Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να προσθέσω στην κουβέντα για τις κλειδαριές αυτόματου κλειδώματος, ότι ο Siamo στο μοντέλο Group S5 τοποθετεί δύο αυτόνομες κλειδαριές:

1. Μία Abloy EL160 μηχανική αυτόματου κλειδώματος που κλειδώνει μόνο τη γλώσσα της

και

2. Μία Mottura γραναζωτή που κινεί όλους τους πύρους περιμετρικά

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η πόρτα είναι κλειδωμένη μόνο από την κλειδαριά 1, και όποτε θέλεις π.χ. νύχτα ή αν λείπεις κλειδώνεις και την 2

Είναι καλή ιδέα και με έχει βολέψει πολύ στο σπίτι που την έβαλα. Τη θεωρώ και πιο αξιόπιστη σε βάθους χρόνου από λύσεις ηλεκτρομηχανικές (ειδικά ιταλικές...)

• Like 2
  • Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το να κλειδώνει η γλώσσα μόνο δεν είναι "λίγο" ως ασφαλεια?

Ειδικά νυχτερινές ώρες? Γιατί το φουλ κλείδωμα που παρέχει μεγιστη ασφάλεια παραμένει χειροκίνητο αρα στα χέρια του αδύναμου κρίκου που λέγεται άνθρωπος και βαριέται/ξεχνάει στο 95% των περιπτώσεων να κλειδώσει την εξώπορτα.

Προσωπικά θα προτιμούσα μία λύση που κλειδώνει αυτόματα όλους τους πύρους μέρα/νυχτα και ας παίρνει λίγο παραπάνω να ανοίξει η πόρτα όταν κάποιος σου χτυπήσει.

Επιπλέον θα μοιραζόταν το ζόρι και το "ξύλο" σε όλους τους πύρους από κατσαπλιάδες που κοπανάνε τις πόρτες για να μπουν ή βιάζονται πχ ντελίβερι, κούριερ κτλ.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Sebu είπε

Η κλειδαριά Abloy είναι ιδιαίτερα στιβαρή - σε συνδυασμό με στιβαρή κάσα πιστεύω ότι αντέχει στη συντριπτική πλειοψηφία των συμβατικών "επιθέσεων". Προφανώς δεν είναι η πρώτη επιλογή για νυκτερινή λειτουργία

40 λεπτά πριν, Sebu είπε

Γιατί το φουλ κλείδωμα που παρέχει μεγιστη ασφάλεια παραμένει χειροκίνητο αρα στα χέρια του αδύναμου κρίκου που λέγεται άνθρωπος και βαριέται/ξεχνάει στο 95% των περιπτώσεων να κλειδώσει την εξώπορτα.

Στη πραγματικότητα, η προσέγγιση της S5 έρχεται να βελτιώσει αυτό που αναφέρεις σε σχέση με μια συμβατική πόρτα. Όταν σε πάρει ο ύπνος στον καναπέ και απλά δεν έβαλες συναγερμό, και δεν κλείδωσες την πόρτα. Σε μια συμβατική πόρτα είσαι ορθάνοιχτος - στην S5 όχι

42 λεπτά πριν, Sebu είπε

Προσωπικά θα προτιμούσα μία λύση που κλειδώνει αυτόματα όλους τους πύρους μέρα/νυχτα και ας παίρνει λίγο παραπάνω να ανοίξει η πόρτα όταν κάποιος σου χτυπήσει.

Θα την προτιμούσα και εγώ, αρκεί να ήταν επαρκώς αξιόπιστη (η Mottura δεν πληροί την προϋπόθεση αυτή, ούτε με σφαίρες - προσωπική άποψη) και να μην κόστιζε ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. Δεν έχω βρει τέτοιο συνδυασμό έως τώρα... και δεν νομίζω ότι υπάρχει ακόμα τουλάχιστον.

Επιπλέον, η S5 πλήρως κλειδωμένη έχει 2 κυλίνδρους/κλειδαριές που πρέπει να διαρρηχθούν - πράγμα που σε ρεαλιστικές συνθήκες νομίζω την καθιστά σοβαρή λύση. 

Ειλικρινά νομίζω ότι είναι η καλύτερη πρόταση του Siamo...

• Like 1
Δημοσ.

“Ο κόσμος δεν ξέρει και δεν ασχολείται και πολλές φορές πληρώνει χρήματα για συναγερμό απλό ενώ με τα ίδια θα έπαιρνε και προστασία anti-cloning, έξτρα μπλοκάρισμα κινητηρα περαν του immo, αντικραδασμικό κτλ.“ @sebu
Διάβασα αυτο πριν δυο σελίδες ξερω αυτο το νήμα είναι για πόρτες ασφάλειες αν δε χαλάω το θεμα (εκτός και αν υπάρχει κάποιο ήδη ανοιχτό θεμα) ας μου απαντησει σε προσωπικό μυνημα οποίος θέλει να μου προτείνει ένα αξιόπιστο συναγερμό που να τα περιέχει ολα αυτα
Επισης θέλω να μου προτείνετε αν γινεται βεβαια να βάλω ένα αξιόπιστο κύλινδρο σε τρεις πόρτες που να ανοίγουν με το ίδιο κλειδί οι πόρτες είναι σιδερένιες αρα οι διαστάσεις θα είναι μικρές σε τιμή ας παίξουμε σε εύρος από οικονομικό μέχρι και το ακριβό
Ευχαριστω!

Δημοσ.

Καλησπέρα και ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σας mclein και  swayback !! (βλέπε Drumm Geminy για Omega). Είδα λοιπόν το προαναφερόμενο ως επίσης και τό Defender MAG3G , το Μonolito  και το Scorpio .Στο ιντερνετ τα είδα.Ολα μαγνητικά .Μπαίνει οποιοδήποτε στην ΟΜΕΓΑ ? Ειναι ολα εφάμιλλης ποιότητος και  αντοχής στην κακοποίηση ? :) Αν γνωρίζουμε κάτι για αυτά ? Για το Gemini μάλλον δεν είναι της προτίμησης μου.Είδα στο βίντεο θέλει κάποια πίεση προς τα μέσα πρίν την περιστροφή (μικρη εισαγωγή το μαγνητικό κλειδί ) στις οπές ,και αν κάποιος κακοήθης πάει με κατσαβίδια μικρά ίσως το χαλάσει (ίσως κάνω λάθος η ίσως δεν παθαίνουν τίποτα ,σε όποιο βαανδαλισμό).Δεν το είδα απο κοντά ,μόνο στο διαφημιστικό βίντεάκι.

...Πες ότι διάβασες ένα παλιό άρθρο του στην εφημερίδα του ΣΑΕΚ, όπου αναφέρεται στο κλείδωμα της γλώσσας της κλειδαριάς και θα ήθελες να μάθεις ποιες από τις κλειδαριές που μπαίνουν σε θωρακισμένες, αφορά αυτό...

Δεν βρηκα το Χριστοπουλο Χρηστο αλλά δεν πειράζει.

Η κλειδαριά την οποία είδα μπροστά μου (με πλαστικό κάλυμμα στην μία όψη της ,πρός επίδειξη του εσωτερικού τρόπου λειτουργίας της ) είναι μάλλον, (πέρασε μήνας απο τότε) η ISEO / FIAM  X1R  ηλεκτρομηχανική η οποία λειτουργεί και μόνο μηχανικά αν θέλουμε και πρωτίστως μηχανικά και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ,η μπαταριών ξεφόρτιστων κλπ.Αυτή με το που κλείνεις πόρτα ,πέφτει πίσω απο την γλώσσα καταπέλτης μεταλικός (προφανώς ενεργοποιείται απο την πιο κάτω γλώσσα με τα 2 δοντάκια ) και μπλοκάρει την κυρίως γλώσσα της κλειδαριάς.Ανοίγει απο μέσα με το πόμολο και απο έξω με το κλειδί .Είπαμε όχι τους πίρους ,μόνο την γλώσσα κλειδώνει .Την βρίσκουμε σε 2-3 σαιτ στο ιντερνετ ,σε κάποια με πλήρη περιγραφή λειτουργίας της.Η υψηλή τιμή της (ετσι νομίζω ) αφορά όλο το πακέτο ( + ηλεκτρικα μέρη ) όμως μου είπαν ότι τοποθετείται και χωρίς αυτά .Επίσης δείχνει  καλή για είσοδο πολυκατοικίας .Για πόρτα διαμερίσματος σε κάποιες περιπτώσεις είναι καλή σε άλλες όχι .Βέβαια ελοχεύει πάντα ο κίνδυνος να κλειδωθείς έξω απο το διαμέρισμα αν πιάσεις την κουβέντα καληνυχτίζοντας τους φίλους και τους πας μέχρι το ασσανσερ 2 μέτρα πιο κεί στον διάδρομο ,ενώ την ίδια στιγμή κλείνει η πόρτα του διαμερίσματος επειδή δημιουργήθηκε ρεύμα αέρα απο τα εσωτερικά του σπιτιου ανοιχτά παράθυρα. :) Εκεί φαντάζομαι θέλεις κλειδαρά +$$$  αν δεν έχεις ένα κλειδί της πάνω σου μονίμως .Και ανάλογα κι αν είναι διπλής ο κύλινδρος ως είπε και ο mclein . ()Αλλά με το ίδιο σκεπτικό που αναπτύσω εδώ ,μου έρχεται επίσης η σκέψη οτι και ντιφέντερ μαγνητικό αν έχει η πόρτα και κλειστεί καποιος έξω χωρίς κλειδιά ,θα πρέπει ο κλειδαράς να το καταστρέψει για να ανοίξει στην συνέχεια την κλειδαριά ???Οπότε πάνε τα χρήματα του ντιφέντερ άδικα και θέλει και 'αλλα για αγορά καινούριο ??Η υπάρχει τρόπος να ανοίξει ο κλειδαράς χωρίς να καταστρέψει το μαγνητικό ντιφέντερ ????? Απασχολεί  σοβαρά η  ερώτηση αυτή....

Λοιπόν ,εχω βρεί   OMEGA PLUS   + Ντιφεντερ Μονολιτο BD200 , περασμένα = 250 ευρ. (για διακοσμητικα δεν είπε κατι αυτη η προσφορα)

CISA REV PRO + Winkhaus key-tec N- TRA + Μονόλιθο BD200 = 210 ευρ (για διακοσμητικα δεν είπε κατι  ουτε αυτη η προσφορα)

CISA REV PRO + Winkhaus key-tec Χ- TRA + Μονόλιθο BD200 = 230 ευρ

CISA REV PRO + Winkhaus key-tec N- TRA + Μονόλιθο Μαγνητικο = 250 ευρ

CISA REV PRO + Winkhaus key-tec Χ- TRA + Μονόλιθο Μαγνητικο = 270 ευρ

CISA, Rev Pro  + ABLOY PROTEC 2 +   monolito SFERIC ROK             = 270

CISA REV PRO  +   EVVA 4KS +  monolito  SFERIC ROK                       =  290

OMEGA PLUS    +    ΠΛΑΚΕΣ ΜΑΓΓΑΝΙΟΥ ,ΧΩΡΙΣ ΝΤΙΦΕΝΤΕΡ          =  214

OMEGA PLUS   +   ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΝΤΙΦΕΝΤΕΡ                                        = 305

Τα ντιφεντερ ειναι DISEC και οι τιμες περιλαμβανουν με την  εργασια τοποθετησης 

Είναι πολλά τα λεφτά !!          Τι θα προτιμουσαν οι έμπειροι στο φόρουμ ?? απο τα ανωτέρω ?? Οι τιμές πως ακούγονται ?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Sebu είπε

Ειδικά νυχτερινές ώρες? Γιατί το φουλ κλείδωμα που παρέχει μεγιστη ασφάλεια παραμένει χειροκίνητο αρα στα χέρια του αδύναμου κρίκου που λέγεται άνθρωπος και βαριέται/ξεχνάει στο 95% των περιπτώσεων να κλειδώσει την εξώπορτα.

Επιπλέον θα μοιραζόταν το ζόρι και το "ξύλο" σε όλους τους πύρους από κατσαπλιάδες που κοπανάνε τις πόρτες για να μπουν ή βιάζονται πχ ντελίβερι, κούριερ κτλ.

Σίγουρα έχει τα προτερήματα του το αυτόματο περιμετρικό κλείδωμα. Αλλά για την ώρα φαίνεται να είναι πιο αξιόπιστες σε βάθος χρόνου οι λύσεις μηχανικού αυτόματου κλειδώματος (αναφέρομαι στις Abloy). Ούτε προβλήματα με πλακέτες, ούτε εξαρτώνται από την παροχή ρεύματος, κ.λπ.. 
Όταν είχα ρωτήσει στο κατάστημα του Σιάμου ποια θεωρούν ως πιο αξιόπιστη λύση(μου είχαν πει για τρεις διαφορετικές κλειδαριές αυτόματου κλειδώματος), μου απάντησαν η μηχανική της Abloy με κλειστά μάτια, παρόλο που η ηλεκτρομηχανική κοστίζει τουλάχιστον 300€ παραπάνω. 

Και μετά είναι και το κόστος. Οι ηλεκτρομηχανικές αυτόματου κλειδώματος, αν υπολογίσουμε και τα περιφερειακά που χρειάζονται πέρα από την κλειδαριά (μπουτόν από μέσα, πληκτρολόγιο/βιομετρικός αναγνώστης, καρταναγνώστης, ασύρματο τηλεχειρισμό από έξω, μπαταρίες προαιρετικά, κ.λπ.) κοστίζουν περίπου όσο κάνει μόνη της μία πόρτα με καλή θωράκιση. 

6 ώρες πριν, giorgos88888 είπε

Καλησπέρα και ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σας mclein και  swayback !! (βλέπε Drumm Geminy για Omega). Είδα λοιπόν το προαναφερόμενο ως επίσης και τό Defender MAG3G , το Μonolito  και το Scorpio .Στο ιντερνετ τα είδα.Ολα μαγνητικά .Μπαίνει οποιοδήποτε στην ΟΜΕΓΑ ? Ειναι ολα εφάμιλλης ποιότητος και  αντοχής στην κακοποίηση ? :) Αν γνωρίζουμε κάτι για αυτά ?

Λοιπόν ,εχω βρεί   OMEGA PLUS   + Ντιφεντερ Μονολιτο BD200 , περασμένα = 250 ευρ. (για διακοσμητικα δεν είπε κατι αυτη η προσφορα)

CISA REV PRO + Winkhaus key-tec N- TRA + Μονόλιθο BD200 = 210 ευρ (για διακοσμητικα δεν είπε κατι  ουτε αυτη η προσφορα)

OMEGA PLUS   +   ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΝΤΙΦΕΝΤΕΡ                                        = 305

Είναι πολλά τα λεφτά !!          Τι θα προτιμουσαν οι έμπειροι στο φόρουμ ?? απο τα ανωτέρω ?? Οι τιμές πως ακούγονται ?                    

Στην Omega μπαίνουν τα εξής defender: 

• Disec BD10800
  • Disec MRM29SK
  • Drumm Geminy (αυτό ξέχνα το γιατί κάνει 250+€ και δεν το βρίσκεις εύκολα, κ.λπ., κ.λπ. -απλά ανέφερα ότι υπάρχει και είναι ανώτερο των άλλων δύο).

Η ηλεκτρομηχανική (πχ η Iseo X1R) θα σου κοστίσει τουλάχιστον 600-700€. 

Σχετικά με τα σετ που γράφεις, θα κοίταζα αυτά:

• CISA, Rev Pro  + ABLOY PROTEC 2 +   monolito SFERIC ROK = 270 (ΖΗΤΑ MONOLITO BD200 ΚΑΛΥΤΕΡΑ)
  • CISA REV PRO  +   EVVA 4KS +  monolito  SFERIC ROK = 290 (ΖΗΤΑ MONOLITO BD200 ΚΑΛΥΤΕΡΑ)
  • OMEGA PLUS   +   ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΝΤΙΦΕΝΤΕΡ = 305
  • CISA REV PRO + Winkhaus key-tec Χ- TRA + Μονόλιθο BD200 = 230 ευρ
  • OMEGA PLUS    +    ΠΛΑΚΕΣ ΜΑΓΓΑΝΙΟΥ ,ΧΩΡΙΣ ΝΤΙΦΕΝΤΕΡ =  214

Τα σετ με Abloy Protec 2 ή EVVA 4KS είναι προτιμότερα, αλλά συνδύασε τα με ένα καλό defender.

Αν θες Omega ή δεν θες να δώσεις 300€, η Omega μαζί με πλάκα μαγγανίου είναι οκ. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, giorgos88888 είπε

α) δεν υπαρχει Omega Plus + monolito bd200, καποιο λαθος κανεις.

β) revo + n-tra + bd200 = 210 = Πολυ καλη τιμη αν ο αφαλος ειναι 5κλειδος+ διπλης ενεργειας.

γ) revo + x-tra + bd200 = 230€ = Εδω μιλαμε σιγουρα για 3κλειδο αφαλο + οχι διπλης ενεργειας δλδ τη φθηνοτερη επιλογη, οποτε οχι.

δ) / ε) που ειναι με mrm29 λογικα, οι τιμες ειναι οκ αλλα σιγουρα τα μαγνητικα θα ειναι 2κλειδα & οι κυλινδροι αμφιβαλλω για το ποσα κλειδια διαθετουν.

στ) revo + abloy + sferik rok = κλεψιμο στα 270 / το ιδιο και η τιμη με τον 4ks = ειναι ξεκαθαρο οτι δε δουλευουν τους κυλινδρους & θα τους αγορασουν για σενα.

επισης, οι τιμες περιλαμβανουν φπα  ;;;

12 ώρες πριν, HYDA είπε

Να προσθέσω στην κουβέντα για τις κλειδαριές αυτόματου κλειδώματος, ότι ο Siamo στο μοντέλο Group S5 τοποθετεί δύο αυτόνομες κλειδαριές:

1. Μία Abloy EL160 μηχανική αυτόματου κλειδώματος που κλειδώνει μόνο τη γλώσσα της

και

2. Μία Mottura γραναζωτή που κινεί όλους τους πύρους περιμετρικά

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η πόρτα είναι κλειδωμένη μόνο από την κλειδαριά 1, και όποτε θέλεις π.χ. νύχτα ή αν λείπεις κλειδώνεις και την 2

Είναι καλή ιδέα και με έχει βολέψει πολύ στο σπίτι που την έβαλα. Τη θεωρώ και πιο αξιόπιστη σε βάθους χρόνου από λύσεις ηλεκτρομηχανικές (ειδικά ιταλικές...)

Σα να σκεφτομαι κ γραφω :)  Ευτυχως βλεπω κοσμο που εχουμε το ιδιο σκεπτικο & νοοτροπια !!! Well Done !!!!

• Like 1
Δημοσ.

https://www.ebay.com/itm/Home-Remote-Control-Door-Lock-Wireless-Anti-theft-Security-Access-Control-System/142914817751?hash=item2146630ed7:g:nRsAAOSwtcRb5A5p:rk:4:pf:0

κάτι τέτοιο θα βελτίωνε την ασφάλεια της πόρτας μας δεδομένο ότι ο διαρρήκτης δεν γνωρίζει τι του εμποδίζει το άνοιγμα της πόρτας;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mclein είπε

στ) revo + abloy + sferik rok = κλεψιμο στα 270 / το ιδιο και η τιμη με τον 4ks = ειναι ξεκαθαρο οτι δε δουλευουν τους κυλινδρους & θα τους αγορασουν για σενα.

Ένσταση! Πόσο να βγει δηλαδή αυτό το σετ;

Δημοσ.
Στις 11/11/2018 στις 11:22 ΠΜ, mclein είπε

μπορειτε να καταργησετε την κλειδαρια & το κλειδωμα της, τοποθετωντας ηλεκτροπυρο με κοστος 300~400.

σιγουρα ο Δημτσιος μπορει να το κανει με αυτα τα χρηματα.

εισοδος με πληκτρολογιο ή key-tag & θυροτηλεφωνο για τους υπολοιπους / εξοδος με κουμπι οπως στην τραπεζα.

Μιλησα με Δημτσιο και σταματησε τελικα να τις δουλευει σε θωρακισμενες πορτες, ειχαν θεματακια ειπε..

Πλεον τετοια συστηματα μονο σε ξυλινες, αλουμινιου βαζει.

Παιζουν τιποτα αλλες προτασεις για την περιπτωση μας?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Alejandro είπε

Ένσταση! Πόσο να βγει δηλαδή αυτό το σετ;

225€ = Revo + Abloy 5keys/καπελα + Sferik Rok / αντε να το παω 230€ με ροζετα της disec μεσα που ειναι πιο κυριλλε.

25 λεπτά πριν, Skin79 είπε

Μιλησα με Δημτσιο και σταματησε τελικα να τις δουλευει σε θωρακισμενες πορτες, ειχαν θεματακια ειπε..

Πλεον τετοια συστηματα μονο σε ξυλινες, αλουμινιου βαζει.

Παιζουν τιποτα αλλες προτασεις για την περιπτωση μας?

ποια η διαφορα στην αλουμινοπορτα & στη θωρακισμενη ;

Επεξ/σία από mclein
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mclein είπε

225€ = Revo + Abloy 5keys/καπελα + Sferik Rok 

Για τιμές Θεσσαλονίκης μου ακούγεται δύσκολο.

Δημοσ.
Στις 11/11/2018 στις 8:59 ΠΜ, Skin79 είπε

Ειχα γραψει για μια "επισκεψη" που ειχαμε στην οικοδομη μας πριν λιγες μερες, νυχτα εγινε η "επισκεψη" , οταν 3 ατομα μπηκαν μεσα και πρεπει να εκατσαν και αρκετη ωρα, πιθανον να ελεγξαν γενικα χωρους,πορτες κλειδαριες κτλ. χτυπησαν και πορτες (οχι κουδουνι) και χθες παρατηρησαμε στον οροφο μας διπλα στο ασανσερ και ενα συμβολο Χ χαραγμενο το οποιο ειμαστε σιγουροι οτι δεν υπηρχε πριν.Αφου το εψαξα  λιγο ειδα συγκεκριμενους κωδικες που  αφηνουν οι διαρρηκτες οταν θελουν να μαρκαρουν ενα σπιτι και να μπουκαρουν. Με λιγα λογια τους ξαναπεριμενουμε τους "φιλους μας".

Αν πουμε λοιπον οτι αυτοι θα ξαναερθουν, ειμαι ενταξει με την omega που εχω  οσον αφορα την αθορυβη μπουκα τουλαχιστον?Γιατι γενικα νομιζω δυσκολα εδω να κανουν και πολυ θορυβο,  ελπιζω δλδ... ειμαστε 7 οροφοι απο δυο διαμερισματα.

Και αν οχι απο την κλειδαρια μπορουν με αλλον τροπο να κανουν κατι πχ  στην πορτα .. ωστε να μπουκαρουν χωρις να παρουμε χαμπαρι?Καποια εσωτερικη μπαρα θα βοηθουσε επιπλεον, τουλαχιστον για οσο ειμαστε μεσα? Γενικα η ανυσηχια μας στην οικοδομη ειναι μεγαλη πλεον

Ακόμα κι αν τελικά δεν βάλετε αυτόματο κλείδωμα στην κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας, εσύ θα είσαι οκ με την Omega που έχεις στην πόρτα σου. Κι αν σου έχουν βάλει και πλάκα μαγγανίου, τότε είναι αρκετά δύσκολο να ανοίξει ακόμα και με ηλεκτρικά εργαλεία.

Το μόνο που θα κοίταζα αν δεν ήμουν σίγουρος ότι έχουν βάλει πλάκα μαγγανίου, θα ήταν να βγάλω το εξωτερικό διακοσμητικό της Omega, το οποίο ή είναι βιδωτό ή κουμπωτό, για να δω αν ο πυρήνας της κλειδαριάς (το στρογγυλό χρυσό-μπρονζέ στο κέντρο της κλειδαριάς όπου μπαίνει το κλειδί) φαίνεται ολόκληρος ή είναι μερικώς "κρυμμένος"-προστατευμένος, τουλάχιστον από την λαμαρίνα της πόρτας. Αν έχεις όρεξη και βγάλεις το διακοσμητικό, βγάλε μία φωτό την τρύπα να δούμε αν έχει πλάκα μαγγανίου.

Αν το διακομητικό από έξω είναι μεγάλο, καλύτερα μην πειράξεις τίποτα γιατί πρέπει να βγει και το μπουλ/πόμολο πιθανότατα. Εκτός κι αν το μεγάλο διακοσμητικό είναι βιδωτό, οπότε βγάζεις τις δύο βιδούλες πάνω και κάτω και απλά το περιστρέφεις λίγο χωρίς να βγάλεις το πόμολο/μπουλ.

Πάντως, και να μην κοιτάξεις αυτό που είπα, είσαι οκ γενικά. Διαρρηκτικό, από όσο είναι γνωστό, δεν κυκλοφορεί, οπότε χωρίς κάποια ζημιά δεν την ανοίγουν.
Πολύ βασικό η πόρτα να είναι κλειδωμένη πλήρως για να ισχύουν τα παραπάνω.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Alejandro είπε

Για τιμές Θεσσαλονίκης μου ακούγεται δύσκολο.

αυτο δεν το γνωριζω. μιλαμε για τιμιες συναλλαγες ανεξαρτητου περιοχης !

Δημοσ.

Φίλοι mclein, Alejandro και swayback, εάν μπορούσατε από την συνημμένη φωτογραφία (κολλάζ) να μου πείτε τι προτείνετε για αντικατάσταση των κλειδαριών θα σας ήμουν ευγνώμων. Η πόρτα είναι τοποθετημένη περίπου 2001-2003 αλλά οι κλειδαριές σίγουρα αλλαγμένες μεταγενέστερα, μιας και όπως μας έχουν πει υπήρξε παραβίαση ή απόπειρα παραβίασης. Βλέπω ότι και στις δυο αναγράφετε η μάρκα Mayer. 

Door-Locks.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...