Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/9/2022 στις 7:12 ΜΜ, VonLoutsos είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Η απορία είναι: με χρήματα παίζουμε μπάλα με revolut και έχουμε και κανενα 100ευρώ στο τοπικο νόμισμα για τις περιπτώσεις που δεν παίρνουν κάρτα; Είναι εντάξει ως ποσό;

Εγω ημουν με Revolut. Υπαρχουν πολλα ATMs στον δρομο, αν θες να κανεις αναληψη, ΜΗΝ πας σε καμια περιπτωση στα ATMs της Euronet. Ειναι κατι αλλα πρασινα(νομιζω) ATMs απο τα οποια εβγαζα χρηματα χωρις fees. Θα προσπαθησω να βρω καμια φωτο στο google να στα δειξω.Απ'οτι θυμαμαι δεχονται παντου καρτα, δεν ειμαι σιγουρος ομως για το Central Market Hall. Εκει πληρωσα με μετρητα.

Edit: Χωρις να ειμαι σιγουρος, νομιζω ειναι αυτα:image.png.a7ef3c9a0fd5fd831485bc1331ab7ce2.png

Επεξ/σία από kkailas
  • Like 1
  • Απαντ. 4,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Speculoos είπε

Αν έχεις κλείσει από Αθήνα να ξέρεις ότι δε θα προσγειωθείτε Βρυξέλλες αλλά στο Charleroi. Οι συνδέσεις από κει είναι λίγο δράμα οπότε ψαχτείτε. Δες πού μπορείτε πχ να πάτε με κάποιο flibco που φεύγει από κει ή να πάρετε το καθόλου αξιόπιστο shuttle bus που πάει στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Αλλιώς υπάρχει το λεωφορείο που πηγαίνει Βρυξέλλες (περίπου μια ώρα) και σας αφήνει στο βασικό σιδηροδρομικό σταθμό (gare du midi) όπου έχετε πιο πολλές επιλογές.

Γενικά θα σας φάνε λίγο οι δρόμοι.

Ευτυχώς που το επισήμανες για το αεροδρόμιο γιατί δεν το ειχα προσέξει. 

Όσον αφορά τα λεωφορεία κοιτάζω μέσα από το Omnio που μου εμφανίζει τα flexibus και τα blablabus, στα οποία οι τιμές πχ πήγαινε έλα Βρυξέλλες Άμστερνταμ είναι 18€ ενώ με τραινο είναι 80€.

κοιταω κάτι λάθος, υπάρχει κάποια κρυφή χρέωση γνωρίζεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκλεισα αεροπορικά (ειχα voucher) για ολη την οικογένεια 2-7 Δεκεμβρίου Βουκουρέστι

Θα εχω 3 απο τα 4 παιδια μαζι μου.

6 χρονών - 14 χρονών - 17 χρονών

Διαβασα οτι καλυτερη επιλογη για να μεινει κανεις ειναι κεντρο και παλια πόλη

Βρηκα απο το Booking και εχω κλεισει (δεν εχω πληρωσει - μπορω να το ακυρωσω) το

Iancu Apartments

122 Calea Victoriei, Sector 1, 010093 Βουκουρέστι, Ρουμανία

https://www.booking.com/hotel/ro/central-studio-0.el.html?aid=340297&label=postbooking_confemail&sid=cc242ae7f58e9ce99a130496137515f9&age=14;age=17;age=6;all_sr_blocks=413093702_226866526_2_0_0%2C413093701_226866526_2_0_0;checkin=2022-12-02;checkout=2022-12-07;dest_id=-1153951;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;group_children=3;hapos=1;highlighted_blocks=413093702_226866526_2_0_0%2C413093701_226866526_2_0_0;hpos=1;matching_block_id=413093702_226866526_2_0_0;no_rooms=2;req_adults=2;req_age=14;req_age=17;req_age=6;req_children=3;room1=A%2C6;room2=A%2C14%2C17;sb_price_type=total;sr_order=popularity;sr_pri_blocks=413093702_226866526_2_0_0__67500%2C413093701_226866526_2_0_0__67500;srepoch=1662365111;srpvid=c0ac38dad57501ea;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl

που νομίζω ειναι φτηνό στα 990 lei (205 ευρώ) για 5 βράδια για 5 άτομα.

Να το κρατήσω ειναι σε καλή τοποθεσία?

Επεξ/σία από AGGANIS13
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Ace Of Spades είπε

Ευτυχώς που το επισήμανες για το αεροδρόμιο γιατί δεν το ειχα προσέξει. 

Όσον αφορά τα λεωφορεία κοιτάζω μέσα από το Omnio που μου εμφανίζει τα flexibus και τα blablabus, στα οποία οι τιμές πχ πήγαινε έλα Βρυξέλλες Άμστερνταμ είναι 18€ ενώ με τραινο είναι 80€.

κοιταω κάτι λάθος, υπάρχει κάποια κρυφή χρέωση γνωρίζεις;

Tόσο είναι, εξτρα χρεωσεις έχει αν θες να κανεις κρατηση σε καποια θεση, αν εχεις πολλές βαλίτσες και νομίζω υπήρχε (ή υπάρχει ακόμα) και η επιλογή να έχεις κενή τη θέση δίπλα σου για να εισαι πιο ανετα. 

Τόσο τα flexibus όσο και τα blabla φεύγουν από Βρυξέλλες (gare du nord τα flexi, gare du midi τα blabla) οπότε πρέπει να βρεις τρόπο να πας από το Charleroi που προσγειώνεσαι στις Βρυξέλλες. Το κανονικό αεροδρόμιο των Βρυξελλών είναι στο Zaventem, δεξιά στον χάρτη και δίπλα στην πόλη.

image.png.b23f268f30885545f84c0fe587ca1005.png

Δημοσ.
Στις 4/9/2022 στις 11:39 ΠΜ, Speculoos είπε

Αν έχεις κλείσει από Αθήνα να ξέρεις ότι δε θα προσγειωθείτε Βρυξέλλες αλλά στο Charleroi. Οι συνδέσεις από κει είναι λίγο δράμα οπότε ψαχτείτε. Δες πού μπορείτε πχ να πάτε με κάποιο flibco που φεύγει από κει ή να πάρετε το καθόλου αξιόπιστο shuttle bus που πάει στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Αλλιώς υπάρχει το λεωφορείο που πηγαίνει Βρυξέλλες (περίπου μια ώρα) και σας αφήνει στο βασικό σιδηροδρομικό σταθμό (gare du midi) όπου έχετε πιο πολλές επιλογές.

Γενικά θα σας φάνε λίγο οι δρόμοι.

Καθόλου αξιόπιστο shuttle bus? Κανονικό λεωφορείο έχει και έχει δρομολόγια ανά λίγα λεπτά. 

Δημοσ.

Θελω να κανω ταξιδι οδικως ΙΤαλια και να κατεβω ενδεχωμενος ως το Παλερμο. Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να περασω απεναντι σε καποιο απο τα νοτιοτερα της λιμανια, πχ Μπαρι-Μπριντιζι? Δρομολογια σε χρονους και τιμες πως πανε

Καλοκαιρι μου βγαζει επιλογη και για Μπριντιζι,τωρα δινει μονο Πατρα

ΠΧ για 16 που εβαλα μου βγαζει μονο ενα δρομολογιο, και διαρκει 16 ωρες γιατι ανεβαινει πανω ως Ηγουμενιτσα για να φυγει

Δεν υπαρχει κατι πιο συντομο? Και γιατι δεν εχει ποικιλια σε δρομολογια ρε παιδια

image.jpeg.18fd1727e6718bfbe7a3679ff96aa8c0.jpeg

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, therock είπε

Θελω να κανω ταξιδι οδικως ΙΤαλια και να κατεβω ενδεχωμενος ως το Παλερμο. Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να περασω απεναντι σε καποιο απο τα νοτιοτερα της λιμανια, πχ Μπαρι-Μπριντιζι? Δρομολογια σε χρονους και τιμες πως πανε

ΠΧ για 16 που εβαλα μου βγαζει μονο ενα δρομολογιο, και διαρκει 16 ωρες γιατι ανεβαινει πανω ως Ηγουμενιτσα για να φυγει

Δεν υπαρχει κατι πιο συντομο? Και γιατι δεν εχει ποικιλια σε δρομολογια ρε παιδια

image.jpeg.18fd1727e6718bfbe7a3679ff96aa8c0.jpeg

Την Ηγουμενίτσα δύσκολα τη γλιτώνεις γιατί είναι στο δρόμο και σταματάνε σχεδόν όλα. Αν θες να ελαχιστοποιήσεις το χρόνο στο καράβι, δες για Ηγουμενίτσα-Brindisi, είναι το συντομότερο πέρασμα**, αλλά πρέπει να υπολογίσεις αν συμφέρει τα έξτρα καύσιμα, διόδια και οδήγηση από την Πάτρα (εδώ το καλό εργαλείο)

Επίσης καλύτερα να μην μπαίνεις μόνο σε ψαχτήρια: βρες ποιες ακτοπλοικές παίζουν, και πήγαινε σε κάθε μια και βρες πίνακες δρομολογίων.

**(από Ελλάδα, μπορείς πάντα να συνεχίσεις και να περάσεις από Αυλώνα π.χ.)

• Like 1
Δημοσ.

Ε είναι ταλαιπωρία και αυτό ήθελα να αποφύγω. Θα οδηγήσουμε από Αθήνα Πάτρα που είναι γύρω στις 2.30 ώρες. Πέρα δηλαδή από τα εξοδα. Αν είναι να κάνουμε και άλλες 2:30 τρεις ώρες οδηγήση κουράζει

Απλά αυτό είναι το κρίμα, ότι από Πάτρα δεν έχει δρομολόγια και αυτά που έχει ανεβαίνουν Ηγουμενίτσα. Δηλαδή ένα ταξίδι 9 ώρων με πλοιο γίνεται 17+

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, therock είπε

Ε είναι ταλαιπωρία και αυτό ήθελα να αποφύγω. Θα οδηγήσουμε από Αθήνα Πάτρα που είναι γύρω στις 2.30 ώρες. Πέρα δηλαδή από τα εξοδα. Αν είναι να κάνουμε και άλλες 2:30 τρεις ώρες οδηγήση κουράζει

Απλά αυτό είναι το κρίμα, ότι από Πάτρα δεν έχει δρομολόγια και αυτά που έχει ανεβαίνουν Ηγουμενίτσα. Δηλαδή ένα ταξίδι 9 ώρων με πλοιο γίνεται 17+

Υπερβάλλεις λίγο για τις ώρες ταξιδίου, αν δεις το χάρτη η Ηγουμενίτσα είναι πρακτικά στο δρόμο, μια μικρή παράκαμψη (συν ένα μισάωρο(?) η στάση). 

Αυτό που λες για την οδήγηση με μπερδεύει λίγο - αν πάτε για road trip, 2:30 ώρες είναι πρακτικά τίποτα. Δηλαδή αν δεν είσαι διατεθειμένος να οδηγήσεις πολύ, κατα κανόνα συμφέρει αεροπλάνο+ενοικίαση οχήματος για εκδρομές στα πέριξ (με τα ακτοπλοικά εκεί που έχουν φτάσει, μπορεί να σου βγει και πιο φτηνα αν πετύχεις προσφορές).

Δημοσ.
16 ώρες πριν, mezger είπε

Υπερβάλλεις λίγο για τις ώρες ταξιδίου, αν δεις το χάρτη η Ηγουμενίτσα είναι πρακτικά στο δρόμο, μια μικρή παράκαμψη (συν ένα μισάωρο(?) η στάση). 

Αυτό που λες για την οδήγηση με μπερδεύει λίγο - αν πάτε για road trip, 2:30 ώρες είναι πρακτικά τίποτα. Δηλαδή αν δεν είσαι διατεθειμένος να οδηγήσεις πολύ, κατα κανόνα συμφέρει αεροπλάνο+ενοικίαση οχήματος για εκδρομές στα πέριξ (με τα ακτοπλοικά εκεί που έχουν φτάσει, μπορεί να σου βγει και πιο φτηνα αν πετύχεις προσφορές).

Τι εννοεις μιση ωρα. Αλλο τοσο ειναι να πας απο Πατρα. 2:30 ειναι μεχρι πατρα και σχεδον 5 ειναι ηγουμενιτσα. Το ταξιδι στην Ιταλια θα ειναι με μηχανες και θα ναι ζορικο. Απο μπριντιζι στο παλερμο ειναι 8 ωρες και αλλες 8 επιστροφη. Θα ηταν ιδανικο αν δεν ειχαμε να προσθεσουμε αλλες 10 ωρες (5+5) οδηγησης στην Ελλαδα

1985617980_2022-09-10110619.jpg.904e658f8b402289d3dad9fb6b92f58d.jpg2115034789_2022-09-10110644.jpg.ec0fda84e316cef9b4a50c1de37941a7.jpg

Δημοσ.
22 ώρες πριν, therock είπε

Πάντα εδώ και τουλάχιστον 60 χρόνια τα πλοία εξωτερικού από και προς Πάτρα, σταματούσαν στην Ηγουμενίτσα. Δεν έγινε τώρα. Είναι το πρώτο λιμάνι εισόδου στη χώρα και βολεύει ξένους και Έλληνες.

Θα πάρεις πλοίο για Μπάρι και θα συνεχίσεις νότια, εκτός αν θέλεις οπωσδήποτε Μπρίντιζι οπότε η Ηγουμενίτσα είναι η επιλογή, μόνο Γκριμάλντι από εκεί και καναδυό εποχικές ακτοπλοϊκές. Όταν ήταν παχιές οι αγελάδες είχε αρκετά δρομολόγια και εταιρείες, με τους νέους δρόμους και τα εισιτήρια στο θεό δεν συμφέρει πια το πλοίο, το χειμώνα ειδικά πλέον έχει ελάχιστα δρομολόγια.

Εχε στο νου σου πως υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις ειδικά φέτος, οπότε να είσαι σε επικοινωνία με το πρακτορείο μη περιμένεις καραβοφάναρο στο λιμάνι για ώρες και σου χαλάσει το ταξίδι.

Για τα δρομολόγια το πλέον αξιόπιστο είναι το Openseas.gr και για να βλέπεις που είναι το βαπόρι το marinetraffic.com

Δημοσ.

Με το που τελειώνει η καλοκαιρινή περίοδος μόνο νταλίκες κάνουν τη διαδρομή Ελλάδα-Ιταλία. Χρονικά πάντως με την Ιονια οδό συμφέρει να κάνεις τη διαδρομή Αθήνα-Ηγουμενίτσα και να πάρεις από κει το καράβι.

Αν είναι πιο οικονομικό δεν το γνωρίζω με διόδια και καύσιμα.

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, MadPax είπε

Πάντα εδώ και τουλάχιστον 60 χρόνια τα πλοία εξωτερικού από και προς Πάτρα, σταματούσαν στην Ηγουμενίτσα. Δεν έγινε τώρα. Είναι το πρώτο λιμάνι εισόδου στη χώρα και βολεύει ξένους και Έλληνες.

Θα πάρεις πλοίο για Μπάρι και θα συνεχίσεις νότια, εκτός αν θέλεις οπωσδήποτε Μπρίντιζι οπότε η Ηγουμενίτσα είναι η επιλογή, μόνο Γκριμάλντι από εκεί και καναδυό εποχικές ακτοπλοϊκές. Όταν ήταν παχιές οι αγελάδες είχε αρκετά δρομολόγια και εταιρείες, με τους νέους δρόμους και τα εισιτήρια στο θεό δεν συμφέρει πια το πλοίο, το χειμώνα ειδικά πλέον έχει ελάχιστα δρομολόγια.

Εχε στο νου σου πως υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις ειδικά φέτος, οπότε να είσαι σε επικοινωνία με το πρακτορείο μη περιμένεις καραβοφάναρο στο λιμάνι για ώρες και σου χαλάσει το ταξίδι.

Για τα δρομολόγια το πλέον αξιόπιστο είναι το Openseas.gr και για να βλέπεις που είναι το βαπόρι το marinetraffic.com

Εστω ας γινει και το Πατρα-Μπαρι δεν εχω προβλημα. Αλλα και παλι, μονο ενα δρομολογιο δινει, με superfast και αυτο περναει απο ηγουμενιτσα κερκυρα και κανει 17 ωρες...

http://openseas.gr/GRA/BAR/2022-09-15/2022-09-15/itineraries

https://www.ferryscanner.com/el/ferry/results#search/dep/GRA,BAR/arr/BAR,GRA/date/2022-10-05,2022-10-05/passengers/1/vehicles/0

10 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Με το που τελειώνει η καλοκαιρινή περίοδος μόνο νταλίκες κάνουν τη διαδρομή Ελλάδα-Ιταλία. Χρονικά πάντως με την Ιονια οδό συμφέρει να κάνεις τη διαδρομή Αθήνα-Ηγουμενίτσα και να πάρεις από κει το καράβι.

Αν είναι πιο οικονομικό δεν το γνωρίζω με διόδια και καύσιμα.

Α ναι? Καλοκαιρι δε προλαβαινα με τιποτα να το κανω. Λεγαμε τωρα Σεπτεμβρη να ναι πιο ηρεμα απο κοσμο και ζεστη και να χουμε και χρονο. Και βεβαια να βρουμε τωρα και πιο φθηνες διαμονες. Αλλα ναι να μην ειναι τελειως αδεια

Εχεις κατι Αλλο να προτεινεις Ιταλια, που να χει πρασινο, χωρια γραφικα, ωραιες στροφες να υχαριστηθουμε με μηχανες κτλ

Δημοσ.

3-4 μέρες διακοπές με παιδιά 2 και 3 ετών τέλος νοεμβρίου προς Δεκέμβρη τι προτείνετε;

Δικό μας αμάξι έλεγα όχι πάνω από 3-4 ώρες από Αθήνα λόγω των παιδιών.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nemesiskp είπε

3-4 μέρες διακοπές με παιδιά 2 και 3 ετών τέλος νοεμβρίου προς Δεκέμβρη τι προτείνετε;

Δικό μας αμάξι έλεγα όχι πάνω από 3-4 ώρες από Αθήνα λόγω των παιδιών.

Αρχες Δεκέμβρη ξεκινάει συνήθως ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα, που θα αρέσει στα παιδιά. Μπορείς να το συνδυάσεις με Ελάτη-Περτούλι-Μετέωρα-Λίμνη Πλαστήρα κλπ

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...