ParafronGR Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Αφού φάγαμε όλη τη ζέστη και το σκ@τό και πέρασε το καλοκαίρι, ήρθε η ώρα για τις διακοπές του 2024 και θέλω τα φώτα σας. Πέρσι, είχαμε σχεδιάσει με την κοπέλα μου τον γύρο της Πολωνίας - 6 ημέρες, είχαμε ξεκινήσει από Κρακοβία, πήγαμε με τραίνο στο Γκντανσκ και γυρίσαμε από Βαρσοβία, 2 μέρες στο καθ'ένα, πάρα πολύ φθηνά, τα απολαυσαμε φουλ. Λέγαμε να κάνουμε το ίδιο και για φέτος, αλλά δεν βλέπω κάποια χώρα που θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Μας δόθηκε η πρόταση για Νυρεμβέργη-Χαίδελβέργη, αλλά πλέον δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις (ή για να μαι ακριβής, δεν θα υπάρχουν τον Οκτώβρη που λέμε να πάμε). και στα + ότι οι τιμές για τόσες λίγες μέρες δεν πιστεύω ότι αξίζουν όπως στη Πολωνία πχ είχαμε δώσει 40€ στο τραίνο για Γκντανσκ και από'κει για Βαρσοβία και τώρα μόνο το Φρανκφούρτη - Νυρεμβέργη θέλει 50€. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? Υπάρχει καμμιά χώρα που είναι κάπως γραφική κι ας μείνουμε εκεί όλες τις μέρες? Ψήνομαι για Πορτογαλία, αλλά δεν της φαίνεται αρκετά γραφική της κοπέλας μου και δεν το βλέπω να πηγαίνουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Material_Defender_1032 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 5 ώρες πριν, ParafronGR είπε Αφού φάγαμε όλη τη ζέστη και το σκ@τό και πέρασε το καλοκαίρι, ήρθε η ώρα για τις διακοπές του 2024 και θέλω τα φώτα σας. Πέρσι, είχαμε σχεδιάσει με την κοπέλα μου τον γύρο της Πολωνίας - 6 ημέρες, είχαμε ξεκινήσει από Κρακοβία, πήγαμε με τραίνο στο Γκντανσκ και γυρίσαμε από Βαρσοβία, 2 μέρες στο καθ'ένα, πάρα πολύ φθηνά, τα απολαυσαμε φουλ. Λέγαμε να κάνουμε το ίδιο και για φέτος, αλλά δεν βλέπω κάποια χώρα που θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Μας δόθηκε η πρόταση για Νυρεμβέργη-Χαίδελβέργη, αλλά πλέον δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις (ή για να μαι ακριβής, δεν θα υπάρχουν τον Οκτώβρη που λέμε να πάμε). και στα + ότι οι τιμές για τόσες λίγες μέρες δεν πιστεύω ότι αξίζουν όπως στη Πολωνία πχ είχαμε δώσει 40€ στο τραίνο για Γκντανσκ και από'κει για Βαρσοβία και τώρα μόνο το Φρανκφούρτη - Νυρεμβέργη θέλει 50€. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? Υπάρχει καμμιά χώρα που είναι κάπως γραφική κι ας μείνουμε εκεί όλες τις μέρες? Ψήνομαι για Πορτογαλία, αλλά δεν της φαίνεται αρκετά γραφική της κοπέλας μου και δεν το βλέπω να πηγαίνουμε Καλημέρες, δες την λύση του Deutschland-Ticket (49€), σου δίνει απεριόριστη πρόσβαση σε όλα ΜΜΜ (και τρένα μόνο τα regional, όχι IC/ICE) για έναν μήνα, εμείς είναι να πάμε Μόναχο αρχές Δεκεμβρίου (και πιθανότατα μονοήμερη σε κάποια κοντινή πόλη) και συμφέρει πάρα πολύ. Απλά επειδή είναι σε συνδρομή πρέπει να την βγάλετε για τον μήνα που σας ενδιαφέρει και μετά να την ακυρώσετε επιτόπου για να μην σας χρεώσει τον επόμενο μήνα (εμείς θα βγάλουμε από εδώ https://www.airportbus-muenchen.de/en#fares). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 5 ώρες πριν, ParafronGR είπε Αφού φάγαμε όλη τη ζέστη και το σκ@τό και πέρασε το καλοκαίρι, ήρθε η ώρα για τις διακοπές του 2024 και θέλω τα φώτα σας. Πέρσι, είχαμε σχεδιάσει με την κοπέλα μου τον γύρο της Πολωνίας - 6 ημέρες, είχαμε ξεκινήσει από Κρακοβία, πήγαμε με τραίνο στο Γκντανσκ και γυρίσαμε από Βαρσοβία, 2 μέρες στο καθ'ένα, πάρα πολύ φθηνά, τα απολαυσαμε φουλ. Λέγαμε να κάνουμε το ίδιο και για φέτος, αλλά δεν βλέπω κάποια χώρα που θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Μας δόθηκε η πρόταση για Νυρεμβέργη-Χαίδελβέργη, αλλά πλέον δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις (ή για να μαι ακριβής, δεν θα υπάρχουν τον Οκτώβρη που λέμε να πάμε). και στα + ότι οι τιμές για τόσες λίγες μέρες δεν πιστεύω ότι αξίζουν όπως στη Πολωνία πχ είχαμε δώσει 40€ στο τραίνο για Γκντανσκ και από'κει για Βαρσοβία και τώρα μόνο το Φρανκφούρτη - Νυρεμβέργη θέλει 50€. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? Υπάρχει καμμιά χώρα που είναι κάπως γραφική κι ας μείνουμε εκεί όλες τις μέρες? Ψήνομαι για Πορτογαλία, αλλά δεν της φαίνεται αρκετά γραφική της κοπέλας μου και δεν το βλέπω να πηγαίνουμε Nοικιάστε αυτοκίνητο για το τουρ σας, η DB είναι ακριβή και τελειως χυμαδιό τα τελευταία χρόνια, άλλα δρομολόγια ακυρώνονται, άλλα καθυστερούν πολύ κλπ. Μέσω booking πιστευω θα πετυχετε καλή τιμή. Ξεκινήστε από Wurzburg, κατεβείτε προς Νυρεμβέργη, μετά Rothenburg, και μετά είτε Χαϊδελβέργη και πίσω Φρανκφούρτη είτε Στουτγάρδη-Χαϊδελβέργη-Φρανκφούρτη 15 λεπτά πριν, Material_Defender_1032 είπε Καλημέρες, δες την λύση του Deutschland-Ticket (49€), σου δίνει απεριόριστη πρόσβαση σε όλα ΜΜΜ (και τρένα μόνο τα regional, όχι IC/ICE) για έναν μήνα, εμείς είναι να πάμε Μόναχο αρχές Δεκεμβρίου (και πιθανότατα μονοήμερη σε κάποια κοντινή πόλη) και συμφέρει πάρα πολύ. Απλά επειδή είναι σε συνδρομή πρέπει να την βγάλετε για τον μήνα που σας ενδιαφέρει και μετά να την ακυρώσετε επιτόπου για να μην σας χρεώσει τον επόμενο μήνα (εμείς θα βγάλουμε από εδώ https://www.airportbus-muenchen.de/en#fares). Το να ταξιδεύεις μεταξύ πόλεων με το Regio είναι πολύ κουραστικό. Άπειρες στάσεις, δρομολόγια γιούχου, καθυστερήσεις κλπ. Για να κάνεις μια μονοήμερη είναι οκ, για να γυρίσεις μια ολόκληρη περιοχή είναι ταλαιπωρία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Speculoos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 6 hours ago, ParafronGR said: Αφού φάγαμε όλη τη ζέστη και το σκ@τό και πέρασε το καλοκαίρι, ήρθε η ώρα για τις διακοπές του 2024 και θέλω τα φώτα σας. Πέρσι, είχαμε σχεδιάσει με την κοπέλα μου τον γύρο της Πολωνίας - 6 ημέρες, είχαμε ξεκινήσει από Κρακοβία, πήγαμε με τραίνο στο Γκντανσκ και γυρίσαμε από Βαρσοβία, 2 μέρες στο καθ'ένα, πάρα πολύ φθηνά, τα απολαυσαμε φουλ. Λέγαμε να κάνουμε το ίδιο και για φέτος, αλλά δεν βλέπω κάποια χώρα που θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Μας δόθηκε η πρόταση για Νυρεμβέργη-Χαίδελβέργη, αλλά πλέον δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις (ή για να μαι ακριβής, δεν θα υπάρχουν τον Οκτώβρη που λέμε να πάμε). και στα + ότι οι τιμές για τόσες λίγες μέρες δεν πιστεύω ότι αξίζουν όπως στη Πολωνία πχ είχαμε δώσει 40€ στο τραίνο για Γκντανσκ και από'κει για Βαρσοβία και τώρα μόνο το Φρανκφούρτη - Νυρεμβέργη θέλει 50€. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? Υπάρχει καμμιά χώρα που είναι κάπως γραφική κι ας μείνουμε εκεί όλες τις μέρες? Ψήνομαι για Πορτογαλία, αλλά δεν της φαίνεται αρκετά γραφική της κοπέλας μου και δεν το βλέπω να πηγαίνουμε H Πορτογαλία και ειδικά η Λισαβόνα είναι πανέμορφη και τρομερά γραφική αλλά δεν είναι ο φτηνός προορισμός που ήταν πριν 10 χρόνια όπου έτρωγες pastel de nata και καφέ με 1 ευρώ και το βράδυ σε ταβέρνα δεν έδινες πάνω από 10-12. Αν το οικονομικό είναι το κυρίως θέμα και σας άρεσε η Πολωνία (προσωπικά δεν έχω βρει τίποτα που να με κάνει να ξαναπάω εκεί) δείτε προς Βαλτικές χώρες με αστερίσκο τον καιρό που Οκτώβρη πιθανότατα να μην είναι ο καλύτερος. Κάουνας και Βίλνιους είναι κοντά μεταξύ τους, γραφικά για τα στάνταρ της περιοχής και αρκετά φτηνά. Αν σας βγάλει ο δρόμος προς Ταλιν αξίζει να πάρετε το καράβι που είναι πολύ φτηνό (τα έξοδα τους οι εταιρείες τα βγάζουν από την πώληση αλκοόλ και τσιγάρων πάνω στο πλοίο) και να πάτε μονοήμερη στο Ελσίνκι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Metaksas Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Γεια σας παιδιά ταξιδεύουμε την Τετάρτη για παρισι και προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη με εισιτήρια διαδρομές κτλπ, διάβασα ότι λόγω ολυμπιακών αγώνων δεν είναι διαθεσιμα τα weekly pass, η τέλος πάντων έχουν ειδικές ταρίφες, υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξουμε λόγο ολυμπιακών αγώνων; θα είμαστε για 4 βραδια εκεί, ψάχνουμε επίσης να δούμε που θα πάμε η έστω τα πιο σημαντικά, μην λεμε μετά πχ «α που δεν πηγαμε εκεί κτλπ» ρίξτε καμία ιδέα Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου από Metaksas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tatofski64 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Αλοχα φόρουμ! Μπας και σώσω κανέναν. Μην πάτε ποτέ στην Μάλτα, αυτά! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Πες μας και γιατι ομως (όχι οτι υπάρχουν και ουρές για να επιβιβαστούν σε αεροπλάνα και βαπόρια προς Μάλτα απλά έτσι να μαθουμε) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tatofski64 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 3 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Πες μας και γιατι ομως (όχι οτι υπάρχουν και ουρές για να επιβιβαστούν σε αεροπλάνα και βαπόρια προς Μάλτα απλά έτσι να μαθουμε) Μόνο αν σας αρέσουν να βλέπετε κάστρα είναι οκ. Παραλίες 0, αποστάσεις μεγάλες αρκετά, δεν έχει δραστηριότητες να κάνεις, κάτω του μετρίου φαγητό. 4 μέρες εδώ δεν περάσαμε καλά γενικά. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ribo7 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, Tatofski64 είπε Μόνο αν σας αρέσουν να βλέπετε κάστρα είναι οκ. Παραλίες 0, αποστάσεις μεγάλες αρκετά, δεν έχει δραστηριότητες να κάνεις, κάτω του μετρίου φαγητό. 4 μέρες εδώ δεν περάσαμε καλά γενικά. Από συνομιλία με άτομο που μένει εκεί μόνιμα, μου έλεγε για μεγάλο πρόβλημα με την υδροδότηση. Σαν τουρίστας, είχατε κάποιο θέμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katergaris79 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Προσωπικά τη Μάλτα τη λάτρεψα. Την είδα ένα τετραήμερο στις αρχές του Καλοκαιριού και έπαθα την πλάκα μου κυρίως με τη Βαλέτα. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα τη διάλεγα για καλοκαιρινές διακοπές αλλά έτσι για μια κοντινή και φθηνή απόδραση είναι ό,τι πρέπει. Μου αρέσει βέβαια πολύ αυτό το στιλ αρχιτεκτονικής. By the way το φαγητό θεϊκό αναλογικά τίμιο. Τα Michelin τα μοιράζουν με το τσουβάλι εκεί και έχουν λόγους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 6 minutes ago, katergaris79 said: Προσωπικά τη Μάλτα τη λάτρεψα. Την είδα ένα τετραήμερο στις αρχές του Καλοκαιριού και έπαθα την πλάκα μου κυρίως με τη Βαλέτα. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα τη διάλεγα για καλοκαιρινές διακοπές αλλά έτσι για μια κοντινή και φθηνή απόδραση είναι ό,τι πρέπει. Μου αρέσει βέβαια πολύ αυτό το στιλ αρχιτεκτονικής. By the way το φαγητό θεϊκό αναλογικά τίμιο. Τα Michelin τα μοιράζουν με το τσουβάλι εκεί και έχουν λόγους. απο ποτε ειναι αυτη η εφημεριδα ; 😄 Σοβαρα τωρα αν και ειναι υποκειμενικη η αποψη, εγω συμφωνω με το προηγουμενο ts: φαγητο μετριοτατο (ναναι καλα οι γειτονες Ιταλοι αλλιως..) τρελο προβλημα με υγρασια (ακομα και σε πανακριβα σπιτια) και νερο ενω για παραλιες ουτε καν θα αναφερω τιποτα Και δε γραφω ως τουριστας μονο (εχω μεινει καμμια 10μερες σα τουριστας καλοκαιρι) αλλα και χειμωνα ή ανοιξη που πηγα για δουλειες.. Το θετικο για τη χωρα/νησι ειναι κυριως οι ανθρωποι: ευγενικοι, παντα βοηθανε κατα κανονα τους τουριστες και γενικα ησυχοι (απο τρομοκρατιες/εγκληματα) 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katergaris79 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Εντάξει, σεβαστές όλες οι απόψεις φυσικά! Ξέχασα και το φα-ντα-στι-κό Kinnie! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tatofski64 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Καλά ξέχασα να αναφέρω το εξωτικό Gozo, μια ταλαιπωρία 60€ με επιστροφή από Βαλέτα και bus tour μιλάμε για απάτη, τουριστική παγίδα κανονικά. Από όλο το Gozo μια μικρή παραλία στην άλλη άκρη του νησιού βρήκαμε που δεν την λες και παραλία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 1 minute ago, Tatofski64 said: Καλά ξέχασα να αναφέρω το εξωτικό Gozo, μια ταλαιπωρία 60€ με επιστροφή από Βαλέτα και bus tour μιλάμε για απάτη, τουριστική παγίδα κανονικά. Από όλο το Gozo μια μικρή παραλία στην άλλη άκρη του νησιού βρήκαμε που δεν την λες και παραλία. μηπως πηγε και στο νησι του..ποππαυ; εκει να δεις https://nonstoptravelling.com/2019/11/15/the-blue-lagoon-popeye-village-and-gozo-island-our-stopover-in-malta/ ακομα και ο τυπος εδω (εχει ταξιδεψει περισσοτερο απο εμας)λεει οτι η Μαλτα (για τους δικους του βεβαια λογους) δε πολυαξιζει. Μονο που τα αεροπορικα ειναι φθηνα γενικως.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tatofski64 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Μόλις τώρα, vamvakoolas είπε μηπως πηγε και στο νησι του..ποππαυ; εκει να δεις https://nonstoptravelling.com/2019/11/15/the-blue-lagoon-popeye-village-and-gozo-island-our-stopover-in-malta/ ακομα και ο τυπος εδω (εχει ταξιδεψει περισσοτερο απο εμας)λεει οτι η Μαλτα (για τους δικους του βεβαια λογους) δε πολυαξιζει. Μονο που τα αεροπορικα ειναι φθηνα γενικως.. Πάλι καλά ήταν sold out τα εισιτήρια και δεν πήγαμε, αλλά πέρα από την πλάκα, μόνο αν σου αρέσουν τα κάστρα και αρχιτεκτονική αξίζει να πας για 2 μέρες και τίποτα παραπάνω. Μια ταλαιπωρία είναι το νησί. Νοεμβρίο έχει Καζακστάν, να βρω καμία παγωμένη λίμνη να μπω μέσα να έρθω στα ίσα μου, και όλα καλά ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα