Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στη παρέα,

Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό μέρος, αν όχι με συγχωρείτε. Έκλεισα ένα ταξίδι Αθήνα-Βαλένθια μέσω mytrip 3 πτήσεις μέσω RYANAIR Αθήνα-Μιλάνο Μιλάνο - Βαλένθια, Βαλένθια-Μιλάνο, και 1 πτήση μέσω WIZZ AIR Μιλάνο - Αθήνα. το πρόβλημα μου τώρα είναι ότι άλλαξε η ώρα της επιστροφής στο Μιλάνο-Αθήνα και πέφτει πάνω στο Βαλένθια-Μιλάνο. μέσω wizzair δεν μπορώ να κάνω κάτι γιατί για κάποιο λόγο δημιούργησαν άλλο mail απο το δικό μου και μέσω mytrip δεν βρίσκω πουθενά ενα mail τους και οι ώρες επικοινωνίες με τηλέφωνο είναι ώρες εργασίας μου και 1 φορά που δοκίμασα ήμουν 1 ώρα στο τηλέφωνο κ περίμενα γραμμή με αποτέλεσμα να δεχθώ παρατήρηση και αναγκαστικά να το κλείσω. Έχει συνεργαστεί κανείς μαζί τους ? Μπορεί να με κατευθύνει κάπως ? 

Κοιτάχτε εδώ mail που πήγαν και έφτιαξαν...

image.png.5515ace5829bf38bf1e003415abf129b.png

• Απαντ. 5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Mugiwara no Luffy είπε

Καλησπέρα στη παρέα,

Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό μέρος, αν όχι με συγχωρείτε. Έκλεισα ένα ταξίδι Αθήνα-Βαλένθια μέσω mytrip 3 πτήσεις μέσω RYANAIR Αθήνα-Μιλάνο Μιλάνο - Βαλένθια, Βαλένθια-Μιλάνο, και 1 πτήση μέσω WIZZ AIR Μιλάνο - Αθήνα. το πρόβλημα μου τώρα είναι ότι άλλαξε η ώρα της επιστροφής στο Μιλάνο-Αθήνα και πέφτει πάνω στο Βαλένθια-Μιλάνο. μέσω wizzair δεν μπορώ να κάνω κάτι γιατί για κάποιο λόγο δημιούργησαν άλλο mail απο το δικό μου και μέσω mytrip δεν βρίσκω πουθενά ενα mail τους και οι ώρες επικοινωνίες με τηλέφωνο είναι ώρες εργασίας μου και 1 φορά που δοκίμασα ήμουν 1 ώρα στο τηλέφωνο κ περίμενα γραμμή με αποτέλεσμα να δεχθώ παρατήρηση και αναγκαστικά να το κλείσω. Έχει συνεργαστεί κανείς μαζί τους ? Μπορεί να με κατευθύνει κάπως ? 

Κοιτάχτε εδώ mail που πήγαν και έφτιαξαν...

image.png.5515ace5829bf38bf1e003415abf129b.png

Καλημέρα, λυπάμαι που συνέβη αυτό. Εσύ το έκλεισες μέσω πρακτορείου; Γενικά σε αυτές τις περιπτώσεις εφόσον υπάρχουν διαφορετικές κρατήσεις και όχι ένα ενιαίο itinerary/boarding pass που γίνεται συνήθως με μία εταιρεία ή με codeshare flights, δεν μπορεί να γίνει αλλαγή ούτε refund, ούτε να σε περιμένουν, ούτε να πάρεις την επόμενη πτήση χωρίς χρέωση. Έχω δει πολλούς να την πατάνε με τα αεροδρόμια του Μιλάνου σε συνδυασμό με lowcost εταιρείες. Όταν ταξίδευα για Μιλάνο τον Οκτώβριο με Ryanair ένας συνεπιβάτης είχε κλείσει για Ισλανδία και επειδή από την Αθήνα είχαμε καθυστέρηση 3 ώρες έχασε την πτήση. Φυσικά η Ryan σε αυτήν την περίπτωση δεν αναλαμβάνει ευθύνη. Θα πρότεινα όπου είναι εφικτό όταν κάνεις πτήσεις με connection που δεν είναι ένα itinerary να αφήνεις πάνω από 5-6 ώρες περιθώριο ή αν είσαι κομμάντο και θες να είσαι σίγουρος και δε σε νοιάζει τόσο η άνεση, την επόμενη μέρα, κάνοντας διανυκτέρευση στο αεροδρόμιο. Η συγκεκριμένη πτήση έφτασε αρκετά αργά το βράδυ (1-2 το πρωί βασικά) και το Bergamo ήταν κυριολεκτικά σαν καταυλισμός Ρομά, απίστευτος κόσμος που κοιμόταν. Εγώ προσωπικά ειδικά μέσω Μιλάνου που οι πτήσεις είναι πάμφθηνες και πας πραγματικά σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, θα το έκανα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, enlightened είπε

Καλημέρα, λυπάμαι που συνέβη αυτό. Εσύ το έκλεισες μέσω πρακτορείου; Γενικά σε αυτές τις περιπτώσεις εφόσον υπάρχουν διαφορετικές κρατήσεις και όχι ένα ενιαίο itinerary/boarding pass που γίνεται συνήθως με μία εταιρεία ή με codeshare flights, δεν μπορεί να γίνει αλλαγή ούτε refund, ούτε να σε περιμένουν, ούτε να πάρεις την επόμενη πτήση χωρίς χρέωση. Έχω δει πολλούς να την πατάνε με τα αεροδρόμια του Μιλάνου σε συνδυασμό με lowcost εταιρείες. Όταν ταξίδευα για Μιλάνο τον Οκτώβριο με Ryanair ένας συνεπιβάτης είχε κλείσει για Ισλανδία και επειδή από την Αθήνα είχαμε καθυστέρηση 3 ώρες έχασε την πτήση. Φυσικά η Ryan σε αυτήν την περίπτωση δεν αναλαμβάνει ευθύνη. Θα πρότεινα όπου είναι εφικτό όταν κάνεις πτήσεις με connection που δεν είναι ένα itinerary να αφήνεις πάνω από 5-6 ώρες περιθώριο ή αν είσαι κομμάντο και θες να είσαι σίγουρος και δε σε νοιάζει τόσο η άνεση, την επόμενη μέρα, κάνοντας διανυκτέρευση στο αεροδρόμιο. Η συγκεκριμένη πτήση έφτασε αρκετά αργά το βράδυ (1-2 το πρωί βασικά) και το Bergamo ήταν κυριολεκτικά σαν καταυλισμός Ρομά, απίστευτος κόσμος που κοιμόταν. Εγώ προσωπικά ειδικά μέσω Μιλάνου που οι πτήσεις είναι πάμφθηνες και πας πραγματικά σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, θα το έκανα. 

Ναι μέσω πρακτορείου το οποίο είναι το mytrip. το καλό είναι οτι βρίσκω πτήση με χαμηλό κόστος σε περίπτωση που δεν βγάλω άκρη με αυτούς, απλά ειναι το γμτ. 

Δημοσ.

Γεια σας. Πάω ταξίδι στη Σερβία για 5 μέρες οδικώς και θέλω να έχω internet για πληρωμές σε εστιατόρια, βενζινάδικα, διάφορα εμπορικά καταστήματα, εισιτήρια και άλλα  με ανέπαφη  πληρωμή μέσω κινητού από εικονική κάρτα revolut που έχω. Διάβασα  για αγορά κάρτας prepaid κάποιας εταιρίας στη Σερβία πριν από λίγο σ' αυτή τη συνομιλία. Δεν γνωρίζω τι κάρτα είναι αυτή με τα GB. Είναι φυσική κάρτα ή ηλεκτρονική. Πως γίνεται η αγορά και η τοποθέτηση. Σας παρακαλώ βήμα βήμα γιατί δεν έχω ακόμη μαύρη ζώνη σ' αυτά. Σας ευχαριστώ εκ των προτερων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, gatsouma είπε

Γεια σας. Πάω ταξίδι στη Σερβία για 5 μέρες οδικώς και θέλω να έχω internet για πληρωμές σε εστιατόρια, βενζινάδικα, διάφορα εμπορικά καταστήματα, εισιτήρια και άλλα  με ανέπαφη  πληρωμή μέσω κινητού από εικονική κάρτα revolut που έχω. Διάβασα  για αγορά κάρτας prepaid κάποιας εταιρίας στη Σερβία πριν από λίγο σ' αυτή τη συνομιλία. Δεν γνωρίζω τι κάρτα είναι αυτή με τα GB. Είναι φυσική κάρτα ή ηλεκτρονική. Πως γίνεται η αγορά και η τοποθέτηση. Σας παρακαλώ βήμα βήμα γιατί δεν έχω ακόμη μαύρη ζώνη σ' αυτά. Σας ευχαριστώ εκ των προτερων.

https://www.yettel.rs/en/consumer/offer/mobile-internet/prepaid-mobile-internet/?fbclid=IwAR1HEj6HvvGT3ZdpYpaNUxLwQ9HW9PCxMJS6m0P4-5H-x9fx7rcn7jw4tIs , η συγκεκριμένη εταιρεία (yettel) έχει μεγάλο κατάστημα στην μιχαιλοβα στον κεντρικό πεζόδρομο θα το βρεις εύκολα, εγώ είχα βάλει 5 ευρώ και ήμουνα άνετος για 5 μέρες.

Επεξ/σία από dionisis1925
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

https://www.yettel.rs/en/consumer/offer/mobile-internet/prepaid-mobile-internet/?fbclid=IwAR1HEj6HvvGT3ZdpYpaNUxLwQ9HW9PCxMJS6m0P4-5H-x9fx7rcn7jw4tIs , η συγκεκριμένη εταιρεία (yettel) έχει μεγάλο κατάστημα στην μιχαιλοβα στον κεντρικό πεζόδρομο θα το βρεις εύκολα, εγώ είχα βάλει 5 ευρώ και ήμουνα άνετος για 5 μέρες.

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι ακριβώς αγοράζω dionisis1925;  Κάρτα sim φυσική που τη βάζω βγάζοντας τη δική μου ή κάτι άλλο;

Επεξ/σία από gatsouma
Δημοσ.
4 hours ago, gatsouma said:

Τι ακριβώς αγοράζω dionisis1925;  Κάρτα sim φυσική που τη βάζω βγάζοντας τη δική μου ή κάτι άλλο;

φυσικα καρτα.β.δεν θες internet για να πληρωσεις με  revolut.μονο nfc

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, gatsouma είπε

Κάρτα σιμ είναι, λογικά έχεις για 2 σιμ στο κινητο.

Δημοσ.

Μπορεις να αγοράσεις μια sim απο ένα βενζινάδικο της εθνική με το που περάσεις τα σύνορα της Σερβίας, η ακόμα πιο εύκολα, αν έχεις κινητό με e-sim μπορεις να αγοράσεις μια διαδικτυακά και ενεργοποιείται με το που περάσεις τα σύνορα. https://www.solotravelers.gr/post/ενεργοποίηση-esim-για-δεδομένα-παντού?fbclid=IwAR0zAVnpWXkNYVN46NhvEZcayTDkJf3kyuNPgt42RvE3FBoQsT3sQbSbE1M

Δημοσ.

@gatsoumaαν σκοπεύεις να κάνεις συνάλλαγμα απο εδω, εχε υπ οψιν οτι θεωρητικά θα χρειαστεις και μακεδονικά δηναρια για να πληρωσεις τα διόδια στην Βόρεια Μακεδονία. 

Στην δίκη μου περίπτωση δεν είχαμε κάνει συνάλλαγμα όποτε δώσαμε ευρώ (το δέχτηκαν με χαρά).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε όλα τα Σκοπια πληρώνεις και με κάρτα,με ευρώ κλέβουν λίγο ή κανεις λίγα σκοπιανά δικά τους.

Καλυτερα με κάρτα ή ευρώ,είναι μικρό το ποσο στα διόδια τους,αλλιώς αν κανεις δικά τους θα μείνουν κάτι λίγα που θα τα πετάξεις μετά.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

Καλησπέρα

Στις 16 Μαρτίου θα πάει φιλικό ζευγάρι στη Ζανζιβάρη (Τανζανία) 

Θα ήθελα αν έχει κάποιος εμπειρία με τέτοιο ταξίδι συμβουλές κυρίως για.

Ασφάλεια ( έχουν κάνει premium στη revolut  είναι αρκετό η υπάρχει κάποια καλύτερη υπηρεσία?)

Τηλεφωνία ( τι ισχύει εκεί)

Οποιαδήποτε συμβουλή για αποφυγή απάτης η οποιουδήποτε προβλήματος έκει 

Διαβατήρια χαρτιά υπάρχουν όλα από όσο γνωρίζω αλλά αν χρειάζεται κάτι πιο περίεργο Φυσικά θα βοηθούσε.

Και γενικά οποίος μπορείς να βοηθήσει με παρόμοια εμπειρία θα ήταν καλό για αυτούς.

Ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.
Στις 21/2/2023 στις 8:32 ΠΜ, jmmys είπε

Σε όλα τα Σκοπια πληρώνεις και με κάρτα,με ευρώ κλέβουν λίγο ή κανεις λίγα σκοπιανά δικά τους.

Καλυτερα με κάρτα ή ευρώ,είναι μικρό το ποσο στα διόδια τους,αλλιώς αν κανεις δικά τους θα μείνουν κάτι λίγα που θα τα πετάξεις μετά.

Στα Σκόπια ότι θέλουν χρεώνουν όταν πληρώνεις με ευρώ (φυσικά προς τα πάνω απότι το κανονικό αντίτιμο) . 

Δημοσ.
Στις 28/2/2023 στις 7:54 ΜΜ, panosdOUG είπε

Καλησπέρα

Στις 16 Μαρτίου θα πάει φιλικό ζευγάρι στη Ζανζιβάρη (Τανζανία) 

Θα ήθελα αν έχει κάποιος εμπειρία με τέτοιο ταξίδι συμβουλές κυρίως για.

Ασφάλεια ( έχουν κάνει premium στη revolut  είναι αρκετό η υπάρχει κάποια καλύτερη υπηρεσία?)

Τηλεφωνία ( τι ισχύει εκεί)

Οποιαδήποτε συμβουλή για αποφυγή απάτης η οποιουδήποτε προβλήματος έκει 

Διαβατήρια χαρτιά υπάρχουν όλα από όσο γνωρίζω αλλά αν χρειάζεται κάτι πιο περίεργο Φυσικά θα βοηθούσε.

Και γενικά οποίος μπορείς να βοηθήσει με παρόμοια εμπειρία θα ήταν καλό για αυτούς.

Ευχαριστώ πολύ 

δυστηχως δεν υπαρχει πρεσβεια στην Ελλαδα μονο Ιταλια/Βελγιο...

anyway το καλο ειναι οτι υπαρχει ελληνικο προξενειο εκει (στη χειροτερη πολη απο αποψη κινδυνων) https://www.mfa.gr/dimereis-sheseis-tis-ellados/tanzania/stoixeiax.html

Μπορουν να αγορασουν πριν πανε e-sim να ειναι συμβατη με δικτυα τανζανιας (15-50 ευρ). Μονο δεδομενα αλλα στη σημερινη εποχη ποιος νοιαζεται για ομιλια...

προσοχη στην ιατρικη φροντιδα: τα νοσοκομεια εκει δεν ειναι οτι καλυτερο και δεν ειναι σπανιο να στελνουν ασθενεις στη Κενυα. Οποτε να ελεγξει ταξιδιωτικη ασφαλιση.

ΑΤΜ μονο εξω απο υποκαταστηματα τραπεζων για να βγαλουν τοπικο νομισμα. Να αποφευγουν πιστωτικη σε μαγαζια εξω (τοπικα) γιατι οι ντοπιοι το βλεπουν σα λαφυρο.

Οποσδηποτε να δουν τι παιζει για πιστοποιητικα υγειας νομιζω οτι καποιες επαρχιες θελουν ονλαιν να συμπληρωσουν φορμα πριν πανε

προσοχη με κουνουπια (βασιλευουν οι γνωστες τσε-τσε) ειδικα το βραδυ (κουνουπιερα αν πανε σε καποιο τοπικο σπιτι και οχι με κλιματιστικο/ξενοδοχειο).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...