Προς το περιεχόμενο

Διακοπές, ταξίδια, εκδρομές [Part II]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

17 ώρες πριν, rantomas είπε

Καλημέρα, έχει κανείς άποψη για Σύρο, Τήνο, Σέριφο, Σίφνο; Θελω να συνδυάσω κάποιο νησί (για καμιά βδομάδα) με την Σαντορίνη κοντά στον 15γουστο. Το βασικό που με ενδιαφέρει είναι να έχει ωραίες παραλίες, κανένα καλό εστιατόριο/ταβέρνα. Αμάξι θα νοικιάσω αν αξίζει. 

Αν πας από Σαντορίνη πρέπει να δεις τι βολεύει σε ακτοπλοϊκά. Μετά να δεις πού θα μπορέσεις να βρεις δωμάτιο, ειδικά η Σέριφος φέτος θα βουλιάξει από κόσμο.

Από κει κι έπειτα και έχοντας ως σχεδόν δεδομένο ότι ο αέρας θα σε πάρει και θα σε σηκώσει (ειδικά Τήνο, Σέριφο), φαγητό καλό θα βρεις παντού (ένα τικ πάνω Τήνος, Σίφνος αν και κάπως πιο ακριβά) και παραλίες Σέριφος, Τήνος είναι όντως πιο ωραίες όπως είπαν και οι προηγούμενοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Μήπως είναι καλύτερα απο θέμα αέρα μέσα/τέλη Ιουλίου; Έχει καθόλου κόσμο εκείνη την περίοδο; Οποιαδήποτε πρόταση για παραλίες, φαγητό στην Σέριφο ευπρόσδεκτη :)

εχει παει καποιος διακοπες σε εξωτικο νησι/μερος; σκεφτομαι να παω προς τα τελη αυγουστου/αρχες σεπτεμβρη και λιγο που το εχω ψαξει προς το παρων εχω βρει τα εξης:

- για τελη αυγουστου δεν ειναι καλη εποχη για να πας μαλδιβες αλλα ειναι μια χαρα για ινδονησια και σευχελλες οποτε μαλλον εκ πρωτης σκεφτομαι να παω σε ενα απο τα δυο. εχω αποκλεισει λογω μεγαλης αποστασης και πολυ υψηλου κοστους τα νησια μπορα μπορα, νησια Φιτζι και χαβαη οπου εκει ξεκινας με κοστος απο 3κ και πανω. 

- απο τα λιγα που εχω δει μαλλον ειναι καλυτερο να πας μεσω ταξιδιωτικου γραφειου σε τετοια μερη. δεν εχω παει ποτε διακοπες μεσω γραφειου, παντα τα κανονιζα μονος μου στο εξωτερικο αλλα εχω παει μονο Ευρωπη οποτε δεν ηταν απαραιτητο για μενα ενα ταξιδιωτικο γραφειο. 

οποιος εχει παει και θελει να μοιραστει τις εμπειριες και τι πρεπει να προσεξει καποιος ας απαντησει μιας και ειμαι ακομη στο ψαξιμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, colombiano747 είπε

εχει παει καποιος διακοπες σε εξωτικο νησι/μερος; σκεφτομαι να παω προς τα τελη αυγουστου/αρχες σεπτεμβρη και λιγο που το εχω ψαξει προς το παρων εχω βρει τα εξης:

- για τελη αυγουστου δεν ειναι καλη εποχη για να πας μαλδιβες αλλα ειναι μια χαρα για ινδονησια και σευχελλες οποτε μαλλον εκ πρωτης σκεφτομαι να παω σε ενα απο τα δυο. εχω αποκλεισει λογω μεγαλης αποστασης και πολυ υψηλου κοστους τα νησια μπορα μπορα, νησια Φιτζι και χαβαη οπου εκει ξεκινας με κοστος απο 3κ και πανω. 

- απο τα λιγα που εχω δει μαλλον ειναι καλυτερο να πας μεσω ταξιδιωτικου γραφειου σε τετοια μερη. δεν εχω παει ποτε διακοπες μεσω γραφειου, παντα τα κανονιζα μονος μου στο εξωτερικο αλλα εχω παει μονο Ευρωπη οποτε δεν ηταν απαραιτητο για μενα ενα ταξιδιωτικο γραφειο. 

οποιος εχει παει και θελει να μοιραστει τις εμπειριες και τι πρεπει να προσεξει καποιος ας απαντησει μιας και ειμαι ακομη στο ψαξιμο.

Μαλδίβες έχω πάει δυο φορές τέλη Ιουλίου - Αύγουστο κ σε σύνολο 20 ημερών έβρεξε 5 ημέρες κ αυτό κάτι μπόρες για δυο ώρες . Μπορεί όμως να πας κ να βρέχει 3 ημέρες συνεχόμενα . Είναι κ θέμα τύχης σε αυτά τα μέρη . Εκπληκτικό μέρος για να γίνεις ένα με τη θάλασσα να δεις πως είναι η πραγματική θάλασσα με απίστευτη υποβρύχια ζωη κ όχι αυτό που νομίζουμε εδώ για θάλασσα . Εννοείται ότι επειδή κάνω  scuba diving είναι για εμένα από τα καλύτερα μέρη του κόσμου για διακοπές .Αλλά κ απλά μια μάσκα να φορέσεις έχεις μεγάλες πιθανότητες να κολυμπήσεις με χελώνες κ σαλάχια( ίσως κ κάνα μικρό καρχαρία που θα εξαφανιστεί μόλις σε δει ) 10 μέτρα από την ακτή . 
-Μπαλί  έχω πάει επίσης Αύγουστο κ από τις 10 ημέρες έβρεξε μια σχεδόν ολόκληρη ημέρα . Με βάση τα μοντέλα του καιρού πολύ πιο ασφαλής επιλογή για να αποφύγεις βροχές τον Αύγουστο αλλα κ πάλι θέμα τύχης . Συνδυάζεις θάλασσα με βουνό , ζούγκλα , ηφαίστειο . Έχει εκπληκτικές παραλίες που τις ανακαλύπτεις καλύτερα με ένα ντόπιο οδηγό . Επίσης εκδρομές σε ηφαίστειο όπου φτάνεις μέχρι κάποιο σημείο ανάλογα ποσο αντέχεις , καγιάκ σε ποτάμι , βόλτες με ελέφαντες , εκδρομες σε ναούς , πολύ καλό κ φτηνό φαγητό κ κόσμο που είναι σχεδόν πάντα με το χαμόγελο σε όλα .

Κ στις δυο περιπτώσεις πήγα με ταξιδιωτικό γραφείο κ δε το μετάνιωσα γιατι τα αεροπορικά από μόνος μου τα έβρισκα σε πολύ υψηλές τιμές για τις ημέρες που ήθελα να πάω .

Επεξ/σία από totalius
  • Like 1
  • Thanks 1

27 λεπτά πριν, totalius είπε

Μαλδίβες έχω πάει δυο φορές τέλη Ιουλίου - Αύγουστο κ σε σύνολο 20 ημερών έβρεξε 5 ημέρες κ αυτό κάτι μπόρες για δυο ώρες . Μπορεί όμως να πας κ να βρέχει 3 ημέρες συνεχόμενα . Είναι κ θέμα τύχης σε αυτά τα μέρη . Εκπληκτικό μέρος για να γίνεις ένα με τη θάλασσα να δεις πως είναι η πραγματική θάλασσα με απίστευτη υποβρύχια ζωη κ όχι αυτό που νομίζουμε εδώ για θάλασσα . Εννοείται ότι επειδή κάνω  scuba diving είναι για εμένα από τα καλύτερα μέρη του κόσμου για διακοπές .Αλλά κ απλά μια μάσκα να φορέσεις έχεις μεγάλες πιθανότητες να κολυμπήσεις με χελώνες κ σαλάχια( ίσως κ κάνα μικρό καρχαρία που θα εξαφανιστεί μόλις σε δει ) 10 μέτρα από την ακτή . 
-Μπαλί  έχω πάει επίσης Αύγουστο κ από τις 10 ημέρες έβρεξε μια σχεδόν ολόκληρη ημέρα . Με βάση τα μοντέλα του καιρού πολύ πιο ασφαλής επιλογή για να αποφύγεις βροχές τον Αύγουστο αλλα κ πάλι θέμα τύχης . Συνδυάζεις θάλασσα με βουνό , ζούγκλα , ηφαίστειο . Έχει εκπληκτικές παραλίες που τις ανακαλύπτεις καλύτερα με ένα ντόπιο οδηγό . Επίσης εκδρομές σε ηφαίστειο όπου φτάνεις μέχρι κάποιο σημείο ανάλογα ποσο αντέχεις , καγιάκ σε ποτάμι , βόλτες με ελέφαντες , εκδρομες σε ναούς , πολύ καλό κ φτηνό φαγητό κ κόσμο που είναι σχεδόν πάντα με το χαμόγελο σε όλα .

Κ στις δυο περιπτώσεις πήγα με ταξιδιωτικό γραφείο κ δε το μετάνιωσα γιατι τα αεροπορικά από μόνος μου τα έβρισκα σε πολύ υψηλές τιμές για τις ημέρες που ήθελα να πάω .

Πολύ ωραίες πληροφορίες. Μπορείς να μας ενημερώσεις και τα κόστη για τα ταξίδια; Μεταφορικά - Διαμονή - Φαγητό - Νυχτερινή ζωή - Δραστηριότητες;

Στις 5/5/2023 στις 12:18 ΜΜ, rantomas είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Μήπως είναι καλύτερα απο θέμα αέρα μέσα/τέλη Ιουλίου; Έχει καθόλου κόσμο εκείνη την περίοδο; Οποιαδήποτε πρόταση για παραλίες, φαγητό στην Σέριφο ευπρόσδεκτη :)

Για τη Σεριφο δεν έχω ιδέα, για Τήνο Ιούλιο ειναι πολυ όμορφα. Δεν έχει τον πολυ κόσμο του Αυγούστου και συνήθως έχει λιγότερους αέρηδες.

Η Τηνος έχει άπειρες επιλογές σε φαγητά για ολα τα βαλάντια, μπαράκια, χωριά να περπατήσεις, ωραίες θάλασσες. Θέλει ομως αμάξι. 

• Like 1

2 ώρες πριν, enlightened είπε

Πολύ ωραίες πληροφορίες. Μπορείς να μας ενημερώσεις και τα κόστη για τα ταξίδια; Μεταφορικά - Διαμονή - Φαγητό - Νυχτερινή ζωή - Δραστηριότητες;

Έχουν περάσει 7 χρόνια από το τελευταίο από αυτά τα ταξίδια . Σίγουρα θα έχουν αλλάξει πολύ τα κόστη . Σημασία έχει να αποφασίσεις που θα πας ανάλογα με το τι σου αρέσει να κάνεις Πχ Μαλδίβες έχω ακούσει κ κόσμο να βαριέται μετά από 5-6 ημέρες ενώ εγώ πχ θα μπορούσα να πηγαίνω κάθε χρόνο για ένα μήνα . 
Το Μπαλί έχει πολλά μέρη να γυρίσεις τοσο με τις εκδρομές που κανονίζουν τα γραφεία οδό κ με ένα ντόπιο οδηγό που θα βρεις εκεί σε συνεννόηση με το ξενοδοχειο ή τυχαία όπως πχ βρήκαμε εμείς ένα που μας είπε καλημέρα στα Ελληνικά κ μας πήγε σε διαφορά μέρη που συσκολα θα πηγαίναμε μόνοι μας . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/5/2023 στις 11:18 ΠΜ, rantomas είπε

λογικα Σεριφο δεν εχεις θεμα αερα Ιουνη/ιουλη. Απο αυγουστο γινεται χαμουλης. Εχει κοσμο οχι τοσο στις παραλιες (που ειναι σχεδον απειρες) ουτε στα δωματια αλλα στη νυχτερινη ζωη/μπαρ/ρεστοραν. Ολοι ανεβαινουν χωρα το βραδακι για θεα αλλα και επειδη ειναι ολα τα "καλα" μαγαζια. Μπορεις να κανεις κρατηση για να μη ταλαιπωρεισαι. Για μετακινησεις μηχανακι ενοικιαση ειτε ΚΤΕΛ/Ταξι. Αμαξι δεν αξιζει μιας και οι δρομοι στενοι και ισως ταλαιπωρηθεις με κινηση στα δρομακια. Εχει αρκετη ζεστη μιας και αρκετες παραλιες εχουν αμμο οποτε δες θεμα σκιασης (εκτος αν κανεις μπανιο στο λιμανι/πολη)

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1

Αν δεν υπάρξει καθυστέρηση, ναι, είναι υπερ-αρκετός. Έτσι κι αλλιώς οι αποσκευές σου θα πάνε μόνες τους στο άλλο αεροσκάφος, δεν έχεις να κάνεις καμιά τρομερή διαδικασία.

Αν όμως η πρώτη πτήση για κάποιο λόγο καθυστερήσει, good luck! :P

14 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

90 λεπτά είναι αρκετός χρόνος για να προλάβει κάποιος πτήση με ανταπόκριση; Είναι της ίδιας εταιρείας, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

ενα εισιτήριο;θα παραλάβεις παραδωσεις αποσκευή;

εφόσον έκλεισες με την ίδια εταιρία συνεχόμενο εισιτήριο δεν παραδίδεις αποσκευή και η εταιρεία έχει υπολογίσει επαρκή το χρόνο μεταξύ των πτήσεων. Αν ήτανε πχ 50min δεν θα σου επέτρεπε την κράτηση. Αν η πρώτη πτήση έχει καθυστέρηση είναι πιθανόν να μπεις στη δεύτερη πτήση κ να έρθει η βαλίτσα σου με την επόμενη (οποιασδήποτε εταιρείας προς τον τελικό σου προορισμό) λόγω μικρού χρόνου φόρτωσης. 

αν καθυστερήσει πολύ η πρώτη πτήση δεν χάνεις το εισιτήριο και πας με την επόμενη στον ίδιο προορισμό μαζί με την αποσκευή σου. 

Επισκέπτης

90 λεπτά,αν δεν υπάρχει καθυστέρηση,είναι υπεραρκετός χρόνος.

Αν έχει καθυστέρηση,και πετάς με την ίδια εταιρία,τότε περιμένει η επόμενη πτήση για λίγη ώρα.

Ετσι μου έτυχε πριν λίγα χρόνια,με την AirSerbia,από Θεσσαλονίκη για Ντισσελντορφ,μέσω Βελιγραδιου.1 ωρα ήταν ο ενδιάμεσος χρόνος,1 ωρα καθυστέρηση είχε από Θεσσαλονίκη,φτάσαμε Βελιγράδι,μας περίμεναν 2 άτομα στην έξοδο του αεροπλάνου,πετούσαν και άλλοι Έλληνες,και μας πήγαν κατευθείαν στην επόμενη πτήση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...