Joanna000 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, poulinos είπε η ερωτηση σου ειναι πολυ γενικη. τι ψαχνεις να βρεις? αξιοθεατα? σε ποιες περιοχες να πας? τι αξιζει να δεις? πως θα μετακινηθεις? το τι αρεσει σε σενα και τι αρεσει σε αλλον ειναι σχετικο. φτιαχνεις ενα πλανο πρωτα τι θες να κανεις μετα λες αυτο που θες να κανεις και ποιες ειναι οι αποριες σου. το να σου πω εγω πηγαινε πχ εκει και σενα να μην σου αρεσει αυτο δεν εχει καποιο νοημα. η ερώτηση σου ειναι σαν να λες σε καποιον ερχομε ελλαδα. ε ναι τι θεσ στην ελλαδα? παραλιες βουνα φαγητο αξιοθεατα. ακομα και αυτο που λες για την ενοικιαση αυτοκινητου μπορει νσ μην σου νοικιασουν καν αμα δεν εχεις πιστωτικη ή να σου ζητησουν πολυ μεγαλο deposit. τα αεροπορικα οπως παντου πανε αναλογως την περιοδο εκτος απο οταν μιλαμε για παραξενα μερη σε ασια.ειδικα στην παρουσα φαση κανεις δεν ξερει τι θα γινει με τις τιμες και με τις πτησεις. το ποσα θα χαλασεις εξαρτατε .αλλοι τρωνε εξω και θελουν παραδειγμα 30 ευρω το ατομο αλλοι πηγαινουν σε supermarket και θελουν 10 ευρω το ατομο.αλλος θα παρει καφε στο χερι και αλλος θα κατσει να δει θεα και να τον πληρωσει βαπορι.επισης τα καλυτερα μερη ειναι σχετικα με βαση τι σου αρεσει εσενα.για σενα μπορει να ειναι τα φιορδ για μενα μπορει να ειναι τα βουνα για τον τριτο μπορει να ειναι τα μουσεια. το ταξιδι θα το κανεις μονη?θα το κανεις με αλλο ενα ατομο?θα το κανεις με αλλα 4 ατομα οποτε πχ τα εξοδα αυτοκινητου θα μοιραστουν δια 5? σε χρηματα σε ολα τα ταξιδια που εχω κανει εκτος ευρω παντα κουβαλαω μαζι μου λιγα μετρητα και τα υπολοιπα με καρτα.ακομα και στις καρτες υπαρχουν διαφορες.πχ η πειραιως χρεωνει ενα ευρω για μετατροπη συναλαγματος ακομα και αν παρεις τσιχλα.η εθνικη και η alpha το πανε με ποσοστο.αλλοι βγαζουν Revolut. εχεις καποιο αρχικο budget? Ωραια. Η αληθεια ειναι οτι την εχω ερωτευτει. Ειναι απιστευτο μερος, κατα προσωπικη αποψη, και το χω ονειρο ζωης καποια στιγμη αν τα καταφερω να παω. Αρχικα καποια μερη που εχω ξεχωρίσει ειναι: -Lofoten -Geiranger fjord -Bergen -Seven Sisters waterfall -Haukland beach -Μουσειο πλοιων των Vikings -Βορειο Σελας Αν θελετε προτεινετε μου και εσυ κατι αλλο που μπορει να μην εχω βρει. Δεν ξερω κατα ποσο φεριπιν θα μπορουσα να συνδυασω αυτα τα μερη μεταξυ τους, 😂😕 και να μπορουσα να τα δω ας πουμε σε 10 μερες? 20?Ψαχνομαι για 2 ατομα. Και τι κοστος να υπολογιζω? επειδη ξερω οτι ειναι ακριβη χωρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giwfys Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Αν εχεις χρημα και χρονο ολα συνδυαζονται. Πχ Αφιξη Οσλο και διαμονη 2 μερες για εξερευνηση πολης Αμαξι στα φιορδ κτλ γυρω στις 5 μερες Μπεργκεν 1-2 μερες Αν εχεις φραγκα παιρνεις αεροπλανο απο εκει για λοφοτεν. Νοικιαζεις αμαξι για αλλες 5 μερες και εισαι κομπλε Βορεια σελας μονο χειμωνα οποτε ακυρο. Θα δεις ομως midnight sun. Καλη φαση 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joanna000 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 19 λεπτά πριν, giwfys είπε Αν εχεις χρημα και χρονο ολα συνδυαζονται. Πχ Αφιξη Οσλο και διαμονη 2 μερες για εξερευνηση πολης Αμαξι στα φιορδ κτλ γυρω στις 5 μερες Μπεργκεν 1-2 μερες Αν εχεις φραγκα παιρνεις αεροπλανο απο εκει για λοφοτεν. Νοικιαζεις αμαξι για αλλες 5 μερες και εισαι κομπλε Βορεια σελας μονο χειμωνα οποτε ακυρο. Θα δεις ομως midnight sun. Καλη φαση Εννοειται αμα εχεις λεφτα γυριζεις ολη τη νορβηγια με ιδιωτικο αεροπλανο χαχαχα Απλα σκεφτομουν θα δωσω που θα δωσω το νεφρο μου μην χρειαστει και το συκώτι χαχα (αστειεύομαι) Θα εβγαινε πιο οικονομικα με γκρουπακι η καλυτερα ειναι μονος σ? Και χειμώνα θερμοκρασιες λεμε για -10? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 51 minutes ago, Joanna000 said: Ωραια. Η αληθεια ειναι οτι την εχω ερωτευτει. Ειναι απιστευτο μερος, κατα προσωπικη αποψη, και το χω ονειρο ζωης καποια στιγμη αν τα καταφερω να παω. Αρχικα καποια μερη που εχω ξεχωρίσει ειναι: -Lofoten -Geiranger fjord -Bergen -Seven Sisters waterfall -Haukland beach -Μουσειο πλοιων των Vikings -Βορειο Σελας Αν θελετε προτεινετε μου και εσυ κατι αλλο που μπορει να μην εχω βρει. Δεν ξερω κατα ποσο φεριπιν θα μπορουσα να συνδυασω αυτα τα μερη μεταξυ τους, 😂😕 και να μπορουσα να τα δω ας πουμε σε 10 μερες? 20?Ψαχνομαι για 2 ατομα. Και τι κοστος να υπολογιζω? επειδη ξερω οτι ειναι ακριβη χωρα δεν μπορω να σου πω ακριβως απαντησεις για αυτα αλλα θα σου πω πως το κανω εγω σε παρομοια περιπτωση με την δικη σου. α. βρισκω τα μερη που με ενδιαφερουν και ψαχνω να βρω ποσο κοστιζει το καθενα για εισοδο πχ. β. οργανωνω αυτα τα μερη ανα περιοχη. ποιοα ειναι κοντα ποια ειναι μακρυα. γ.βλεπω αν υπαρχει τροπος να παω απο το ενα μερος στο αλλο με τρενο με αμαξι με αεροπλανο ή δεν ξερω τι. κοιταω μετα αν με συμφερει να νοικιασω πχ αμαξι ή αν μπορει να γινει με λεωφορεια και βλεπω κοστος. δ.εφοσον με το γ ειμαι ενταξει κοιταω τις τιμες των ξενοδοχειων.αν τα ξενοδοχεια ειναι ακριβα κοιταω αν σε κοντινα μερη υπαρχουν κοντα.ειδικα αμα εχεις αμαξι που μπορεις να πας πιο εξω απο το κεντρο να το πω ετσι τοτε μπορει να συμφερει το αμαξι. ε.βγαζω εκτος τα μερη που δεν μπορω να παω για παραδειγμα ή οι τιμες ξεφευγουν. στ. στην δικη μου περιπτωση λογω οτι κανω πολλα ταξιδια γενικοτερα προτιμω να τρωω σε φτηνα μερη ωστε να γλυτωσω ενα αρκετα μεγαλο κοστος. σε πολλες χωρεις πχ υπαρχουν supermarket με φαγητο με μεγαλη ποικιλια και καλες τιμες ενω σε αλλες χωρες εχουν ωραιο φαγητο ανα 100 γραμμαρια.θα αποφυγω δηλαδη να παω σε εστιατοριο ή δεν ξερω τι. θελει αρκετο υπολογισμο και καποιος θα πρεπει να το κανει αυτο.η εσύ ή το αλλο ατομο που αναφερεις/καποιος δηλαδη που να ξερει να ψαξει. θελει καμποσο χρονο γιατι θα πρεπει να δεις και δρομολογια. πχ δευτερα παω εκει μενω εκει βλεπω αυτο και φευγω με αυτο το λεωφορειο για να παω εκει.τριτη κανω αυτο αυτο αυτο και παιρνω το ταδε τραινο για εκει. κτλ κτλ. ε.βλεπω 5 minutes ago, Joanna000 said: Εννοειται αμα εχεις λεφτα γυριζεις ολη τη νορβηγια με ιδιωτικο αεροπλανο χαχαχα Απλα σκεφτομουν θα δωσω που θα δωσω το νεφρο μου μην χρειαστει και το συκώτι χαχα (αστειεύομαι) Θα εβγαινε πιο οικονομικα με γκρουπακι η καλυτερα ειναι μονος σ? Και χειμώνα θερμοκρασιες λεμε για -10? δεν νομιζω οτι θα βγει πιο φτηνα απο το group.Προσωπικα δεν εχω μπει ποτε σε group. απλα γλυτωνεις το ψαξιμο αλλα δεν εχεις ευελιξια να κανεις οτι θες. εχω κανει και ταξιδια που ημουν solo. καποια στιγμη θα παω νορβηγια για το Galdhøpiggen αλλα προηγειται η ισλανδια.. Θερμοκρασιες χειμωνα νορβηγια στο οσλο πχ θα δεις απο -10 εως 15. το -10 δεν ειναι θεμα.το θεμα ειναι το σωστο ντυσιμο.επισης και δανια και σουηδια ητα ακριβα αλλα απο supermarket που πηρα φαγητα ηταν πιο φτηνα και απο ελλαδα:P 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giwfys Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 To κρυο δεν ειναι το θεμα τον χειμωνα. και -20 να κανει αμα ντυθεις καλα δεν εχεις θεμα Απλα δεν μπορεις να πας στα μερη που ανεφερα, και φυσικα το να νοικιασεις αμαξι στα φιορδ λιγο απιθανο. Τον χειμωνα μπορεις να πας Τρομσο για το βορειο σελας, να κανεις ελκηθρο με χασκι, να δεις φαλαινες. 2000 το ατομο υπολογιζε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joanna000 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, giwfys είπε To κρυο δεν ειναι το θεμα τον χειμωνα. και -20 να κανει αμα ντυθεις καλα δεν εχεις θεμα Απλα δεν μπορεις να πας στα μερη που ανεφερα, και φυσικα το να νοικιασεις αμαξι στα φιορδ λιγο απιθανο. Τον χειμωνα μπορεις να πας Τρομσο για το βορειο σελας, να κανεις ελκηθρο με χασκι, να δεις φαλαινες. 2000 το ατομο υπολογιζε Αν πουμε οτι πάρω την αποφαση να μεινω στα νησια Λοφοτεν, απο εκει ειναι μακρυα το Τρομσο? Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από Joanna000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos789 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Η Σκανδιναυια ειναι ωραια για φωτογραφιες τοπιων Κατα τα αλλα ειναι ενα αραιοκατοικημενο, θλιβερο παγερο μερος με ανθρωπους πιο κρυους απο τον παγο. Η Νορβηγια ειναι πανακριβη.Απο τα πιο ακριβα μερη στο κοσμο. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lactate Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Για νησάκι το καλοκαίρι η Σέριφος τι σας λέει; θέλω ένα ωραίο ήσυχο μέρος να πάω με το πρόσωπο. Σκέφτομαι και Πάτμο που δεν έχω πάει ποτέ και Φολέγανδρο που επίσης δεν έχω πάει ποτέ. Άμα δεν χρειάζεται και αμάξι ακόμα καλύτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Και η Μύκονος ήσυχη προβλέπεται να είναι φέτος το καλοκαίρι... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, lactate είπε Για νησάκι το καλοκαίρι η Σέριφος τι σας λέει; θέλω ένα ωραίο ήσυχο μέρος να πάω με το πρόσωπο. Σκέφτομαι και Πάτμο που δεν έχω πάει ποτέ και Φολέγανδρο που επίσης δεν έχω πάει ποτέ. Άμα δεν χρειάζεται και αμάξι ακόμα καλύτερα. Σεριφος όμορφο νησί αλλα έχει πολυ αέρα κοίτα την περίοδο που θα πας για να μπορείς να κάτσεις παραλία άνετα, η χώρα πολύ όμορφη και από παραλίες έχεις επιλογές να δεις. Πάτμο έχω παει Πάσχα έχει αρκετό θρησκευτικό τουρισμό το νησί όλο το χρόνο αλλα έχει αρκετές συμπαθητικές παραλίες, αν πας Πάτμο οπωσδήποτε εκδρομή Λειψούς για μονοήμερη. Φολέγανδρος θέλω και εγώ να πάω αλλά ειναι ακριβό νησί. Αν θες πες νησιά που σου άρεσαν να προτιμούμε κάτι αντίστοιχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasbm Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Σκανδιναβια ένας καλός τρόπος γνωριμίας είναι η κρουαζιέρα.......αλλά ταξίδι τέτοιες εποχές και κει είναι αρκετό ρίσκο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Παιδιά, έκανα μια αγορά 2 εισιτηριων απο την RYANAIR στις 27/2 με προορισμο τη Ρωμη (Operated by Air Malta). Σύμφωνα με τον τραπεζικο λογαριασμο και το card statement έγινε εξόφληση του ποσου ενω η RYANAIR μου λεει μας χρωστας 56 ευρώ που θα πληρωσεις στο αεροδρομιο. ΤΙ ΦΑΣΗ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Μου ειπαν απο το chat οτι αφορα την προηγουμενη πτηση μου, στο μεταξυ εγω ΠΟΤΕ δεν πέταξα προς Ρώμη εν τέλει και απλά συμπλήρωσα τη φόρμα για τους φόρους αεροδρομίου. Και μαντέψτε, δεν πηρα ουτε απαντηση ουτε λεφτα απο πουθενα. Και μου λενε υπαρχει chargeback στα 55,9€. Τι μπορω να κανω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos789 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Στις 12/5/2020 στις 7:04 ΜΜ, lactate είπε Για νησάκι το καλοκαίρι η Σέριφος τι σας λέει; θέλω ένα ωραίο ήσυχο μέρος να πάω με το πρόσωπο. Σκέφτομαι και Πάτμο που δεν έχω πάει ποτέ και Φολέγανδρο που επίσης δεν έχω πάει ποτέ. Άμα δεν χρειάζεται και αμάξι ακόμα καλύτερα. Απο αυτα νομιζω μονο Φολεγανδρο πας χωρις αυτοκινητο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 12/5/2020 στις 7:04 ΜΜ, lactate είπε Για νησάκι το καλοκαίρι η Σέριφος τι σας λέει; θέλω ένα ωραίο ήσυχο μέρος να πάω με το πρόσωπο. Σκέφτομαι και Πάτμο που δεν έχω πάει ποτέ και Φολέγανδρο που επίσης δεν έχω πάει ποτέ. Άμα δεν χρειάζεται και αμάξι ακόμα καλύτερα. Η Σέριφος μιας και πάω κάθε χρόνο δεν είναι το ήσυχο μέρος να πας με την κοπέλα, παρότι αν θες μπορεί να είναι και ήσυχο επίσης αύγουστο όντως φυσάει απίστευτα συνήθως σε σημείο που φεύγουν τασάκια από το τραπέζι, η άμμος σε μαστιγώνει και όλο το νησί μαζεύεται σε μία μόνο παραλία τέρμα γωνία που το κόβει , αλλού δε μπορείς να σταθείς γενικά είναι μέρος που σκάει κόσμος για καβλαντα, εγώ απλά σκάω και υπάρχω στο χώρο μιας και δεν με ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι, απλά μένω τζάμπα και χαίρομαι και τα φοβερά νερά που έχει το νησί (από φυσικό τοπίο δεν μου αρέσει όπως και κανένα από τα ξερονήσια των Κυκλάδων καθότι Επτανήσιος) Μέρος για να πας με κοπέλα θα έλεγα είναι περισσότερο η Μήλος, θα την ευχαριστηθείς σίγουρα περισσότερο από τη Σέριφο σε αυτό το κομμάτι επίσης καθότι Επτανήσιος ήσυχο μέρος να πας με κοπέλα αλλά θέλει κάμποση οδήγηση είναι η Κεφαλονιά, αλλά εδώ μιλάμε για σχετικά μεγάλο νησί που θέλει 1.5 ώρα από άκρη σε άκρη όχι βράχο στη μέση της θάλασσας που κανείς το γύρο σε 35 λεπτά Επεξ/σία 18 Μαΐου 2020 από logistoulis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα