Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mclein είπε

αυτο δεν το γνωριζω. μιλαμε για τιμιες συναλλαγες ανεξαρτητου περιοχης !

Όταν στα 200-220 βγαίνει το πακέτο Cisa Revo + DCK + Sferik μου φαίνεται αδιανόητο το 225 για Abloy.

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Alejandro είπε

Όταν στα 200-220 βγαίνει το πακέτο Cisa Revo + DCK + Sferik μου φαίνεται αδιανόητο το 225 για Abloy.

revo + dck + sferik = 180 ~ 185, αττικη :D 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mclein είπε

ποια η διαφορα στην αλουμινοπορτα & στη θωρακισμενη ;

Μηπως εννοουσε τις κλασσικες παλιοτερες τυπου αλουμινιου και οχι τις θωρακισμενες,  δε ξερω..

Οπως και να χει του ειπα τι πορτα εχουμε και δεν τις δουλευει πλεον μ  αυτα τα συστηματα...

20 λεπτά πριν, swayback είπε

Ακόμα κι αν τελικά δεν βάλετε αυτόματο κλείδωμα στην κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας, εσύ θα είσαι οκ με την Omega που έχεις στην πόρτα σου. Κι αν σου έχουν βάλει και πλάκα μαγγανίου, τότε είναι αρκετά δύσκολο να ανοίξει ακόμα και με ηλεκτρικά εργαλεία.

Το μόνο που θα κοίταζα αν δεν ήμουν σίγουρος ότι έχουν βάλει πλάκα μαγγανίου, θα ήταν να βγάλω το εξωτερικό διακοσμητικό της Omega, το οποίο ή είναι βιδωτό ή κουμπωτό, για να δω αν ο πυρήνας της κλειδαριάς (το στρογγυλό χρυσό-μπρονζέ στο κέντρο της κλειδαριάς όπου μπαίνει το κλειδί) φαίνεται ολόκληρος ή είναι μερικώς "κρυμμένος"-προστατευμένος, τουλάχιστον από την λαμαρίνα της πόρτας. Αν έχεις όρεξη και βγάλεις το διακοσμητικό, βγάλε μία φωτό την τρύπα να δούμε αν έχει πλάκα μαγγανίου.

Αν το διακομητικό από έξω είναι μεγάλο, καλύτερα μην πειράξεις τίποτα γιατί πρέπει να βγει και το μπουλ/πόμολο πιθανότατα. Εκτός κι αν το μεγάλο διακοσμητικό είναι βιδωτό, οπότε βγάζεις τις δύο βιδούλες πάνω και κάτω και απλά το περιστρέφεις λίγο χωρίς να βγάλεις το πόμολο/μπουλ.

Πάντως, και να μην κοιτάξεις αυτό που είπα, είσαι οκ γενικά. Διαρρηκτικό, από όσο είναι γνωστό, δεν κυκλοφορεί, οπότε χωρίς κάποια ζημιά δεν την ανοίγουν.
Πολύ βασικό η πόρτα να είναι κλειδωμένη πλήρως για να ισχύουν τα παραπάνω.

Εχει το μαγγανιο κανονικα, την προηγουμενη βδομαδα εγινε η εγκατασταση μπροστα μου.

Ξερω οτι πλεον ειμαι σε καλο επιπεδο ασφαλειας απλα λεμε για το κατι παραπανω + το ψυχολογικο + την "επισκεψη" που μας κανανε,  την κατω πορτα πρεπει να την ανοιξαν για πλακα.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους,

Ερωτηση προς γνωστες και επαγγελματιες ..

Πριν 2 χρονια  λογω αγορας διαμερισματος με πορτα ασφαλειας(απο τον κατασκευαστη της οικοδομης -το 2009) με κλειδι χρημ/ου, εκανα αλλαγη απο γνωστο καταστημα του Πειραια με το εξης πακετο  ... Κλειδαρια Dierre N42 , κυλινδρος winkhaus Keytec RPE και defender Dierre..κοστος με ΦΠΑ και τοποθετηση 300 ευρω.  

Πληρωσα πολλα για το συγκεκριμενο  πακετο?

Για τον κυλινδρο εχει ακουστει αν εχει παραβιαστει?

Επισης οταν ρωτησα τον κλειδαρα για την πορτα αν ειναι καλη η πρεπει-μελλοντικα -να την αλλαξω μου απαντησε  οτι ειναι " μια χαρα, Ελλ. κατασκευης ειναι ,αλλα καλη "  (προς τιμη του γιατι ο συγκεκριμενος πουλαει και τοποθετει ΚΑΙ πορτες ασφαλειας)

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, simos1974 είπε

Καλησπερα σε ολους,

Πριν 2 χρονια  λογω αγορας διαμερισματος με πορτα ασφαλειας(απο τον κατασκευαστη της οικοδομης -το 2009) με κλειδι χρημ/ου, εκανα αλλαγη απο γνωστο καταστημα του Πειραια με το εξης πακετο  ... Κλειδαρια Dierre N42 , κυλινδρος winkhaus Keytec RPE και defender Dierre..κοστος με ΦΠΑ και τοποθετηση 300 ευρω.  

