Προς το περιεχόμενο

Διακοπές, ταξίδια, εκδρομές [Part II]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, katergaris79 είπε

Δεν ξέρω αν είναι αυτός ο λόγος πάντως ότι στα πολύ τουριστικά σημεία δύσκολα θα μετακινηθείς με αυτοκίνητο (σε κάποια δεν πλησιάζεις καν). 

Πιο πολύ το σκέφτομαι για να το δρομολόγιο Αεροδρόμιο - ξενοδοχείο και καμιά βραδινή περατζάδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, darkmatinee είπε

Πιο πολύ το σκέφτομαι για να το δρομολόγιο Αεροδρόμιο - ξενοδοχείο και καμιά βραδινή περατζάδα.

Δε χρειάζεσαι αυτοκίνητο στο κέντρο της Ρώμης.

10 ώρες πριν, darkmatinee είπε

Να ρωτήσω του ειδήμονες, Ρώμη η ενοικίαση αυτοκινήτων γιατί είναι τόση φθηνή; Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο πουθενά; Ή λόγω κίνησης;

Φαντάζομαι γιατί μόνο τρελός θέλει να οδηγήσει στην Ρώμη, οι άνθρωποι δεν ξέρουν από οδήγηση, είναι επικίνδυνοι . Καλύτερα με ΜΜΜ.

Η τιμή που βλέπεις είναι χωρίς ασφάλεια, gps κλπ και συνήθως; αφορά ένα άτομο, έχε το νου σου αν το επιχειρήσεις ότι δέχονται μόνο Mastercard ή Visa.

10 ώρες πριν, genius_13 είπε

Φαντάζομαι γιατί μόνο τρελός θέλει να οδηγήσει στην Ρώμη, οι άνθρωποι δεν ξέρουν από οδήγηση, είναι επικίνδυνοι . Καλύτερα με ΜΜΜ.

Η τιμή που βλέπεις είναι χωρίς ασφάλεια, gps κλπ και συνήθως; αφορά ένα άτομο, έχε το νου σου αν το επιχειρήσεις ότι δέχονται μόνο Mastercard ή Visa.

Ναι τα γνωρίζω αυτά που λες για την πιστωτική και την ασφάλεια, φαντάζομαι ότι φταίει για την χαμηλή και τα διόδια που έχει το κέντρο της πόλης.

Σε 2 εβδομαδες, 4 μερες Βερολινο με 1.5 ετους μωρο. Για καποιο λογο δεν τρελαινομαι για τον προορισμο*, οσοι εχουν παει λενε οτι ειναι πολυ ωραια, μακαρι να ειναι μια ευχαριστη εκπληξη.

Κλεισαμε το https://www.booking.com/hotel/de/ibisberlinmitte.el.html?aid=356980;label=gog235jc-hotel-XX-de-ibisberlinmitte-unspec-gr-com-L%3Ael-O%3AwindowsS7-B%3Afirefox-N%3AXX-S%3Abo-U%3AXX-H%3As;sid=b6abcd3cd2d99a319f5453146f786f66;age=1&dist=0&group_adults=2&group_children=1&keep_landing=1&no_rooms=1&sb_price_type=total&type=total&

που απο οτι καταλαβα ειναι σε καλο σημειο.

Προτασεις για το τι πρεπει να δουμε στις 3 αυτες μερες?

*Ο μονος προορισμος (εκτος απο Λονδινο που εχω παει 2 φορες) που βολευε απευθειας απο Κερκυρα για εκεινο το ΣΚ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους :)

Έχω κάνει μια λίστα με 12 χώρες (που θεωρώ φθηνές στην διαμονή και φαγητό) και θέλω να μου πείτε την γνώμη σας (αν έχετε πάει ακόμα καλύτερα) γιατί έχω σκοπό να επισκεφθώ μια η δυο (αν είναι κοντά) από αυτές.

(Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι σχετικα ακριβά αλλά δεν με ενδιαφέρει αυτο,διάλεξα τις χώρες με γνώμονα την φθηνή διαμονή και διατροφή όπως είπα +την φυσική ομορφιά τους.

1)Κέιπ Τάουν

2)Βιετνάμ (αν πάω θα πάω και Καμπότζη)

3) Εκουαδόρ

4) Νεπάλ

5) Σρι Λάνκα

6) Νικαράγουα

7) Ταϊλάνδη

😎 Μπαλί (έχουν πάει αρκετοί φίλοι και μου είπαν τα καλύτερα)

9) Μυανμάρ

10) Φιλιππίνες

11) Κολομβία

12)Κόστα Ρίκα

Για πείτε τι προτείνετε.

Επεξ/σία από stelios18120

Το Cape Town δεν είναι καθόλου φθηνό. Πρόσφατα πήγα και τα πράγματα ήταν αρκετά ακριβά, εκτός αν θέλεις να μένεις σε περιοχές που όταν σκοτεινιάζει πρέπει να κλειδώνεσαι μέσα. Αυτό με φέρνει στο δεύτερο πράγμα που θέλω να πω. Σκέψου λίγο και θέματα ασφαλείας. Π.χ. Μυανμάρ εγώ δε θα πήγαινα τώρα.

Κατά τα άλλα, είναι πολύ διαφορετικές χώρες. Μπαλί και Ταϋλάνδη έχουν παραλίες, το Νεπάλ βουνό, η Κόστα Ρίκα ζόυγκλα...

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, FilipposMD είπε

Το Cape Town δεν είναι καθόλου φθηνό. Πρόσφατα πήγα και τα πράγματα ήταν αρκετά ακριβά, εκτός αν θέλεις να μένεις σε περιοχές που όταν σκοτεινιάζει πρέπει να κλειδώνεσαι μέσα. Αυτό με φέρνει στο δεύτερο πράγμα που θέλω να πω. Σκέψου λίγο και θέματα ασφαλείας. Π.χ. Μυανμάρ εγώ δε θα πήγαινα τώρα.

Κατά τα άλλα, είναι πολύ διαφορετικές χώρες. Μπαλί και Ταϋλάνδη έχουν παραλίες, το Νεπάλ βουνό, η Κόστα Ρίκα ζόυγκλα...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Εννοείται ότι με απασχολούν θέματα ασφάλειας,δεν θέλω να πάω σε μια χώρα η να μείνω σε μια περιοχή που θα κινδυνεύω 

Όσο για τα διαφορετικά landscapes δεν έχω θέμα,διάλεξα τις χώρες αυτές επειδή είναι η κάθεμια με ξεχωριστές ομορφιες και σχετικά φθηνές.

Οπότε όταν λες για cape town ότι είναι ακριβά τι εννοείς; Σε διαμονή; Διατροφή; Σε δραστηριότητες; (Μιλάμε πάντα για λογικά πλαίσια,δεν έχω σκοπό να μένω σε ξενοδοχείο 5* με τρελές απαιτήσεις και να κυκλοφορώ με bentley) μιλάω για νορμάλ καταστάσεις σε ένα σχετικά καλό ξενοδοχείο και διατροφή νορμαλ (όχι πανάκριβα εστιατόρια)

Γενικά θέλω να πάω σε μια από αυτές τις χώρες που έγραψα (η σε δύο όπως προείπα αν είναι κοντινες) και να περάσω νορμάλ,ήρεμα και όμορφα καμιά 25αρια μερες

Επεξ/σία από stelios18120

1 ώρα πριν, stelios18120 είπε

Καλημέρα σε όλους :)

Έχω κάνει μια λίστα με 12 χώρες (που θεωρώ φθηνές στην διαμονή και φαγητό) και θέλω να μου πείτε την γνώμη σας (αν έχετε πάει ακόμα καλύτερα) γιατί έχω σκοπό να επισκεφθώ μια η δυο (αν είναι κοντά) από αυτές.

(Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι σχετικα ακριβά αλλά δεν με ενδιαφέρει αυτο,διάλεξα τις χώρες με γνώμονα την φθηνή διαμονή και διατροφή όπως είπα +την φυσική ομορφιά τους.

1)Κέιπ Τάουν

2)Βιετνάμ (αν πάω θα πάω και Καμπότζη)

3) Εκουαδόρ

4) Νεπάλ

5) Σρι Λάνκα

6) Νικαράγουα

7) Ταϊλάνδη

😎 Μπαλί (έχουν πάει αρκετοί φίλοι και μου είπαν τα καλύτερα)

9) Μυανμάρ

10) Φιλιππίνες

11) Κολομβία

12)Κόστα Ρίκα

Για πείτε τι προτείνετε.

Ταϊλάνδη (hands down). Γενικά στη λίστα σου έχεις διαφορετικότητες, πρέπει να κατασταλάξεις πρώτα στο είδος της χώρας που θες.

Ταϊλάνδη έχεις τα πάντα.. παραλίες, φαγητό, διαμονή, ζούγκλες, βουνά, δραστηριότηες, ψώνια. Και όλα αυτά, στα καλύτερά τους! :) 

• Like 1

Μόλις τώρα, Stamer είπε

Ταϊλάνδη (hands down). Γενικά στη λίστα σου έχεις διαφορετικότητες, πρέπει να κατασταλάξεις πρώτα στο είδος της χώρας που θες.

Ταϊλάνδη έχεις τα πάντα.. παραλίες, φαγητό, διαμονή, ζούγκλες, βουνά, δραστηριότηες, ψώνια. Και όλα αυτά, στα καλύτερά τους! :) 

Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να κατασταλαξω 😂

Μου αρέσουν όλες και θα ήθελα να πάω,απλά δεν ξέρω από ποια να ξεκινήσω.

Το ταξίδι το υπολογίζω αρχές 2019 οπότε πείτε μου εσείς με βάση την εποχή,που θα ήταν καλύτερα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν σκοπεύεις να λάβεις σοβαρά τα θέματα ασφάλειας, (ή δεν έχεις διάθεση να σε απασχολήσουν), βγάλε από τη λίστα Κολομβία - Νικαράγουα - Εκουαδόρ. Η Κοστα Ρίκα είναι *θεωρητικά*  η πιο ασφαλής χώρα της κεντρικής αμερικής αλλά και πάλι πρέπει να πας αρκετά διαβασμένος. Ισπανικά ξέρεις τίποτα;

Αν κατάλαβα θα πας μόνος και ίσως θα είναι το πρώτο υπερατλαντικό σου ταξίδι;  Σε κόβω για Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Μπαλί (το οποίο δεν είναι χώρα ,ελπίζω να το ξέρεις αυτό :P). 

ΚΑι ένα βασικό, το όποιο ωραίο έχουν οι χώρες με τροπικό κλίμα αυτομάτως ακυρώνεται αν πάς τη λάθος εποχή. Επίσης Βιετνάμ άλλο κλίμα το Βόρειο άλλο το Νότιο. Ξεκίνα διάβασμα.

Επεξ/σία από McNerd

1 λεπτό πριν, stelios18120 είπε

Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να κατασταλαξω 😂

Μου αρέσουν όλες και θα ήθελα να πάω,απλά δεν ξέρω από ποια να ξεκινήσω.

Το ταξίδι το υπολογίζω αρχές 2019 οπότε πείτε μου εσείς με βάση την εποχή,που θα ήταν καλύτερα;

Φίλε Στέλιο τέτοιες ερωτήσεις μπορείς να στις καλύψει το google, δεν είναι τίποτα. Όταν αρχίζεις να καταλήγεις κάπου, εδω είμαστε πάλι για πιο συγκεκριμένα πράγματα.

Υ.Γ. Συμφωνώ 100% με McNerd σχετικά με την ασφάλεια (για την εποχή παίζεται, δεν είναι κανόνας)

• Thanks 1

Καλησπέρα παιδιά.

Σε κανα μηνα θα πάμε Πράγα. Εχουμε κλεισει εισητηρια και διαμονή αλλά εχω μερικες ερωτησεις.

1. Κάρτες δέχονται τα περισσοτερα εστιατορια και μαγαζια?

2. Ειδα πως υπαρχει λεωφορειο απο το αεροδρομιο για το κεντρο. Ξερει κανεις τι παιζει με το εισητηριο; Απο που το βγαζω;

3. Καπου αναφερθηκε ο πυργος τηλεορασης. Αξιζει να πας μεχρι εκει για τη θέα; ειδα οτι ειναι κανενα μισαωρο περπατημα απο κέντρο.

4. Νοεμβριο μήνα πόσο κρυο θα κάνει;😛

5. Με το εισητηριο του κάστρου τι παιζει; Εχει απλό και φουλ;

2 ώρες πριν, mary είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Σε κανα μηνα θα πάμε Πράγα. Εχουμε κλεισει εισητηρια και διαμονή αλλά εχω μερικες ερωτησεις.

1. Κάρτες δέχονται τα περισσοτερα εστιατορια και μαγαζια?

2. Ειδα πως υπαρχει λεωφορειο απο το αεροδρομιο για το κεντρο. Ξερει κανεις τι παιζει με το εισητηριο; Απο που το βγαζω;

3. Καπου αναφερθηκε ο πυργος τηλεορασης. Αξιζει να πας μεχρι εκει για τη θέα; ειδα οτι ειναι κανενα μισαωρο περπατημα απο κέντρο.

4. Νοεμβριο μήνα πόσο κρυο θα κάνει;😛

5. Με το εισητηριο του κάστρου τι παιζει; Εχει απλό και φουλ;

1. Ναι

2.Ναι, εχει εκδοτηριο στη σταση

3.Ναι αξιζει. Ανεβα στην καφετερια που ειναι free και πιες ενα καφε σε τιμε ελλαδος.

4. Ψαξτο στο google.

5. Ναι εχει απλο και φουλ. Προτιμησε το φουλ, συμφερει

• Like 1
  • Thanks 1

Καλησπέρα, έκλεισα σήμερα εισιτήρια για Ρώμη μέσα Δεκεμβρίου στην Ryanair. Είναι πρώτη φορά που κανονίζω ο ίδιος εξολοκλήρου τις διακοπές μου. Για αυτό θα ήθελα να ρωτήσω να είναι κάτι άλλο που πρέπει να κάνω σχετικά με τα αεροπορικά. Μου ήρθε ένα mail επιβεβαίωσης, αλλα παρόλα αυτά δεν έχω τα εισιτήρια μας σε pdf. Επίσης, αύριο θα κλείσω και ξενοδοχείο, οπότε ποιες περιοχές θα προτείνατε? Με μια γρήγορη ανάγνωση του thread κατάλαβα ότι προτιμούμε Τρεβι ή Βατικανό και αποφεύγουμε τερμινι? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...