Προς το περιεχόμενο

Διακοπές, ταξίδια, εκδρομές [Part II]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 ώρες πριν, chloesn είπε

Έχω μια φίλη χρόνια στην Αμερική (Ν. Υόρκη) και θα ήθελα να πάω να τη δω ως έκπληξη.. αλλά φαντάζομαι πως οι τιμές θα είναι στον Θεό για εισιτήρια.. 

Όσοι έχετε ταξιδέψει Αμερική πόσο χρειαστηκατε για τα εισιτήρια πήγαινε-ελα? Πόσο είναι το πιο οικονομικό που μπορείς να βρεις πάνω κάτω? Κ ποια είναι η διαδικασία για να μπορέσεις να πας? 

Πριν πούμε όλα τ' άλλα το πρώτο και βασικότερο είναι το συνολικό μπάτζετ ξεκινώντας από το δρομολόγιο. Μην περιμένεις φυσικά εισιτήρια 100 ευρώ πήγαινε έλα. Αν βρεις κάτι στα 450 και δε σε νοιάζει η μεγάλη ανταπόκριση (δεν ξέρω τι παίζει σε direct ATH-JFK/EWR) τότε είναι αρκετά καλή τιμή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators

Guys πειτε μου λιγο τι φαση γιατι εχω μπερδευτει αν και εχω χρησιμοποιησει αρκετες φορες το Booking.

Bλεπω σε καποια ξενοδοχεια εξωτερικου, δωματια με την ενδειξη Partner Offer. Ολα καλα, αν εξαιρεσεις πως εχουν χαμηλοτερη τιμη, που οκ προφανως ειναι καλο. Παω να τα κλεισω και πριν φτασω στην ολοκληρωση, η σελιδα κανει refresh και μου λεει Ooops you missed it, καποιος το εκλεισε ή κατι τετοιο.

Οκ, κανενα προβλημα, απλα αυτο το βλεπω στα ιδια ξενοδοχεια εδω και καμια βδομαδα, εχουν δηλαδη τα Partner Offer και καθε μα καθε φορα που προσπαθω να το κλεισω, συμβαινει το ιδιο πραγμα. Απλως δεν καταλαβαινω πως γινεται αυτο. Προφανως ειναι πλασματικα offers, αλλα τι φαση πως δεν τα κοβει κατι τετοια το booking?

Στις 10/1/2023 στις 10:55 ΜΜ, agn0spt93 είπε

Έτυχε να χάσω την Oyster Card στο δρόμο (ευτυχώς δεν είχε πολλές διαδρομές υπόλοιπο) και χρησιμοποίησα την Revolut μέσω Apple Wallet (4 φορές σύνολο). Έγινε authorized η κάρτα αλλά δεν με χρέωσε. Τελείωσα το balance που είχα βάλει στη Revolut και μετά από 7 ώρες πήγε να τραβήξει το υπόλοιπο αλλά δεν βρήκε χρήματα και έγινε declined. Προσπάθησε να τα ξανατραβήξει μετά από 4 ώρες και πάλι έγινε declined.

Την επόμενη έκανα top-up τη Revolut. Μέχρι και σήμερα (4 μέρες μετά) δεν με έχει χρεώσει ακόμα. Τι φάση;

Δεν θα μπορέσεις να την ξαναχρησιμοποιήσεις μέχρι να γίνει εκκαθάριση. Αν θυμάμαι καλά μπορείς να κάνεις force να προσπαθήσει ξανά αμα κάνεις tap (δεν θα περάσεις αλλά θα προσπαθήσει σε λίγη ώρα να τραβήξει για τα προηγούμενα)

Γενικά πάντα τραβάει λεφτά στο τέλος της ημέρας γιατί υπάρχουν διάφορα όρια και έτσι είναι πιο εύκολο.

• Thanks 1

Στις 7/1/2023 στις 1:34 ΜΜ, vasioula1 είπε

Ιρλανδία ή Σκωτία;

Ποια εχει καλυτερη συγκοινωνια για να γυρισεις και να δεις αξιοθεατα χωρις να νοικιασεις αμαξι;

Ποια εχει πιο ωραια κουζινα;

Ποια ειναι πιο ακριβη;

αρκετά γενικό αυτό που ζητάς γίνε πιο συγκεκριμένος πχ σκωτία που θες να πας, εποχή, πόσες μέρες κτλπ

Καλησπέρα έχω αρχίσει και σχεδιάζω ταξίδι αεροπορικός Βουδαπέστη λεωφορείο Μπρατισλάβα και μετά Βιέννη και αεροπορικός επιστροφή. 

Ψάχνω διαβάζω διάφορα και θα ήθελα και την δική σας βοήθεια από της μέρες που χρειάζεται κάθε πόλη τι αξίζει τι δεν αξίζει κτλ.

Το ταξίδι το σχεδιάζω για Μ.πεμπτη Παρασκευή έως το επόμενο Σάββατο η Κυριακή ανάλογα τα αεροπορικά σίγουρα θα πέσει πολύ περπάτημα και σίγουρα δεν θα προλάβω και πολλά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού μιλάμε για 9-10 μέρες εγώ θα το μοίραζα

Βουδαπέστη 4

Μπρατισλάβα 1-2

Βιέννη 4

Νομίζω ότι 4 ημέρες είναι αρκετές για να δεις τα περισσότερα σε Βουδαπέστη και Βιέννη. Μπρατισλάβα θεωρητικά και ένα πρωινό αρκετό είναι αλλά αφού θα έχεις τόσες μέρες 1-1.5 μέρα μάλλον θα είναι καλύτερα.

ΥΓ: Δες πότε πέφτει το πάσχα τους πριν καταλήξεις.

Επεξ/σία από sakura22

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχετε καποια προταση για εναν σχετικα low cost προορισμο για την περιοδο του Πασχα (οχι Βουδαπεστη και Βιεννη); Εναν προορισμο που σας εντυπωσιασε οταν πηγατε, οχι απλα να ειναι φθηνος!

Επεξ/σία από yanis13

18 λεπτά πριν, yanis13 είπε

Εχετε καποια προταση για εναν σχετικα low cost προορισμο για την περιοδο του Πασχα (οχι Βουδαπεστη και Βιεννη); Εναν προορισμο που σας εντυπωσιασε οταν πηγατε, οχι απλα να ειναι φθηνος!

Ρουμανία εκτός πρωτεύουσας. Στο τουριστικό Βουκουρέστι ήταν φθηνότερα από Ελλάδα αλλά όχι πάρα πολύ. Σε άλλες πόλεις, όπως το Brasov, οι τιμές ήταν πολύ πιο φθηνές. Σαν πόλη μου άρεσε πολύ, και έχει τριγύρω και άλλα πράγματα να δεις, πχ το κάστρο του Bran. 

• Like 1

καλησπερα παιδια,παω λονδινο 1-6 φλεβαρη; ξερει.κανεις τι παιζει με τα μεσα μεταφορας,με αυτη την oyster card? εφτιαξα λογαριασμο στο σαιτ τους και κου λεει να συνδεσω contactless card κλπ, αν ξερει καποιος τι ακριβως παιζει ας απαντησει

Aν καποιος σκοπευει να παει Αιγυπτο,μπορω να δωσω συμβουλες καθοτι γυρισα προσφατα απο εκει.

Φυσικα ειναι ταξιδι πολιτιστικου ενδιαφεροντος,βλεπεις πυραμιδες και μουμιες, οχι μπαρακια και shop malls

12 ώρες πριν, amerikanosG είπε

καλησπερα παιδια,παω λονδινο 1-6 φλεβαρη; ξερει.κανεις τι παιζει με τα μεσα μεταφορας,με αυτη την oyster card? εφτιαξα λογαριασμο στο σαιτ τους και κου λεει να συνδεσω contactless card κλπ, αν ξερει καποιος τι ακριβως παιζει ας απαντησει

Δεν ξερω αν θα πας μονος σου ή με παρεια , οικογενεια κλπ. Εγω πηγα προσφατα και κινηθηκα αποκλειστικα με uber ή καποιο λεωφορειο αν βολευε γιατι το Λονδινο εχει πολυ περπατημα και ηθελα να γλυτωνω χρονο. 

Αν θες ή καποιος αλλος info για αλλα πραγματα Λονδινο και γνωριζω , ευχαριστως να βοηθησω τωρα που τα εχω προσφατα. 

6 ώρες πριν, james9tito είπε

Δεν ξερω αν θα πας μονος σου ή με παρεια , οικογενεια κλπ. Εγω πηγα προσφατα και κινηθηκα αποκλειστικα με uber ή καποιο λεωφορειο αν βολευε γιατι το Λονδινο εχει πολυ περπατημα και ηθελα να γλυτωνω χρονο. 

Αν θες ή καποιος αλλος info για αλλα πραγματα Λονδινο και γνωριζω , ευχαριστως να βοηθησω τωρα που τα εχω προσφατα.

θα παμε 3 άτομα, στα λεωφορεια ασχοληθηκες, εβγαλες καποια καρτα ή χυμα; γενικα θα μενω κεντρο κεντρο,τα.περισσοτερα ειναι κοντα, αλλα επειδη θα οαω σίγουρα σε καποια γηπεδα ποδοσφαιρου,μεταφορα απο αεροδρομιο κλπ ,ειδα οτι συμφερει η oyster card, αλλα δεν καταλαβαινω καθολου τι παιζει...μπηκα και στο σαιτ δεν εβγαλα.ιδιαιτερη ακρη... περαν αυτου αν δεν εχεις ιδεα, πες περα απο τα κλασσικα αν ειδες κατι που σε εντυπωσιασε να πάω και καποιο μαγαζι για φαι αν βρηκες. ευχαριστω

Στις 14/1/2023 στις 4:49 ΜΜ, bilya είπε

αρκετά γενικό αυτό που ζητάς γίνε πιο συγκεκριμένος πχ σκωτία που θες να πας, εποχή, πόσες μέρες κτλπ

είπαμε όσο μας το επιτρέπουν τα οικονομικά μας να πηγαίνουμε ένα ταξίδι 3-4 μέρες κάθε χρόνο

πέρυσι πήγαμε άμστερνταμ, φέτος κλείσαμε Ρώμη (αν και εγώ φέτος δε θα πάω) και για του χρόνου λέμε Σκωτία ή Ιρλανδία

Βασικά πάμε 6-7 άτομα, γενικά θέλουμε να περνάμε χαλαρά και να δούμε και κανένα αξιοθέατο

Εποχή μόνο ξέρουμε. Προς τέλος Μαρτίου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...