Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καταρχην για να μπεις στο βατικανο δεν χρειαζεσαι εισητηριο παρα μονο για να μπεις μετα στο μουσειο..η εισοδος του μουσειου ειναι απο την πισω πλευρα της πλατειας του αγιου πετρου..οσον αφορα το βατικανο καποιοι σε χρεωνουν κανα 50αρικο και καλα για να μην περιμενεις στην ουρα..για μενα μην τα δωσεις..τσαμπα ειναι να μπεις..πηγαινε στην πλατεια του αγιου πετρου στην ουρα και περιμενε...εγω φανατασου μπηκα σχετικα πολυ γρηγορα παρολο που η ουρα ηταν 200 ++ μετρα..

οσον αφορα το μουσειο αξιζει..ειναι  κανα 30αρι νομιζω..και πληρωνεις στην εισοδο του βατικανου οταν περασεςι μεσα απο την κεντρικη εισοδο..εχει δυο ατομα εκει και στο αναγραφει κιολας..

για το κολοσαιο με το που φτασεις με το μετρο και ανεβεις πανω στον κεντρικο δρομο πας εκει που ειναι η γενικη εισοδος για το  κοινο και πληρωνεις..κανα 10αρικο ειχα πληρωσει τοτε εγω νομιζω,και δεν χρειαζεσαι ξεναγους..

εγω για καλη μου τυχη ειχα κλεισει δωματιο στον  κεντρικο σταθμο της ρωμης..<<termini>>.εμενα περιπου δυο στενα πιο περα..οποτε καθε μερα επαρινα το μετρο και πηγαινα παντου κατευθειαν..ευκολα και γρηγορα.με ημερησιο εισητηριο που εβγαζα εκει.ειναι πολυ ωραια στην ρωμη..φοντανα ντι τρβι να πας ψιλο βραδακι..ειναι πιο ωραια λογω του φωτισμου.

αν πας ρωμη και το αεροδρομιο που θα φτασεις ειναι το φιουμιτσινο μολις βγεις απο τηην κεντρικη εισοδο τραβα δεξια κατω..ειναι  το πρακτορειο που φευγει λεωφορειο κατευθειαν με πουλμαν για ρωμη.και σταματαει στον τερμινι..τον κεντρικο σταθμο της ρωμης...καλα να περασεις σου ευχομαι..οτι θελεις ξανα ρωτα

Επεξ/σία από noobogadgetakias
  • Απαντ. 5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για Βατικανο μπες εδω

https://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en.html

Επουδενι δεν πας Βατικανο χωρις να εχεις κλεισει τα εισιτηρια απο πριν. Θα περιμενεις στην ουρα και πιστεψε με τα ΣΚ η ουρα φτανει τουλαχιστον 1 ωρα.

Στον Αγιο Πετρο δεν θελει εισιτηριο αλλα εχει παλι ουρα και περιμενεις.

Κολοσσαιο δεν μπηκα μεσα. Μονο απεξω.

Επισης Termini ειναι καπως βολικα και φτηνα αλλα ειναι απο τις ποιο επικινδυνες περιοχες της Ρωμης. Κατι σαν την Ομονοια. 

Καλα να περασεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, noobogadgetakias είπε

καταρχην για να μπεις στο βατικανο δεν χρειαζεσαι εισητηριο παρα μονο για να μπεις μετα στο μουσειο..η εισοδος του μουσειου ειναι απο την πισω πλευρα της πλατειας του αγιου πετρου..οσον αφορα το βατικανο καποιοι σε χρεωνουν κανα 50αρικο και καλα για να μην περιμενεις στην ουρα..για μενα μην τα δωσεις..τσαμπα ειναι να μπεις..πηγαινε στην πλατεια του αγιου πετρου στην ουρα και περιμενε...εγω φανατασου μπηκα σχετικα πολυ γρηγορα παρολο που η ουρα ηταν 200 ++ μετρα..

οσον αφορα το μουσειο αξιζει..ειναι  κανα 30αρι νομιζω..και πληρωνεις στην εισοδο του βατικανου οταν περασεςι μεσα απο την κεντρικη εισοδο..εχει δυο ατομα εκει και στο αναγραφει κιολας..

για το κολοσαιο με το που φτασεις με το μετρο και ανεβεις πανω στον κεντρικο δρομο πας εκει που ειναι η γενικη εισοδος για το  κοινο και πληρωνεις..κανα 10αρικο ειχα πληρωσει τοτε εγω νομιζω,και δεν χρειαζεσαι ξεναγους..

εγω για καλη μου τυχη ειχα κλεισει δωματιο στον  κεντρικο σταθμο της ρωμης..<<termini>>.εμενα περιπου δυο στενα πιο περα..οποτε καθε μερα επαρινα το μετρο και πηγαινα παντου κατευθειαν..ευκολα και γρηγορα.με ημερησιο εισητηριο που εβγαζα εκει.ειναι πολυ ωραια στην ρωμη..φοντανα ντι τρβι να πας ψιλο βραδακι..ειναι πιο ωραια λογω του φωτισμου.

αν πας ρωμη και το αεροδρομιο που θα φτασεις ειναι το φιουμιτσινο μολις βγεις απο τηην κεντρικη εισοδο τραβα δεξια κατω..ειναι  το πρακτορειο που φευγει λεωφορειο κατευθειαν με πουλμαν για ρωμη.και σταματαει στον τερμινι..τον κεντρικο σταθμο της ρωμης...καλα να περασεις σου ευχομαι..οτι θελεις ξανα ρωτα

Έχω πάει Ρώμη 3 φορές και διαφωνώ σχεδόν σε όλα 😀😀

το πιο βασικό ΜΗΝ κλείσεις κοντά στον termini και μην ασχοληθείς με metro σε Μια πόλη που όλα είναι σε walking distance. Τα στενά γύρω από τον termini είναι επικίνδυνα 

• Like 1
Δημοσ.

Πηγενε σε ένα καλο ταξιδιωτικό και κλ ιστό από εκεί υπάρχουν πακετάρες και πολύ φθηνά εισιτήρια.... Πχ Μάνεσης travel εγώ από εκεί είχα πάει χωρίς να θέλω να διαφημίσω....

Δημοσ.
Στις 11/2/2023 στις 12:50 ΜΜ, theokar1982 είπε

Καλησπέρα ομάδα.

Θα ήθελα τα φώτα σας για να κλείσω σε κάποιο επίσημο site εισιτήρια για Βατικανό και Κολοσσαίο, ιδανικά με ξενάγηση. 

Επειδή υπάρχουν πολλά site περίεργα, σας παρακαλώ αν ξέρει κάποιος κάτι official... 🙏

Για Κολοσσαίο δεν χρειάζεται να κλείσεις.Ούτε ξεναγό χρειάζεσαι,έχει πολλές πληροφορίες μέσα.Μπαίνεις στην ουρά και τέλος.

Για Βατικανο σου απάντησαν,αλλα και να κλείσεις πάλι θα περιμένεις στην ουρά.

Πάνε και Trastevere.

Δημοσ.

Μην παρεις εισητηρια με ξενάγηση, ειναι πεταμένα λεφτα (γνώμη μου). Κλεισε απο το site που αναφερθηκε παραπανω εισητηρια για το Βατικανο με skip the line και συγκεκριμενη ωρα (στο περιπου, μην περιμενεις να σε περιμενουν απεξω να πας). Εννοειται και για το Vatican Museum, ισως το μονο που θα μπορουσες να παραλειψεις, ειναι η Βασιλικη του Αγ. Πετρου. Ολο το υπολοιπο Βατικανο, πρεπει να το δεις. Και για το Κολοσσεο, με τον ιδιο τροπο θα κλεισεις εισητηρια, απλα προσεξε το site, γιατι υπαρχουν πραγματικα εκατονταδες και πολλα εχουν υπερογκες προμηθειες. Εγώ θα σου πρότεινα να το δεις και μέσα. Μην περιμένεις κατι το φαντασμαγορικο, απεξω φαινεται τεραστιο και μεσα λες "αυτο ηταν;" :) 

Εδω θα βρεις και συνδυαστικα εισητηρια με skip the line για Βατικανο και Κολοσεο. θα σου προτεινα να πας και Palatine Hill / Roman Forum. Εχεις ωραια θεα και ο καιρος τωρα ειναι βολικος να το περπατησεις. 

https://www.colosseum-rome-tickets.com/?gclid=CjwKCAiAuaKfBhBtEiwAht6H7yTxRT7mL8nOmfoo5gjDN9mp9n7aP_JS05LQ51QyFO_2AJ6mj75i-BoCMY8QAvD_BwE

Εδω εισητηρια για Κολοσεο. 

https://parcocolosseo.it/en/visit/opening-times-and-tickets/

ΜΗΝ τα βαλεις και τα 2 την ιδια ημέρα. 1 απο τα δυο μεσα στη μερα και την υπολοιπη στα υπολοιπα αξιοθεατα. 

Αν μεινεις πανω απο 3 μερες, θα σου προτεινα να παρεις μια Rome Card για τα μεσα, τα οποια σιγουρα θα σου χρειαστουν. Σε καμμια περιπτωση δεν ειναι walking distance η Ρωμη, εκτος αν εχεις μαθει ολη μερα να περπατας. 

Πρεπει να δεις Κολοσεο, Βατικανο, Καστρο των Αγγελων, Piazza Navona, Di Popolo, Di Spagna, Fontana Di Trevi, Πανθεον, Βιλα Μποργκεζε και μετα αναλογα το χρόνο σου και τις μερες σου, η λιστα ατελειωτη. Η πολη ειναι ολη ενα μουσειο.. ενα μηνα να κατσεις καθε μεερα θα βλεπεις κατι αλλο.. 

Για διαμονή δεν μπορω να σε βοηθήσω δυστυχώς. Εγω επελεγα σπιτια εξω απο τη Ρωμη γιατι ολες τις φορες που έχω πάει, είτε ημουν με τη μηχανή, είτε νοικιαζα αυτοκίνητο, ακριβως για να μένω πιο εξω, σε καλύτερο σπιτι, φθηνότερο και την διαφορά στην τιμή την κάλυπτα με το αυτοκίνητο. 

Δημοσ.

Επίσης κατι που ξεχασα να αναφερω. Τη fontana di Trevi θα πρεπει να την επισκεφτεις 2 φορες. Τη μια να τη δεις με το φως του ηλιου τη μερα και την αλλη αφου νυχτωσει που θα ειναι φωτισμενη. 

Μην παραλειψεις να μπεις και στα benetton Που ειναι ακριβως διπλα,  να ανεβεις στον 1ο οροφο και να βγαλεις και απο το μπαλκονι φωτογραφιες

• Like 1
Δημοσ.

Ρώμη....Σε 3 ημέρες βλέπεις ελάχιστα...Και οπως ειπώθηκε ουτε μήνας δεν σε φτάνει.. Οπότε δείτε τα βασικά και μετά περπατήστε την πόλη!!!!!

Αυτό κάνω, αυτό προτείνω....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/2/2023 στις 12:50 ΜΜ, theokar1982 είπε

Καλησπέρα ομάδα.

Θα ήθελα τα φώτα σας για να κλείσω σε κάποιο επίσημο site εισιτήρια για Βατικανό και Κολοσσαίο, ιδανικά με ξενάγηση. 

Επειδή υπάρχουν πολλά site περίεργα, σας παρακαλώ αν ξέρει κάποιος κάτι official... 🙏

Το Κολοσσαίο έχει 3 επιλογές - μόνο κερκίδες, κερκίδες συν αρένα, κερκίδες συν αρένα συν το υπόγειο της αρένας. Η διαφορά στην τιμή είναι ελάχιστη, αλλά για το υπόγειο έχει πολύ λίγες θέσεις, οπότε αξίζει να κλείσεις πολύ νωρίς -δες το Full experience στο επίσημο site .

Αν δεν κλείσεις και πας yolo και στηθείς στην ουρά, θα βρεις αντί για εκδοτήριο ένα QR code που σε παραπέμπει στο site για να αγοράσεις τα εισιτήρια online όσο περιμένεις - don't be that guy :)

ΥΓ: Αν έχεις κενό και όρεξη, πήγαινε και απο δω https://basilicasanclemente.com/eng/ - είναι μια φανταστική εκκλησία του 12ου αιώνα, κάτω απο την οποία βρήκαν μια εκκλησία του 4ου αιώνα, η οποία είχε χτιστεί πάνω από ρωμαικά κτίρια του 1ου αιώνα που τα χρησιμοποιούσαν μιθραιστές και χριστιανοί ως κρυφούς ναούς, πριν να είναι cool. Μπορείς να κατέβεις μέχρι κάτω και να τα δεις όλα, είναι σαν κλειστοφοβικό και υγρό dungeon, και δεν έχω ιδέα γιατί δεν είναι στα απόλυτα must αξιοθέατα που πρέπει να δει κανεις στη Ρώμη.

Επεξ/σία από mezger
Δημοσ.
Στις 11/2/2023 στις 9:58 ΜΜ, JakeKaufman είπε

Έχω πάει Ρώμη 3 φορές και διαφωνώ σχεδόν σε όλα 😀😀

το πιο βασικό ΜΗΝ κλείσεις κοντά στον termini και μην ασχοληθείς με metro σε Μια πόλη που όλα είναι σε walking distance. Τα στενά γύρω από τον termini είναι επικίνδυνα 

Έκατσα μια εβδομάδα.δεν έχω πάει 3 φορές όπως εσύ.σιγουρα όμως το ευχαριστήθηκα και δεν ένιωσα ούτε μια στιγμή να απειλούμαι εγώ ή κάποιος άλλος όσο ήμουν εκεί.ισως γνωρίζεις κάτι παραπάνω.εγω το έκλεισα Σάββατο φαντάσου για την επόμενη μέρα.οποτε περιορίστηκα.οσον αφορά το walking distance δεν ισχύει.μεχρι Κολοσσαίο και ναβονα πας με τα πόδια.οκ.αλλα όλα τα άλλα γιατι να περπατήσεις;δεν θα πας ολυμπικο;;;δεν θα πας στο μουσείο του ντα Βίντσι;Φοντάνα Ντι Τρέβι και αυτή με τα πόδια;;;τότε άστο καλύτερα φίλε.ας κλείσει καμιά συνδρομή στο γυμναστήριο της γειτονιάς του καλύτερα.

• Moderators
Δημοσ.

Παιδες ερωτηση τεχνικη: Ταξιδευω το για Μιλανο με Ryanair και επιστρεφω με EasyJet. Εκανα το check in στην Ryan μεσω του App, εβαλα αριθμο διαβατηριου και ολα καλα. Στην EasyJet δεν μου ζητησε διαβατηριο και εγινε θεωρητικα επισης κανονικα το check in. Ειναι λογικο να μη ζητα αριθμο διαβατηριου?

Επισης τα boarding pass τα δειχνουμε μεσω της εφαρμογης πλεον, σωστα?

Δημοσ.
13 ώρες πριν, stormrain είπε

Παιδες ερωτηση τεχνικη: Ταξιδευω το για Μιλανο με Ryanair και επιστρεφω με EasyJet. Εκανα το check in στην Ryan μεσω του App, εβαλα αριθμο διαβατηριου και ολα καλα. Στην EasyJet δεν μου ζητησε διαβατηριο και εγινε θεωρητικα επισης κανονικα το check in. Ειναι λογικο να μη ζητα αριθμο διαβατηριου?

Επισης τα boarding pass τα δειχνουμε μεσω της εφαρμογης πλεον, σωστα?

Μηπως είχες καταχωρήσει τα στοιχεία στην easy απο παλιά;Εκτός αν επειδή εντός ΕΕ....

Μια χαρά είναι μέσω της εφαρμογής το bp

• Moderators
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μηπως είχες καταχωρήσει τα στοιχεία στην easy απο παλιά;Εκτός αν επειδή εντός ΕΕ....

Μια χαρά είναι μέσω της εφαρμογής το bp

Οχι σίγουρα δεν ειχα βαλει ποτε τα στοιχεία διότι είναι η πρωτη φορα που χρησιμοποιω την Easy για ταξιδι.

Ισως να παιζει λογω Ε.Ε. αν και απο την αλλη θα έπρεπε και η Ryan να μη ζητά αν ειναι ετσι.

Ειτε απλως η καθε αεροπορική ζητα ο,τι θελει 😛

Δημοσ.
Μόλις τώρα, stormrain είπε

Ειτε απλως η καθε αεροπορική ζητα ο,τι θελει 😛

Αυτό μην το αποκλείεις καθόλου.Η ryanair φτιάχνει δικους της κανόνες ,εχουν κάψει κόσμο και κόσμο  που δεν μπορεσε να πετάξει γιατί δεν κατάλαβε  τις οδηγίες των κυβερνήσεων για κοβιντ,διαβατήρια κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...