Ukforthemoment Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 59 λεπτά πριν, Mr.kostas είπε Α δλδ χάνω 5-7 ευρώ αν το κανω με μετρητά? δικιά σου είναι η τσέπη,δικιά σου και η επιλογή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 On 25/07/2023 at 16:26, Mpiftekis said: Γιατί δεν πας με πλοίο μέχρι τη Βενετία; Μετά η Ελβετία είναι πολύ κοντά. Εναλλακτικά, περνάς σουβλάκι την Αλβανία και κάνεις στάση κοντά στη Σκόδρα. Και μετά όπως σε βολεύει Δεν το σκεφτηκα, αλλα βλεπω οτι ειναι 25 ωρες (μια μερα στο καραβι) και κανει 180 + 180 σχεδον 4 κατοσταρικα (με εισητηριο μηχανης) Οποτε τη μια οδηγικη μερα την τρωμε στο καραβι (ξεκουραση αλλα βαρεμαρα). Και βλεπω και κατι ωρες ξημερωματα. Φευγει 6 φτανει 7. Οποτε θα πρεπει να ειμαστε στο ποδι απο τις 5... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mpiftekis Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 8 λεπτά πριν, therock είπε Δεν το σκεφτηκα, αλλα βλεπω οτι ειναι 25 ωρες (μια μερα στο καραβι) και κανει 180 + 180 σχεδον 4 κατοσταρικα (με εισητηριο μηχανης) Οποτε τη μια οδηγικη μερα την τρωμε στο καραβι (ξεκουραση αλλα βαρεμαρα). Και βλεπω και κατι ωρες ξημερωματα. Φευγει 6 φτανει 7. Οποτε θα πρεπει να ειμαστε στο ποδι απο τις 5... Οδικώς αν πας, το viamichelin βγάζει 19 ώρες και 200€ το πήγαινε μέχρι Βενετία (για να έχουμε δίκαιη σύγκριση). Επίσης, οι ακτοπλοϊκές έχουν εκπτώσεις early booking 20%, οπότε αν κλείσεις τα εισιτήρια Φλεβάρη, θα είναι ακόμα πιο φθηνά. Οπότε, διαλέγεις και παίρνεις: Πρωινό Ξύπνημα + Ξεκούραση (αναπλήρωση ύπνου απ'το πρωινό ξύπνημα ) + Βαρεμάρα 25 ώρες στο καράβι στα 200€, αν βάλεις και φαγητό κλπ. Οδικώς, πάλι στα 200€+διαμονές+φαγητό. Με ότι κούραση έχει αυτό + 1900 χλμ. στο κοντέρ της μηχανής. Βέβαια, αν δεις τη διαδρομή σαν ταξίδι κι όχι διεκπαιρεωτικά, τότε θα φας πιο πολλά χλμ και λεφτά αλλά τουλάχιστον θα το χαρείς. Θα θέλει βέβαια και πιο πολλές μέρες. Επειδή κι εγώ οδηγώ μηχανή και κάτι τέτοια ταξίδια τα ζηλεύω, δεν μπορώ να διαλέξω για σένα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 14 minutes ago, therock said: Δεν το σκεφτηκα, αλλα βλεπω οτι ειναι 25 ωρες (μια μερα στο καραβι) και κανει 180 + 180 σχεδον 4 κατοσταρικα (με εισητηριο μηχανης) Οποτε τη μια οδηγικη μερα την τρωμε στο καραβι (ξεκουραση αλλα βαρεμαρα). Και βλεπω και κατι ωρες ξημερωματα. Φευγει 6 φτανει 7. Οποτε θα πρεπει να ειμαστε στο ποδι απο τις 5... αν θες περιπετεια και εξερευνηση πας απο Βαλκανια (Αν πας Αλβανια προσεχε το gps γιατι ειδικα σε επαρχιακους δειχνει οτι ναναι). Αν απο την αλλη θες να ξοδεψεις περισσοτερο χρονο Ευρωπη (Ιταλια/Αυστρια) πας με καραβι. Λεφτα μη το ψαχνεις στα ιδια περιπου ειναι. Ειναι θεμα χρονου και επιλογης τουριστικων αξιοθεατων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CKSK Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 20 hours ago, Mr.kostas said: Παιδιά καλησπέρα έχω μια τεράστια απορία που θέλω να μου λύσετε θα πάω Αγγλία και θα πάρω ρεβολουτ μαζί μου αλλά θέλω να έχω και μετρητά μαζί μου… ποσά % προμήθεια κρατάει για μετατροπή από ευρώ σε λίρα άμα παω σε κάποιο κατάστημα για μετατροπή εσω στην ελλαδα? Και επίσης η ρεβολουτ την έχω ψηφιακά στο κινητο Πάντως εγώ άλλαξα πριν κανα μήνα, με online παραγγελία από δω https://argo-exchange.gr/agora-sinalagmatos χωρίς προμήθεια και μάλιστα όταν πήγα εκεί είδα ότι στον πίνακα είχαν χαμηλότερη τιμή από αυτή που είχα κλείσει στην παραγγελία μου. Με επιφύλαξη πάντα χωρίς να γνωρίζω τι τιμές παίζουν στην αγορά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maNga98 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα !! Τον άλλο μήνα θα πάω Κροατία και Σλοβενία (αεροπορικώς από Ελλάδα Κροατία και μετά οδικώς για Σλοβενία). Η ερώτηση μου είναι η εξής: με την ταυτότητα θα είμαι καλυμμένος κατά την διάρκεια του ταξιδιού (μιας κ η Κροατία δεν ανήκει στην ζώνη Σένγκεν παρόλο που είναι στην ΕΕ) ή καλύτερα να βγάλω διαβατήριο ; Απλά με ψιλιαγχωνει τόσο το Ελλάδα - Κροατία όσο και μετά το κομμάτι στα σύνορα Κροατιας - Σλοβενίας μην έχω τίποτα παρατράγουδα με τις ταυτότητες τις ελληνικές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, maNga98 είπε Καλησπέρα !! Τον άλλο μήνα θα πάω Κροατία και Σλοβενία (αεροπορικώς από Ελλάδα Κροατία και μετά οδικώς για Σλοβενία). Η ερώτηση μου είναι η εξής: με την ταυτότητα θα είμαι καλυμμένος κατά την διάρκεια του ταξιδιού (μιας κ η Κροατία δεν ανήκει στην ζώνη Σένγκεν παρόλο που είναι στην ΕΕ) ή καλύτερα να βγάλω διαβατήριο ; Απλά με ψιλιαγχωνει τόσο το Ελλάδα - Κροατία όσο και μετά το κομμάτι στα σύνορα Κροατιας - Σλοβενίας μην έχω τίποτα παρατράγουδα με τις ταυτότητες τις ελληνικές. Eίναι στην Σεγκεν η Κροατία απο αρχές του χρόνου. https://www.expatincroatia.com/croatia-schengen/ https://www.kathimerini.gr/economy/international/562210249/i-kroatia-yiothetei-to-eyro-kai-eiserchetai-ston-choro-sengken/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maNga98 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 3 minutes ago, Ukforthemoment said: Eίναι στην Σεγκεν η Κροατία απο αρχές του χρόνου. https://www.expatincroatia.com/croatia-schengen/ https://www.kathimerini.gr/economy/international/562210249/i-kroatia-yiothetei-to-eyro-kai-eiserchetai-ston-choro-sengken/ Ευχαριστω για την απάντηση ! Άρα δεν θα υπάρχει θέμα με την ταυτότητα μιας και δεν θα υπάρχουν έλεγχοι στα σύνορα έφοσον και οι 3 χώρες είναι στη Σένγκεν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
enlightened Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 28 minutes ago, maNga98 said: Ευχαριστω για την απάντηση ! Άρα δεν θα υπάρχει θέμα με την ταυτότητα μιας και δεν θα υπάρχουν έλεγχοι στα σύνορα έφοσον και οι 3 χώρες είναι στη Σένγκεν Εγώ έχω πάει Dubrovnik και Split το 2011 με ταυτότητα κανονικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mr.kostas Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα έχω μια απορία έχω ψηφιακή κάρτα ρεβολουτ (όχι φυσική) και θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω αγορές σε καταστήματα στην Αγγλία άνω των 50 ή 100 ευρώ χωρίς να μου ζητήσει πιν? Γιατί στην Ελλάδα ζητάει πιν στο pos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, Mr.kostas είπε Καλησπέρα έχω μια απορία έχω ψηφιακή κάρτα ρεβολουτ (όχι φυσική) και θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω αγορές σε καταστήματα στην Αγγλία άνω των 50 ή 100 ευρώ χωρίς να μου ζητήσει πιν? Γιατί στην Ελλάδα ζητάει πιν στο pos Σου ζητάει πιν με gpay?Σίγουρα δεν σου ζητάει να ξεκλειδώσεις το κινητό; και το όριο για ανέπαφες στην Αγγλία ειναι 100£ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mr.kostas Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 57 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Σου ζητάει πιν με gpay?Σίγουρα δεν σου ζητάει να ξεκλειδώσεις το κινητό; και το όριο για ανέπαφες στην Αγγλία ειναι 100£ Δεν ξερω δεν έχω ιδέα πρώτη φορά θα χρησιμοποιήσω καρτα στο εξωτερικό😅 έχω παντως Apple Pay… δλδ άμα περάσω τις 100 λίρες θα μου ζητήσει πιν που δεν έχω ή θα μου έρθει κάποια ενημέρωση στην εφαρμογή και πατήσω κάτι τύπου αποδέχομαι ή τπτ τέτοιο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 7 λεπτά πριν, Mr.kostas είπε Δεν ξερω δεν έχω ιδέα πρώτη φορά θα χρησιμοποιήσω καρτα στο εξωτερικό😅 έχω παντως Apple Pay… δλδ άμα περάσω τις 100 λίρες θα μου ζητήσει πιν που δεν έχω ή θα μου έρθει κάποια ενημέρωση στην εφαρμογή και πατήσω κάτι τύπου αποδέχομαι ή τπτ τέτοιο? Δεν ξέρω πως δουλευει το apple pay ,στο gpay απλά θέλει να είναι ενεργή η οθόνη για εώς το όριο των ανέπαφων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mr.kostas Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν ξέρω πως δουλευει το apple pay ,στο gpay απλά θέλει να είναι ενεργή η οθόνη για εώς το όριο των ανέπαφων. Αν περάσει το όριο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Mr.kostas είπε Αν περάσει το όριο? Ξεκλειδώνεις την συσκευή νομίζω,δεν θυμάμαι να ζητάει πιν κάπου,αν και έχω περασμένη κανονική κάρτα στο gpay. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2023 από Ukforthemoment 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα