darkmatinee Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, SeRGiOPaOk4 είπε Καλημέρα παιδιά, Κάποιος φθηνός αεροπορικός προορισμός για ΠΣΚ για ζευγάρι? Ρώμη εύκολα. Και κοντά και έχει να κάνεις τα πάντα (μουσεία, θέατρα, φαγητό, πότο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeRGiOPaOk4 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, darkmatinee είπε Ρώμη εύκολα. Και κοντά και έχει να κάνεις τα πάντα (μουσεία, θέατρα, φαγητό, πότο) Η αλήθεια είναι και εγώ εκεί καταλήγω, μεγάλη διαφορά με το Παρίσι σε τιμές εισητηριων και φαντάζομαι και ζωής, κάτι παραπάνω? Για Φλεβάρη Μάρτη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giostau Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, amerikanosG είπε θα παμε 3 άτομα, στα λεωφορεια ασχοληθηκες, εβγαλες καποια καρτα ή χυμα; γενικα θα μενω κεντρο κεντρο,τα.περισσοτερα ειναι κοντα, αλλα επειδη θα οαω σίγουρα σε καποια γηπεδα ποδοσφαιρου,μεταφορα απο αεροδρομιο κλπ ,ειδα οτι συμφερει η oyster card, αλλα δεν καταλαβαινω καθολου τι παιζει...μπηκα και στο σαιτ δεν εβγαλα.ιδιαιτερη ακρη... περαν αυτου αν δεν εχεις ιδεα, πες περα απο τα κλασσικα αν ειδες κατι που σε εντυπωσιασε να πάω και καποιο μαγαζι για φαι αν βρηκες. ευχαριστω καλημέρα, δεν χρειάζεται να βγάλεις oyster αν δεν θες. Πληρώνεις στο μετρό/λεωφορείο κατευθείαν με την κάρτα σου (ανέπαφη) Η διαφορά με την oyster είναι πολύ μικρή (εκτός κι αν πάτε για πολλές μέρες, οπότε ίσως συμφέρει η oyster με 7-day pass) Τον Δεκέμβρη που πήγα τελευταία φορά, αν και έχω oyster, δεν την χρησιμοποίησα καθόλου. Revolut κατευθείαν στα μηχανήματα των εισιτήριων Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2023 από giostau διαγραφή πολλαπλών μηνυμάτων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darkmatinee Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, SeRGiOPaOk4 είπε Η αλήθεια είναι και εγώ εκεί καταλήγω, μεγάλη διαφορά με το Παρίσι σε τιμές εισητηριων και φαντάζομαι και ζωής, κάτι παραπάνω? Για Φλεβάρη Μάρτη? Άλλη φάση το Παρίσι άλλη η Ρώμη. Το Παρίσι έχει τη δική του χάρη (και το Λούβρο!) αλλά πας 2 φορές Ρώμη με τα ίδια λεφτά Μετά ωραία εναλλακτική που έκαναν φίλοι μου πριν λίγες μέρες είναι Μπέργκαμο - Μπρέσια και γύρισαν ξετρελαμένοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaliakman Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Στις 15/1/2023 στις 8:06 ΜΜ, amerikanosG είπε καλησπερα παιδια,παω λονδινο 1-6 φλεβαρη; ξερει.κανεις τι παιζει με τα μεσα μεταφορας,με αυτη την oyster card? εφτιαξα λογαριασμο στο σαιτ τους και κου λεει να συνδεσω contactless card κλπ, αν ξερει καποιος τι ακριβως παιζει ας απαντησει Δεν χρειάζεται να βγάλεις κάρτα. Απλά ανέπαφα περνάς την δικιά σου (όχι ελληνική προφανώς αλλά κάτι σε revolut). Αναλόγως που θα μένεις και σε ποιο αεροδρόμιο πάει αξίζει uber/taxi για να γλιτώσετε ταλαιπωρία με βαλίτσες. Στις 16/1/2023 στις 9:05 ΠΜ, james9tito είπε Δεν ξερω αν θα πας μονος σου ή με παρεια , οικογενεια κλπ. Εγω πηγα προσφατα και κινηθηκα αποκλειστικα με uber ή καποιο λεωφορειο αν βολευε γιατι το Λονδινο εχει πολυ περπατημα και ηθελα να γλυτωνω χρονο. Αν θες ή καποιος αλλος info για αλλα πραγματα Λονδινο και γνωριζω , ευχαριστως να βοηθησω τωρα που τα εχω προσφατα. Ήθελες να γλιτώνεις χρόνο και έπαιρνες uber? Συνήθως είναι πολύ πιο γρήγορο το μετρό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, darkmatinee είπε Το Παρίσι έχει τη δική του χάρη (και το Λούβρο!) Καλά, μην τρελαθούμε τελείως : Η Ρώμη και αν έχει πράγματα να δεις (Musei Vaticani, Colosseo, Terme di Caracala, Circo Massimo και πόσα άλλα ακόμα...). Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2023 από MauroPaltoudias 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darkmatinee Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Καλά, μην τρελαθούμε τελείως : Η Ρώμη και αν έχει πράγματα να δεις (Musei Vaticani, Colosseo, Terme di Caracala, Circo Massimo και πόσα άλλα ακόμα...). Η Ρώμη βασικά είναι ένα τεράστιο μουσείο, όπου και να κοιτάξεις κάτι θα δεις 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bilya Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 10 ώρες πριν, vasioula1 είπε είπαμε όσο μας το επιτρέπουν τα οικονομικά μας να πηγαίνουμε ένα ταξίδι 3-4 μέρες κάθε χρόνο πέρυσι πήγαμε άμστερνταμ, φέτος κλείσαμε Ρώμη (αν και εγώ φέτος δε θα πάω) και για του χρόνου λέμε Σκωτία ή Ιρλανδία Βασικά πάμε 6-7 άτομα, γενικά θέλουμε να περνάμε χαλαρά και να δούμε και κανένα αξιοθέατο Εποχή μόνο ξέρουμε. Προς τέλος Μαρτίου 3-4 μέρες μόνο Εδιμβούργο [άντε Stirling κ Wallace monument με πολύ τρεξιμο]. Μπορείς να πας αυθημερόν σε κάποιες περιοχές πιο μακρυα [πχ oban, Speyside, aberdeen] αλλά ταλαιπωρία χωρίς λογο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 19 λεπτά πριν, darkmatinee είπε Η Ρώμη βασικά είναι ένα τεράστιο μουσείο, όπου και να κοιτάξεις κάτι θα δεις Έχοντας ζήσει 2 χρόνια εκεί, το γνωρίζω απο πρώτο χέρι 😏 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
amerikanosG Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 7 ώρες πριν, giostau είπε καλημέρα, δεν χρειάζεται να βγάλεις oyster αν δεν θες. Πληρώνεις στο μετρό/λεωφορείο κατευθείαν με την κάρτα σου (ανέπαφη) Η διαφορά με την oyster είναι πολύ μικρή (εκτός κι αν πάτε για πολλές μέρες, οπότε ίσως συμφέρει η oyster με 7-day pass) Τον Δεκέμβρη που πήγα τελευταία φορά, αν και έχω oyster, δεν την χρησιμοποίησα καθόλου. Revolut κατευθείαν στα μηχανήματα των εισιτήριων θα παμε 6 μερες...μετρο ξυριως για αεροδρόμιο και για τα γηπεδα που θα πάμε λογικα, εκτος αν εχει πολυ κακο καιρο που ειναι πιθανο... oyster βγαζεις στο αεροδρομιο αν θες; και επισης επειδη εγω ανοιξα λογαριασμο στην ουστερ μου.λεει να προσθεσω την ρεβολουτ μου που θα χρησιμοποιω εκει...δεν ξερω αν την βαλω αν εχω καποια εκπτωση ή οτιδηποτε... ρεβολουτ γυρισατε λεφτα σε λιρες; στις συναλλαγες δεν ειχε fees ετσι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giostau Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 18 ώρες πριν, amerikanosG είπε θα παμε 6 μερες...μετρο ξυριως για αεροδρόμιο και για τα γηπεδα που θα πάμε λογικα, εκτος αν εχει πολυ κακο καιρο που ειναι πιθανο... oyster βγαζεις στο αεροδρομιο αν θες; και επισης επειδη εγω ανοιξα λογαριασμο στην ουστερ μου.λεει να προσθεσω την ρεβολουτ μου που θα χρησιμοποιω εκει...δεν ξερω αν την βαλω αν εχω καποια εκπτωση ή οτιδηποτε... ρεβολουτ γυρισατε λεφτα σε λιρες; στις συναλλαγες δεν ειχε fees ετσι. Ναι την oyster μπορείτε να τη βγάλετε από το αεροδρόμιο σε κάποιο από τα μηχανήματα που έχει στην είσοδο του μετρό. Αν δεν βγάλετε κάποια εβδομαδιαίο πάσο, δε νομίζω ότι έχει σημαντική διαφορά. Δεν χρειάζεται κάποιο registration ή να βάλετε την κάρτα στο λογαριασμό της oyster. Απλά περνάτε την revo (ή το κινητό με NFC) απευθείας όταν μπαίνετε και βγαίνετε στο μετρό και χρεώνει ανάλογα. Με την oyster θα πρέπει να περνάτε χρήματα από τη revo για να την φορτίζετε. Προσωπικά είχα αλλάξει κάποια χρήματα σε λίρες πριν πάω. Στο απλό πρόγραμμα η revo δεν έχει χρέωση για αλλαγή μέχρι 1000€ τον μήνα αν δεν κάνω λάθος (κρατάω μια επιφύλαξη, καθώς έχω metal) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james_s Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Έχει πάρει κανείς πτήση με ανταπόκριση για Ευρωπαϊκή χώρα και να έχει κατέβει στην ενδιάμεση στάση; έχω δει κατά καιρούς εισιτήρια όπου βγαίνει τελικά φθηνότερο το να κλείσεις +1 πτήση από τον προορισμό σου. Τότε κάνεις check in και για την δεύτερη πτήση και απλά φεύγεις από το αεροδρόμιο; σε ψάχνει κανείς; εάν επιστρέψεις με την ίδια εταιρεία έχεις να ανησυχείς για κάτι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miracle Worker Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Μου έχει τύχει δύο φορές, μία στο Charleroi και μία στο Cluz, αλλά ήταν περίπου 2 ώρες η αναμονή και δεν πήγα κάπου. Στο Cluz ήθελε συνάλλαγμα αλλιώς θα έπαιρνα ένα ταξί. Κανονικά έβγαινες από το αεροδρόμιο και ξαναέμπαινες. Τσεκ ιν σαν διαφορετική πτήση. Μου έχει τύχει ωστόσο και μια φορά στην Κωνσταντινούπολη, όπου μάλλον δε μπορούσα να βγω, γιατί δεν πέρασα καν από τελωνείο στην Τουρκία. Έμεινα στη ζώνη transit δηλαδή. Αλλά αυτό το είχα κλείσει από ταξιδιωτικό γραφείο και δε θυμάμαι τι έπαιζε. Τα πιο πάνω που είχα κλείσει μόνος μου έλεγαν ότι η ανταπόκριση είναι δικιά σου ευθύνη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kalogeros Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 22 ώρες πριν, james_s είπε Έχει πάρει κανείς πτήση με ανταπόκριση για Ευρωπαϊκή χώρα και να έχει κατέβει στην ενδιάμεση στάση; έχω δει κατά καιρούς εισιτήρια όπου βγαίνει τελικά φθηνότερο το να κλείσεις +1 πτήση από τον προορισμό σου. Τότε κάνεις check in και για την δεύτερη πτήση και απλά φεύγεις από το αεροδρόμιο; σε ψάχνει κανείς; εάν επιστρέψεις με την ίδια εταιρεία έχεις να ανησυχείς για κάτι; Μισό λεπτό για να καταλάβουμε. Θέλεις στον ενδιάμεσο σταθμό απλά να φύγεις από το αεροδρόμιο για να κάνεις μια βόλτα στην πόλη μέχρι να έρθει η ώρα για την επόμενη πτήση ή ο ενδιάμεσος σταθμός είναι ο τελικός προορισμός σου; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james_s Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Ρωτάω για την περίπτωση που ο ενδιάμεσος προορισμός είναι ο τελικός...κυκλοφορεί αυτό σαν tip στο internet ότι μπορεί να πετύχεις καλύτερες τιμές κλείνοντας και μία επόμενη πτήση (δεν ξέρω σε τι ποσοστό μπορεί να ισχύει) και αναρωτιόμουν εάν το έχει κάνει κάποιος, εάν σε ψάχνει η αεροπορική κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα