Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Yia.Ka είπε

Καλημέρα

To φλας έκανε το θαύμα του είναι όλο χρυσό 😃, επ' ευκαιρία να ρωτήσω και κάτι άλλο, η απόσταση της πόρτας από την κάσα είναι τόση ώστε με το πρώτο γύρισμα στην κλειδαριά οι πίροι βγαίνουν έξω αλλά δεν φτάνουν μέχρι την κάσα είναι σύνηθες αυτό; Στο τρίτο και τελικό γύρισμα έχουν βγει αρκετά και κλειδώνει σωστά βέβαια. Τέλος στην κάσα έχει στο σημείο που μπαίνει η γλώσσα της κλειδαριάς όταν κλείνει η πόρτα έχει ένα πλαστικό δαχτυλίδι το οποίο έχει φθαρεί, μήπως ξέρεις που θα βρώ ανταλακτικό, έχω δει  σε φωτογραφίες και μια πλάκα μεταλική με τρύπες για την γλώσσα και την κλειδαριά , να βάλω μια τέτοια καλύτερα;

kasa.jpg

αν ισχυει αυτο με το κλειδωμα, οντως μπορεις να παρεις μια λαμα ωστε να λειτουργει σαν σωστο κυπρι.

θελει υπομονη για τη ρυθμιση, οποτε αν τοποθετηθει απο εσενα μην απογοητευτεις γρηγορα :D 

• Like 1
  • Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σήμερα το πρωι ειχα μια συζήτηση με εναν υδραυλικό, στην πολυκατοικία της κόρης του (εξάρχεια) τον 15 αυγουστο διέρρηξαν 7 διαμερίσματα χωρίς ίχνη παραβίασης.
Ο κυλινδρος που ειχε στην πόρτα της κόρης του ειναι ο iseo R50, έχει ακουστεί κάτι για αυτό τον κύλινδρο;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fouros είπε

Σήμερα το πρωι ειχα μια συζήτηση με εναν υδραυλικό, στην πολυκατοικία της κόρης του (εξάρχεια) τον 15 αυγουστο διέρρηξαν 7 διαμερίσματα χωρίς ίχνη παραβίασης.
Ο κυλινδρος που ειχε στην πόρτα της κόρης του ειναι ο iseo R50, έχει ακουστεί κάτι για αυτό τον κύλινδρο;

Της κορης σου, υποθέτω δεν την άνοιξαν την πόρτα?

Επίσης υποθέτω, πως όλοι οι υπόλοιποι είχαν κλειδαριά χρηματοκιβωτίου?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fouros είπε

ειναι μια χαρα ο κυλινδρος.

5 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

σιγουρα καποιοι Κ2 ή Asix και οι αλλοι κλειδαριες χρηματοκιβωτιου.

στα Εξαρχεια ομως ειναι το επιστημονικο προσωπικο οποτε ειναι το βασικο μετωπο !!!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

ναι μάλλον δεν το διατυπωσα σωστά, διέρρηξαν  και το διαμέρισμα της κορης του με τον R50 (και οι 7 πόρτες ασφαλείας ήταν, για κυλινδρους δεν ξέρω)

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fouros είπε

ναι μάλλον δεν το διατυπωσα σωστά, διέρρηξαν  και το διαμέρισμα της κορης του με τον R50 (και οι 7 πόρτες ασφαλείας ήταν, για κυλινδρους δεν ξέρω)

αν ηταν 100% κλειδωμενο, τοτε να προστεθει στον καταλογο οτι ο R50 ανοιξε και στα εξαρχεια μετα την Ηλιουπολη & το Ελληνικο :( 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mclein είπε

αν ηταν 100% κλειδωμενο, τοτε να προστεθει στον καταλογο οτι ο R50 ανοιξε και στα εξαρχεια μετα την Ηλιουπολη & το Ελληνικο :( 

Ναι ήταν 100% κλειδωμένο (λείπανε διακοπές) και γω τον R50 έχω είμαι για νέο, για πείτε προτάσεις.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fouros είπε

Ναι ήταν 100% κλειδωμένο (λείπανε διακοπές) και γω τον R50 έχω είμαι για νέο, για πείτε προτάσεις.

μπορουμε να μαθουμε ποιος συναδελφος περασε αυτον τον R50 ? (να δουμε αν ειναι προσωπικο προφιλ καποιου κλειδαρα ή το προφιλ του αντιπροσωπου που διαρρηχθηκε) !

abloy protec2 ή evva 4ks και μετα Mt5, Rs3s, C48, Nw5  μονοδρομος πλεον για 99% ασφαλεια.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fouros είπε

Όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές Mul-T-Lock MT5 / Evva Ics & 4ks / Cisa RS3s / Mottura C48 / Abloy Protec2 / AGB DCK / Omega Plus.

• Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, mclein είπε

σιγα - σιγα & οχι βιαστικά καλο ειναι να προχωρησει η αλλαγη αυτου του κυλινδρου...Καλλιθεα εχει περισσοτερα απο 1 περιστατικα. (το ιδιο και Μοσχατο).

αυτος που εκανε την αλλαγη ηταν τυφλος ; 

ειναι δυνατο να αποδεχθηκες χρυσο defender με ασημι διακοσμητικα ;;;

εμενα μ'αρεσει η πορτα :)

με αλλαγη κλειδαριας - κυλινδρου - defender εισαι κομπλε !!! 

εχε υπ'οψιν οτι αν η κλειδαρια ειναι της μοτουρα και ειναι η εκδοση 100% προ του 2010, με abloy & 4ks ισως να εχεις προβλημα.

@swayback γραψε στο παληκαρι τι προβλημα αντιμετωπισες με την mul-t-lock της περασμενης δεκαετιας στα βορεια προαστια !!

και αφου σου γραψει ο sway, να σου πω οτι η μονη λυση θα ειναι η αλλαγη ΚΑΙ της κλειδαριας μιας κ να τροχιστει ο κυλινδρος στο ροτορακι του ειναι ανουσιο !!!

Στην Keso 2000 ή και στα νεότερα μοντέλα;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mclein είπε

μπορουμε να μαθουμε ποιος συναδελφος περασε αυτον τον R50 ? (να δουμε αν ειναι προσωπικο προφιλ καποιου κλειδαρα ή το προφιλ του αντιπροσωπου που διαρρηχθηκε) !

abloy protec2 ή evva 4ks και μετα Mt5, Rs3s, C48, Nw5  μονοδρομος πλεον για 99% ασφαλεια.

Ευχαριστω για τις προτάσεις.

Θα τον ξαναδω σε λίγες μέρες οπότε θα ρωτήσω και θα ενημερώσω εδώ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, themis_81 είπε

Ανανεωση εικονων 

Οι διαστασεις της πορτας ειναι 1.11 με την κασα και 0.96 χωρις την κασα με υψος 2.19 

Δεν ξερω με σιγουρια να σας πω τι χιλιοστα εχει σαν θωρακιση κλπ . Θα μαθω απο Δευτερα απο το Portopolis 

Swayback και Mclein επειδη δεν με βλεπω να την κραταω θα ηθελα να μου προτεινετε απο Siαμο ή απο καποιον αλλο μια καλυτερη επιλογη που να μην χρειαστει να την αλλαξω στο μελλον . 

Με τον καλυτερο συνδυασμο σε αφαλοκλειδαροντιφεντερ ( Abloy κλπ ) 

Μια ερωτηση ... υπαρχει περιπτωση να μπορω να κρατησω τις επενδυσεις για να μην διαφερει απο τις υπολοιπες πορτες στην πολυκατοικια ? 

950b5ffe-9542-42ed-a537-fecdc838f8c8.jpg.252228c20f3ff980cdb79e10ec18762d.jpg4a7f7ec0-40a0-4d43-af7c-f289d9d59d10.jpg.e491b320abf8fff2e7afd7d43e8c6530.jpg879c9fca-b4e1-44f5-a953-b2028740a1d7.jpg.0f1e9e58db974358b9bd318782f57b88.jpgca6688a9-cff3-4d54-bda9-f0fddd785667.jpg.6eb0d937406947d4e63f50883c0041aa.jpgb8c3f9cf-9afb-41fe-bdf1-18e2814cfe15.jpg.f80b79b216808075dd4b3e0699142ab3.jpg499c90d4-82ac-40b6-b34c-cde83f0ce90a.jpg.a450839a1211f2ad3338c8c090e2c324.jpg

Για την επένδυση, ή θα έπαιρνα την εταιρεία που έβαλε την πόρτα και θα ρώταγα κωδικό ή θα τράβαγα μερικές φωτό(με καλό φωτισμό ημέρας-όχι φλας) και θα την πήγαινα στην εταιρεία με την πόρτα που με ενδιαφέρει. Μου φαίνεται απλό το συγκεκριμένο σχέδιο και η απόχρωση. Εύκολα βρίσκεις κάτι πολύ κοντινό (αν όχι το ίδιο ακριβώς) και δεν θα το προσέξει κανείς. 

Αν αλλάξεις γνώμη και αποφασίσεις να κρατήσεις την πόρτα και να της βάλεις καλύτερη κλειδαριά, defender και κύλινδρο, υπολόγισε ~300€+ΦΠΑ για κάποιο κορυφαίο σετ, μαζί με τοποθέτηση μέσα.

Αν τώρα είσαι αποφασισμένος για νέα πόρτα, θα κοίταζα τις εξής(τα γράφω λίγο αναλυτικά μιας και ζήτησες τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό κλειδαριάς/πόρτας εντός κάποιου "λογικού" budget):

PORTABLOCK:

Θα ξεκινούσα από την Rock της PortaBlock που είναι ίσως η πιο οικονομική πόρτα που μπορείς να πάρεις και η οποία έχει ουσιαστική διαφορά από την πόρτα που σου βάλανε. Ξεκινάει από 740+ΦΠΑ με γραναζωτή κλειδαριά CISA, defender CISA και κύλινδρο CISA AP4S. Και φυσικά έχει καλύτερη θωράκιση συνολικά.

Όμως, δεν θα την έπαιρνα με τον Cisa AP4S αλλά με έναν από τους παρακάτω συνδυασμούς:

Α. Όπως είναι αλλά με κύλινδρο CISA RS3S. Τελικό κόστος: ~1050€ 

Β. Όπως είναι αλλά θα τους πήγαινα κύλινδρο της επιλογής μου(Abloy Protec 2 ή EVVA 4KS). Χωρίς τον AP4S λογικά θα σου την αφήσουν στα ~700€+ΦΠΑ. Δίνεις επιπλέον ~150€ και η πόρτα θα έχει έναν κορυφαίο κύλινδρο. Τελικό κόστος: 950~1000€

Γ. Όπως είναι αλλά με defender της επιλογής μου (Disec Diamond BKD250 ή Disec CLS5 ή Disec Kripton MAG4G) και κύλινδρο της επιλογής μου (Abloy Protec 2 ή EVVA 4KS). Τελικό κόστος: 1050~1100€ 

Δ. Όπως είναι αλλά με διπλή κλειδαριά, δύο δικά τους defender CISA και έναν από τους δύο παρακάτω συνδυασμούς κυλίνδρων:

• Cisa AP4S + Cisa RS3S (Τελικό κόστος: 1050+ΦΠΑ - Η τιμή αυτή προκύπτει από αυτό το post)
  • Cisa AP4S + Abloy Protec 2 ή EVVA 4KS (Τελικό κόστος: ~1150€)

Συνοπτικά:

Το Α είναι μία αρκετά καλή επιλογή αν θες να πάρεις μία καλή πόρτα με καλό σετ κλειδαριάς κυλίνδρου, χωρίς να μπλέκεις πολύ.

Το Β είναι το λιγότερο που θα κοίταζα προσωπικά αλλά θα πρέπει να τους πας εσύ τον κύλινδρο.

Το Γ είναι ο πιο δυνατός συνδυασμός κλειδαριάς κυλίνδρου που μπορείς να βάλεις γενικά σε πόρτα με μονή κλειδαριά.

Το Δ είναι επίσης πολύ δυνατή επιλογή γιατί έχεις διπλή κλειδαριά με μπλοκ, όπου η μία μπλοκάρει την άλλη.

Ιδανικά θα επέλεγα ή το Γ ή το Δ (με δικό μου κύλινδρο). Το Δ είναι πιο future-proof επιλογή.

SIAMO

Α. Μοντέλο "Παραγωγικός τύπος", όπως είναι αλλά με κύλινδρο της επιλογής μου(Abloy Protec 2 ή EVVA 4KS). Τελικό κόστος: ~1150€

Β. Μοντέλο "Παραγωγικός τύπος", με διπλή κλειδαριά, όπου ο ένας από τους δύο κυλίνδρους θα ήταν της επιλογής μου(Abloy Protec 2 ή  EVVA 4KS). Τελικό κόστος: ~1250€

Γ. Μοντέλο "Extra 1", όπως είναι αλλά με κύλινδρο της επιλογής σου(Abloy Protec 2 ή EVVA 4KS). Τελικό κόστος: ~1300€

STEELDOOR

Το μοντέλο "SteelDoor" με διπλή κλειδαριά, κοστίζει περίπου όσο το μοντέλο "Extra-1" του Σιάμου, αν θυμάμαι καλά. Δεν θυμάμαι όμως, τί κυλίνδρους βάζουν. Θα έριχνα μία ματιά. Έχουν καλές πόρτες.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

- Τα μοντέλα "Extra 1" του Σιάμου και "SteelDoor" της SteelDoor, είναι υπερβολικά καλά από άποψη συνολικής θωράκισης. Όμως τα προτείνω, επειδή πρόκειται για καινούριο σπίτι και μπορεί να σε ενδιαφέρουν αυτές οι δύο επιλογές, κι ας είναι overkill. 

- Οι πόρτες με διπλή κλειδαριά που αναφέρω, δεν θα έχουν πάνω τους κορυφαία defender (γιατί έτσι θα ανέβει τουλάχιστον 150+€ το τελικό κόστος) αλλά θα έχουν το μπλοκ (η μία κλειδαριά μπλοκάρει την άλλη). Και γενικά είναι ανώτερες και πιο future-proof λύσεις. Η διπλή, πέραν του μπλοκ, θα είναι γενικά ένα επίπεδο πιο πάνω γιατί ότι μπορείς να έχεις στην μονή, μπορείς να το έχεις στην διπλή Χ2. 

- Οι τιμές που γράφω προκύπτουν από τιμές που έχουν αναφέρει στο thread μερικά μέλη, μετά από έρευνα αγοράς τους τελευταίους 6 μήνες. 

- Θα ζητούσα τοποθέτηση με τσιμέντο και όχι αφρό πολυουρεθάνης.

- Δύο "αρνητικά" για τις πόρτες του Σιάμου: Τo defender της Mottura που βάζει, δεν είναι ούτε της πλάκας αλλά ούτε και κορυφαίο. Αν θελήσεις να τα αλλάξεις μελλοντικά με ανώτερα (πχ με Disec CLS5 ή με κανένα κορυφαίο μαγνητικό), θα είναι πρόβλημα. Όχι απίθανο, αλλά δύσκολο. Επίσης, δεν ξέρω αν δέχεται να του πας κύλινδρο της επιλογής σου και να τον βάλει εκείνος. Γενικά δεν είναι τόσο ανοιχτός σε τροποποιήσεις όσο είναι η PortaBlock και η SteelDoor. 

- Αν διαβάζεις ακόμα, χαρά στο κουράγιο σου.

Επεξ/σία από swayback
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, swayback είπε

Για την επένδυση, ή θα έπαιρνα την εταιρεία που έβαλε την πόρτα και θα ρώταγα κωδικό ή θα τράβαγα μερικές φωτό(με καλό φωτισμό ημέρας-όχι φλας) και θα την πήγαινα στην εταιρεία με την πόρτα που με ενδιαφέρει. Μου φαίνεται απλό το συγκεκριμένο σχέδιο και η απόχρωση. Εύκολα βρίσκεις κάτι πολύ κοντινό (αν όχι το ίδιο ακριβώς) και δεν θα το προσέξει κανείς. 

Αν αλλάξεις γνώμη και αποφασίσεις να κρατήσεις την πόρτα και να της βάλεις καλύτερη κλειδαριά, defender και κύλινδρο, υπολόγισε ~300€+ΦΠΑ για κάποιο κορυφαίο σετ, μαζί με τοποθέτηση μέσα.

Αν τώρα είσαι αποφασισμένος για νέα πόρτα, θα κοίταζα τις εξής(τα γράφω λίγο αναλυτικά μιας και ζήτησες τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό κλειδαριάς/πόρτας εντός κάποιου "λογικού" budget):

PORTABLOCK:

Θα ξεκινούσα από την Rock της PortaBlock που είναι ίσως η πιο οικονομική πόρτα που μπορείς να πάρεις και η οποία έχει ουσιαστική διαφορά από την πόρτα που σου βάλανε. Ξεκινάει από 740+ΦΠΑ με γραναζωτή κλειδαριά CISA, defender CISA και κύλινδρο CISA AP4S. Και φυσικά έχει καλύτερη θωράκιση συνολικά.

Όμως, δεν θα την έπαιρνα με τον Cisa AP4S αλλά με έναν από τους παρακάτω συνδυασμούς:

Α. Όπως είναι αλλά με κύλινδρο CISA RS3S. Τελικό κόστος: ~1050€ 

Β. Όπως είναι αλλά θα τους πήγαινα κύλινδρο της επιλογής μου(Abloy Protec 2 ή EVVA 4KS). Χωρίς τον AP4S λογικά θα σου την αφήσουν στα ~700€+ΦΠΑ. Δίνεις επιπλέον ~150€ και η πόρτα θα έχει έναν κορυφαίο κύλινδρο. Τελικό κόστος: 950~1000€

Γ. Όπως είναι αλλά με defender της επιλογής μου (Disec Diamond BKD250 ή Disec CLS5 ή Disec Kripton MAG4G) και κύλινδρο της επιλογής μου (Abloy Protec 2 ή EVVA 4KS). Τελικό κόστος: 1050~1100€ 

Δ. Όπως είναι αλλά με διπλή κλειδαριά, δύο δικά τους defender CISA και έναν από τους δύο παρακάτω συνδυασμούς κυλίνδρων:

• Cisa AP4S + Cisa RS3S (Τελικό κόστος: 1050+ΦΠΑ - Η τιμή αυτή προκύπτει από αυτό το post)
  • Cisa AP4S + Abloy Protec 2 ή EVVA 4KS (Τελικό κόστος: ~1150€)

Συνοπτικά:

Το Α είναι μία αρκετά καλή επιλογή αν θες να πάρεις μία καλή πόρτα με καλό σετ κλειδαριάς κυλίνδρου, χωρίς να μπλέκεις πολύ.

Το Β είναι το λιγότερο που θα κοίταζα προσωπικά αλλά θα πρέπει να τους πας εσύ τον κύλινδρο.

Το Γ είναι ο πιο δυνατός συνδυασμός κλειδαριάς κυλίνδρου που μπορείς να βάλεις γενικά σε πόρτα με μονή κλειδαριά.

Το Δ είναι επίσης πολύ δυνατή επιλογή γιατί έχεις διπλή κλειδαριά με μπλοκ, όπου η μία μπλοκάρει την άλλη.

Ιδανικά θα επέλεγα ή το Γ ή το Δ (με δικό μου κύλινδρο). Το Δ είναι πιο future-proof επιλογή.

SIAMO

Α. Μοντέλο "Παραγωγικός τύπος", όπως είναι αλλά με κύλινδρο της επιλογής μου(Abloy Protec 2 ή EVVA 4KS). Τελικό κόστος: ~1150€

Β. Μοντέλο "Παραγωγικός τύπος", με διπλή κλειδαριά, όπου ο ένας από τους δύο κυλίνδρους θα ήταν της επιλογής μου(Abloy Protec 2 ή  EVVA 4KS). Τελικό κόστος: ~1250€

Γ. Μοντέλο "Extra 1", όπως είναι αλλά με κύλινδρο της επιλογής σου(Abloy Protec 2 ή EVVA 4KS). Τελικό κόστος: ~1300€

STEELDOOR

Το μοντέλο "SteelDoor" με διπλή κλειδαριά, κοστίζει περίπου όσο το μοντέλο "Extra-1" του Σιάμου, αν θυμάμαι καλά. Δεν θυμάμαι όμως, τί κυλίνδρους βάζουν. Θα έριχνα μία ματιά. Έχουν καλές πόρτες.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

- Τα μοντέλα "Extra 1" του Σιάμου και "SteelDoor" της SteelDoor, είναι υπερβολικά καλά από άποψη συνολικής θωράκισης. Όμως τα προτείνω, επειδή πρόκειται για καινούριο σπίτι και μπορεί να σε ενδιαφέρουν αυτές οι δύο επιλογές, κι ας είναι overkill. 

- Οι πόρτες με διπλή κλειδαριά που αναφέρω, δεν θα έχουν πάνω τους κορυφαία defender (γιατί έτσι θα ανέβει τουλάχιστον 150+€ το τελικό κόστος) αλλά θα έχουν το μπλοκ (η μία κλειδαριά μπλοκάρει την άλλη). Και γενικά είναι ανώτερες και πιο future-proof λύσεις. Η διπλή, πέραν του μπλοκ, θα είναι γενικά ένα επίπεδο πιο πάνω γιατί ότι μπορείς να έχεις στην μονή, μπορείς να το έχεις στην διπλή Χ2. 

- Οι τιμές που γράφω προκύπτουν από τιμές που έχουν αναφέρει στο thread μερικά μέλη, μετά από έρευνα αγοράς τους τελευταίους 6 μήνες. 

- Θα ζητούσα τοποθέτηση με τσιμέντο και όχι αφρό πολυουρεθάνης.

- Δύο "αρνητικά" για τις πόρτες του Σιάμου: Τo defender της Mottura που βάζει, δεν είναι ούτε της πλάκας αλλά ούτε και κορυφαίο. Αν θελήσεις να τα αλλάξεις μελλοντικά με ανώτερα (πχ με Disec CLS5 ή με κανένα κορυφαίο μαγνητικό), θα είναι πρόβλημα. Όχι απίθανο, αλλά δύσκολο. Επίσης, δεν ξέρω αν δέχεται να του πας κύλινδρο της επιλογής σου και να τον βάλει εκείνος. Γενικά δεν είναι τόσο ανοιχτός σε τροποποιήσεις όσο είναι η PortaBlock και η SteelDoor. 

- Αν διαβάζεις ακόμα, χαρά στο κουράγιο σου.

Σε ευχαριστω πολυ !!! αν μπορεις να μου στειλεις με ενα μηνυμα ενα τηλεφωνο να σε παρω θα ηταν σουπερ !!

Δημοσ.

Νομίζω ρωτάει αν τα κρούσματα αφορούν μόνο τον KESO 2000 ή και τα νεότερα μοντέλα (KESO 4000S και 8000).

Αν θυμάμαι καλά, έχει αναφερθεί κρούσμα και για τον 4000. Όχι όμως για τον 8000. Τουλάχιστον όχι ακόμα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...