kalogeros Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, james_s είπε Ρωτάω για την περίπτωση που ο ενδιάμεσος προορισμός είναι ο τελικός...κυκλοφορεί αυτό σαν tip στο internet ότι μπορεί να πετύχεις καλύτερες τιμές κλείνοντας και μία επόμενη πτήση (δεν ξέρω σε τι ποσοστό μπορεί να ισχύει) και αναρωτιόμουν εάν το έχει κάνει κάποιος, εάν σε ψάχνει η αεροπορική κλπ. Πρώτη φορά το ακούω αυτό, αλλά έστω ότι ισχύει. Η αεροπορική δεν πρόκειται να σε ψάξει. Το μόνο που θα κάνει είναι να βγάλει αναγγελία στα μεγάφωνα να προσέλθεις στο gate την ώρα της αναχώρησης. Τα προβλήματα που προκύπτουν είναι τα εξής δύο: α) Εάν έχεις παραδώσει βαλίτσα, όταν φτάσεις στην ενδιάμεση στάση (δηλαδή στον τελικό προορισμό σου) το προσωπικό του αεροδρομίου θα την φορτώσει στο αεροπλάνο της επόμενης πτήσης. Αυτό σημαίνει ότι εσύ θα είσαι στην πόλη Α και η βαλίτσα σου στην πόλη Β. Για να το γλιτώσεις αυτό θα πρέπει να έχεις χειραποσκευή. β) Εάν κλείσεις ένα εισιτήριο με ανταποκρίσεις και χάσεις μία πτήση, πολλές αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν ολόκληρο το εισιτήριο με τη λογική ότι αφού έχασες μία πτήση, δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβεις ή να χρειαστείς τις επόμενες. Με αυτόν τον τρόπο αποδεσμεύουν τη θέση σου και τη δίνουν σε κάποιον που είναι στη λίστα, ώστε να πάρουν και από αυτόν λεφτά. Αυτό σημαίνει ότι αν πετάξεις με μία από αυτές τις εταιρείες, αν κλείσεις εισιτήριο με επιστροφή, ξεχνάς την επιστροφή, γιατί το εισιτήριο σου θα έχει ακυρωθεί. Θα πρέπει να κλείσεις ξεχωριστά το εισιτήριο της επιστροφής, όπου θα ξεκινάει από την πόλη που θα είσαι και ο ενδιάμεσος προορισμός θα είναι πάλι ο τελικός προορισμός σου. Δηλαδή, αν εσύ ξεκινάς από την πόλη Α και θες να πας στην πόλη Β κάνοντας αυτό που λες, θα πρέπει να κλείσεις ένα εισιτήριο για να πας Α-Β-Γ και ένα εισιτήριο για να επιστρέψεις Β-Α-Δ, όπου Γ και Δ είναι τυχαίες πόλεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Speculoos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Αυτό που λέει ο @james_s είναι η πρακτική γνωστή ως skiplagging ή hidden city ticket. Θες να πας πχ Αθήνα-Τορόντο και η απευθείας κάνει 700 ευρώ ενώ μια άλλη πτήση που κάνει Αθήνα-Νέα Υόρκη μέσω Τορόντο κάνει 500 ευρώ. Οπότε αγοράζεις τη δεύτερη πτήση και στο Τορόντο αντί να πας για την ανταπόκριση Τορόντο-Νέα Υόρκη πας στην έξοδο. Η πρακτική αυτή εξαιρετικά σπάνια να δουλέψει στην Ευρώπη λόγω του πυκνού αεροπορικού δικτύου, των πολύ μικρών αποστάσεων και των πρακτικών των low cost airlines που έχουν υιοθετήσει και οι mainstream αεροπορικές. Για αυτό οι περισσότερες πληροφορίες, κουβέντες και tips έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Συμφέρει επομένως για μεγάλα ταξίδια και υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις εντός Ευρώπης με το προαπαιτούμενο φυσικά ότι έχεις μόνο χειραποσκευή και όχι βαλίτσα. Για το αν μπορούν οι αεροπορικές να σε κυνηγήσουν, η σύντομη απάντηση είναι ναι. Αν θα μπουν στη διαδικασία να το κάνουν είναι άλλη κουβέντα. Στις ΗΠΑ με το διαφορετικό νομικό σύστημα υπάρχουν διάφορες ιστορίες αλλά εδώ στην Ευρώπη υπάρχει μόνο η περίπτωση της Lufthansa η οποία μύνησε πελάτη για skiplagging πριν 3-4 χρόνια αλλά δε δικαιώθηκε. Ουσιαστικά το μόνο που μπορούν να σου κάνουν (και το έχουν κάνει διαβάζοντες περιπτώσεις Ευρωπαίων χρηστών του flyertalk, του μεγαλύτερου φόρουμ για ταξίδια) είναι αν είσαι μέλος σε κάποιο frequent flyer program να σου μηδενίσουν το λογαριασμό αφαιρώντας πόντους, benefits κτλ. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Adon1s Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους. Ταξιδι Μάρτιο στο Τελ Αβιβ (Ισραήλ), αεροπορικώς, για λίγες ημέρες (4). Εχει κάποιος εμπειρία ; Περισσότερο με νοιάζει το εάν χρειάζεται τουριστική βίζα ή εάν ,λόγω ιδιαιτερότητας της χώρας, υπάρχει κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε από άποψη ελέγχου στο αεροδρόμιο. Επειτα, εάν έχει κάποιος να πει πέντε πράγματα σχετικά με το τι αξίζει να επισκεφτούμε . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos789 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 10 ώρες πριν, Adon1s είπε λόγω ιδιαιτερότητας της χώρας, υπάρχει κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε από άποψη ελέγχου στο αεροδρόμιο. κολωνοσκοπηση γενικα παιζει σε τετοιες χωρες,μην κυκλοφορεις στα αεροδρομια με σουγιαδακια κτλ Το Ισραηλ ειναι μια απαισια χωρα με φριχτο κλιμα,μονο για δουλεια ή θρησκευτικο τουρισμο παει κανεις συνηθως Για εμας τους ελληνες οι παραλιες τους δεν μας λενε τιποτα Βιζα δεν χρειαζεται,αλλα το διαβατηριο να μην ληγει τωρα κοντα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DjTony Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα σας. Πάω Ρώμη με τη γυναίκα σε λίγες ημέρες. Έκλεισα online εισιτήρια για Βατικανό και κολοσσαίο.. Στο κολοσσαίο έχει κανονικά στο email που ήρθε pdf με τα εισιτήρια να σκαναρουν να μπω. Στο Βατικανό δεν έχει pdf με QR για να σκαναρουν. Τα έχω κλείσει από το headout.com. Γνωρίζουμε κάτι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
betion Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Τα εισιτήρια δεν τα έχετε κλείσει από το επίσημο site του Βατικανού, αλλά πιθανότατα με κάποιο γραφείο συνήθως στη γύρω περιοχή. Σε αντίστοιχη περίπτωση εμάς μας είχε έρθει mail για το σημείο στο οποίο θα συναντήσουμε έναν "ομαδάρχη". Εκεί μας τύπωσαν κάποια εισιτήρια και βάλαμε βραχιολάκια. Στη συνέχεια μας πέρασε αυτός μαζί με περίπου 20-25 άτομα ακόμα που πιθανότατα είχαν κλείσει εισιτήρια όπως εμείς και μας άφησε ελεύθερους αφότου είχαμε μπει μέσα περνώντας τις πύλες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geomrk Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, DjTony είπε Καλησπέρα σας. Πάω Ρώμη με τη γυναίκα σε λίγες ημέρες. Έκλεισα online εισιτήρια για Βατικανό και κολοσσαίο.. Στο κολοσσαίο έχει κανονικά στο email που ήρθε pdf με τα εισιτήρια να σκαναρουν να μπω. Στο Βατικανό δεν έχει pdf με QR για να σκαναρουν. Τα έχω κλείσει από το headout.com. Γνωρίζουμε κάτι; την πατησα ετσι ακριβως για το βατικανο. τσεκαρε να δεις για καμια διευθυνση,εκει θα ειναι το γραφειο τους για να πας να το σκαναρεις απο εκει. Εγω ετρεχα τελευταια στιγμη γιατι η κοπελα στα εισιτηρια μου ειπε οτι πρεπει να παω στο γραφειο τους ενω δεν λεει πουθενα κατι τετοιο στο εμαιλ. Και ενω ειχε περασει η ωρα κρατησης τους εκανα φασαρια στο γραφειο που ειχα κανει την κρατηση και με εβαλαν με τους επομενους Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2023 από geomrk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DjTony Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 12 ώρες πριν, betion είπε Τα εισιτήρια δεν τα έχετε κλείσει από το επίσημο site του Βατικανού, αλλά πιθανότατα με κάποιο γραφείο συνήθως στη γύρω περιοχή. Σε αντίστοιχη περίπτωση εμάς μας είχε έρθει mail για το σημείο στο οποίο θα συναντήσουμε έναν "ομαδάρχη". Εκεί μας τύπωσαν κάποια εισιτήρια και βάλαμε βραχιολάκια. Στη συνέχεια μας πέρασε αυτός μαζί με περίπου 20-25 άτομα ακόμα που πιθανότατα είχαν κλείσει εισιτήρια όπως εμείς και μας άφησε ελεύθερους αφότου είχαμε μπει μέσα περνώντας τις πύλες. Έχω κλείσει πχ 1 η ώρα. Στις 1 θα μας συναντήσει εκεί; έχει όντως σημείο συνάντησης ναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) παιδιά μήπως μπορεί να μου πει κάποιος αν για λιμνη Τσιβλού είναι καλός ο δρόμος? εννοώ να είναι ασφαλτος.. το σκέφτομαι για μονοήμερη μια βολτιτσα απλά μη τη πατήσω με τον δρόμο Edit: μ@λακια διάβασα ότι είναι χωματόδρομος όπως και για λιννη Δοξα.. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2023 από margaritagr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Στο Google Maps πάντως βλέπω ότι έχει άσφαλτο, μόνο στα τελευταία 300 μέτρα βλέπω χώμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
*nenya* Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 On 23/01/2023 at 00:05, Adon1s said: Καλησπέρα σε όλους. Ταξιδι Μάρτιο στο Τελ Αβιβ (Ισραήλ), αεροπορικώς, για λίγες ημέρες (4). Εχει κάποιος εμπειρία ; Περισσότερο με νοιάζει το εάν χρειάζεται τουριστική βίζα ή εάν ,λόγω ιδιαιτερότητας της χώρας, υπάρχει κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε από άποψη ελέγχου στο αεροδρόμιο. Επειτα, εάν έχει κάποιος να πει πέντε πράγματα σχετικά με το τι αξίζει να επισκεφτούμε . Σου απάντησαν ήδη βλεπω περί διαβατηρίων κ ελέγχων. Έχε τον νου σου: αν βρίσκεσαι εκεί Σάββατο, δεν λειτουργεί τίποτα. Ειναι η ιερή τους μέρα και αργία όπως είναι η Κυριακή για μας (και ακόμα πιο πολύ). (Δεν έχω πάει, αυτα τα ξέρω από συναδέλφους μου που είναι από Ισραήλ.) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Speculoos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Βουκουρέστι, ποιος ο καλύτερος τρόπος για να πάω από αεροδρόμιο στο κέντρο και τούμπαλιν; Τα ταξί φαντάζομαι μόνο μετρητά; Θα είμαι περίπου 24 ώρες εκεί οπότε ιδανικά θα ήθελα να σηκώσω όσα θα μου χρειαστούν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
amorealex Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Στις 28/1/2023 στις 6:51 ΜΜ, margaritagr είπε παιδιά μήπως μπορεί να μου πει κάποιος αν για λιμνη Τσιβλού είναι καλός ο δρόμος? εννοώ να είναι ασφαλτος.. το σκέφτομαι για μονοήμερη μια βολτιτσα απλά μη τη πατήσω με τον δρόμο Edit: μ@λακια διάβασα ότι είναι χωματόδρομος όπως και για λιννη Δοξα.. Άσφαλτος είναι. Μόνο τα τελευταία 300-500 μέτρα είναι χώμα, αλλά αν το αυτοκίνητο δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλό, δεν έχεις πρόβλημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Adon1s Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 14 ώρες πριν, *nenya* είπε Σου απάντησαν ήδη βλεπω περί διαβατηρίων κ ελέγχων. Έχε τον νου σου: αν βρίσκεσαι εκεί Σάββατο, δεν λειτουργεί τίποτα. Ειναι η ιερή τους μέρα και αργία όπως είναι η Κυριακή για μας (και ακόμα πιο πολύ). (Δεν έχω πάει, αυτα τα ξέρω από συναδέλφους μου που είναι από Ισραήλ.) Καλημέρα. Μόνο κάτι για κολονοσκόπηση και σουγιά στο αεροδρόμιο ειπώθηκε, που κάποιος πρέπει να είναι τουλάχιστον πανχαζος για να έχει μαζί του. Στο ενδιάμεσο έμαθα και εγώ πέντε πράγματα από γνωστούς, ότι πολύ απλά ίσως και να μας ρωτήσουν να δείξουμε φωτό από τους γονείς μας η τις γυναίκες/άντρες για να αποδείξουμε ότι είναι όντως αυτοί/αυτές , να ρωτήσουν τι δουλειά κάνουμε ,που κλπ . Αυτά γιατί φοβούνται τους πάντες για κατασκοπεία . Υποθέτω και ελπίζω αυτό να είναι δειγματοληπτικό η και τυχαίο γεγονός γτ θα φάμε ταλαίπα, αλλά και κανόνας να είναι οκ τι να κάνουμε, θα χορέψουμε με το ρυθμό που Βαράνε εκεί . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lotof Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Εχουμε κάποιον από Τρίπολη που να ξέρει και τα γνωστά χωρια της γύρω περιοχής ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα