Nikos Chatzoglou Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Καλησπέρα, Σχεδιάζω το καλοκαίρι να πάω οδικώς Σκόπια & Αλβανία, όπου θα μείνω κάποιες μέρες (καλώς εχόντων). Όσοι το έχετε κάνει ήδη, μπορείτε να ου πείτε τι χρειάζεται από θέμα γραφειοκρατίας όσον αφορά το αμάξι; Σίγουρα πρέπει να μιλήσω με την ασφαλιστική για πράσινη κάρτα. Γενικά τι άλλο; (Είναι σοβαρή η ερώτηση, όχι τρολαρίσματα, να χαρείτε).
Jiakometi Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Για το αυτοκίνητο δεν νομίζω ότι χρειάζεται τίποτα άλλο. Η πράσινη κάρτα αρκεί. Αν το δίπλωμα σου (άδεια οδήγησης) είναι καινούργιο (κάρτα), τότε επίσης δεν θα ‘έχεις πρόβλημα και το αναγνωρίζουν σχεδόν όλοι. Having said that, υπάρχει πάντα η περίπτωση να πέσεις σε κάποιον που θα απαιτήσει διεθνές δίπλωμα. (International Drivers’ License). Προσοχη στην οδήγηση στην Αλβανία. Πολύ αμυντικά. OFF topic mode ON Στα Σκοπια να περάσεις από Οχρίδα (Ochrid), κατά προτίμηση σε ξενοδοχείο πάνω στη λίμνη. Εκεί γύρω έχει και μικρά ελληνόφωνα χωριά. Στην Αλβανία μια επίσκεψη στο Δυρράχιο (Durrës ) είναι απαραίτητη, για φαγητό και ποτό πάνω στη Θάλασσα … Έχει πολλά βυζαντινά ερείπια με καλύτερο όλων ένα θέατρο στον λόφο κοντά στο θερινό ανάκτορο του Χότζα. https://theculturetrip.com/europe/albania/articles/how-to-spend-a-day-in-durres-albania/ Off topic mode OFF. 1
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 35 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Προσοχη στην οδήγηση στην Αλβανία. Πολύ αμυντικά. OFF topic mode ON Στα Σκοπια να περάσεις από Οχρίδα (Ochrid), κατά προτίμηση σε ξενοδοχείο πάνω στη λίμνη. Εκεί γύρω έχει και μικρά ελληνόφωνα χωριά. Στην Αλβανία μια επίσκεψη στο Δυρράχιο (Durrës ) είναι απαραίτητη, για φαγητό και ποτό πάνω στη Θάλασσα … Έχει πολλά βυζαντινά ερείπια με καλύτερο όλων ένα θέατρο στον λόφο κοντά στο θερινό ανάκτορο του Χότζα. https://theculturetrip.com/europe/albania/articles/how-to-spend-a-day-in-durres-albania/ Nαι, Οχρίδα θα πάω και επειδή θα είμαι με αυτοκίνητο, θα γυρίσω όλα τα παράλια της λίμνης και από Αλβανία μεριά (Pogradec etc). Έχω μια ανησυχία με την οδήγηση στην Αλβανία. Το έχεις κάνει;
Jiakometi Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 9 ώρες πριν, Nikos Chatzoglou είπε Nαι, Οχρίδα θα πάω και επειδή θα είμαι με αυτοκίνητο, θα γυρίσω όλα τα παράλια της λίμνης και από Αλβανία μεριά (Pogradec etc). Έχω μια ανησυχία με την οδήγηση στην Αλβανία. Το έχεις κάνει; Η Οχρίδα από την πλευρά της Αλβανίας δεν έχει τόσο ενδιαφέρον αλλά οκ μπορείς να το δεις. Στη. Αλβανία οδηγούμε πάντα αμυντικά, προσέχουμε πολύ, αφήνουμε τους άλλους να κάνουν ότι θέλουν χωρίς φωνές καυγάδες και κόρνες. Αν εμπλακείς σε περιστατικό δεν είναι σίγουρο το αποτέλεσμα ακόμη κι αν δεν φταις. Δεν είναι .όλοι ασφαλισμένοι …… Πάντα υποχωρητικοί και δεν χάνουμε. Ναι, για πέντε χρόνια επισκεπτόμουν την Αλβανία για επαγγελματικούς λόγους. Πήγαινα οδικώς από Αθηνα ή καμμιά φορά μέσω Σκοπίων …. 1
zio10 Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Αλβανία αν δεν κάνω λάθος είναι και υποχρεωτικά τα φώτα ακόμα και τη μέρα. Γενικά ψάχνουν λίγο αφορμή να σε γράψουν αν είσαι ξένος ( ή να βγάλουν 5-10€). 1
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Στις 21/5/2023 στις 9:41 ΠΜ, Jiakometi είπε Η Οχρίδα από την πλευρά της Αλβανίας δεν έχει τόσο ενδιαφέρον αλλά οκ μπορείς να το δεις. Πιστεύεις ότι φτάνει μια βδομάδα για να πάω σε όλες τις "παραλίες" της Οχρίδας από τη μεριά των Σκοπίων έχοντας αμάξι ;
thanasisxask Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 21 ώρες πριν, Nikos Chatzoglou είπε Πιστεύεις ότι φτάνει μια βδομάδα για να πάω σε όλες τις "παραλίες" της Οχρίδας από τη μεριά των Σκοπίων έχοντας αμάξι ; Μια βδομάδα για τις παραλίες; πολύ δεν είναι;
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, thanasisxask είπε Μια βδομάδα για τις παραλίες; πολύ δεν είναι; Δεν ξέρω, δεν έχω πάει ποτέ. Εννοώ να κάτσω και λίγο σε κάθε παραλία. Βλέπω στο google maps ότι υπάρχουν διάφορες.
Jiakometi Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Στις 23/5/2023 στις 1:38 ΠΜ, Nikos Chatzoglou είπε Πιστεύεις ότι φτάνει μια βδομάδα για να πάω σε όλες τις "παραλίες" της Οχρίδας από τη μεριά των Σκοπίων έχοντας αμάξι ; Ναι μια εβδομάδα φτάνει ….. Απλώς δεν ξέρω αν αξίζει…..
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 25 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Ναι μια εβδομάδα φτάνει ….. Απλώς δεν ξέρω αν αξίζει….. Α οκ, λες δεν αξίζει για μια επίσκεψη ; (συν ότι μου αρέσει και το κολύμπι)
Jiakometi Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 20 λεπτά πριν, Nikos Chatzoglou είπε Α οκ, λες δεν αξίζει για μια επίσκεψη ; (συν ότι μου αρέσει και το κολύμπι) Θεωρώ ότι δεν αξίζει, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι εσένα μπορεί να σου αρέσει. Μια βόλτα μιας ημέρας, με το αυτοκίνητο θεωρώ, είναι αρκετή να σου λύσει την απορία. Σίγουρα η λίμνη είναι ένα αξιοθέατο αλλά (για μένα) όχι ‘άξιο μιας εβδομάδας παραμονής. 1
theo93 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Καλησπέρα, κανονίζω Ρώμη για μέσα Ιουνίου. Πήγα να κλείσω για Βατικανο και όλες οι μέρες είναι sold out. Μετά είδα το https://www.getyourguide.com/vatican-museums-l2738/vatican-museums-sistine-chapel-entrance-ticket-t62214?lang=en&_pc=1,2&date_from=2023-06-09. Το έχει δοκιμάσει κανείς, είναι οκ? Επίσης τι άλλο θα προτείνατε για 4 μέρες σε αξιοθέατα και φαί;
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, Jiakometi είπε Θεωρώ ότι δεν αξίζει, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι εσένα μπορεί να σου αρέσει. Μια βόλτα μιας ημέρας, με το αυτοκίνητο θεωρώ, είναι αρκετή να σου λύσει την απορία. Σίγουρα η λίμνη είναι ένα αξιοθέατο αλλά (για μένα) όχι ‘άξιο μιας εβδομάδας παραμονής. Αν τελικά πάω, θα σας κάνω ένα update. 1
babisa Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 12 ώρες πριν, theo93 είπε Το έχει δοκιμάσει κανείς, είναι οκ? Στο συνιστώ ανεπιφύλακτα ! " Skip the line " αυτό από μόνο του αξίζει το κόστος! Όταν δεις την ουρά θα καταλάβεις 😅 3
theo93 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 1 hour ago, babisa said: Στο συνιστώ ανεπιφύλακτα ! " Skip the line " αυτό από μόνο του αξίζει το κόστος! Όταν δεις την ουρά θα καταλάβεις 😅 Το έκλεισα, απλα μου έκανε εντύπωση πως στο official είναι out of stock και αυτοί πουλάνε κανονικά. Απο μια φίλη έμαθα πως έχουν και δική τους είσοδο, κάνει καλά deals το Vatican
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα