Προς το περιεχόμενο

Διακοπές, ταξίδια, εκδρομές [Part II]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

39 λεπτά πριν, mezger είπε

Χαλκιδική προσωπικά είχα πάθει πλάκα με τις παραλίες - μιλάμε για άπειρο κόσμο, ακριβά ξενοδοχεία, βιλάρες πάνω στην αμμουδιά σχεδόν, σε θάλασσα που ήταν γεμάτη γλιτσερές και κοφτερές κοτρώνες με ουκ ολίγους αχινούς, και στο μπάσιμο αντί για έστω λίγη χοντρή άμμο να πατήσεις είχε ένα μεγάλο "ράφι" από βράχο. Στο πρώτο πόδι αυτά, και σε 2-3 δημοφιλή μέρη - μπορεί παραδίπλα να ήταν καλύτερη η κατάσταση. Όλοι όσοι έμεναν εκεί φυσικά έλεγαν τι ωραία παραλία που έχουν. Beware λοιπόν.

Άθυτος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπερα παιδια...μηπως κανεις απο εσας εχει πεταξει τον τελευταιο μηνα με ryanair  να μου πει τι χρειαζεται για να πεταξεις??στη χωρα που θα παω μονο πιστοποιιτικο θελει και τπτ αλλο...μηπως για να μπω στο αεροπλανο ζητανε τπτ αλλο? 

6 ώρες πριν, mezger είπε

Χαλκιδική προσωπικά είχα πάθει πλάκα με τις παραλίες - μιλάμε για άπειρο κόσμο, ακριβά ξενοδοχεία, βιλάρες πάνω στην αμμουδιά σχεδόν, σε θάλασσα που ήταν γεμάτη γλιτσερές και κοφτερές κοτρώνες με ουκ ολίγους αχινούς, και στο μπάσιμο αντί για έστω λίγη χοντρή άμμο να πατήσεις είχε ένα μεγάλο "ράφι" από βράχο. Στο πρώτο πόδι αυτά, και σε 2-3 δημοφιλή μέρη - μπορεί παραδίπλα να ήταν καλύτερη η κατάσταση. Όλοι όσοι έμεναν εκεί φυσικά έλεγαν τι ωραία παραλία που έχουν. Beware λοιπόν.

Γι' αυτό προσπαθώ να γίνω όσο πιο συγκεκριμένος μπορώ, επειδή εκτός από τοπικισμός, για κάποιο (περίεργο για μένα αλλά ΟΚ) λόγο μια μετριότητα όπως αυτή που περιγράφεις για κάποιους μπορεί να είναι στο all time top 3 ξέρω 'γω.

6 ώρες πριν, mezger είπε

Δεν είναι σαν κάποιες από τις περιοχές στην Πελοπόννησο που προαναφέρθηκαν (που έχουν πραγματικά απίστευτες παραλίες), αλλά θα ξαναπήγαινα με τα παιδιά χωρίς δεύτερη σκέψη.

Άρα αφού ξέρεις τι παραλίες παίζουν στην Πελοπόννησο, καταλαβαίνεις τι ψάχνω.

Και Γιάλοβα και Στούπα που είπε η nenya εννοείται ότι είναι στο πρόγραμμα εδώ και δύο χρόνια, καθώς το έχω ψάξει το θέμα. Απλά θα γίνει τα επόμενα χρόνια αφού έχει ασκηθεί βέτο τουλάχιστον για φέτος : /

Κακά τα ψέματα, η παραλία παίζει μεγάλο ρόλο όταν πηγαίνεις διακοπές για μπάνια, πόσο μάλλον αν έχεις μικρό παιδί.

@phanispal και το Δρέπανο ίσως σας κάνει. Η παραλία είναι ακριβώς όπως θες, αλλά για διαμονή ακριβώς δίπλα εκτός από το κάμπινγκ που έχει και κάτι σπιτάκια και τροχόσπιτα νομίζω δεν έχει κάτι άλλο.

