Προς το περιεχόμενο

Διακοπές, ταξίδια, εκδρομές [Part II]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, trelomam είπε

Πατρα δεν έχω παέι ποτέ, έχει κάποιο ενδιαφερον για εκδρομη/διανυκτερευση;

Πάτρα είναι ένας παραθαλάσσιος προορισμός, είχες πει ότι δε θες θάλασσα αλλά βουνό... Για Πελοπόννησο υπάρχουν άπειρα μέρη, μπορείς να πας Βυτίνα, Μαίναλο, Δημητσάνα, Αλωνύσταινα, Γεωργίτσι, προς Μάνη μεριά Αρεόπολη, Οίτυλο, Στούπα, Καρδαμύλη έχει αρκετά 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εγώ θα έλεγα προς Μυστρά/Σπάρτη, και συνέχεια καταλήγεις Μονεμβασιά. Ή νότια για Γύθειο και Λιμένι, Οίτυλο και Αρεόπολη και ως εκεί.

Καρδαμύλη ωραία είναι αλλά μάλλον λίγο πιο μακριά από ότι θες σε απόσταση. Και πάντα από Καλαμάτα, αν πας από Αρεόπολη είναι σίγουρα πολύ πιο μακριά από τα όρια που βάζεις (αν και πολύ ωραία διαδρομή).

Καλησπερα και απο εμενα. θα βρισκομαι Βρυξελες για μερικες μερες και λεω να κανω μια μονοημερη Ολλανδια..

Τι προτεινετε; Αμστερνταμ ή Ουτρέχτη ;

28 λεπτά πριν, jimmysss! είπε

Καλησπερα και απο εμενα. θα βρισκομαι Βρυξελες για μερικες μερες και λεω να κανω μια μονοημερη Ολλανδια..

η προσωπικη μου γνωμη για ημερησια ->Ουτρεχτη

Γιατι; πιο μαζεμενα, πιο οικονομικα και εχει και αρκετα να δεις σε μια ημερα

Απο την αλλη το Αμστερνταμ ειναι χαοτικο και θα πρεπει να εχεις ετοιμασει απο πριν που θα πας και τι θα δεις γιατι αλλιως θα σε φανε οι δρομοι

• Like 1

1 λεπτό πριν, vamvakoolas είπε

η προσωπικη μου γνωμη για ημερησια ->Ουτρεχτη

Γιατι; πιο μαζεμενα, πιο οικονομικα και εχει και αρκετα να δεις σε μια ημερα

Απο την αλλη το Αμστερνταμ ειναι χαοτικο και θα πρεπει να εχεις ετοιμασει απο πριν που θα πας και τι θα δεις γιατι αλλιως θα σε φανε οι δρομοι

και εγω το εχω ακουσει αυτο απλα με εχουν φαει φιλοι οτι σαν το Αμστερναμ δεν ειναι κλπ κλπ...

για αυτο ρωταω να ακουσω γνωμες. Εσυ εχεις παει και στα 2;

ναι και στα 2 καθως και σε πολλες αλλες πολεις και χωρια εκει :)

αν εισαι στο κεντρο για shopping και τουρισμο να φασ εκει (αν και δεν εχει να καθησεις το πσκ)

https://utrecht.frietwinkel.nl/

και εναλλακτικα depieperutrecht.nl

• Moderators

Guys το Πασχα παμε Αμστερνταμ. Κανεις μας δεν εχει παει πιο πριν, οποτε εχουμε κανενα must see εκτος απο τα κλασικα μουσεια που φυσικα θα επισκεφθουμε?

Θα μεινουμε 4 ημερες, βλεπω πως η αποσταση προς Zaanse Schans ειναι 20λεπτο με τραινο που περνα καθε 5 λεπτα, οποτε εχοντας δει φωτο απο το μερος, πιστευω πως αξιζει. Αξιζει οντως?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, stormrain είπε

Guys το Πασχα παμε Αμστερνταμ. Κανεις μας δεν εχει παει πιο πριν, οποτε εχουμε κανενα must see εκτος απο τα κλασικα μουσεια που φυσικα θα επισκεφθουμε?

Θα μεινουμε 4 ημερες, βλεπω πως η αποσταση προς Zaanse Schans ειναι 20λεπτο με τραινο που περνα καθε 5 λεπτα, οποτε εχοντας δει φωτο απο το μερος, πιστευω πως αξιζει. Αξιζει οντως?

Αξίζει το Zaanse Schans! Ουσιαστικά ένας περίπατος είναι περίπου μιας ώρας που είναι όλη η στερεοτυπική Ολλανδία μέσα σε κάποια τχλμ με ανεμόμυλους, ποτάμια, βάρκες, σπιτάκια κλπ. Και θα δεις πάαααααααρα πολλούς κινέζους να βγάζουν φωτογραφίες. Δε θα το 'λεγα όμως tourist trap γιατί πραγματικά είναι πανέμορφα. Να πάτε και στην πόλη Zaandam που είναι 1-2 στάσεις πριν το Zaanse Schans με την περίεργη αρχιτεκτονική πριν για βόλτα και φαγητό! 

Επεξ/σία από enlightened
  • Like 2
  • Thanks 1

17 ώρες πριν, enlightened είπε

Πάτρα είναι ένας παραθαλάσσιος προορισμός, είχες πει ότι δε θες θάλασσα αλλά βουνό... Για Πελοπόννησο υπάρχουν άπειρα μέρη, μπορείς να πας Βυτίνα, Μαίναλο, Δημητσάνα, Αλωνύσταινα, Γεωργίτσι, προς Μάνη μεριά Αρεόπολη, Οίτυλο, Στούπα, Καρδαμύλη έχει αρκετά 

Εννουσα απο βουνο ναι αλλα χιονι οχι…αλλα γενικα δε με νοιαζει βουνο ή θαλασσα, τελικα θα παω Μονεμβασια.

Ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, stormrain είπε

1)Fortress Bourtange γκουγκλαρε το και δες το βιντεο στο γιου τιουμπ του ευτηχη (αυτος στη τν). Μαστ!

2)Με τρενο και ευκολα ειναι το Leiden. Περα οτι ειναι πανεμορφη και σχετικα φθηνη αγορα (οσοι τουριστες τους εστειλα, τιναξαν τη μπανκα, απο ρουχα μεχρι...κινητο!) μαστ και φοβερο ειναι το ελληνικο καφε/εστιατοριο p&d

3)Χαγη: καμια σχεση με leiden (πανακριβη) αλλα ειναι ομορφη, ευκολα με τρενο και μπορεις να κανεις πανεμορφους περιπατους (αν γκουγκλαρετε που ειναι το ελληνικο προξενιο, θα σας βγαλει μια ομορφη διαδρομη κοντα σε δασος!

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Thanks 1

18 ώρες πριν, jimmysss! είπε

Kαι τα δύο γίνονται  η Ουτρέχτη βέβαια σου δίνει την αίσθηση πιο μαζεμένης πόλης με μια εσάνς φοιτητούπολης. Όταν ήμασταν νέοι πηγαίναμε συχνά μονοήμερη Άμστερνταμ. Αν πας με τρένο κάνεις άνετα βόλτα στην περιοχή μεταξύ του Centraal (κεντρικός σταθμός τρένων) και του Rijksmuseum/Van Gogh museum που είναι το ιστορικό/τουριστικό κέντρο.

Με τρένο είναι ο καλύτερος και πιο γρήγορος τρόπος να πας σε οποιαδήποτε πόλη, αν και δυστυχώς δεν είναι πια φτηνός, πρόσεχε όμως γιατί το τελευταίο τρένο από Ολλανδία είναι κάπου στις 9 το βράδυ.

47 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Kαι τα δύο γίνονται  η Ουτρέχτη βέβαια σου δίνει την αίσθηση πιο μαζεμένης πόλης με μια εσάνς φοιτητούπολης. Όταν ήμασταν νέοι πηγαίναμε συχνά μονοήμερη Άμστερνταμ. Αν πας με τρένο κάνεις άνετα βόλτα στην περιοχή μεταξύ του Centraal (κεντρικός σταθμός τρένων) και του Rijksmuseum/Van Gogh museum που είναι το ιστορικό/τουριστικό κέντρο.

Με τρένο είναι ο καλύτερος και πιο γρήγορος τρόπος να πας σε οποιαδήποτε πόλη, αν και δυστυχώς δεν είναι πια φτηνός, πρόσεχε όμως γιατί το τελευταίο τρένο από Ολλανδία είναι κάπου στις 9 το βράδυ.

με αμαξι θα ειμαι ευτυχως ή δυστυχως.

το θεμα ειναι οτι καποιοι μου λενε θα βαρεθω μια μερα ολοκληρη ουτρεχτη και οτι Αμστερνταμ ειναι πιο γραφικο και ωραιο

1 ώρα πριν, jimmysss! είπε

με αμαξι θα ειμαι ευτυχως ή δυστυχως.

το θεμα ειναι οτι καποιοι μου λενε θα βαρεθω μια μερα ολοκληρη ουτρεχτη και οτι Αμστερνταμ ειναι πιο γραφικο και ωραιο

Aν είσαι με αμάξι τότε Ουτρέχτη, το κέντρο του Άμστερνταμ είναι σχεδόν απαγορευτικό για αυτοκίνητα εκτός αν το βάλεις σε κάποιο περιφερειακό πάρκινγκ και πάρεις τραμ.

Απέφυγε να μετακινηθείς 7.30-10 το πρωί και 3.30-7.30 το απόγευμα γιατί θα φας τρελή κίνηση. Θα πρέπει να περάσεις δύο περιφερειακούς (Βρυξελλών και Αμβέρσας) και να κινηθείς σε κύριους ολλανδικούς κόμβους που πήζουν απίστευτα. Λόγω δουλειάς κάνω μία στο τόσο το δρομολόγιο Βρυξέλλες μέχρι λίγο πιο έξω από Ουτρέχτη (190 χιλιόμετρα door to door) και σε ώρα αιχμής το έχω κάνει και τεσσερισήμισι ώρες.

Στη θέση σου για πιο χαλαρό ταξίδι θα έφευγα από Βρυξέλλες κατά τις 10 το πρωί και από Ολλανδία μετά τις 8 το βράδυ. Και μην το κάνεις Τετάρτη που σχεδόν όλη τη μέρα οι δρόμοι είναι πήχτρα.

13 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Aν είσαι με αμάξι τότε Ουτρέχτη, το κέντρο του Άμστερνταμ είναι σχεδόν απαγορευτικό για αυτοκίνητα εκτός αν το βάλεις σε κάποιο περιφερειακό πάρκινγκ και πάρεις τραμ.

Απέφυγε να μετακινηθείς 7.30-10 το πρωί και 3.30-7.30 το απόγευμα γιατί θα φας τρελή κίνηση. Θα πρέπει να περάσεις δύο περιφερειακούς (Βρυξελλών και Αμβέρσας) και να κινηθείς σε κύριους ολλανδικούς κόμβους που πήζουν απίστευτα. Λόγω δουλειάς κάνω μία στο τόσο το δρομολόγιο Βρυξέλλες μέχρι λίγο πιο έξω από Ουτρέχτη (190 χιλιόμετρα door to door) και σε ώρα αιχμής το έχω κάνει και τεσσερισήμισι ώρες.

Στη θέση σου για πιο χαλαρό ταξίδι θα έφευγα από Βρυξέλλες κατά τις 10 το πρωί και από Ολλανδία μετά τις 8 το βράδυ. Και μην το κάνεις Τετάρτη που σχεδόν όλη τη μέρα οι δρόμοι είναι πήχτρα.

Για αυτο το Σαββατο ελεγα να πω, οποτε υποθετω το κομματι κινησης θα το αποφυγω (αν συμπερανω απο ελληνικα δεδομενα)... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...