Επισης οταν ρωτησα τον κλειδαρα για την πορτα αν ειναι καλη η πρεπει-μελλοντικα -να την αλλαξω μου απαντησε  οτι ειναι " μια χαρα, Ελλ. κατασκευης ειναι ,αλλα καλη "  (προς τιμη του γιατι ο συγκεκριμενος πουλαει και τοποθετει ΚΑΙ πορτες ασφαλειας)

μαζι με το φπα επρεπε να βγει καπου στα 200 με 230 κατα τη γνωμη μου & με βαση το ποσο αγοραζω εγω τα προϊοντα που σας τοποθετησαν. φυσικα ελευθερη αγορα = ο καθενας πουλαει οσο νομιζει.

οσο για τον κυλινδρο που τοποθετησατε σπιτι σας - οταν τον τοποθετουσατε, δεν ειδατε οτι το κλειδι μοιαζει με εκεινα τα κλειδια που ειχαμε το '80 & το '90 στις ξυλινες πορτες μας ;

φυσικα οταν ο ΣΑΕΚ προωθει αναλογο κυλινδρο με 5-6 μπιλιες συνδιασμου και κλειδι ριγωτο / προτεινομενης τιμης για θωρακισμενη πορτα 200€++ τι να πει κανεις & πως να κατηγορησει τους πορταδες που κανουν τους κλειδαραδες και βαζουν keytec rpe !!!

sorry αλλα μαλλον κακη επιλογη για 300€.

Επεξ/σία από mclein
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, simos1974 είπε

Καλησπερα σε ολους,

Για να έχεις μία ιδέα και να βγάλεις συμπέρασμα και μόνος σου, ο κύλινδρος που έχεις, είναι κατηγορίας κυλίνδρων που κοστίζουν έως 50€ το πολύ. Η κλειδαριά και το defender που έχεις, ζήτημα να κοστίζουν 100€. Αυτές είναι τιμές λιανικής, με ΦΠΑ μέσα. Όχι πόσο τα παίρνει ο άνθρωπος που σου τα έβαλε. Είναι σχεδόν σίγουρο, ότι του κόστισαν λιγότερα από 100€.

Με 300€ έπαιρνες κάτι που από θέμα ασφάλειας θα ήταν η μέρα με τη νύχτα. Δυστυχώς συμβαίνουν συχνά αυτά. Αλλά όπως είπε και ο mclein, ο καθένας πουλάει όσο νομίζει. 

Αν και δεν γνωρίζω για κρούσματα στον συγκεκριμένο κύλινδρο, πρόκειται για έναν απλό-μέτριο κύλινδρο. Αν έχεις την δυνατότητα οικονομικά να τον αλλάξεις με κάποιον που θα έχει ουσιαστική διαφορά (80€ και πάνω υπολόγισε), καλό θα ήταν. Ή έστω, βάλε το στο πρόγραμμα.

Το ιδανικό θα ήταν η αλλαγή ολόκληρου του σετ(κλειδαριάς, κυλίνδρου και defender), αλλά είναι κρίμα τα λεφτά που έδωσες πριν 2 χρόνια. Κι αν δεν κάνω λάθος, σε αυτή την κλειδαριά, δεν μπορεί να τοποθετηθεί κάποιο καλό defender. Οπότε για την ώρα, η αλλαγή του κυλίνδρου είναι οκ.

Επεξ/σία από swayback
Δημοσ.

mclein και swayback ..Ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση,

απο οτι φαινεται πληρωσα πολλα για το συγκεκριμενο πακετο... Το καλο ειναι οτι εχω και συναγερμο και ελπιζω αυτο να ειναι επαρκως αποτρεπτικο.

Γι αυτο που με ρωτα ο mclein το μονο που μπορω να πω ειναι οτι πριν 2 χρονια δεν ειχα ψαξει/ρωτησει ιδιαιτερα για κλειδαριες. Τις τελευταιες 2-3 βδομαδες διαβαζα το thread αυτο και καταλαβα καποια πραγματα και ειδα μοντελα και τιμες σε διαφορα eshop.

Οπως και να εχει θα το βαλω στο προγραμμα για αλλαγη κυλινδρου τουλαχιστον.