Σε οσα νησια και να παω, οσες παραλιες και να δοκιμασω ολο Μεσσηνια θα γυρνω. Καταλαβαινεις @phanispal. Δηλαδη ειδικα το Ντιβάρι που σου εγραψα ειναι αμμουδια, ρηχη θαλασσα, δεν πιανει κυμα, ειναι σαν πισίνα. Εχει και τα μπιτσομπαρα εχει ομως και άπλα να πας πιο κει και να εχεις την ηρεμια σου. Για μενα τα συνδυάζει ολα και δεν με πειραζει καθολου να πηγαινω μερικες φορες καθε καλοκαίρι. Βλεπω νεα μερη αλλα γυριζω και στα 'σταθερα' μου. 

• Like 1

Η Μεσσηνία έτσι όπως την έχω δει δύο συνεχόμενα καλοκαίρια έχει μια απλότητα, μη επιτηδευμένο τουρισμό και κόσμο, και κάποιες παραλίες διαμάντια, ειδικά κάποιες που τις ξέρουν πολύ λίγοι και είσαι σχεδόν μόνος σου, άντε 2-3 οικογένειες ακόμα.

Για πειτε πληροφορίες για Μεσσηνια! Ζευγαρι χωρίς παιδιά,  ηρεμες διακοπες . Λεμε τέλος Ιουλίου αρχες Αυγούστου κανα 5μερο ή βδομαδα..

3 λεπτά πριν, panosno1com είπε

Για πειτε πληροφορίες για Μεσσηνια! Ζευγαρι χωρίς παιδιά,  ηρεμες διακοπες . Λεμε τέλος Ιουλίου αρχες Αυγούστου κανα 5μερο ή βδομαδα..

Η Μεσσηνία είναι γενικώς τεράστια. Για ποιό κομμάτι ενδιαφέρεσαι; 

1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Η Μεσσηνία είναι γενικώς τεράστια. Για ποιό κομμάτι ενδιαφέρεσαι; 

Σωστος. Δεν ξέρω να σου πω την αληθεια, για κατι κοντα σε θαλασσα :lol:  Σε ηρεμη παραλία. ? Πλεον πας μεσω της νεας εθνικής ? Που καταληγει Καλαμάτα ή καμια σχεση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, panosno1com είπε

Σωστος. Δεν ξέρω να σου πω την αληθεια, για κατι κοντα σε θαλασσα :lol:  Σε ηρεμη παραλία. ? Πλεον πας μεσω της νεας εθνικής ? Που καταληγει Καλαμάτα ή καμια σχεση?

Πολύ σωστά. Είναι κάτι τύπου 230 χλμ εθνικής για Καλαμάτα (έσπρωξε και ο καπετάνιος ο μακαρίτης την κατάσταση, λόγω του Κώστα του Ναβαρίνου). 

Γνώμη μου είναι να δεις κάτι προς τα δικά μου μέρη (Τριφυλία), δηλαδή κάτι μεταξύ Μαραθούπολης και Γιάλοβας (εκεί έχουμε πιάσει Δ. Πύλου Νέστορος). Εκεί θα βρεις πολλές τέτοιες έρημες παραλίες. Ειδικά το κομμάτι μεταξύ Χρυσής Ακτής (Μάτι τηνΕ λέμε εμείς) και Costa Navarino. Είναι περίπου 2χλμ. και υπάρχουν πολλά καταλύματα εκεί. Το καλό είναι ότι η παραλία είναι πραγματικά τεράστια (γύρω στο 1.5χλμ), με λεπτή άμμο και φανταστικά νερά (https://maps.app.goo.gl/9xXd2y4v34uMSYjq8). Θα πας και τη βόλτα σου προς Βοϊδοκοιλια (προσοχή, προς τη Δύση του ήλιου αρχίζουν οι καταδρομικές των κουνουπιών), θα δείτε και Πύλο.

Επίσης, πολύ όμορφα μέρη είναι και προς Φοινικούντα και προς Καρδαμύλη, για τα οποία όμως δεν έχω μεγάλη εμπειρία και συνεπώς δεν μπορώ να σε κατατοπίσω! 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
  • Thanks 1

4 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Πολύ σωστά. Είναι κάτι τύπου 230 χλμ εθνικής για Καλαμάτα (έσπρωξε και ο καπετάνιος ο μακαρίτης την κατάσταση, λόγω του Κώστα του Ναβαρίνου). 

Γνώμη μου είναι να δεις κάτι προς τα δικά μου μέρη (Τριφυλία), δηλαδή κάτι μεταξύ Μαραθούπολης και Γιάλοβας (εκεί έχουμε πιάσει Δ. Πύλου Νέστορος). Εκεί θα βρεις πολλές τέτοιες έρημες παραλίες. Ειδικά το κομμάτι μεταξύ Χρυσής Ακτής (Μάτι τηνΕ λέμε εμείς) και Costa Navarino. Είναι περίπου 2χλμ. και υπάρχουν πολλά καταλύματα εκεί. Το καλό είναι ότι η παραλία είναι πραγματικά τεράστια (γύρω στο 1.5χλμ), με λεπτή άμμο και φανταστικά νερά (https://maps.app.goo.gl/9xXd2y4v34uMSYjq8). Θα πας και τη βόλτα σου προς Βοϊδοκοιλια (προσοχή, προς τη Δύση του ήλιου αρχίζουν οι καταδρομικές των κουνουπιών), θα δείτε και Πύλο.

Επίσης, πολύ όμορφα μέρη είναι και προς Φοινικούντα και προς Καρδαμύλη, για τα οποία όμως δεν έχω μεγάλη εμπειρία και συνεπώς δεν μπορώ να σε κατατοπίσω! 

Χαχα ειπα ηρεμη οχι ερημη :P Θα θελαμε ξαπλωστρες παρολα αυτα φετος βλεπω να παιρνω και να κουβαλαω απ του πρακτικερ :P Ναι για το σπρωξιμο του καπετανιου το ειχα ακουσει και εγω, οπως ειχα ακουσει οτι ειχε βοηθησει την Μεσσηνια και ο some are ass οταν ειχε βγει το 15.. παρολα αυτά φετος λεμε να παμε καπου προς τα εκει διακοπες για κατι το διαφορετικό,  εξαλλου με τη βενζινη στα 2 ευρω σιγουρα ως τοτε, τα καραβιατικα με τα οδικά θα βγουν πανω κατω ιδια συγκριτικά. Ευχαριστω και για την προταση της (μ)παραλιας, γενικα καθε μερα εκτος της πρωτης παμε και σε αλλη παραλια! Ποιες "σημα κατατεθεν" υπαρχουνΕ εκει ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, panosno1com είπε

Ευχαριστω και για την προταση της (μ)παραλιας, γενικα καθε μερα εκτος της πρωτης παμε και σε αλλη παραλια! Ποιες "σημα κατατεθεν" υπαρχουνΕ εκει ?

Για ξαπλώστρες είναι η Χρυσή Ακτή (Μάτι δια εμάς τους ντόπιους) που έχει δύο μπιτσόμπαρα με εγκαταστάσεις : το λίγο πιο "ξεσάλωμα" (ΚΟΑ) και ακριβώς δίπλα, τον κοτσίδα (Oasis).

Μετά θα μπορούσατε να δείτε και το Βρωμονερι (μερικά χιλιόμετρα δίπλα, κλειστός κόλπος σε περίπτωση αέρα και πιο ζεστά προφανώς, νερά), απλώς δεν θυμάμαι αν βγάζουν ξαπλώστρες εκεί. 

Τέλος, μπορείτε να πάτε και στην παραλία στον Ρωμανό, που τουλάχιστον μέχρι πρόπερσι έβγαζαν ξαπλώστρες (και είχε και μπιτσόμπαρο). Επίσης, αφού θα φτάσετε μέχρι εκεί, συνεχίζετε και Πετροχώρι, για να πάτε Βοϊδοκοιλια. Το 1986 που αρχίσαμε σαν παιδιά να πρωτοκατεβαινουμε, η Βοϊδοκοιλια ήταν ένα μαύρο χαλι : βρώμικα νερά, κουνούπι να γαζώνει όποιον και όπου βρει κλπ. Γενικά, ελάχιστοι ντόπιοι έκαναν μπάνιο εκεί. Τώρα, μαθαίνω ότι έχει γίνει πολύ trend και εμφανίζονται από campers μέχρι εναλλακτικοί, χίπστερ και σκυλάδες (γης μαδιαμ). Το βλέπετε αν και εφόσον φτάσατε εκεί και το αξιολογείτε επιτόπου. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1

Για Λιβαδειά,  συμφερει απο Εθνική με διόδια και συν 30χλμ (αμελητεο αυτο) ή απο το δρομο χωρις διοδια (111 χλμ) που δειχνει το μαπς? Απο Πειραιά εκκινηση. Για μονοήμερη. Συμφερει εννοω αν δινεις τα (πόσα? 8 πανε ελα?) διοδια και ξεμπερδευεις ή αν το να πας χωρις διοδια συμφερει για καποιο λογο

Καλημέρα, μήπως ξέρει κάποιος για τη Ρώμη

Είμαστε γκρουπάκι Erasmus+ 9 άτομα με μαθητές σχολείου και θέλουμε μεταφορά από το αεροδρόμιο της Ρώμης στο κέντρο της πόλης και την επόμενη από ξενοδοχείο της Ρώμης στο κέντρο μεταφορά στη Νάπολη.

Θα μπορούσαμε λέτε να βρούμε κάτι σε minibus και να είναι προσιτή η τιμή;

26 & 27 Μαρτίου

@panosno1com Καλα σου τα ειπε ο συντοπίτης μου πιο πανω. Η πιο απεραντη αμμουδια (+οργανωμενη) είναι η Χρυση Ακτη a.k.a. Μάτι. Το μπιτσομπαρο το KOA μαζευει πολυυυ κοσμο και φυσικα ειναι το πιο ακριβό. Πανω απο την ακτη εχει και πισίνα. Το παραδιπλανο το Oasis ειναι πιο ηρεμο και εκτος απο ομπρελες/ξαπλωστρες στην αμμουδια σου δινει την εναλλακτικη να χαλαρωσεις και αλλιώς: ανεβαινεις το μονοπατακι και καταλήγεις σε εναν ομορφα διαμορφωμένο χωρο με αιωρες, κούνιες, μαξιλαρες κλπ. κρυμμένο μες στα δεντρα.

Αλλη οργανωμένη μεγαλη αμμουδια ειναι ο Λαγκουβαρδος που εχει 3 εισοδους και τουλαχιστον 2 μπιτσομπαρα. Προσφερεται και για surfing αν σας ενδιαφέρει κατι τετοιο. 

Η αμμουδια της Βοιδοκοιλιας ΔΕΝ ειναι οργανωμενη (λογω Natura), οποτε αν πατε πρεπει να κουβαλατε οπωσδηποτε ομπρελα και κανα καρεκλακι. Επισης, παρτε μπολικο νερο μαζι σας γιατί η κοντινότερη καντινα ειναι μεσα σε εναν ελαιωνα και απεχει αρκετα από την παραλια. Βοιδοκοιλια πηγαινετε πρωι πρωι γιατι απ'τις 11 και μετα γινεται της πορνης. 

Και η αλλη οργανωμενη μεγαλη αμμουδια ειναι το Ντιβαρι (αλλα 2 μπιτσομπαρα) με ρηχά νερα που δεν τα πιανει κυμα. 

Αν θελετε πιο 'εναλλακτικη' παραλία που δεν την ξερουν πολλοι, τοτε τσεκαρετε και Μπάρλα. Μικρουλα παραλια που εξω έχει ωραιοτατες λειες πέτρες για αραγμα. Και στην ακρη της παραλιας υπάρχει και μια μικρη σπηλιά. Ιδανικο μερος για να εχεις μασκα/αναπνευστηρα και να δεις μπολικα ψαρια. Πανω απ'την παραλια υπαρχει και μικρο συγκρότημα ενοικιαζομενων κατοικιων που εχει και καφε/μπαρ ανοιχτο στο κοινο. 

• Like 1
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...