Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, G.bar said:

Ανάμεσα σε φλωρεντία και Βενετία, ξεκάθαρα Βενετία. 4 μέρες είναι αρκετές και για τα δυο, οπότε αν πας φλωρεντία, μπορεις να πας και Μπολόνια, και αν πας Βενετία μπορεις να πεταχτείς με το τρένο στο Μιλανο η στην Παντοβα με αυτοκίνητο. Κόσμο εννοείται θα εχει παντού, τα κανάλια δεν μυρίζουν.

Τελικα κλεισαμε Βενετια, 3 νυχτες θα μεινουμε, ελπιζω να ειναι αρκετες αλλα ταυτοχρονα να εχει αρκετα πραγματα να δουμε για 4 ημερες και να μην βαρεθουμε.
Θα κανω μια ερευνα αυτες τις ημερες για το τι θα επισκεφτουμε, αν εχεις καποιες προτασεις ειτε για αξιοθεατα ειτε για εστιατορια, καφε κλπ, εννοειται πως ειναι καλοδεχουμενες.

Επεξ/σία από merkon
  • Απαντ. 4,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Nabuko είπε

Καμία. Συνήθως πάω στην Ακτή Βουλιαγμένης αλλά με 10 ευρώ που έβαλαν φέτος την είσοδο τις καθημερινές την έκοψα λίγο. 

επειδή είμαι ΑΜΕΑ λογικά δεν θα πληρώνω είσοδο θα το τσεκάρω, έχει ξαπλώστρες με χρέωση?

3 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Είναι απλά τα πράγματα. Είμαστε η μισή χώρα μαζεμένη στο λεκανοπέδιο. Όπου πάνε ΜΜΜ (και άρα ο κόσμος σε κοπάδια), θα υπάρχει κοπαδική λογική από τους ιδιοκτήτες μπιτς μπαρ - παραλιών. "10-20 ΕΥΡΩ, κι άμα σ' αρέσει. "

Λόγω του υδροκέφαλου του Ελληνικού κράτους, κάθε διόδιο, προς κάθε κατεύθυνση, είναι φτιαγμένο για να τα πάρει από τον Αθηναίο - και δη τον Αθηναίο με χωριό σε Πελοπόννησο ή Στερεά (που είναι το 60-70% των σημερινών αθηναίων). Για να πας στο διπλανό Κιάτο (1 ώρα), θες 16 ευρώ πηγαινελα. Για να πας στη διπλανή Χαλκίδα (45λεπτά), θες 12 ευρώ πηγαινέλα. Όλα αυτά, χωρίς βενζίνες.

Αν μένεις από το Δαχτυλίδι και πάνω, ψιλοβολεύουν τα βουρκόνερα της Ν. Μάκρης και του Σκοινιά (0 διόδια - λίγα χλμ), αλλά εγώ εκεί μέσα δε μπαίνω, είναι δροσερό το αεράκι και ψιλο-άνετα αν δεν πας Κυριακή ή αργία.

Για μένα, το μόνο που αξίζει στην ΑΘήνα, είναι αν έχεις δικό σου μέσο, να πας από ανάβυσσο και κάτω, ιδανικά λεγρ[(αι)/(ε)]νά. Μπορείς να πας από Α. Οδό με ένα τάληρο πηγαινελα, αν έχεις πομπό, ή αν είσαι προς κέντρο, το πας και παραλιακά αν δνε είναι Κυριακή - αργία. Καθαρότατη θάλασσα, μη οργανωμένες και ενίοτε οργανωμένες παραλίες, εσσάνς κυκλάδων και δροσιά. Λογικά πάει και ΚΤΕΛ, αλλά... ταλαίπα.

η άλλη λύση είναι να παςε πούλμαν ημερισια αλλά δεν ξέρω αν αξίζει

Δημοσ.

Η απαντηση είναι κατηγορηματικά όχι.

Δεν ξεκινάω να παω σε παραλία της Αττικής, πραγματικά.

Απο την αριστερά, μετά τα διοδια Ελευσίνας και κάτω.

Απο δεξιά, τραβα προς Ευβοια

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

επειδή είμαι ΑΜΕΑ λογικά δεν θα πληρώνω είσοδο θα το τσεκάρω, έχει ξαπλώστρες με χρέωση?

Όχι δεν υπάρχει καμία άλλη χρέωση εκτός της εισόδου. Το θέμα είναι να βρεις ξαπλώστρα σε ώρες αιχμής. Εσύ που είσαι ΑμεΑ μπαίνεις δωρεάν και υποθέτω ότι στο θέμα ξαπλώστρας θα σε εξυπηρετήσει το προσωπικό.

Screenshot_20230807_170720_Chrome.jpg.c19deb5326e749baf12feb22bdc9916e.jpg

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Nabuko είπε

Καμία. Συνήθως πάω στην Ακτή Βουλιαγμένης αλλά με 10 ευρώ που έβαλαν φέτος την είσοδο τις καθημερινές την έκοψα λίγο. 

Πρόκειται για την τελευταία οργανωμένη πριν τη λίμνη της Βουλιαγμένης;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Yeap

Πριν 10 χρόνια περίπου που πήγαινα, όταν καθόμουν μετά το μεσημέρι έβγαιναν κάτι σαπουνάδες και φούσκες στην επιφάνεια του νερού.

Δεν ξέρω αν έχει διορθωθεί.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Πριν 10 χρόνια περίπου που πήγαινα, όταν καθόμουν μετά το μεσημέρι έβγαιναν κάτι σαπουνάδες και φούσκες στην επιφάνεια του νερού.

Δεν ξέρω αν έχει διορθωθεί.

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο τα τελευταία χρόνια

• Like 1
Δημοσ.
On 03/08/2023 at 13:51, Speculoos said:

Για διανυκτέρευση οικογένειας προς Καλαμαριά που προτείνετε να ψάξουμε;

Αν δεν έχετε πάει ήδη, για πόσα βράδια; Αυτοκίνητο θα υπάρχει ή είστε με αεροπλάνο/τραίνο/κτελ;

Σε γενικές γραμμές, κοντά στον κεντρικό πεζόδρομο ή στην Πλαστήρα (νέα Κρήνη, προς το παραλιακό μέτωπο. Ή προς το μέγαρο μουσικής για να έχετε πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, merkon είπε

Τελικα κλεισαμε Βενετια, 3 νυχτες θα μεινουμε, ελπιζω να ειναι αρκετες αλλα ταυτοχρονα να εχει αρκετα πραγματα να δουμε για 4 ημερες και να μην βαρεθουμε.
Θα κανω μια ερευνα αυτες τις ημερες για το τι θα επισκεφτουμε, αν εχεις καποιες προτασεις ειτε για αξιοθεατα ειτε για εστιατορια, καφε κλπ, εννοειται πως ειναι καλοδεχουμενες.

Σίγουρα μια μέρα θα τη φάτε στη πλατεία του Αγίου Μάρκου και στα γύρω στενά, εκεί είναι και το παλάτι και η γνωστή γέφυρα των στεναγμών και διάφορα μουσεία. Για φαγητό εχει απο μέρη που τρώνε οι ντόπιοι τα οποία είναι φτηνά και καλά, τα οποία βέβαια έχουν γίνει trend και μπορεί να έχουν και ουρά, μέχρι όσο αντέχει η τσέπη σου. 
  Οι μετακινήσεις γίνονται με βαπορέτα και είναι απο μόνες τους αξιοθέατο, η βόλτα με τη γόνδολα είναι στα 80€ για καμια ώρα περίπου και γίνεται ακόμα καλύτερη αν πέσεις σε καλό γονδολιέρη. 
   Για βραδυνη ζωή κοιτάξτε απο πριν όπου και αν πάτε, τι ώρα είναι το τελευταίο δρομολόγιο επιστροφής με το βαπορετο και πάρτε το προτελευταίο γιατι στο τελευταίο μπορεί να γίνεται χαμός. 
  Για εμένα είναι απο τις ομορφότερες και πιο ιδιαίτερες πόλεις του κόσμου, και το  καλυτερο που  μπορείς να κάνεις στη Βενετία είναι να χαθείς στα στενάκια.

Στις 7/8/2023 στις 9:47 ΠΜ, Exodia The Forbidden One είπε

Καλημέρα υπάρχει καμία παραλία της προκοπής Αθήνα δηλαδή στα κοντά μέχρι Βουλιαγμένη όχι Βάρκιζα Ανάβυσσο και τα σχετικά.

Εφόσον είσαι ΑμεΑ έχεις δοκιμάσει να πας στην πλαζ απέναντι απο το πικπα που είναι μόνο για ΑμεΑ;  Δεν γίνεται ποτέ ο χαμός που γίνεται σε όλες τις υπόλοιπες πλαζ, θα βρεις πάντα ξαπλώστρες μπροστά στη θάλασσα και εχει τα πάντα απο προσβασιμότητα και συγκοινωνία.

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, G.bar είπε

Εφόσον είσαι ΑμεΑ έχεις δοκιμάσει να πας στην πλαζ απέναντι απο το πικπα που είναι μόνο για ΑμεΑ;  Δεν γίνεται ποτέ ο χαμός που γίνεται σε όλες τις υπόλοιπες πλαζ, θα βρεις πάντα ξαπλώστρες μπροστά στη θάλασσα και εχει τα πάντα απο προσβασιμότητα και συγκοινωνία.

ειχα ρωτησει και μου ειχαν πει οτι δεν ξαπλωστρες απλα ειναι ελευθερη για αμεα ουτε εχει κυλκειο αν θες νερο η καφε

Δημοσ.

Πρόταση για διήμερο Ζαγοροχώρια δύο ζευγάρια με μικρά παιδιά;

Έχουμε πάει δύο φορές Τσεπέλοβο και όχι σε κάποιο άλλο.

Σημαντικό ότι το άλλο ζευγάρι έχει και μωρό με καρότσι. Το λέω μήπως κάποιο είναι πιο "εύκολο" στα πήγαινε έλα αν και όλα έχουν πέτρινα καλντερίμια.

Δημοσ.

Καλημέρα παίδες...

Αρχές Σεπτεμβρίου λέω να πάω 4-5 μέρες κατά Γύθειο κατά κύριο λόγο αλλά φτάνω και μέχρι Καλαμάτα και γύρω περιοχές. Σε ποια περιοχή έχει beach bar με μουσική κλπ για να κοιτάξω για διαμονή? Έχετε κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί να προτείνετε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/8/2023 στις 5:09 ΜΜ, Nabuko είπε

Όχι δεν υπάρχει καμία άλλη χρέωση εκτός της εισόδου. Το θέμα είναι να βρεις ξαπλώστρα σε ώρες αιχμής. Εσύ που είσαι ΑμεΑ μπαίνεις δωρεάν και υποθέτω ότι στο θέμα ξαπλώστρας θα σε εξυπηρετήσει το προσωπικό.

επειδή είμαι τελείως άσχετος από Αθήνα, με ποια λογική δικαιολογείται η χρεωση στην είσοδο;

Το να έχει ένα μπιτς μπάρ ελάχιστη χρεώση είναι κατανοητό, αλλά σε μια ολόκληρη ακτή;

Σε ποιον ανήκει η ακτή;

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Σε ποιον ανήκει η ακτή;

Στον δήμο 3Β

8 λεπτά πριν, The_Judas είπε

με ποια λογική δικαιολογείται η χρεωση στην είσοδο;

Δωρεάν ξαπλώστρες, ομπρέλες, καθαρή ακτή, καθαρές τουαλέτες, changing rooms, χώροι για ρακέτες, βόλει κλπ κλπ 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...