σε διάφορα kiosk, αλλά και σε μαγαζιά τύπου μίνι μαρκετ κυρίως στη Βαλέττα. Μην αγχωθείς που θα πας έτσι χύμα, όλα τα λεωφορεία έχουν POS μέσα και χτυπάς κανονικά στον οδηγό κατά την επιβιβασή σου (στο λέω γιατί είχα φτασει Μαλτα 12 τα ξημερωματα και πήρα το τελευταιο λεωφορείο από το αεροδρομιο).

Επίσης, να κοιτάξεις να πας στο νησί του Popaye - είναι λίγο μανίκι με τα λεωφορεία γιατί υπάρχει ένα που σε παίρνει από το κέντρο και σαφηνει σε μια στάση που από εκει περνάει ένα άλλο λεωφορειο κάθε μισή ώρα και αφήνει απ'έξω από το Popaye, αλλά αν είσαι τυχερός, είναι ένας τύπος με ένα Huyndai που σε πάει με 5€ ;) 

Τέλος,  αν έχεις μέρες & λεφτά, κάνε μια daily cruise στο Γκόζο, ενώ μην χάσεις και διάφορα άλλα αξιοθεατα/μουσεια πχ The Malta Experience στη Βαλεττα (αξίζει φουλ). 

Επεξ/σία από ParafronGR
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θέλω τα φώτα σας για τον κολλητό.

Λοιπόν, έχει επέτειο με τη δικιά του και θέλει να πάνε πρώτη φορά εξωτερικό. Σκέφτονται 5-6 μέρες μέσα στον Οκτώβρη και επειδή το ταμείο είναι ψιλο μείον (θέλουν κάτι οικονομικό) εχουμε σκεφτεί τα εξής:

1) μίνι γύρος Ιταλίας: να πάνε κάπου φθηνά πχ Μιλάνο, να κάτσουν 2 μέρες κ μετά με το τραίνο να πάνε καπου αλλου πχ Ρώμη να κάτσουν άλλες 2 μέρες κ να γυρισουν

2) Βουδαπέστη. Καθαρά επειδή ακούγεται ότι είναι οικονομικά

3) Πολωνία. Αλλά που? Βαρσοβία? Κρακοβία? Γκντανσκ? Μπορείς αν πας κάπου να πάς και σε κάποιο αλλο γρηγορα & φθηνα? 

Γενικά θέλουν να πάνε κάπου οικονομικά (όσο γίνεται) και να έχουν πράγματα να κάνουν πχ μην πάνε Βουδαπέστη και μέσα σε 5 μέρες την έχουν γυρίσει όλη κ βαρεθουν.

Δυστυχώς, δεν έχω γνώση για τίποτα από τα παραπάνω, οπότε τα φωτα σας. Γενικά είναι ανοικτός σε οποιαδηποτε πρόταση και γι'άλλη χώρα εκτός από Μάλτα και Βουκουρέστι (έχει πάει η δικιά του ήδη)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, ParafronGR είπε

Λοιπόν, έχει επέτειο με τη δικιά του και θέλει να πάνε πρώτη φορά εξωτερικό. Σκέφτονται 5-6 μέρες μέσα στον Οκτώβρη και επειδή το ταμείο είναι ψιλο μείον (θέλουν κάτι οικονομικό) εχουμε σκεφτεί τα εξής:

1) μίνι γύρος Ιταλίας: να πάνε κάπου φθηνά πχ Μιλάνο, να κάτσουν 2 μέρες κ μετά με το τραίνο να πάνε καπου αλλου πχ Ρώμη να κάτσουν άλλες 2 μέρες κ να γυρισουν

3) Πολωνία. Αλλά που? Βαρσοβία? Κρακοβία? Γκντανσκ? Μπορείς αν πας κάπου να πάς και σε κάποιο αλλο γρηγορα & φθηνα? 

Γενικά θέλουν να πάνε κάπου οικονομικά (όσο γίνεται) και να έχουν πράγματα να κάνουν πχ μην πάνε Βουδαπέστη και μέσα σε 5 μέρες την έχουν γυρίσει όλη κ βαρεθουν.

Δυστυχώς, δεν έχω γνώση για τίποτα από τα παραπάνω, οπότε τα φωτα σας. Γενικά είναι ανοικτός σε οποιαδηποτε πρόταση και γι'άλλη χώρα εκτός από Μάλτα και Βουκουρέστι (έχει πάει η δικιά του ήδη)

Η Ρώμη είναι μακριά απο το Μιλάνο. Μπορούν όμως απο το Μιλάνο να πάνε τουρ την τριγύρω βόρεια Ιταλία. Η Ιταλία έχει φθηνά ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα οπότε αντί να πάρουν τρένο, καλύτερα να νοικιάσουν. Διαμονή βέβαια μπορεί και να τσούζει, στο Μιλανο Νοέμβριο δε βρήκα κάτι αξιοπρεπές κάτω απο 100€

Πολωνία δεν θα έλεγα για 5-6 μέρες. Οι πόλεις είναι αρκετά μακριά η μία απο την άλλη οπότε δε πολυβγαίνει.

Αφού ειναι ζορισμένοι οικονομικά, καλύτερα να πάνε κάπου 3-4 μέρες και να ξοδέψουν λίγο παραπάνω παρά 6 και να είναι τσιμα τσίμα

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
Δημοσ.
11 ώρες πριν, ParafronGR είπε

Εγώ θα πρότεινα για Ρώμη 28 Νοεμβρίου με 2 Δεκεμβρίου από Skyscanner στα 45 ευρώ το άτομο πήγαινε-ελα από Θεσσαλονίκη.  Το θέμα διαμονής βγαίνει γύρω στα 300 με 400€ εκείνη την περίοδο. Αυτό θέλω να πάω και εγώ.

Επίσης έχω να προτείνω και αυτό εδώ που βρήκα https://famoustravel.gr/product/italiko-panorama-7meres-odikos-apo-e450-mono-stis-28-07-23/#included

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...