Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 10/1/2025 στις 9:03 ΜΜ, Titos301 είπε

Ατομο με ελληνικη ταυτοτητα που εκδοθηκε το 1995 μπορει να ταξιδεψει Κυπρο;

Ισχυει οτι δεν μπορει επειδη δεν ειναι γραμμενο σε λατινικους χαρακτηρεε το ονοματεπωνυμο ή οχι;

Με ταυτότητα που έχει λήξει 10 χρόνια πρίν, όχι δεν μπορεί να πάει πουθενά και δεν ξέρω κιόλας που αλλού μπορεί να την χρησιμοποιήσει.

• Thanks 1
  • Απαντ. 4,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 1/10/2025 στις 8:50 AM, vamvakoolas είπε

Θελουμε να δουμε ταυτοχρονα και Las Vegas και Grand Canyon

Πριν πολλα χρονια το ειχα κανει αυτο

Grand Canyon ειχαμε πεταξει με αεροπλανακι μεσα στο φαραγγι,παρανομο και φανταζομαι τωρα δεν παιζει,δεν ειναι κατι πολυ ιδιαιτερο παντως και δεν θα το ξαναεκανα,ενα φαραγγι ειναι.

Το Las Vegas ειναι κατι εξωπραγματικο,δεν πιστευεις οτι υπαρχει τετοιο μερος.Πολυ κουραστικο για τις αισθησεις,συνεχης θορυβος και φωτα.Αξιζει να το δεις και θα ξαναπηγαινα.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε ολους!!! Εχει επισκεφτει καποιος την τιμισοαρα ωστε να μου προτεινει απο ελλαδα το πως συμφερει να γινει το ταξιδι?? Γενικα να προτεινει διαφορες λυσεις?? Η μια ειναι μεχρι βουκουρεστι και μετα αλλη πτηση απο κει ή με flixbus το οποιο ειναι γυρω στις 4 ωρες.Υπαρχουν μηπως και αλλοι τροποι να γινει αυτο το ταξιδι περα απο αυτη την λυση?

Δημοσ.
51 minutes ago, vagos789 said:

Πριν πολλα χρονια το ειχα κανει αυτο

Grand Canyon ειχαμε πεταξει με αεροπλανακι μεσα στο φαραγγι,παρανομο και φανταζομαι τωρα δεν παιζει,δεν ειναι κατι πολυ ιδιαιτερο παντως και δεν θα το ξαναεκανα,ενα φαραγγι ειναι.

Το Las Vegas ειναι κατι εξωπραγματικο,δεν πιστευεις οτι υπαρχει τετοιο μερος.Πολυ κουραστικο για τις αισθησεις,συνεχης θορυβος και φωτα.Αξιζει να το δεις και θα ξαναπηγαινα.

ναι οντως τωρα φαραγγι αποσο θυμαμαι μονο με ελικοπτερο.

45 minutes ago, alex.fentagin said:

Καλησπέρα σε ολους!!! Εχει επισκεφτει καποιος την τιμισοαρα ωστε να μου προτεινει απο ελλαδα το πως συμφερει να γινει το ταξιδι?? Γενικα να προτεινει διαφορες λυσεις?? Η μια ειναι μεχρι βουκουρεστι και μετα αλλη πτηση απο κει ή με flixbus το οποιο ειναι γυρω στις 4 ωρες.Υπαρχουν μηπως και αλλοι τροποι να γινει αυτο το ταξιδι περα απο αυτη την λυση?

το εχω κανει οδικως (με ενα dacia ενοικιαζομενο) απο Βουκουρεστι. Αν πηγαινεις αργα και υπομονη κομπλε (εγω να σκεφτεις σταματαγα που και που για φωτο ή φαγητο, τελειως τουριστικα δηλ). Αν δε μπορεις να νοικιασεις ναι καλυτερα με flix

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

ναι οντως τωρα φαραγγι αποσο θυμαμαι μονο με ελικοπτερο.

το εχω κανει οδικως (με ενα dacia ενοικιαζομενο) απο Βουκουρεστι. Αν πηγαινεις αργα και υπομονη κομπλε (εγω να σκεφτεις σταματαγα που και που για φωτο ή φαγητο, τελειως τουριστικα δηλ). Αν δε μπορεις να νοικιασεις ναι καλυτερα με flix

Τελικα δικο μου λαθος ειναι απο βουδαπεστη 4 ωρες το flixbus... απο βουκουρεστι το μονο που υπαρχει ειναι απλα αεροπορικη πτηση μονο προς τιμισοαρα

Δημοσ.
Στις 13/1/2025 στις 1:03 ΜΜ, alex.fentagin είπε

Ειχα παει απο Κλουζ Ναποκα οδικως με νοικιασμενο αυτοκινητο. Νομιζω αυτο που σε συμφερει πιο πολυ ειναι αεροπορικως απο Βουκουρεστι εαν δεν θες να φας πολλες ωρες σε λεωφορεια και αναμονες.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Misa1980 είπε

Καλησπέρα σας, σκέφτομαι να πάω η Ουγγαρία η Ρουμανία αρχές Ιουνίου από που λέτε να ξεκινήσω πρώτα καλύτερα;

Εξαρτάται τι είναι αυτό που θες να κάνεις ένα θέλεις να πας σε μια πόλη και να την γυρίσεις τότε Βουδαπέστη σίγουρα.

Έαν θέλεις να γυρίσεις πολλές πόλεις και χωρια με το αυτοκίνητο τότε Ρουμανια. Γενικά η Ρουμανία σαν χώρα έχει πολλά αξιοθέατα αλλά χρειάζεσαι αυτοκίνητο και χρόνο για τις μετακινήσεις. Εάν θες απλώς να δεις μια πόλη της χώρας το Βουκουρέστι δεν πιάνει μια μπροστά στην Βουδαπέστη.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/1/2025 στις 12:24 ΠΜ, Misa1980 είπε

Καλησπέρα σας, σκέφτομαι να πάω η Ουγγαρία η Ρουμανία αρχές Ιουνίου από που λέτε να ξεκινήσω πρώτα καλύτερα;

Ό,τι σου έγραψε ο φίλος παραπάνω και ειδικά από τη στιγμή που θα πας Ιούνιο.

Για μένα η Βουδαπέστη είναι πιο πολύ για χειμώνα γιατί είναι πολύ εύκολο να τη γυρίσεις όλη με τα πόδια και παντού θα βρεις christmas markets ή οτιδήποτε γιορτινό. ΕΙδικά αν το συνδυάσεις και με το spa, θα είσαι άρχοντας.

Στο Βουκουρέστι είχα πάει πρόπερσι το χειμώνα, ήταν οκ, έκανα το σπα στο θέρμαλ (προσοχή γιατί παίζει πολύ scam), πήρα το τραίνο και πήγα στο Peles Castle στη Σινάια και ήταν πολύ ωραία ,αλλά αν είχα αμάξι να μπορώ να πάω και κάπου εκτός κέντρου ,θα ήταν 10/10. Σαν ταξίδι πέρασα ωραία, αλλά ένιωσα σα να πηγαίνω από την Αθήνα στην Αθήνα της Ρουμανίας.

Σε άλλα νέα, έκλεισε γνωστή μου ταξίδι για Μαδρίτη μέσα φλεβάρη για να γιορτάσει τα 30 της. Θα ήθελα να μου πει κάποιος προτάσεις, κάνα καλό μαγάζι/εστιατοριο αν θυμάται ή γενικότερα, ό,τι μπορεί να κάνει για να περάσει όσον το δυνατόν καλύτερα παρ'όλο που πηγαίνει off season.

Επίσης, αν αξίζει να πάει καπου κοντά με κάποιο τραίνο - θα έχει 4 μέρες ολοκληρες 

Επεξ/σία από ParafronGR
  • Thanks 1
Δημοσ.

Για φαγητό ας δει αυτά:

Los Montes de Galicia 

Ástor

Taberna Mas Al Sur

La Gaditana 

Mercado de San Miguel

Taberna Malaspina

Επίσης στη Μαδρίτη είναι και το πιο παλιό εστιατόριο της Ευρώπης, το El Sobrino del Botίn. Το φαγητό δε λέει πολλά αλλά έχει φανταστική ατμόσφαιρα (ειδικά στο υπόγειο) και έχει κάποιους μουσικούς που γυρίζουν όλους τους ορόφους και παίζουν μουσική. Ωραία φάση αλλά το φαγητό μέτριο.

Για σοκολάτα ζεστή με churro στο

Chocolateria San Gines. Συνήθως έχει ουρές, ίσως είναι πιο χαλαρά λόγω εποχής.

Για εκδρομή ΣΙΓΟΥΡΑ στο Toledo απλά δεν είμαι σίγουρος ότι πάει τρένο γιατί εμείς είχαμε πάει με αυτοκίνητο. Πάει πάντως και πούλμαν. Εναλλακτικά ας δει τη Segovia και τη Cuenca που είναι πανέμορφες πόλεις.

Δημοσ.

Έχουμε κάποιον που έχει πάει Ταϋλάνδη και συγκεκριμένα Πουκέτ να μας πει τη γνώμη του;

Δημοσ.
On 21/01/2025 at 17:34, merkon said:

Έχουμε κάποιον που έχει πάει Ταϋλάνδη και συγκεκριμένα Πουκέτ να μας πει τη γνώμη του;

Μόνος ή με παρέα; Για παραλίες, διασκέδαση ή κάτι άλλο;

Έχω πάει πάνω από 10 φορές Πουκετ σε διαφορετικές εποχές και χρονολογιες. Έτσι πως είναι τώρα δεν βλέπω το γιατί να πάει κάποιος εκεί.

Και δεν λέω γιατί να πας Ταϊλάνδη, γιατί κι αυτό το καλοκαίρι εκεί ήμουνα, απλά το Πουκετ μου φαίνεται χάλι.

Αν πήγαινα προς τα κει θα έκανα πρώτα μια βόλτα από Χούα Χιν και θα κατέβαινα Κραμπι. Νοικιάζεις αυτοκίνητο (η ταξί) και γυρίζεις από παραλίες μέχρι καταπληκτικά Εθνικά πάρκα. Υπάρχει και καλός δρόμος που σε βγάζει μέχρι Πουκετ, μια Αθήνα - Πάτρα στο περίπου, η φέρυ + ταχύπλοα που σε γυρίζουν και σε κοντινά νησιά. 

Δημοσ.

Για τα Καλάβρυτα, θέλει χειμερινά ελαστικά ? Οχι στο χιονοδρομικο, εκει στη πολη να παμε. Μετα απο τα Καλάβρυτα για το χιονοδρομικο ειναι κοντινη αποσταση? Παει και καποιο διερχομενο κτελ ας πουμε ?

Δημοσ.

Τελικα κανονισαμε Los Angeles - Las Vegas τον Απριλη. 

Θα κανουμε 4 μερες Los Angeles, 2 μερες Grand Canyon και Hoover Dam και μετα 2μιση μερες Las Vegas.

Καταλαβαινω πως δε θα τα δουμε και δε θα τα γυρισουμε ολα, αλλα θελουμε να παμε στα πολυ βασικα πχ Universal Studios, Santa Monica beach, Griffith Observatory κλπ γυρω γυρω στο κεντρο του LA, μετα θα κανουμε Grand Canyon και Hoover Dam καθως πηγαινουμε προς Las Vegas και μετα θα γυρισουμε εκει γυρω τα καζινο κλπ.

Εχετε να προτεινετε κατι συγκεκριμενο που πρεπει οπωσδηποτε να κανουμε ή να μη κανουμε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, merkon said:

Τελικα κανονισαμε Los Angeles - Las Vegas τον Απριλη. 

Θα κανουμε 4 μερες Los Angeles, 2 μερες Grand Canyon και Hoover Dam και μετα 2μιση μερες Las Vegas.

Καταλαβαινω πως δε θα τα δουμε και δε θα τα γυρισουμε ολα, αλλα θελουμε να παμε στα πολυ βασικα πχ Universal Studios, Santa Monica beach, Griffith Observatory κλπ γυρω γυρω στο κεντρο του LA, μετα θα κανουμε Grand Canyon και Hoover Dam καθως πηγαινουμε προς Las Vegas και μετα θα γυρισουμε εκει γυρω τα καζινο κλπ.

Εχετε να προτεινετε κατι συγκεκριμενο που πρεπει οπωσδηποτε να κανουμε ή να μη κανουμε;

λειπουν βασικες λεπτομεριες

Αν νοικιασετε ιχ τοτε καντε κομματι της route 66 ειδικα το κομματι δυτ ακτης τα σπαει.

las vegas εχει φαση να πατε στο μαγαζι των PAWN Stars αν και εχω μαθει οτι παιζει ειδικα σ/κ χαμουλης απο τουριστες. Αν πατε καθημερινες σε ακυρη ωρα (π.χ μεσημερι) λογικα θα ειναι πιο χαλαρα.

Στο δρομο απο εθνικη για Griffith Observatory εχει αρκετες μεξικανικες καντινες, Αν δειτε μια ειναι μαστ να σταματησετε γιατι εχουν απειρως καλυτερο γευμα απο τα και καλα κυριλε εστιατορια του LA

Ισως αξιζει και μια βολτα απο Berverly Hills ειτε με καποιο τουριστικο λεωφ ειτε με αμαξι

σταματαω εδω να μη κουραζω

εξτρα κανονακι: αν δεν εχετε πληρωσει las vegas φαγητο στο ξενοδοχειο, καλυτερα να φατε σε ανεξαρτητα εστιατορια. Αρκετα απο αυτα εχουν οχι μονο καλυτερες τιμες αλλα και μεγαλη ιστορια (ασε που ειναι πιο υσηχα).

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
44 minutes ago, vamvakoolas said:

λειπουν βασικες λεπτομεριες

Αν νοικιασετε ιχ τοτε καντε κομματι της route 66 ειδικα το κομματι δυτ ακτης τα σπαει.

las vegas εχει φαση να πατε στο μαγαζι των PAWN Stars αν και εχω μαθει οτι παιζει ειδικα σ/κ χαμουλης απο τουριστες. Αν πατε καθημερινες σε ακυρη ωρα (π.χ μεσημερι) λογικα θα ειναι πιο χαλαρα.

Στο δρομο απο εθνικη για Griffith Observatory εχει αρκετες μεξικανικες καντινες, Αν δειτε μια ειναι μαστ να σταματησετε γιατι εχουν απειρως καλυτερο γευμα απο τα και καλα κυριλε εστιατορια του LA

Ισως αξιζει και μια βολτα απο Berverly Hills ειτε με καποιο τουριστικο λεωφ ειτε με αμαξι

σταματαω εδω να μη κουραζω

εξτρα κανονακι: αν δεν εχετε πληρωσει las vegas φαγητο στο ξενοδοχειο, καλυτερα να φατε σε ανεξαρτητα εστιατορια. Αρκετα απο αυτα εχουν οχι μονο καλυτερες τιμες αλλα και μεγαλη ιστορια (ασε που ειναι πιο υσηχα).

Θα νοικιασουμε ΙΧ

Δεν εχουμε κλεισει ακομα διαμονη και ξενοδοχεια κλπ, σκεφτομαστε ειτε airbnb ειτε ξενοδοχεια επομενως αν εχεις να προτεινεις κατι, καλοδεχουμενο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...