kostasbm Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 26/7/2022 στις 4:59 ΜΜ, yannis27gr είπε Πάμε Βιέννη (ζευγάρι με παιδιά 12 και 15 ετών). Θα μείνουμε 4 μέρες. Το έχω σκεφτεί ως εξής: Μέρα 1η: Φτάνουμε νωρίς, αφήνουμε πράγματα στο διαμέρισμα που θα μείνουμε και κάνουμε το μεσημέρι walking tour (αυτά που είναι δωρεάν και δίνεις εσύ στο τέλος ό,τι θες, το είχαμε κάνει και στη Βουδαπέστη και είχαμε μείνει ευχαριστημένοι). Ίσως να κάνουμε και βραδυνό walking tour. Μέρα 2η: Πάμε σε όσα μουσεία μας έκαναν κλικ από το tour της προηγούμενης μέρας ή/και όσα έχουμε ήδη σταμπάρει από σχετική αναζήτηση και προτάσεις. Μέρα 3η: Πάμε μονοήμερη Μπρατισλάβα. Έχει walking tour το πρωί που σου δείχνουν κάστρα και γενικά την παλιά όψη της πόλης. Μετα το φαγητό λέμε να κάνουμε και ένα δεύτερο walking tour που σου δείχνει τη πιο σύγχρονη όψη της πόλης. Μέρα 4η: Check out από το δωμάτιο και επίσκεψη σε όσα μουσεία δεν προλάβαμε τη 2η μέρα μέχρι την απογευματινή πτήση. Πώς σας φαίνετε; Επίσης, από τη μακρά λίστα του tripadvisor, ποια αξιοθέατα θεωρείτε must; Τέλος, ποια η διαφορά ανάμεσα σε EasyCityPass & ViennaCityCard; Μου φαίνετε ότι είναι το ίδιο πράγμα αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Θα χρειαστούμε κάποια κάρτα ή οι εκπτώσεις δεν είναι σημαντικές; Ελέγχουν την ηλικία των παιδιών; Γιατί λένε ότι με την κάρτα μπορείς να έχεις δωρεάν το παιδί μέχρι 15. Εμένα η κόρη είναι γεννημένη τον Απρίλη του 2007, άρα είναι 15 και κάτι. Σε περίπτωση ελέγχου θα χρειαστούμε ταυτότητα; γνώμη μου προτιμάς Μπρατισλάβα από το να εξαντλήσεις Αυστρία....έχει ωραίο τραινο να κανείς ακόμα και ημερήσιες εκδρομές Πχ Σαλτσμπουργκ σε 2 ώρες και είναι ωραία διαδρομή να δεις αυτή τη ωραιότατη πόλη με το κάστρο της ,σπίτι Μότσαρτ, .. αν δεν τα έχεις κλείσει μελέτησε το ...........το ζητούμενο ειναι να το ευχαριστηθείς και οχι να τρέχεις...καλή διασκέδαση Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2022 από kostasbm 2
haris_216 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, kostasbm είπε γνώμη μου προτιμάς Μπρατισλάβα από το να εξαντλήσεις Αυστρία....έχει ωραίο τραινο να κανείς ακόμα και ημερήσιες εκδρομές Πχ Σαλτσμπουργκ σε 2 ώρες και είναι ωραία διαδρομή να δεις αυτή τη ωραιότατη πόλη με το κάστρο της ,σπίτι Μότσαρτ, .. αν δεν τα έχεις κλείσει μελέτησε το ...........το ζητούμενο ειναι να το ευχαριστηθείς και οχι να τρέχεις...καλή διασκέδαση Θα συμφωνήσω με τον φίλο ως προς το "μη τρέξιμο" αλλά από την αντίθετη!!! Δηλαδή αντί να "χώσει" κανείς και την Μπρατισλάβα μέσα στις λίγες μέρες που θα είναι έτσι κι αλλιώς στην Βιέννη, μπορεί απλά να "εξαντλήσει" (κατά το δυνατόν) τα της Βιέννης. Βέβαια πάντα έχει σημασία και σε το τι φάση είναι κανείς. Στο παρελθόν, έχοντας κάνει κάποια ταξίδια κυρίως οδικά στην Ευρώπη, κοιτούσα να βρεθώ σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη. Δεν λέω "να δω" γιατί σίγουρα 1-2 μέρες σε μία μεγάλη όμορφη πόλη δεν θεωρούνται ότι "είδες" κάτι αλλά απλά πήρες μία πολύ επιφανειακή τουριστική γεύση. Πλέον έχω αλλάξει και είμαι σε φάση "λιγότερα μέρη, περισσότερος χρόνος στο καθένα". Φυσικά αυτά είναι γούστα και είναι διαφορετικά στον καθένα μας.
kostasbm Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 36 λεπτά πριν, haris_216 είπε Θα συμφωνήσω με τον φίλο ως προς το "μη τρέξιμο" αλλά από την αντίθετη!!! Δηλαδή αντί να "χώσει" κανείς και την Μπρατισλάβα μέσα στις λίγες μέρες που θα είναι έτσι κι αλλιώς στην Βιέννη, μπορεί απλά να "εξαντλήσει" (κατά το δυνατόν) τα της Βιέννης. Βέβαια πάντα έχει σημασία και σε το τι φάση είναι κανείς. Στο παρελθόν, έχοντας κάνει κάποια ταξίδια κυρίως οδικά στην Ευρώπη, κοιτούσα να βρεθώ σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη. Δεν λέω "να δω" γιατί σίγουρα 1-2 μέρες σε μία μεγάλη όμορφη πόλη δεν θεωρούνται ότι "είδες" κάτι αλλά απλά πήρες μία πολύ επιφανειακή τουριστική γεύση. Πλέον έχω αλλάξει και είμαι σε φάση "λιγότερα μέρη, περισσότερος χρόνος στο καθένα". Φυσικά αυτά είναι γούστα και είναι διαφορετικά στον καθένα μας. σιγουρα οταν αρχιζεις να βγαινεις απο τα συνορα νομιζεις οτι θα τα δεις ολα...σαν να μην υπαρχει αυριο..χαχαχαχαχα.. οταν πας δευτερη φορα στην ιδια πολη εχεις αλλη φιλοσοφια,γιαυτο θελει σε τετοιου ειδους οικογενειακες περισσοτερη μελετη και οχι σαν εμενα που καποτε ειχα βαλει στοχο να μαζευω βιζες....
haris_216 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 7 λεπτά πριν, kostasbm είπε σιγουρα οταν αρχιζεις να βγαινεις απο τα συνορα νομιζεις οτι θα τα δεις ολα...σαν να μην υπαρχει αυριο..χαχαχαχαχα.. οταν πας δευτερη φορα στην ιδια πολη εχεις αλλη φιλοσοφια,γιαυτο θελει σε τετοιου ειδους οικογενειακες περισσοτερη μελετη και οχι σαν εμενα που καποτε ειχα βαλει στοχο να μαζευω βιζες.... Νομίζω ότι όλοι, ή τουλάχιστον πολλοί, περάσαμε από τη φάση του να μετράμε χώρες/πόλεις που επισκεφτήκαμε. Και για τους πιο παλιούς, στάμπες στα διαβατήρια (αυτή η ρημάδα η ΕΕ μας κατέστρεψε το χόμπυ συλλογής διαβατηρίων με πολύχρωμες και διαφόρων σχεδίων σφραγίδες αλλά και την αίσθηση του να περνάς σύνορα. Τώρα πια περνάς διάφορες χώρες και η διαδικασία είναι σα να πήγες από την Καλλιθέα στα Σούρμενα ) 1
kalogeros Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 23 ώρες πριν, skiabox είπε Αιγαιοπελαγιτικα υπάρχει οργανωμένο beach bar για να πιεις και καφεδάκι; Ξαπλωστρες δεν με ενδιαφέρουν μιας και κάνω συνέχεια μπάνιο. Ναι έχει. Από τη μια μεριά είναι το Cocus, πολύ γνωστό μαγαζί στην περιοχή αλλά είναι λίγο κλαρινομάγαζο, και από την άλλη είναι οι ομπρέλες του ξενοδοχείου Posidi Holidays (ενδέχεται οι ομπρέλες να είναι μόνο για τους πελάτες του ξενοδοχείου, δεν έχω κάτσει ποτέ). Ενδιάμεσα έχει 2-3 μαγαζιά ακόμα, δεν θυμάμαι ονόματα.
skiabox Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 30 λεπτά πριν, kalogeros είπε Ναι έχει. Από τη μια μεριά είναι το Cocus, πολύ γνωστό μαγαζί στην περιοχή αλλά είναι λίγο κλαρινομάγαζο, και από την άλλη είναι οι ομπρέλες του ξενοδοχείου Posidi Holidays (ενδέχεται οι ομπρέλες να είναι μόνο για τους πελάτες του ξενοδοχείου, δεν έχω κάτσει ποτέ). Ενδιάμεσα έχει 2-3 μαγαζιά ακόμα, δεν θυμάμαι ονόματα. Google maps is my friend. Κάτι βρήκα πάλι σε beach bar προς τα εκεί.
ilias_sa Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Πρόκειται να ταξιδέψω από Ελλάδα αεροπορικώς σε άλλες 2 χώρες της Ε.Ε. και αναρωτιέμαι εάν στους ελέγχους αεροδρομίου μπορώ να περάσω ένα άδειο παγούρι-θερμός. Το ρωτάω γιατί π.χ. και άδεια μπουκαλάκια νερού τα πετάς στον έλεγχο, ενώ το θερμός έχει χρηματική αξία και δε θέλω να πάει στα σκουπίδια. Ταξιδεύω με την κλασσική βαλίτσα συγκεκριμένων διαστάσεων που παίρνω μέσα στο αεροπλάνο και σακίδιο πλάτης.
Ibarumah Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Καλησπερα παιδια. Θα παω αεροπορικως σαντορινη απο δευτερα πρωι εως σαββατο βραδυ. Επειδη αναγκαστικά θα νοικιασω αμαξι αλλα ηθελα να γλυτωσω 2 μερες (=100+ευρω) απτην ενοικιαση ηθελα να ρωτησω πως προτείνετε να χωρισω τιε μερες γισ να δω τα αξιοθεατα. Το ξενοδοχείο μου ειναι 20 λεπτά με τα ποδια πανω απτο κεντρο της Οιας. Ή 5-7 λεπτα μεταμαξι.αν πχ οι 2 ή3 απτις 6 μερες μου πρέπει ναναι στην Οια τοτε να μην εχω νοικιαρικο αμαξι αυτες τις μερες. Κ να τη βγαλω με ποδια αντε στην αναγκη ταξι. Ευχαριστώ
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, ilias_sa είπε Πρόκειται να ταξιδέψω από Ελλάδα αεροπορικώς σε άλλες 2 χώρες της Ε.Ε. και αναρωτιέμαι εάν στους ελέγχους αεροδρομίου μπορώ να περάσω ένα άδειο παγούρι-θερμός. Το ρωτάω γιατί π.χ. και άδεια μπουκαλάκια νερού τα πετάς στον έλεγχο, ενώ το θερμός έχει χρηματική αξία και δε θέλω να πάει στα σκουπίδια. Ταξιδεύω με την κλασσική βαλίτσα συγκεκριμένων διαστάσεων που παίρνω μέσα στο αεροπλάνο και σακίδιο πλάτης. To άδειο δεν το πετάς ,ας είναι και αδειο μπουκάλι νερού.Ποιος στο είπε;Υγρό δεν πρέπει να έχει μέσα.
yanis13 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, ilias_sa είπε Πρόκειται να ταξιδέψω από Ελλάδα αεροπορικώς σε άλλες 2 χώρες της Ε.Ε. και αναρωτιέμαι εάν στους ελέγχους αεροδρομίου μπορώ να περάσω ένα άδειο παγούρι-θερμός. Το ρωτάω γιατί π.χ. και άδεια μπουκαλάκια νερού τα πετάς στον έλεγχο, ενώ το θερμός έχει χρηματική αξία και δε θέλω να πάει στα σκουπίδια. Ταξιδεύω με την κλασσική βαλίτσα συγκεκριμένων διαστάσεων που παίρνω μέσα στο αεροπλάνο και σακίδιο πλάτης. Ναι, αφου δεν εχει υγρο μεσα περναει κανονικα.
ribo7 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 5 ώρες πριν, ilias_sa είπε Πρόκειται να ταξιδέψω από Ελλάδα αεροπορικώς σε άλλες 2 χώρες της Ε.Ε. και αναρωτιέμαι εάν στους ελέγχους αεροδρομίου μπορώ να περάσω ένα άδειο παγούρι-θερμός. Το ρωτάω γιατί π.χ. και άδεια μπουκαλάκια νερού τα πετάς στον έλεγχο, ενώ το θερμός έχει χρηματική αξία και δε θέλω να πάει στα σκουπίδια. Ταξιδεύω με την κλασσική βαλίτσα συγκεκριμένων διαστάσεων που παίρνω μέσα στο αεροπλάνο και σακίδιο πλάτης. Σχίπχολ ('Αμστερνταμ) περνάει πλέον το μπουκάλι με νερό (τουλάχιστον μέχρι ένα μήνα πριν). Δε ξέρω βέβαια αν το έκαναν λόγω μεγάλων ουρών ώστε να έχει ο κόσμος νερό μαζί του, αλλά φαντάζομαι και από άποψη ασφάλειας θα έχουν μεριμνήσει.
skiabox Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 @kalogeros Πες μου που να πάω Σαββατοκύριακο δεύτερο πόδι με σκιά, πυθμένα χωρίς βράχια, και να βρω και να παρκάρω.Υπάρχει τέτοιο μέρος ή θα γίνει παντού της πόπης;
definitio Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Εχει κανείς πρόσφατη εμπειρία με ΑΝΕΚ κ "pet friendly" καμπίνες; Θα ταξιδέψω για Κρήτη/Χανιά το Σεπτέμβρη με το κοπρόσκυλο κ διάβασα σε κάποιο φόρουμ για κατοικίδια ότι ακόμη και τότε μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος πρόβλημα, ακόμη κι αν έκλεισε/πλήρωσε τέτοια καμπίνα κι αν του είπαν τηλεφωνικά ότι όλα καλά. ...ωστόσο οι απαντήσεις ήταν >1έτος οπότε θα ήθελα πιο πρόσφατες εμπειρίες... Το ότι δεν με αφήνει η ιστοσελίδα της ΑΝΕΚ (όταν είναι στα ελληνικά) να προχωρήσω σε κλείσιμο καμπίνας "pet friendly", αν επιλέξω "pet in cabin", δε με προδιαθέτει θετικά... Επίσης δεν ενδιαφέρομαι για τη λύση των κλουβιών που παρέχεται (αν τύχει κ είναι κάποιο φωνακλάδικο δίπλα & ειδικά αν είναι σε τελείως κλειστό χώρο τα κλουβιά, τότε είναι βάσανο για το σκύλο...κάποια πλοία έχουν τα κλουβιά σε στεγασμένο, αλλά ανοιχτό χώρο...κάποια σε σε κλειστές καμπίνες) Αν είναι να έχω πρόβλημα με άρνηση εξυπηρέτησης ή απλώς κ καυγά για τα αυτονόητα, καλύτερα με Μινωϊκές μέσω Ηρακλείου (γι αυτές έχω διαβάσει μόνο θετικά για τις καμπίνες pet friendly, αλλά αν έχετε εμπειρίες αρνητικές από εκεί, καλοδεχούμενες) Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2022 από definitio
alfaeffe Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 13 ώρες πριν, definitio είπε Εχει κανείς πρόσφατη εμπειρία με ΑΝΕΚ κ "pet friendly" καμπίνες; Θα ταξιδέψω για Κρήτη/Χανιά το Σεπτέμβρη με το κοπρόσκυλο κ διάβασα σε κάποιο φόρουμ για κατοικίδια ότι ακόμη και τότε μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος πρόβλημα, ακόμη κι αν έκλεισε/πλήρωσε τέτοια καμπίνα κι αν του είπαν τηλεφωνικά ότι όλα καλά. ...ωστόσο οι απαντήσεις ήταν >1έτος οπότε θα ήθελα πιο πρόσφατες εμπειρίες... Το ότι δεν με αφήνει η ιστοσελίδα της ΑΝΕΚ (όταν είναι στα ελληνικά) να προχωρήσω σε κλείσιμο καμπίνας "pet friendly", αν επιλέξω "pet in cabin", δε με προδιαθέτει θετικά... Επίσης δεν ενδιαφέρομαι για τη λύση των κλουβιών που παρέχεται (αν τύχει κ είναι κάποιο φωνακλάδικο δίπλα & ειδικά αν είναι σε τελείως κλειστό χώρο τα κλουβιά, τότε είναι βάσανο για το σκύλο...κάποια πλοία έχουν τα κλουβιά σε στεγασμένο, αλλά ανοιχτό χώρο...κάποια σε σε κλειστές καμπίνες) Αν είναι να έχω πρόβλημα με άρνηση εξυπηρέτησης ή απλώς κ καυγά για τα αυτονόητα, καλύτερα με Μινωϊκές μέσω Ηρακλείου (γι αυτές έχω διαβάσει μόνο θετικά για τις καμπίνες pet friendly, αλλά αν έχετε εμπειρίες αρνητικές από εκεί, καλοδεχούμενες) Εχει και για Χανια απευθειας οι Μινωικες, δε χρειαζεται να πας μεσω Ηρακλειου.
takaros14 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα σας, επειδή πρέπει να αρχισω να οργανώνω τις διακοπές μας σιγά-σιγά, έχουμε προτάσεις για παραλίες και φαγητό για οικογένεια με 2 παιδιά στη Ζάκυνθο; Θα παμε στο νησί για 6 μέρες, τι θα προτείνατε να δούμε ή να κάνουμε που θα αρέσει στα παιδιά; Τα παιδιά είναι 9 και 7 ετών. Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα