Speculoos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, vasilissouvlaki είπε Ξέρετε μήπως τι σημαίνει αυτό? Δεν θεωρούνται connected flights. Οπότε αν επιλέξεις αυτό θα έχεις δυο ξεχωριστά εισιτήρια. Θα χρειαστεί να κάνεις 2 τσεκ ιν και αν έχεις βαλίτσα θα πρέπει να την πάρεις, να βγεις από το αεροδρόμιο και να την δώσεις στο γκισέ της Aegean.
totalius Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 18 ώρες πριν, vasilissouvlaki είπε Ξέρετε μήπως τι σημαίνει αυτό? Ολα μπορουν να συμβούν αλλα ειναι παρα πολλες οι ώρες για να χάσεις την ανταποκριση . Ενταξει παντα υπαρχει η πιθανότητα απεργίας κακοκαιρίας κ κατακλυσμού αλλα ετσι δεν θα κλείναμε ποτε τιποτα απο πριν κ θα περιμέναμε τη τελευταια στιγμη . Απλα θα αφήσεις για μερικές ώρες τις βαλίτσες στη φύλαξη θα βολτάρεις Αθήνα κ θα γυρίσεις αεροδρόμιο .
nullindex Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Έκλεισα ένα 3ήμερο αρχές Φεβρουαρίου για Βρυξέλλες, με σκοπό να επισκεφθώ κυρίως τη Μπριζ. Από οτι βρίσκω όμως, αρκεί και 1 μέρα για να την γυρίσεις. Αληθεύει, αξίζει να κάτσεις παραπάνω μέρες? Ίσως άξιζε και ένα βράδυ στη Γάνδη ή Βρυξέλλες?
4saken Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Μολις γυρισα απο Βελγιο και Ολλανδια.Μειναμε το βραδυ που φτασαμε Βρυξελλες,την επομενη μιση μερα εβρεχε οποτε με παιδι αραξαμε ξενοδοχειο.Οσο την ειδαμε δεν με εντυπωσιασε. Αν ημουν στην θεση σου θα εφτανε Βρυξελλες και απο αεροδρομιο κατευθειαν Brugge ΟΛΕΣ τις μερες.2 μερες καθεσαι Brugge και μια ημερησια Γανδη. 10 μερες ταξιδι χειμωνα με 5χρονο τις μισες μερες αρρωστος.Σιχαθηκα την Ευρωπη χειμωνα (δεν μπορω καλοκαιρι να παω διακοπες λογω δουλειας), κρυο βροχη να πρεπει να γυρναμε απο τις 4 το μεσημερι σπιτι γιατι ο μικρος ηταν off.Του χρονου διακοπες σε καποιο εξωτικο προορισμο να κανω μπανια. H Γανδη απο Μπριζ ειναι 30 λεπτα δεν αξιζει να κλεισεις αλλο ξενοδοχειο.Αν θες να σου πω για ξενοδοχειο Μπριζ πες μου. 1
vamvakoolas Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 16 ώρες πριν, nullindex είπε Έκλεισα ένα 3ήμερο αρχές Φεβρουαρίου για Βρυξέλλες, με σκοπό να επισκεφθώ κυρίως τη Μπριζ. Από οτι βρίσκω όμως, αρκεί και 1 μέρα για να την γυρίσεις. Αληθεύει, αξίζει να κάτσεις παραπάνω μέρες? Ίσως άξιζε και ένα βράδυ στη Γάνδη ή Βρυξέλλες? Η μπριζ δεν ειναι και τεραστια πολη. Μια ημερα κατα τη γνωμη μου φτανει. Απο εκει και περα ειναι θεμα επιλογων: αν εχεις παιδια σιγουρα μια ημερα Βρυξελλες. Αν εχεις κοπελα, Γανδη. Αν εισαι μονος εξαρταται απο την ηλικια: πιο νεος Γανδη, μεσηλικας και πανω Βρυξελλες. Επισης παιζουν ρολο αν θες να παρεις κατι για ψωνια, αν σου αρεσει η ιστορια, η κουζινα/επιλογες κτλ 1
