Προς το περιεχόμενο

Διακοπές, ταξίδια, εκδρομές [Part II]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

12 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Τίποτα δεν είναι τζάμπα.

Βγάλε μια ρεβολουτ και κάνε απο εκεί συνάλλαγμα και κάνε ανάληψη λίρες στην αγγλία.Αν και η κάρτα περνάει στο 99% των καταστημάτων.

Είχα ρεβολουτ αλλά έχω διαγράψει τον λογαριασμό γιατί μου έτρωγε κάθε μήνα λεφτά στην κάρτα μου και από τοτε το φοβάμαι 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Revolut να σου έτρωγε λεφτά κάθε μήνα αποκλείεται. Κάτι άλλο θα είχε παιχτεί. Πάντως για ΗΒ νομίζω είναι μονόδρομος γιατι δε ξέρω κατα πόσο θα εξυπηρετηθείς μόνο με μετρητά (στα οποία προφανώς το ανταλλακτήριο θα σου κρατήσει αρκετούτσικη προμήθεια)

• Like 1

2 ώρες πριν, Mr.kostas είπε

Είχα ρεβολουτ αλλά έχω διαγράψει τον λογαριασμό γιατί μου έτρωγε κάθε μήνα λεφτά στην κάρτα μου και από τοτε το φοβάμαι 

απο μόνη της δεν τρώει λεφτά ,κάποια συνδρομή θα είχες κάνει.

Πρέπει να ανοίξεις κάποια αντίστοιχη τότε ,όπως wise.

8 ώρες πριν, Mr.kostas είπε

Κατι εκανες λαθος σιγουρα.

Στο UK Παντως τα μετρητα ειναι παντελως αχρηστα

Και τις 2 φορες που πηγα ( Νοεμβριο και Μαρτιο)

δεν χρησιμοποιησα καθολου.

Μονο Revolut και ανεπαφα κιολας, ακομα και στο μετρο δεν χρειαζεται εισιτηριο, τις μπαρες τις πληρωνεις απ ευθειας χωρις εισιτηριο με το nfc του κινητου

• Like 1

Καλησπέρα στην παρέα

Έχω εξοχικό στα Καμένα Βούρλα (ξέρω δεν σας ενδιαφέρει :D ) αλλά το αναφέρω γιατί τον θεωρώ ωραίο προορισμό για τα γούστα μου γιατί είναι σχετικά κοντά (2 ώρες δρόμος) , έχει τα πάντα απο μαγαζιά , μεγάλη παραλιακή διαδρομή για βόλτα το βράδυ , αλλά δυστυχώς η Θάλασσα είναι άθλια , το Ασπονέρι που είναι ωραία πνίγεται τον Αύγουστο και στον Αγ. Κωνσταντίνο που πάω συνήθως , δεν την λες καταπληκτική ως σύσταση αλλά παλεύεται , όμως τον Αύγουστο γεμίζει με σαλούφες οπότε απο Θάλασσα δεν το ευχαριστιόμαστε οικογενειακώς (2 παιδάκια)

Μετά απο αυτή την εισαγωγή ψάχνω μία εναλλακτική που να έχει καλή Θάλασσα , Στεριά δεν θέλω νησί αλλά να έχει την αντίστοιχη βραδινή βόλτα γιατί δεν είμαστε τύποι που κάθονται 6 ώρες στη θάλασσα οπότε θέλουμε και τον βραδινό μας περίπατο να περνάει η ώρα .

Έχετε καμία πρόταση ?

Σκεφτόμουν για Αγ. Ιωάννη Πηλίου (βολεύει να το συνδυάσω με τα Καμένα Βούρλα) ή Γύθειο αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι εκτός απο τις θάλασσες

14 λεπτά πριν, tsofras είπε

Καλησπέρα στην παρέα

Έχω εξοχικό στα Καμένα Βούρλα (ξέρω δεν σας ενδιαφέρει :D ) αλλά το αναφέρω γιατί τον θεωρώ ωραίο προορισμό για τα γούστα μου γιατί είναι σχετικά κοντά (2 ώρες δρόμος) , έχει τα πάντα απο μαγαζιά , μεγάλη παραλιακή διαδρομή για βόλτα το βράδυ , αλλά δυστυχώς η Θάλασσα είναι άθλια , το Ασπονέρι που είναι ωραία πνίγεται τον Αύγουστο και στον Αγ. Κωνσταντίνο που πάω συνήθως , δεν την λες καταπληκτική ως σύσταση αλλά παλεύεται , όμως τον Αύγουστο γεμίζει με σαλούφες οπότε απο Θάλασσα δεν το ευχαριστιόμαστε οικογενειακώς (2 παιδάκια)

Μετά απο αυτή την εισαγωγή ψάχνω μία εναλλακτική που να έχει καλή Θάλασσα , Στεριά δεν θέλω νησί αλλά να έχει την αντίστοιχη βραδινή βόλτα γιατί δεν είμαστε τύποι που κάθονται 6 ώρες στη θάλασσα οπότε θέλουμε και τον βραδινό μας περίπατο να περνάει η ώρα .

Έχετε καμία πρόταση ?

Σκεφτόμουν για Αγ. Ιωάννη Πηλίου (βολεύει να το συνδυάσω με τα Καμένα Βούρλα) ή Γύθειο αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι εκτός απο τις θάλασσες

Ειμαι απο Λαμια και πραγματικα τα Καμενα Βουρλα τα απεχθανομαι . Θαλασσα απαραδεκτη, εκτος απο το Ασπρονερι που δεν ειναι για οικογενειες αλλα για πιτσιρικαδα. Υγρασια και ζεστη γιατι το βουνο απο πισω κοβει τα παντα. Μαγαζια και περατζαδα εχει αλλα για μενα δεν αρκει αυτο. 

Αγιο Ιωαννη Πηλιου πηγα προπερσι και μετανοιωσα την ωρα και την στιγμη. Αν δεν μενεις κυριολεκτικα πανω στην παραλια οποτε δεν θα χρειαζεσαι αυτοκινητο τοτε κλαφτα. Μονο με ελικοπτερο μπορεις να μετακινηθεις και δεν ειναι μερος που περπατιεται γιατι ειναι σε πλαγια. Εκτος αυτου η θαλασσα δεν κανει για παιδια βαθαινει αποτομα και οταν βγαλει κυμα απλα δεν μπαινεις. 

Επειδη ειμαι στην ιδια φαση με σενα , πηγαινω εδω και 7 καλοκαιρια στα Καλα Νερα Πηλιου που ειναι σαν τα Καμμενα Βουρλα χωρις την πολυ φασαρια και με μακραν καλυτερη θαλασσα. Διπλα ειναι η Αφησσος επισης στο ιδιο στυλ δηλαδη παρκαρω και δεν ξαναμπαινω στο αμαξι αν δεν τελιωσουν οι διακοπες, μιας και ολα ειναι πανω στο δρομο , δωματια, φαγαδικα , καφε κλπ. 

Επισης αν σε τρωει μπορεις να κανεις μια ημερησια εξορμηση προς την αλλη μερια του Πηλιου δηλαδη Αι Γιαννη κλπ

Πιθανον να πεταχτουν οι νεοτεροι και να με πουν γερο/συνταξιουχο αλλα στα 46 μου με 2 παιδια αυτο το στυλ διακοπων θελω. 

Anyway αν θες κατι παραπανω pm me

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, james9tito είπε

Ειμαι απο Λαμια και πραγματικα τα Καμενα Βουρλα τα απεχθανομαι . Θαλασσα απαραδεκτη, εκτος απο το Ασπρονερι που δεν ειναι για οικογενειες αλλα για πιτσιρικαδα. Υγρασια και ζεστη γιατι το βουνο απο πισω κοβει τα παντα. Μαγαζια και περατζαδα εχει αλλα για μενα δεν αρκει αυτο. 

Αγιο Ιωαννη Πηλιου πηγα προπερσι και μετανοιωσα την ωρα και την στιγμη. Αν δεν μενεις κυριολεκτικα πανω στην παραλια οποτε δεν θα χρειαζεσαι αυτοκινητο τοτε κλαφτα. Μονο με ελικοπτερο μπορεις να μετακινηθεις και δεν ειναι μερος που περπατιεται γιατι ειναι σε πλαγια. Εκτος αυτου η θαλασσα δεν κανει για παιδια βαθαινει αποτομα και οταν βγαλει κυμα απλα δεν μπαινεις. 

Επειδη ειμαι στην ιδια φαση με σενα , πηγαινω εδω και 7 καλοκαιρια στα Καλα Νερα Πηλιου που ειναι σαν τα Καμμενα Βουρλα χωρις την πολυ φασαρια και με μακραν καλυτερη θαλασσα. Διπλα ειναι η Αφησσος επισης στο ιδιο στυλ δηλαδη παρκαρω και δεν ξαναμπαινω στο αμαξι αν δεν τελιωσουν οι διακοπες, μιας και ολα ειναι πανω στο δρομο , δωματια, φαγαδικα , καφε κλπ. 

Επισης αν σε τρωει μπορεις να κανεις μια ημερησια εξορμηση προς την αλλη μερια του Πηλιου δηλαδη Αι Γιαννη κλπ

Πιθανον να πεταχτουν οι νεοτεροι και να με πουν γερο/συνταξιουχο αλλα στα 46 μου με 2 παιδια αυτο το στυλ διακοπων θελω. 

Anyway αν θες κατι παραπανω pm me

Σε ευχαριστώ πολύ, ακριβώς αυτό ψάχνω θάλασσα και περπατούρα.

Και εμένα εκεί που είναι το σπίτι το παίρνω μόνο το πρωί για την θάλασσα, το βράδυ απλά πάω βόλτα από την μία πλευρά μέχρι την εκκλησία.

Στα καλά νερά έχω πάει, ωραία η θάλασσα απλά δεν τα  έχω γυρίσει για να δώ αν βολεύει από άποψη βόλτας, θα το κοιτάξω 

Επεξ/σία από tsofras

Τα Καλά Νερά και οι γύρω παραλίες έχουν τις χειρότερες παραλίες του Πηλίου. Προσωπικά δεν έχω κάνει μπάνιο ποτέ εκεί, βέβαια είναι ωραία το βράδυ, έχει περατζάδα και πολλά πράγματα να κάνουν τα παιδιά.

Οι παραλίες του Αιγαίου είναι μακράν καλύτερες, βέβαια αν έχει βοριά θα δυσκολευτούν αρκετά τα παιδιά.

• Sad 1

23 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

απο μόνη της δεν τρώει λεφτά ,κάποια συνδρομή θα είχες κάνει.

Πρέπει να ανοίξεις κάποια αντίστοιχη τότε ,όπως wise.

18 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Κατι εκανες λαθος σιγουρα.

Στο UK Παντως τα μετρητα ειναι παντελως αχρηστα

Και τις 2 φορες που πηγα ( Νοεμβριο και Μαρτιο)

δεν χρησιμοποιησα καθολου.

Μονο Revolut και ανεπαφα κιολας, ακομα και στο μετρο δεν χρειαζεται εισιτηριο, τις μπαρες τις πληρωνεις απ ευθειας χωρις εισιτηριο με το nfc του κινητου

Είχα ασχοληθεί λίγο με bitcoin αλλά δεν πηγε και πολυ καλά για αυτό😅 

21 hours ago, phanispal said:

Χειρότερες από ποια άποψη;

Με ενδιαφέρει για Μηλίνα που ρώτησα και πιο πάνω.

Στην καθαρότητα των νερών και στο θέμα της ομορφιάς.

Μηλίνα είναι καλύτερα πάντως και είναι ωραία και το βράδυ για οικογένεια. 

• Thanks 1

Η Μηλίνα είναι εξαιρετικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές.

Είναι όμορφο μέρος, μικρό άρα χοντρικά δε χρειάζεται αυτοκίνητο, είναι μέσα στον Παγασητικό κόλπο άρα νερά πιο ήρεμα, παραλίες που βαθαίνουν σταδιακά κτλ, δλδ μια χαρά για παιδάκια, έχει λίγη νυχτερινή ζωή δεδομένου ότι δέχεται πολλούς τουρίστες και έχει και άλλες παραλίες στα κοντά για κάτι διαφορετικό. 

Επίσης είναι χοντρικά κάτω απ'την Αργαλαστή, το κεφαλοχώρι της περιοχής, οπότε υπάρχουν εναλλακτικές για φαγητό ή μέρη για βόλτα κτλ και αν έχετε όρεξη μπορείτε να περάσετε από εκεί στις παραλίες του Αιγαίου οι οποίες είναι όμορφες και ιδιαίτερες (ποτιστικά, πάλτση, μελανή κτλ.).

Υγ. Η Μηλίνα ήταν η περιοχή με τις παραθεριστικές κατοικίες των αστών Βολιωτών τον περασμένο αιώνα, έχει ακόμα μερικά σπίτια παλιά, τύπου διατηρητέα.

• Like 2
  • Thanks 1

Στις 12/7/2023 στις 5:24 ΜΜ, tsofras είπε

Σε ευχαριστώ πολύ, ακριβώς αυτό ψάχνω θάλασσα και περπατούρα.

Και εμένα εκεί που είναι το σπίτι το παίρνω μόνο το πρωί για την θάλασσα, το βράδυ απλά πάω βόλτα από την μία πλευρά μέχρι την εκκλησία.

Στα καλά νερά έχω πάει, ωραία η θάλασσα απλά δεν τα  έχω γυρίσει για να δώ αν βολεύει από άποψη βόλτας, θα το κοιτάξω 

Φοινικούντα και Γυάλοβα είναι κάπως έτσι και με ωραίες παραλίες.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...