Η κλειδαρια παει πακετο με συγκεκριμενα defender?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, simos1974 είπε

mclein και swayback ..Ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση,

απο οτι φαινεται πληρωσα πολλα για το συγκεκριμενο πακετο... Το καλο ειναι οτι εχω και συναγερμο και ελπιζω αυτο να ειναι επαρκως αποτρεπτικο.

Γι αυτο που με ρωτα ο mclein το μονο που μπορω να πω ειναι οτι πριν 2 χρονια δεν ειχα ψαξει/ρωτησει ιδιαιτερα για κλειδαριες. Τις τελευταιες 2-3 βδομαδες διαβαζα το thread αυτο και καταλαβα καποια πραγματα και ειδα μοντελα και τιμες σε διαφορα eshop.

Οπως και να εχει θα το βαλω στο προγραμμα για αλλαγη κυλινδρου τουλαχιστον.

Η κλειδαρια παει πακετο με συγκεκριμενα defender?

Οι τιμες στα eshop δεν ειναι και απολυτα αντιπροσωπευτικες. Σε καποιες περιπτωσεις μιλαμε για κερδος της ταξεως του 5%.

Ε, προφανως αυτο δεν ειναι νορμαλ, ουτε σου δινει το δικαιωμα να με πεις κλεφτη επειδη εγω δουλευω με το κλασικο 25-30%. 

Φυσικα το ιδιο ισχυει και με την εργασια. Ενας μαστορας θελει 100€ τοποθετηση κι αλλος 300€. Ο καθενας αξιολογει τον κοπο του.

Η κλειδαρια παει πακετο με το defender της dierre, εκεινο το μαυρο το ασχημο ή με το μικρο disec sferik rok που ειναι στενοτερο & μικροτερο γενικα απ'τα συνηθισμενα.

Στη θεση σου δε θα αλλαζα κλειδαρια + defender. Με βαση την υπαρξη συναγερμου, ενας κυλινδρος 70€ ~ 110€ ειναι μια χαρα. Με τα δεδομενα του σημερα & αυριο. Μεθαυριο δε γνωριζω.

• Like 1
Δημοσ.

To defender ειναι μικρο σχετικα (οχι μαυρο) αλλα μπρονζε... μαλλον αυτο της disec για κλειδαριες Dierre , τουλαχιστον ειναι αξιοπρεπες για τα χρηματα του υποθετω.

Κλειδαρια και defender δεν σκοπευω να αλλαξω συντομα ,μονο κυλινδρο στο εγγυς μελλον. Το 300αρι που εδωσα ειναι σχετικα προσφατο.

Αν δεν ειναι κοπος προτεινατε μου καποιο αξιολογο κυλινδρο ...budget 140 ευρω με τοποθετηση

Ευχαριστω και παλι.

Δημοσ.

Στην Omega μπαίνουν τα εξής defender: 

• Disec BD10800
  • Disec MRM29SK
  • Drumm Geminy (αυτό ξέχνα το γιατί κάνει 250+€ και δεν το βρίσκεις εύκολα, κ.λπ., κ.λπ. -απλά ανέφερα ότι υπάρχει και είναι ανώτερο των άλλων δύο).
  • --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • Κι εκει που νομίζω ότι έφθασα σε ενα σημείο , αποφασίζω και ξεμπερδεύω ,νεες πληροφορίες (κι ευχαριστώ πολύ για αυτές ) με ρίχνουν σε νέο ψάξιμο.Τελικά ποιό είναι το σωστό για ΟΜΕΓΑ  μαγνητικό? ?http://www.lockitnow.gr/disec-defender-omega-scorpion-mrm29sk.html η https://kleidia.biz/DISEC-MRM29SK-MAGNITIKO-DEFENDER-OMEGA  ?? Ιδιο κωδικό άλλη εμφάνιση ! Να υποθέσω αυτο με τον σταυρό το σωστό ? Το άλλο το έβαλαν έλειψεως διαθέσιμης σωστής φωτό?
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, giorgos88888 είπε
  • Κι εκει που νομίζω ότι έφθασα σε ενα σημείο , αποφασίζω και ξεμπερδεύω ,νεες πληροφορίες (κι ευχαριστώ πολύ για αυτές ) με ρίχνουν σε νέο ψάξιμο.Τελικά ποιό είναι το σωστό για ΟΜΕΓΑ  μαγνητικό? ?http://www.lockitnow.gr/disec-defender-omega-scorpion-mrm29sk.html η https://kleidia.biz/DISEC-MRM29SK-MAGNITIKO-DEFENDER-OMEGA  ?? Ιδιο κωδικό άλλη εμφάνιση ! Να υποθέσω αυτο με τον σταυρό το σωστό ? Το άλλο το έβαλαν έλειψεως διαθέσιμης σωστής φωτό?

To ίδιο ακριβώς είναι, απλά το σχέδιο το δείχνει υπό γωνία και δεν φαίνεται η τρύπα. Εσένα σε νοιάζει ο κωδικός (Disec MRM29SK (Skorpio όπως το λένε)), το χρώμα και ο αριθμός των μαγνητικών κλειδιών που χρειάζεσαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, simos1974 είπε

Αν δεν ειναι κοπος προτεινατε μου καποιο αξιολογο κυλινδρο ...budget 140 ευρω με τοποθετηση

Εγώ δεν θα σου προτείνω κύλινδρο - υπάρχουν άλλοι πιο κατάλληλοι να το κάνουν.

Θα σου προτείνω όμως να φροντίσεις να πάρεις κύλινδρο με αντιδιαρρηκτική πιστοποίηση VdS BZ+ (συνήθως είναι ειδικά μοντέλα που πρέπει να τα παραγγείλεις). Αφού το defender σου δεν είναι σπουδαίο, θεωρώ ότι αξίζει να τον πληρώσεις λίγο παραπάνω προκειμένου να έχει ότι θωράκιση μπορεί να έχει ο ίδιος.

Επεξ/σία από HYDA
  • Like 2
Δημοσ.
Spoiler
Αναφορά σε κείμενο

Τι σχεση εχει αν υπαρχει πλαστικο ή ατσαλινο γραναζι για το μπλοκ της ; Η cisa, η los & η mottura εχουν κι αυτες πλακα απο καουτσουκ ως μπλοκ (καταπελτη) ειναι θεμα για σενα ;

Εγώ ως προανέφερα δήλωσα αδαής επι του θέματος κλειδαριών.Κάποιος κλειδαράς όμως το ανεφερε με στόμφο και τόνο , σαν είναι η μόνη με πλαστικό κομμάτι ,άρα αυτό είναι μειονέκτημα μεγάλο έως τεράστιο!.Λογικό δεν είναι να ρωτήσω?Τα λόγια του ήταν ακριβώς <<Θέλεις την ΟΜΕΓΑ !!?!που έχει πλαστικό γρανάζι μέσα της!?>>και με κοίταξε και με το ανάλογο ύφος σαν να με λυπήθηκε !! :)  Φυσικά αυτός δεν πουλούσε την ΟΜΕΓΑ αλλά άλλες μάρκες.

Εχει κάποιος άποψη ποιότητας/λειτουργικότητας (τιμή δεν γνωρίζω) για αυτην την κλειδαριά http://www.gmka.gr/catalogue/κλειδαριεσ/αυτοματο-κλειδωμα/memo3-detail ? 

Αναφορά σε κείμενο

Αν πέσει ο καταπέλτης ,αλλάζειςκύλινδρο? κλειδαριά? καταστρέφονται? η απλά την ξεμπλοκάρει ο κλειδαράς στο κόστος ανοίγματος κλειδωμένης πόρτας?

Αν πεσει καταπελτης, υπο ποιες συνθηκες / σεναριο ;

Αν ξεβιδωθουν λιγο οι βίδες του ντιφεντερ με τα κοπανηματα της πορτας ανοιξε κλείσε (σενάριο κλειδαρά ήταν αυτό ) για την LOS μπορεί να ενεργοποιειθεί ο καταπέλτης οπότε είπε ο ειδήμων (κλειδαράς) , καλλίτερα όχι στο ντιφέντερ ο καταπέλτης.......δε ξερω αν πουλουσε αυτη την μαρκα αναμεσα σε αλλες.

Αναφορά σε κείμενο

Μόνο αυτη η dierre υπαρχει στην ελληνικη αγορα και διαθετει μπλοκ για τη μη αφαιρεση του κυλινδρου μεσω pull-push ! αν δηλαδη αφαιρεσω το defenderμε οποιονδηποτε τροπο & φτασω στον κυλινδρο την ανοιγω. 

Εννοείς δλδ οτι μόνο αν πας να βγάλεις τον κυλινδρο θα ενεργοποιηθεί ο καταπέλτης  στην DIERRE ??Ενω στις  άλλες μάρκες θα ενεργοποιηθεί σε προσπάθεια παραβίασης κυλίνδρου? Φυσικά αναφέρεις ότι <<Η omega plus εχει προστασια σε pick κ ο καταπελτης ενεργοποιειται σε οποιαδηποτε τετοια προσπαθεια. Δυστυχως δε λειτουργει με προστασια σε τρυπημα, οπως σε καμια κλειδαρια.>> 

Η νέα ΟΜΕΓΑ μάλιστα αναφέρει για εξτρα μπίλιες και μανιτάρια για προστασία και στο bumping.Ετσι λέει τουλάχιστον.Αν ισχύει ?Δεν ξέρω.Αλλωστε τα ίδια λέει και η DIERRE και δεν ξέρουμε πιά ποιά είναι η αλήθεια και ποια τα διαφημιστικά παραμύθια.Μόνο με κάποιον σαν εσένα που εργάζεται στο Χ αντικείμενο αναφοράς και έχει ο ίδιος δοκιμάσει και ξέρει τι λέει αν ισχύει κάτι η όχι , μπορούμε να εμπιστευθούμε.

Οι αλλες μάρκες όμως ?π.χ CISA ? ενεργοποιείται  ο καταπέλτης επίσης σε περιπτώσεις σαν τις παραπάνω στην Ομεγα?

Κάπου στην 10 ετία  του 1970  δλδ  ΄60 με ΄70 στην Αμερική η ψευδής διαφήμιση τιμωρείτο απο το νόμο ως εξής. Ο έμπορος (π,χ μάντρα αυτοκινήτων) που διαφήμιζε ψευδές προιόν (π.χ  ψεύτικα ,γυρισμένα χιλιόμετρα ,αξεσουάρ που δεν υπάρχουν , ανταλλακτικά που φοράει το μτχσμενο  για γνήσια ενω είχε πάνω του ιμιτασιον  ) ,αφού αυτό αποδεικνύετο -πανεύκολο είναι άλλωστε σχεδόν σε όλα τα προιόντα γύρω μας ,κάποια στιγμή αν όχι αρχικά ,σύντομα όμως θα φανεί-  ,έτρωγε ένα πολύ γερό πρόστιμο απο το κράτος , πληρωτέο αναγκαστικά ,και τού έκλειναν και την επιχείρηση για πάντα,

και δεν ξέρω αν είχε δικαίωμα να κάνει τον έμπορο ξανά  σε άλλο τομέα ? όμως όχι στον ίδιο.Ας πούμε ο μαντράς αυτοκινήτων , θα του επιτρεπόταν να πουλάει κάλτσες για να βιοποριστεί ! Να δούμε τότε πόσοι θα έκαναν τους έξυπνους σε γριούλες καταναλώτριες ,οικογενειάρχες με ανάγκες  και μεροκαματιάρηδες? Αναρωτιέμαι ,γιατί σήμερα δεν λειτουργούμε έτσι?Και φυσικά η ψευδής διαφήμιση απαγορεύεται και φυσικά αν τον κυνηγήσεις κάποιον και επιμένεις δικαστικά θα το κερδίσεις και θα πληρώσει και χοντρά και αποζημιώσεις και πρόστιμα στο κράτος .

Είμαι εκτός θέματος όμως και επανέρχομαι. 

Αναφορά σε κείμενο

Σχετικά με τα σετ που γράφεις, θα κοίταζα αυτά:

• CISA, Rev Pro  + ABLOY PROTEC 2 +   monolito SFERIC ROK = 270 (ΖΗΤΑ MONOLITO BD200 ΚΑΛΥΤΕΡΑ)
  • CISA REV PRO  +   EVVA 4KS +  monolito  SFERIC ROK = 290 (ΖΗΤΑ MONOLITO BD200 ΚΑΛΥΤΕΡΑ)
  • OMEGA PLUS   +   ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΝΤΙΦΕΝΤΕΡ = 305
  • CISA REV PRO + Winkhaus key-tec Χ- TRA + Μονόλιθο BD200 = 230 ευρ
  • OMEGA PLUS    +    ΠΛΑΚΕΣ ΜΑΓΓΑΝΙΟΥ ,ΧΩΡΙΣ ΝΤΙΦΕΝΤΕΡ =  214

Τα σετ με Abloy Protec 2 ή EVVA 4KS είναι προτιμότερα, αλλά συνδύασε τα με ένα καλό defender.

Αν θες Omega ή δεν θες να δώσεις 300€, η Omega μαζί με πλάκα μαγγανίου είναι οκ. 

Αναφορά σε κείμενο

α) δεν υπαρχει Omega Plus + monolito bd200, καποιο λαθος κανεις.

β) revo + n-tra + bd200 = 210 = Πολυ καλη τιμη αν ο αφαλος ειναι 5κλειδος+ διπλης ενεργειας.

γ) revo + x-tra + bd200 = 230€ = Εδω μιλαμε σιγουρα για 3κλειδο αφαλο + οχι διπλης ενεργειας δλδ τη φθηνοτερη επιλογη, οποτε οχι.

δ) / ε) που ειναι με mrm29 λογικα, οι τιμες ειναι οκ αλλα σιγουρα τα μαγνητικα θα ειναι 2κλειδα & οι κυλινδροι αμφιβαλλω για το ποσα κλειδια διαθετουν.

στ) revo + abloy + sferik rok = κλεψιμο στα 270 / το ιδιο και η τιμη με τον 4ks = ειναι ξεκαθαρο οτι δε δουλευουν τους κυλινδρους & θα τους αγορασουν για σενα.

επισης, οι τιμες περιλαμβανουν φπα  ;;;

Ο λεβέντης μου είπε ότι το monolito sferic rok είναι το BD 200 . Λόγω του ότι το sferic rok δεν είναι μονολιτο.Τώρα αν κατάλαβα λάθος ,δεν το νομίζω όμως (όχι για την ορθότητα των λεγομένων αλλά σε αυτά που μου είπε).Αλλωστε από τόσο η τιμή του ντιφ ανέβηκε + περίπου άλλο τόσο .Μου είπε μονολιτο σφερικ ροκ BD200 και είναι η τιμή τόσο (λίγο πιο τσιμπημένη απο τα μαγαζια στο ιντερνετ του BD 200).Τι στο καλό ?! ότι κι αναποφασίσω δεν θα φέρει όποιος έρθει σφραγισμένα κουτια να τα ξεσφραγίσω εγω η αυτός μπροστά μου?Δεν θα γράφουν επάνω τα μοντέλα τι είναι το καθένα? Τι θα φέρει ανοιχτά ?και θα ξαναγυρίζει στο μαγαζί του για σφραγισμένα?

Ναι οι τιμές είναι τελικές με φπα.Και τις βρίσκω πανάκριβες!!Και μην ακούσω κανέναν να λέει ,μα την ασφάλεια σου πρέπει να την πληρώσεις γιατί τότε και σε ένα αεροπορικό ταξίδι η ατμοπλοικό  (με πλοίο) ,την ασφάλεια  και ακεραιότητα της ζωής σου πρέπει να την πληρώσεις ......$$$$$$ , αλλιώς πάς με τα πόδια στην Δανία η κολυμπώντας στην Αφρική για ποιό φτηνά!Αντε γιατί τα πήρα  τώρα. :) Κι ο εφημεριδοπώλης την εφημερίδα να την πουλάει 10-12 ευρώ το κομμάτι!Κι αυτός άνθρωπος είναι , κι αυτός θέλει την βίλα του , την πισίνα του το κόττερο του .Ετσι δεν είναι ?

Είναι ανθεκτικότερος στο picking ? αλλά και στο  bumping  μας ενδιαφέρει ,  ένας κύλινδρος χωρίς ελατήρια??Οπως είναι ο EVVA K4S ??

Θα ήθελα την γνώμη σας επίσης για  EVVA ICS , και τον  DCK .Παντα με CISA REV PRO και ντιφ  BD200 η καλλίτερο.

Ευχαριστώ

3 ώρες πριν, swayback είπε

To ίδιο ακριβώς είναι, απλά το σχέδιο το δείχνει υπό γωνία και δεν φαίνεται η τρύπα. Εσένα σε νοιάζει ο κωδικός (Disec MRM29SK (Skorpio όπως το λένε)), το χρώμα και ο αριθμός των μαγνητικών κλειδιών που χρειάζεσαι.

Οταν του είπα το Skorpio ? μου έλεγε όχι το Disec MRM29SK  ειναι για την ΟΜΕΓΑ  το μαγνητικό.Εξ ΄ού και το μπέρδεμα με τα μονολιτο και BD.Ισως ήταν τέλος της μερας κι ηταν κουρασμένος ο άνθρωπος .Τι να πώ!Τιμές πάντως σωστα τις ελεγε αναλογικά πάντα.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, simos1974 είπε

To defender ειναι μικρο σχετικα (οχι μαυρο) αλλα μπρονζε... μαλλον αυτο της disec για κλειδαριες Dierre , τουλαχιστον ειναι αξιοπρεπες για τα χρηματα του υποθετω.

Κλειδαρια και defender δεν σκοπευω να αλλαξω συντομα ,μονο κυλινδρο στο εγγυς μελλον. Το 300αρι που εδωσα ειναι σχετικα προσφατο.

Ευχαριστω και παλι.

Ειναι το φθηνο της disec & ειναι αρκετο οταν πισω ειναι ενας σοβαρος κυλινδρος.

8 ώρες πριν, giorgos88888 είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Εγώ ως προανέφερα δήλωσα αδαής επι του θέματος κλειδαριών.Κάποιος κλειδαράς όμως το ανεφερε με στόμφο και τόνο , σαν είναι η μόνη με πλαστικό κομμάτι ,άρα αυτό είναι μειονέκτημα μεγάλο έως τεράστιο!.Λογικό δεν είναι να ρωτήσω?Τα λόγια του ήταν ακριβώς <<Θέλεις την ΟΜΕΓΑ !!?!που έχει πλαστικό γρανάζι μέσα της!?>>και με κοίταξε και με το ανάλογο ύφος σαν να με λυπήθηκε !! :)  Φυσικά αυτός δεν πουλούσε την ΟΜΕΓΑ αλλά άλλες μάρκες.

Εχει κάποιος άποψη ποιότητας/λειτουργικότητας (τιμή δεν γνωρίζω) για αυτην την κλειδαριά http://www.gmka.gr/catalogue/κλειδαριεσ/αυτοματο-κλειδωμα/memo3-detail ? 

Αν ξεβιδωθουν λιγο οι βίδες του ντιφεντερ με τα κοπανηματα της πορτας ανοιξε κλείσε (σενάριο κλειδαρά ήταν αυτό ) για την LOS μπορεί να ενεργοποιειθεί ο καταπέλτης οπότε είπε ο ειδήμων (κλειδαράς) , καλλίτερα όχι στο ντιφέντερ ο καταπέλτης.......δε ξερω αν πουλουσε αυτη την μαρκα αναμεσα σε αλλες.

Εννοείς δλδ οτι μόνο αν πας να βγάλεις τον κυλινδρο θα ενεργοποιηθεί ο καταπέλτης  στην DIERRE ??Ενω στις  άλλες μάρκες θα ενεργοποιηθεί σε προσπάθεια παραβίασης κυλίνδρου? Φυσικά αναφέρεις ότι <<Η omega plus εχει προστασια σε pick κ ο καταπελτης ενεργοποιειται σε οποιαδηποτε τετοια προσπαθεια. Δυστυχως δε λειτουργει με προστασια σε τρυπημα, οπως σε καμια κλειδαρια.>> 

Η νέα ΟΜΕΓΑ μάλιστα αναφέρει για εξτρα μπίλιες και μανιτάρια για προστασία και στο bumping.Ετσι λέει τουλάχιστον.Αν ισχύει ?Δεν ξέρω.Αλλωστε τα ίδια λέει και η DIERRE και δεν ξέρουμε πιά ποιά είναι η αλήθεια και ποια τα διαφημιστικά παραμύθια.Μόνο με κάποιον σαν εσένα που εργάζεται στο Χ αντικείμενο αναφοράς και έχει ο ίδιος δοκιμάσει και ξέρει τι λέει αν ισχύει κάτι η όχι , μπορούμε να εμπιστευθούμε.

Οι αλλες μάρκες όμως ?π.χ CISA ? ενεργοποιείται  ο καταπέλτης επίσης σε περιπτώσεις σαν τις παραπάνω στην Ομεγα?

Κάπου στην 10 ετία  του 1970  δλδ  ΄60 με ΄70 στην Αμερική η ψευδής διαφήμιση τιμωρείτο απο το νόμο ως εξής. Ο έμπορος (π,χ μάντρα αυτοκινήτων) που διαφήμιζε ψευδές προιόν (π.χ  ψεύτικα ,γυρισμένα χιλιόμετρα ,αξεσουάρ που δεν υπάρχουν , ανταλλακτικά που φοράει το μτχσμενο  για γνήσια ενω είχε πάνω του ιμιτασιον  ) ,αφού αυτό αποδεικνύετο -πανεύκολο είναι άλλωστε σχεδόν σε όλα τα προιόντα γύρω μας ,κάποια στιγμή αν όχι αρχικά ,σύντομα όμως θα φανεί-  ,έτρωγε ένα πολύ γερό πρόστιμο απο το κράτος , πληρωτέο αναγκαστικά ,και τού έκλειναν και την επιχείρηση για πάντα,

και δεν ξέρω αν είχε δικαίωμα να κάνει τον έμπορο ξανά  σε άλλο τομέα ? όμως όχι στον ίδιο.Ας πούμε ο μαντράς αυτοκινήτων , θα του επιτρεπόταν να πουλάει κάλτσες για να βιοποριστεί ! Να δούμε τότε πόσοι θα έκαναν τους έξυπνους σε γριούλες καταναλώτριες ,οικογενειάρχες με ανάγκες  και μεροκαματιάρηδες? Αναρωτιέμαι ,γιατί σήμερα δεν λειτουργούμε έτσι?Και φυσικά η ψευδής διαφήμιση απαγορεύεται και φυσικά αν τον κυνηγήσεις κάποιον και επιμένεις δικαστικά θα το κερδίσεις και θα πληρώσει και χοντρά και αποζημιώσεις και πρόστιμα στο κράτος .

Είμαι εκτός θέματος όμως και επανέρχομαι. 

Ο λεβέντης μου είπε ότι το monolito sferic rok είναι το BD 200 . Λόγω του ότι το sferic rok δεν είναι μονολιτο.Τώρα αν κατάλαβα λάθος ,δεν το νομίζω όμως (όχι για την ορθότητα των λεγομένων αλλά σε αυτά που μου είπε).Αλλωστε από τόσο η τιμή του ντιφ ανέβηκε + περίπου άλλο τόσο .Μου είπε μονολιτο σφερικ ροκ BD200 και είναι η τιμή τόσο (λίγο πιο τσιμπημένη απο τα μαγαζια στο ιντερνετ του BD 200).Τι στο καλό ?! ότι κι αναποφασίσω δεν θα φέρει όποιος έρθει σφραγισμένα κουτια να τα ξεσφραγίσω εγω η αυτός μπροστά μου?Δεν θα γράφουν επάνω τα μοντέλα τι είναι το καθένα? Τι θα φέρει ανοιχτά ?και θα ξαναγυρίζει στο μαγαζί του για σφραγισμένα?

Ναι οι τιμές είναι τελικές με φπα.Και τις βρίσκω πανάκριβες!!Και μην ακούσω κανέναν να λέει ,μα την ασφάλεια σου πρέπει να την πληρώσεις γιατί τότε και σε ένα αεροπορικό ταξίδι η ατμοπλοικό  (με πλοίο) ,την ασφάλεια  και ακεραιότητα της ζωής σου πρέπει να την πληρώσεις ......$$$$$$ , αλλιώς πάς με τα πόδια στην Δανία η κολυμπώντας στην Αφρική για ποιό φτηνά!Αντε γιατί τα πήρα  τώρα. :) Κι ο εφημεριδοπώλης την εφημερίδα να την πουλάει 10-12 ευρώ το κομμάτι!Κι αυτός άνθρωπος είναι , κι αυτός θέλει την βίλα του , την πισίνα του το κόττερο του .Ετσι δεν είναι ?

Θα ήθελα την γνώμη σας επίσης για  EVVA ICS , και τον  DCK .Παντα με CISA REV PRO και ντιφ  BD200 η καλλίτερο.

Ευχαριστώ

Οταν του είπα το Skorpio ? μου έλεγε όχι το Disec MRM29SK  ειναι για την ΟΜΕΓΑ  το μαγνητικό.Εξ ΄ού και το μπέρδεμα με τα μονολιτο και BD.Ισως ήταν τέλος της μερας κι ηταν κουρασμένος ο άνθρωπος .Τι να πώ!Τιμές πάντως σωστα τις ελεγε αναλογικά πάντα.

καλος κυλινδρος ο evva ics. θα προτιμουσα ενα καταστημα που μπορει να μου τον προσφερει 5κλειδο + με το προφιλ του αντιπροσωπου, οχι με προφιλ του κλειδαρα.

ο dck θεωρω ειναι οτι πιο vfm υπαρχει αυτη τη στιγμη, μετα την Omega Plus οπου δε χρειαζεται τροποποιησεις η πορτα (σε περιπτωση που βαλουμε μαγγανιο) !

=

η ονομασια Scorpio εχει καταργηθει. πλεον το defender λεγεται MRM29Sk (που ειναι το Scorpio χωρις καμια διαφοροποιηση) !

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλημερα,

πόρτα σε είσοδο μικρης πολυκατοικιας με 3-4 διαμερίσματα.

Ο σκοπός ειναι να μην μπει ο κλέφτης απο την κεντρική είσοδο, γιατι μετά δεν τον ακούει κανείς.

Έχει το παρακάτω σενάριο λογική;

Πόρτα κεντρική ασφαλείας. 2 κλειδαριές, πάνω κάτω.

Η κεντρική κλειδαριά με defender εξωτερικά και με ηλεκτρικό μηχανισμό για να κλειδώνει αυτοματα και για να ανοιγει με τα κουδουνια κοκ.

Η δευτερη με μαγνητικό εξωτερικά, μονιμα κλειστό. Θα κλειδώνει μονο σε περιόδους μεγάλου κινδυνου (πχ. οταν φεύγουν όλοι για διακοπές, πρωινά ή οτιδηποτε).

Αν κάποιος έρθει να κάνει δουλίτσα, αντιμετωπίζει την έκπληξη της 2ης κλειδαριάς (θεωρητικα δεν ξέρει τι ειναι).

Η πόρτα φαίνεται απο τον δρόμο οποτε δεν νομιζω να αρχίσει να τρυπάει και να κάνει θόρυβο....

Σε αυτό το σενάριο υπάρχει τρόπος η παραβίαση της μιας κλειδαριάς να μπλοκάρει την άλλη;

Αν μπλοκαρισθεί, για να ξαναμπώ πρεπει να χαλάσω και τις 2 κλειδαριές μετα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...