Speculoos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Στις 3/1/2023 στις 3:58 ΜΜ, nullindex είπε Έκλεισα ένα 3ήμερο αρχές Φεβρουαρίου για Βρυξέλλες, με σκοπό να επισκεφθώ κυρίως τη Μπριζ. Από οτι βρίσκω όμως, αρκεί και 1 μέρα για να την γυρίσεις. Αληθεύει, αξίζει να κάτσεις παραπάνω μέρες? Ίσως άξιζε και ένα βράδυ στη Γάνδη ή Βρυξέλλες? Αν σκοπός σου είναι η Μπριζ καλύτερα να μείνεις στη Γάνδη. Πιο κοντά σε απόσταση και πιο πόλη. Η διαμονή παίζει να είναι και φτηνότερη. Μπορείς άνετα να κινηθείς με τρένο μεταξύ Γάνδης Μπριζ και Αμβέρσας και να αφήσεις τις Βρυξέλλες για άλλη φορά. 1
enlightened Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα χρόνια πολλά! Σκέφτομαι ένα roadtrip που θα περιλαμβάνει το κλασικό Αθήνα-Πάτρα-Ιταλία-Cote d’ Azur-Ισπανία… Αλλά μετά να συνεχίσω Γιβραλτάρ-Καζαμπλάνκα-Μαρόκο-Αλγέρι-Τύνιδα-τριπολη-αλεξανδρεια-καιρο-τελ αβιβ-αμμαν-βηρυτο-αντιοχεια-καππαδοκια-κωνσταντινουπολη-αθηνα. Ένας κανονικός κύκλος της Μεσογείου δηλαδή Η μόνη μου ερώτηση είναι… γιατί δεν ξέρω από Γεωπολιτική… Είναι επικίνδυνο; Θα μας σταματήσουν/ληστέψουν/εκβιάσουν/απειλήσουν/απαγάγουν/δολοφονήσουν εκεί; Πιο πολύ φοβάμαι ίσως τη Λιβύη, κάτω από την Κρήτη… Σημειωτέον θα είμαστε αντροπαρέα με ένα απλό αυτοκίνητο Opel Astra 4ετίας με ελληνικές πινακίδες και θα κάνουμε και αρκετό camping στα περισσότερα σημεία, ειδικά στη βόρειο Αφρική. Ακούω γνώμες… Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από enlightened
Speculoos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 25 λεπτά πριν, enlightened είπε Καλημέρα χρόνια πολλά! Σκέφτομαι ένα roadtrip που θα περιλαμβάνει το κλασικό Αθήνα-Πάτρα-Ιταλία-Cote d’ Azur-Ισπανία… Αλλά μετά να συνεχίσω Γιβραλτάρ-Καζαμπλάνκα-Μαρόκο-Αλγέρι-Τύνιδα-τριπολη-αλεξανδρεια-καιρο-τελ αβιβ-αμμαν-βηρυτο-αντιοχεια-καππαδοκια-κωνσταντινουπολη-αθηνα. Ένας κανονικός κύκλος της Μεσογείου δηλαδή Η μόνη μου ερώτηση είναι… γιατί δεν ξέρω από Γεωπολιτική… Είναι επικίνδυνο; Θα μας σταματήσουν/ληστέψουν/εκβιάσουν/απειλήσουν/απαγάγουν/δολοφονήσουν εκεί; Πιο πολύ φοβάμαι ίσως τη Λιβύη, κάτω από την Κρήτη… Σημειωτέον θα είμαστε αντροπαρέα με ένα απλό αυτοκίνητο Opel Astra 4ετίας με ελληνικές πινακίδες και θα κάνουμε και αρκετό camping στα περισσότερα σημεία, ειδικά στη βόρειο Αφρική. Ακούω γνώμες… Για να κάνεις τέτοιο ταξίδι θα πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο, τόσο στο ταξίδι όσο και κυρίως στην προετοιμασία. Για απαντήσεις θα πρέπει να στραφείς σε πιο εξειδικευμένα φόρα από το ινσόμνια και καλό θα ήταν κάποιος από την παρέα να έχει εμπειρία από τέτοια ταξίδια. Πέρα από το αν θα αντέξει το astra στις συνθήκες του ταξιδιού, γεωπολιτικά απλά δεν γίνεται να περάσεις από τη Λιβυή, είναι αδύνατον. Τα σύνορα Αλγερίας-Τυνησίας είναι επίσης από τις πιο επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη. Αν με κάποιο τρόπο φτάσεις Αίγυπτο τότε για να πας Ισραήλ μπορείς να μπεις μόνο από τον συνοριακό σταθμό της Τάμπα στο νότιο Ισραήλ εκεί που ενώνεται με τη Σ. Αραβία. Θα πρέπει να περάσεις όλη την έρημο του Σινά που σημαίνει ότι περνάς από την ασταθέστερη περιοχή της χώρας λόγω των συγκρούσεων μεταξύ των ισλαμιστών. Εφόσον οι Ισραηλινές αρχές σε αφήσουν να μπεις στη χώρα (έχοντας διαβατήριο γεμάτο με βίζες από αραβικές χώρες υπάρχει η πιθανότητα άρνησης από τους Ισραηλινούς συνοριοφύλακες) τότε μπορείς σχετικά άνετα να ταξιδέψεις Τελ Αβίβ, Αμμάν, Βυρητό. Από Βυρητό ή Τρίπολη μπορείτε να μπείτε Δαμασκό, Χομς, Ταρτους στη Συρία. Εδώ και δυο χρόνια είναι πολύ ασφαλές περιοχές. Από τότε που άνοιξε το αεροδρόμιο της Δαμασκού για τους τουρίστες το 2021, είσαι υποχρεωμένος να έχεις local guide, για να γυρίσεις τις διάφορες πόλεις. Βόρεια της Ταρτούς προς Αλέπο είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα. 3
vasioula1 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Ιρλανδία ή Σκωτία; Ποια εχει καλυτερη συγκοινωνια για να γυρισεις και να δεις αξιοθεατα χωρις να νοικιασεις αμαξι; Ποια εχει πιο ωραια κουζινα; Ποια ειναι πιο ακριβη;
nullindex Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Στις 4/1/2023 στις 9:03 ΠΜ, 4saken είπε Μολις γυρισα απο Βελγιο και Ολλανδια.Μειναμε το βραδυ που φτασαμε Βρυξελλες,την επομενη μιση μερα εβρεχε οποτε με παιδι αραξαμε ξενοδοχειο.Οσο την ειδαμε δεν με εντυπωσιασε. Αν ημουν στην θεση σου θα εφτανε Βρυξελλες και απο αεροδρομιο κατευθειαν Brugge ΟΛΕΣ τις μερες.2 μερες καθεσαι Brugge και μια ημερησια Γανδη. 10 μερες ταξιδι χειμωνα με 5χρονο τις μισες μερες αρρωστος.Σιχαθηκα την Ευρωπη χειμωνα (δεν μπορω καλοκαιρι να παω διακοπες λογω δουλειας), κρυο βροχη να πρεπει να γυρναμε απο τις 4 το μεσημερι σπιτι γιατι ο μικρος ηταν off.Του χρονου διακοπες σε καποιο εξωτικο προορισμο να κανω μπανια. H Γανδη απο Μπριζ ειναι 30 λεπτα δεν αξιζει να κλεισεις αλλο ξενοδοχειο.Αν θες να σου πω για ξενοδοχειο Μπριζ πες μου. Στις 4/1/2023 στις 9:36 ΠΜ, vamvakoolas είπε Η μπριζ δεν ειναι και τεραστια πολη. Μια ημερα κατα τη γνωμη μου φτανει. Απο εκει και περα ειναι θεμα επιλογων: αν εχεις παιδια σιγουρα μια ημερα Βρυξελλες. Αν εχεις κοπελα, Γανδη. Αν εισαι μονος εξαρταται απο την ηλικια: πιο νεος Γανδη, μεσηλικας και πανω Βρυξελλες. Επισης παιζουν ρολο αν θες να παρεις κατι για ψωνια, αν σου αρεσει η ιστορια, η κουζινα/επιλογες κτλ Στις 4/1/2023 στις 10:58 ΜΜ, Speculoos είπε Αν σκοπός σου είναι η Μπριζ καλύτερα να μείνεις στη Γάνδη. Πιο κοντά σε απόσταση και πιο πόλη. Η διαμονή παίζει να είναι και φτηνότερη. Μπορείς άνετα να κινηθείς με τρένο μεταξύ Γάνδης Μπριζ και Αμβέρσας και να αφήσεις τις Βρυξέλλες για άλλη φορά. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Με την κοπέλα μου θα είμαστε, οπότε Μπριζ και Γάνδη. Από ότι βλέπω οι τιμές για διαμονή είναι πολύ κοντά σε Μπριζ και Γάνδη, οπότε μάλλον θα μείνουμε Μπριζ και θα παίξει τρένο, όπως μου είπατε. Αμβέρσα καλή πρόταση για να δούμε κάτι επειπλέον. Δεν περίμενα οτι οι Βρυξέλλες δεν αξίζουν... Από φαγητό/μπύρες/γλυκά είναι κάτι ή κάποιο μαγαζί που αξίζει να επισκεφθούμε?
Speculoos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, nullindex είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Με την κοπέλα μου θα είμαστε, οπότε Μπριζ και Γάνδη. Από ότι βλέπω οι τιμές για διαμονή είναι πολύ κοντά σε Μπριζ και Γάνδη, οπότε μάλλον θα μείνουμε Μπριζ και θα παίξει τρένο, όπως μου είπατε. Αμβέρσα καλή πρόταση για να δούμε κάτι επειπλέον. Δεν περίμενα οτι οι Βρυξέλλες δεν αξίζουν... Από φαγητό/μπύρες/γλυκά είναι κάτι ή κάποιο μαγαζί που αξίζει να επισκεφθούμε? Oι Βρυξέλλες αξίζουν και με το παραπάνω απλά δεν χωράνε στο τριήμερο. Θα φας μισή μέρα τουλάχιστον να πας από το σταθμό του τρένου στην Γκραν πλας και τα γυρω τουριστομάγαζα οπότε δε θα σου αφήσει καθόλου καλή εμπειρία. Αν με την κοπέλα σου θέλετε και λίγο ζωή το βράδυ, ένα καλό εστιατόριο, ένα μπαρ, τότε μείνετε Γάνδη και δε θα το μετανιώσετε.
chloesn Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Έχω μια φίλη χρόνια στην Αμερική (Ν. Υόρκη) και θα ήθελα να πάω να τη δω ως έκπληξη.. αλλά φαντάζομαι πως οι τιμές θα είναι στον Θεό για εισιτήρια.. Όσοι έχετε ταξιδέψει Αμερική πόσο χρειαστηκατε για τα εισιτήρια πήγαινε-ελα? Πόσο είναι το πιο οικονομικό που μπορείς να βρεις πάνω κάτω? Κ ποια είναι η διαδικασία για να μπορέσεις να πας?
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, chloesn είπε Έχω μια φίλη χρόνια στην Αμερική (Ν. Υόρκη) και θα ήθελα να πάω να τη δω ως έκπληξη.. αλλά φαντάζομαι πως οι τιμές θα είναι στον Θεό για εισιτήρια.. Όσοι έχετε ταξιδέψει Αμερική πόσο χρειαστηκατε για τα εισιτήρια πήγαινε-ελα? Πόσο είναι το πιο οικονομικό που μπορείς να βρεις πάνω κάτω? Κ ποια είναι η διαδικασία για να μπορέσεις να πας? Mπορείς να κοιτάξεις στα sites των αεροπορικων για τιμές.Επίσης θες και ESTA.
NikosKallithea Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 23 λεπτά πριν, chloesn είπε Έχω μια φίλη χρόνια στην Αμερική (Ν. Υόρκη) και θα ήθελα να πάω να τη δω ως έκπληξη.. αλλά φαντάζομαι πως οι τιμές θα είναι στον Θεό για εισιτήρια.. Όσοι έχετε ταξιδέψει Αμερική πόσο χρειαστηκατε για τα εισιτήρια πήγαινε-ελα? Πόσο είναι το πιο οικονομικό που μπορείς να βρεις πάνω κάτω? Κ ποια είναι η διαδικασία για να μπορέσεις να πας? Δεν κλείνεις εισιτήρια για να πας και να ερθεις στην Αμερική κάνοντας εκπληξη σε κάποιον. Μπορεί να σε περιμένει σενα έκπληξη και να χασεις και τα λεφτα σου. Μην εισαι τοσο παρορμητικός, ειδοποίησε πρώτα 3 1
agn0spt93 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Στις 20/12/2022 στις 3:27 ΜΜ, darkmatinee είπε ματσάκι στο καμπ νου 😅 Μην βγάλεις τπτ, με την κάρτα σου θα πληρώνεις κάθε φορά που μπαίνεις στο μετρό και στο λεωφορείο. Το ίδιο βγαίνει πάνω κάτω. Έτυχε να χάσω την Oyster Card στο δρόμο (ευτυχώς δεν είχε πολλές διαδρομές υπόλοιπο) και χρησιμοποίησα την Revolut μέσω Apple Wallet (4 φορές σύνολο). Έγινε authorized η κάρτα αλλά δεν με χρέωσε. Τελείωσα το balance που είχα βάλει στη Revolut και μετά από 7 ώρες πήγε να τραβήξει το υπόλοιπο αλλά δεν βρήκε χρήματα και έγινε declined. Προσπάθησε να τα ξανατραβήξει μετά από 4 ώρες και πάλι έγινε declined. Την επόμενη έκανα top-up τη Revolut. Μέχρι και σήμερα (4 μέρες μετά) δεν με έχει χρεώσει ακόμα. Τι φάση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα