Προς το περιεχόμενο

Πόρτες ασφαλείας - Κλειδαριές Ασφαλείας (Να κλειδώνετε τις πόρτες ασφαλείας VOL. 2)

swayback

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, pintourikio είπε

Φαντάζομαι τρολλαρεις ? 

πλακα κανω ! 

οτι επανελαβε ο sway, ειναι οτι ισχυει αυτη τη στιγμη στην αγορά !!!

δυσκολα θα βρεις καποιον πιο σοβαρο & τιμιο απ'οσα εγραψε / προτεινε.

δυστυχως ο λογος που ξεκινησα να γραφω (κλεφτοκοταδες κλειδαραδες / πορταδες) βλεπω οτι γινεται ολο και περισσοτερο εντονοτερος !

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 λεπτά πριν, pintourikio είπε

Φαντάζομαι τρολλαρεις ? 

Κι από SteelDoor και από Abloy και από όλες τις άλλες. 🤑

Ε λίγο χλωμό να πληρωνόμαστε από 10 εταιρείες παράλληλα και να δέχονται να διαφημίζονται όλες μαζί στο ίδιο thread. 

Τσάμπα διαφήμιση τους κάνουμε, προσωπικά πιο πολύ από βίτσιο/"ανάγκη" να έχει ο κόσμος ότι καλύτερο και ασφαλές γίνεται. 

Πάλι καλά που υπάρχουν ακόμα κάποιες εταιρείες που αυτά που βάζουν ή και φτιάχνουν οι ίδιοι, είναι πολύ καλά. Οπότε χαλάλι η διαφήμιση.

Αν αρχίσουμε να τα παίρνουμε, το πιο πιθανό είναι πως θα το καταλάβετε και μόνο από τις προτάσεις μας, που δεν θα ποικίλλουν πλέον.

Εξάλλου, πλέον λόγω internet, αν το ψάξετε αρκετά, δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο να επιβεβαιώσετε από μόνοι σας αν αυτά τα προϊόντα που προτείνουμε είναι όντως καλά ή όχι.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όσους έχουν πρόβλημα με το ηλεκτρικό κυπρί στην κεντρική είσοδο πολυκατοικίας και δεν "ζουζουνίζει" η κλειδαριά ειδοποιώντας τον εισερχόμενο να σπρώξει την πόρτα, δεν χρειάζεται πέταμα ο μηχανισμός όλος συνήθως. Εγώ απλώς ξεβίδωσα το κυπρί από την πόρτα και από τις χαραμάδες που έχει η θήκη του μηχανισμού με το κινούμενο μέρος (το μέταλλο που έρχεται σε επαφή και μαγκώνει την γλώσσα της κλειδαριάς) έριξα αντισκωριακό λάδι, κούνησα λίγο και χτύπησα την συσκευή, μετά πάτησα από πάνω το κουμπί και έκανε πάλι τον χαρακτηριστικό θόρυβο σαν καινούργιο. Προφανώς το "ζουζούνισμα" προέρχεται από κάποια ταλάντωση που προκαλεί ηλεκτρομαγνητικά το ac ρεύμα (50Hz) και έτσι με το αντισκωριακό λάδι απελευθερώθηκε η μαγκωμένη κίνηση. Επίσης αυτό το λάδι καθαρίζει και τις επαφές των μετάλλων. Το κυπρί της πολυκατοικίας μας με τον καιρό έκανε λιγότερο θόρυβο, μετά μόνο ένα τακ στην αρχή κάθε πατήματος και μετά από μέρες καθόλου.

Παραπάνω ανέφερα για πρόβλημα που έρχεται με τον καιρό και όχι πχ όταν βάζουμε ένα καινούργιο κυπρί που δεν είναι συμβατό πχ με το ρεύμα που υπάρχει στο καλώδιο της πόρτας μας.

Επεξ/σία από Krusty

14 ώρες πριν, Krusty είπε

Για όσους έχουν πρόβλημα με το ηλεκτρικό κυπρί στην κεντρική είσοδο πολυκατοικίας και δεν "ζουζουνίζει" η κλειδαριά ειδοποιώντας τον εισερχόμενο να σπρώξει την πόρτα, δεν χρειάζεται πέταμα ο μηχανισμός όλος συνήθως. Εγώ απλώς ξεβίδωσα το κυπρί από την πόρτα και από τις χαραμάδες που έχει η θήκη του μηχανισμού με το κινούμενο μέρος (το μέταλλο που έρχεται σε επαφή και μαγκώνει την γλώσσα της κλειδαριάς) έριξα αντισκωριακό λάδι, κούνησα λίγο και χτύπησα την συσκευή, μετά πάτησα από πάνω το κουμπί και έκανε πάλι τον χαρακτηριστικό θόρυβο σαν καινούργιο. Προφανώς το "ζουζούνισμα" προέρχεται από κάποια ταλάντωση που προκαλεί ηλεκτρομαγνητικά το ac ρεύμα (50Hz) και έτσι με το αντισκωριακό λάδι απελευθερώθηκε η μαγκωμένη κίνηση. Επίσης αυτό το λάδι καθαρίζει και τις επαφές των μετάλλων. Το κυπρί της πολυκατοικίας μας με τον καιρό έκανε λιγότερο θόρυβο, μετά μόνο ένα τακ στην αρχή κάθε πατήματος και μετά από μέρες καθόλου.

Παραπάνω ανέφερα για πρόβλημα που έρχεται με τον καιρό και όχι πχ όταν βάζουμε ένα καινούργιο κυπρί που δεν είναι συμβατό πχ με το ρεύμα που υπάρχει στο καλώδιο της πόρτας μας.

σωστη κινηση που ομως κατα 90% δειχνει απωλεια δυναμης & εντος 6μηνου θα "καει" once & forever !

επισης, τα κυπρια θωρακισμενης πορτας θελουν καθαριστικα προϊοντα & οχι λιπαντικά για οποιον δοκιμασει τη λυση αυτη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμα, προσοχή σε όποιον ερασιτέχνη θέλει να αλλάξει το κυπρί του μόνος του, καλό είναι να έχει μαζί του το παλιό όταν αγοράζει καθώς αναγράφει τις τυπικές παραμέτρους λειτουργίας. Όσα κυπριά κάνουν "ζουζούνισμα" (όταν πατάμε το κουμπί να ανοίξει η πόρτα) και όχι απλώς ένα τακ, λειτουργούν με εναλλασσόμενο ρεύμα ενώ αυτά που κάνουν ένα τακ με συνεχές συνήθως. Επίσης υπάρχουν και με ημιανορθωμένη τάση. Σε μένα αναγράφει εύρος τάσης 6-12V. Υπάρχουν και μερικά με τάση λειτουργίας 24V. Αν δεν υπάρχουν οι τυπικές παράμετροι μετράμε με ένα πολύμετρο όταν πατάμε το κουμπί από πάνω. Πολλά πολύμετρα έχουν και μέτρηση συχνότητας οπότε καταλαβαίνουμε αν έχουμε εναλλασσόμενο ρεύμα.

Επεξ/σία από Krusty
  • Like 1

31 λεπτά πριν, serialgreek είπε

Γνωρίζεται εάν υπάρχει αντιπρόσωπος της Steel Door στη Θεσσαλονίκη? Ή αν μπορείτε να μου προτείνεται κάποιο άλλο κατάστημα έστω και με πμ. 

Γιατί δεν παίρνεις απλά ένα τηλέφωνο τους ίδιους και να σου απαντήσουν έγκυρα;

• Like 1

@mclein @swayback 1)το μοντέλο dura της steel door είναι αρκετά καλό? Σε σύγκριση με το rock της portablock είναι ισάξια ή είναι κάποιο από τα 2 καλύτερο?

2) μπορείτε να μου προτείνετε και 2-3 κλειδαριές ?( γραναζωτες με διπλό καταπέλτη ιδανικά, όπως μου προτείνατε) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, pintourikio είπε

@mclein @swayback 1)το μοντέλο dura της steel door είναι αρκετά καλό? Σε σύγκριση με το rock της portablock είναι ισάξια ή είναι κάποιο από τα 2 καλύτερο?

2) μπορείτε να μου προτείνετε και 2-3 κλειδαριές ?( γραναζωτες με διπλό καταπέλτη ιδανικά, όπως μου προτείνατε) 

κλειδαρια απ'τα 2 αυτα μαγαζια λογικα θα σου δωσουν Cisa οποτε δεν εχεις θεμα. αν δουλευουν iseo & μπορουσες να σιγουρεψεις οτι θα ειναι η παραλαβη καλοκαιριου με 2πλο καταπελτη, θα ελεγα ναι κ σ'αυτο το σεναριο. los δε νομιζω να σου προτεινει καποιος πορτοπωλητης παρολο που αυτη τη στιγμη ειναι η φθηνοτερη :)

κυλινδροι : evva 4ks, abloy protec 2, cisa rs3s, mul-t-lock mt5, mauer nw5, agb dck = τοπ κατηγορια & οι υπολοιποι ακολουθουν.

καλο θα ηταν να μπει τουλαχιστον ενα bd200 ή bks200 / η καλυτερη λυση ειναι bkd250 ή απο μαγνητικα mrm29 (σφραγισμενο).

Επεξ/σία από mclein

1 ώρα πριν, mclein είπε

κλειδαρια απ'τα 2 αυτα μαγαζια λογικα θα σου δωσουν Cisa οποτε δεν εχεις θεμα. αν δουλευουν iseo & μπορουσες να σιγουρεψεις οτι θα ειναι η παραλαβη καλοκαιριου με 2πλο καταπελτη, θα ελεγα ναι κ σ'αυτο το σεναριο. los δε νομιζω να σου προτεινει καποιος πορτοπωλητης παρολο που αυτη τη στιγμη ειναι η φθηνοτερη :)

κυλινδροι : evva 4ks, abloy protec 2, cisa rs3s, mul-t-lock mt5, mauer nw5, agb dck = τοπ κατηγορια & οι υπολοιποι ακολουθουν.

καλο θα ηταν να μπει τουλαχιστον ενα bd200 ή bks200 / η καλυτερη λυση ειναι bkd250 ή απο μαγνητικα mrm29 (σφραγισμενο).

@swayback

Οκ περί κυλίνδρων,defender και κλειδαριά έχω σχεδόν αποφασίσει. Το μόνο που μένει είναι η πόρτα.

1) επειδή ανέβηκε το κόστος με το μοντέλο steeldoor, το μοντέλο dura είναι καλό? Το μοντέλο rock της portablock με ποιο από τα 2 αυτά συγκρίνεται ( steeldoor, dura)?

2) Απλά είμαι λίγο μπερδεμένος με το κατάστημα της steeldoor. Μου φάνηκε πολύ λίγα και ψιλό παλαιολιθικά τα σχέδια πορτών και με πολύ λίγες επιλογές χρωμάτων. Και δεν έχει πουθενά αξιολογήσεις (ούτε στο ψιλοπεθαμενο fb τους). Γνωρίζουμε κάποιον που να έβαλε πόρτα απ' εκεί?

3) Η πόρτα μου βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο ( για να βραχεί πρέπει να βρέχει και να φυσάει πολύ, αλλιώς δεν βρέχεται) είναι μονόδρομος η επένδυση αλουμινίου ή μπορώ να διαλέξω και κάτι άλλο για να είμαι καλυμμένος? (Ανεβαίνει πολύ το κόστος με το αλουμίνιο)

ΥΓ. Σας ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια.

3 ώρες πριν, pintourikio είπε

3) Η πόρτα μου βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο ( για να βραχεί πρέπει να βρέχει και να φυσάει πολύ, αλλιώς δεν βρέχεται) είναι μονόδρομος η επένδυση αλουμινίου ή μπορώ να διαλέξω και κάτι άλλο για να είμαι καλυμμένος? (Ανεβαίνει πολύ το κόστος με το αλουμίνιο)

Μπορείς να βάλεις και πλακάζ θαλάσσης.

• Like 1

Καλησπέρες από εδώ... Φορτος εργασίας (ευπρόσδεκτος πάντα) με κράτησε μακρυά από το forum..

Επιλέχτηκε η λύση του Σιάμου με άλλον να κλείνει το ντηλ καθότι υπήρξε ηλεκτρισμός στο μαγαζί.. Επιλέχτηκε η Extra1 και όλο το πακετο βγήκε στα 1300 κομπλέ..  Σαν τοποθετηση εχω να πω τα καλυτερα.Καθολου βιαστικοι, καθαροι, τσιμέντο με ρητίνες στην κάσα, τελειότητα στους αρμούς συναρμογής γενικώς το "κούρασαν" πολύ το θέμα πράγμα το οποίο μου άρεσε..  Δεν έχω να πω οτιδήποτε το αρνητικό για την τοποθέτηση.. 

Οσο αφορά τον κύλινδρο θα αλλαχτεί προς το καλοκαίρι οταν θα εχουν αλλαχτει και δυο κουφωματα που με ενδιαφερουν απο θεμα ασφαλειας και φυσικα να εχω ξεμπλεξει με τον συναγερμό..  Για την ωρα Keso 8000 που φανταζομαι παρεχει μια νορμαλ προστασια... Φωτο απο το τελικο αποτελεσμα παρακατω.. 

Παρενθεση: Απο οσους πηγα με το παρακατω σχεδιο ηταν ο μονος που δεν χρεωσε το μεσα  +100/150€ εξτρα.. Ολοι για το μεσα ζητουσανε παραπανω λεφτα οπως και για το πομολο.. 😶

door1.jpg

door2.jpg

• Like 5

Καλημέρα,

για πόρτες αλουμινίου, και πιθανόν με διαφορετική διάσταση κυλίνδρου, μπορουμε να βρουμε κάποια σοβαρή λύση για 2 πορτες με το ίδιο κλειδί;

Δηλαδή με 1 κλειδί να έχουμε 2 αφαλούς για 2 διαφορετικές πόρτες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...